teşekkürlerrPazardan haftalık sebze, meyve, peynir, zeytin, salata malzemeleri, patates, soğan, sarımsak, limon, yumurta alırım. Ama mesela bazı kuru şeyler patates soğan gibi 2 hafta gidiyor.
Market alışverişim 4e bölünmüş durumda. Kasap ürünleri, bakliyat, temizlik malzemeleri ve geriye kalan herşey.
Aylık kıyma ve 2-3 çesit tavuk alıp buzluğa at.
Kahvaltılık da her hafta çesit çeşit al.
Bakliyat ben her birini 1 kg alıyorum, çünkü çok tüketilmiyor bizde. 1er kg kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek, bulgur, ince bulgur, pirinç. Bu saydıklarımdan pirinç dışında her ay almam gerekmiyor, baya gidiyor. Hoş ben herşeyi 1 kg alırım, fazlası çöp oluyor 2 kişi için fazla.
Temizlik malzemeleri bittikçe alırım ama aylık alışveriş için biriktiriyorum o zamana denk getiriyorum. Ama domestos, sabun, şampuan hemen alıyorum.
Diğer şeyleri de ilk aylık alışverişimde alırım, sonra bittikçe almaya dönerim. Yoğurt falan.
Sana önerim, milföy hamuru, yufka gibi hemen işine yarayacak pratik şeyler de al, at dolaba
Kolay gelsin :)
zaten boyle alıyorum ama ındırım takıp etmeden..Aylık yapmaktansa haftada 1 gitmek daha mantıklı
Mesela 1 hafta bakliyat alırsın deterjan
sonraki hafta unu tuz şeker yağ şalça baharat
sonraki hafta etini alırsın kahvaltılıkları
sonraki haftada eksikleri
ve herhafta sebze meyve
İndirimleri takip etmek inan daha uyguna gelir
sanki aylık aylırsam daha az harcamış olcakmıs gbı gelıyo
zaten boyle alıyorum ama ındırım takıp etmeden..
yapamam ki yoğurt
Örnek bi liste veremem ihtiyaçlar farklıdır. Aylık alışveriş yaparız. Et kıyma tavuk ortalama ıhtıyacıma göre alırım porsıyonluk paketler dondurucuya koyarım. Deterjanlar i büyük boy alırım daha ekonomik oluyor. Kuru bakliyat hepsinden birer kilo alırım çünkü havalar sıcak malum çok çabuk bozuluyo. 2.5 kg çok gelir bize mesela. Makarna falan almam evde kendimiz keseriz. Mantımı kendim yapar dondurucuya koyarım yaprak sarma da aynı şekilde hazırlar dondurucuya koyarım. Yağ çay şeker bunlara bi şey olmuyor çay hariç aylık 5 kg yeter çay daha az gider. Sebzelerımı de yazdan hazırlarım salcamı yogurdumu evde kendim yaparım. Bunların dışında da market alısverısım pek tutmaz. Kahvaltılıkları 10 günde bir alırım bittikçe yoksa bozuluyor. Pazarda da her hafta aynı sebzeyi almam bi hafta patlıcan aldıysam diğer hafta fasulye alırım ıhtıyacıma göre. Çünkü hep sebze yenmiyor. Meyveyi de bol bol değilde azar azar çeşit çeşit alırım. Örnekler çoğaltılabilir...edit: kimse örnek alısverıs listesını paylasmıyo
kızlar merhaba 8 aylık evliyim hala evımıme toplu mutfak alışverısımı yapamadım. hep bıttıkce alınıyo sankı boyle daha cok para gıdıyo gbı gelıyo biraz da hesaplı olsun istiyorum
tecrubelılerrbenımle aylık ya da haftalık listenızı paylasırmısınız ? şu an oturdum sizin yorumlarınıza göre aylık liste oluşturucam. 3 yetişkiniz evde.
şimdiden cok sağolsun yardımlarınızı beklıyorum
not: haftalık pazara gidiyorum ona da bi el atsanız
yani ay başı eşimle cıkıp peynirinden pirincine etine tavuğuna dolu dolu alışveriş yapıp bütün ay onları yemek sadece arada yogurt ekmek ufak tefek seyler almak ıstıyorum
Rica ederim tatlım. Alışırsın zamanla.anladim seni ben. Bir gün toptan satış yapan bir markete girmistik. Ben paketle makarna alıyordum. Bir amcaya teyze geldi.10 kg mi 20 kg mi artık çuval kadar makarnayı alıp gittiler alt raftan. Esim de örnek gösteriyor biz niye öyle almıyoruz :))diye .tam aradığım cevap teşekkürler
aylık alısverısınden kastım sebze meyve değil arkadasım haftalık pazara gıttıgımı belırmıstım.Aylık alınca yenmeyince çöpe gideceğini de biliyor musun?
Kaç sebze, kaç meyve, kaç peyniri attım çöpe yiyemedik diye. Çöpe atılmasındansa ihtiyacım oldukça markete gider gram olarak alırım daha iyi. Pazardan alacaklarım bile sınırlıdır bu yüzden.
yapabılır mıyım acaba ya cok heveslendım bı anBebeginizde olucakmis cok faydali ev yogurdu. Cok basit yapimida. Bence denemeye deger
Çooook basit ihtiyacın olan tek şey süt ve bi kasık yoğurt :))yapabılır mıyım acaba ya cok heveslendım bı an
Ya 2 ay oturduk oyle herseyi onlarda yedik ictik. Kenfi evimi kullanamadim resmen . Ben kendi evimde pisiripndusurmek. Cnim istedigi zaman yapip istemedigi zaman yapmamak. Istedimde yatip istedigimde kalkmak istiyorum.hadi ya belki daha iyi olur düzene gırer alısverıslerınız.
ay denıcem galıbaÇooook basit ihtiyacın olan tek şey süt ve bi kasık yoğurt :))
haklısın da evet öyle flan deyıp ıyıce canını sıkmak ıstemedım.Ya 2 ay oturduk oyle herseyi onlarda yedik ictik. Kenfi evimi kullanamadim resmen . Ben kendi evimde pisiripndusurmek. Cnim istedigi zaman yapip istemedigi zaman yapmamak. Istedimde yatip istedigimde kalkmak istiyorum.
yapabılır mıyım acaba ya cok heveslendım bı an
edit: kimse örnek alısverıs listesını paylasmıyo
kızlar merhaba 8 aylık evliyim hala evımıme toplu mutfak alışverısımı yapamadım. hep bıttıkce alınıyo sankı boyle daha cok para gıdıyo gbı gelıyo biraz da hesaplı olsun istiyorum
tecrubelılerrbenımle aylık ya da haftalık listenızı paylasırmısınız ? şu an oturdum sizin yorumlarınıza göre aylık liste oluşturucam. 3 yetişkiniz evde.
şimdiden cok sağolsun yardımlarınızı beklıyorum
not: haftalık pazara gidiyorum ona da bi el atsanız
yani ay başı eşimle cıkıp peynirinden pirincine etine tavuğuna dolu dolu alışveriş yapıp bütün ay onları yemek sadece arada yogurt ekmek ufak tefek seyler almak ıstıyorum
Sorma cok sorun uasayacagiz gibime geldi 32 yasindan sonra baskalarinin pesinden gezemem. Hemen esim sen caninin istedigini yap annem bise demezki diyor. Benimmkendi mutfagim varken neden yukarida yapayim ki. Yapamamda zaten. 2 yila yakin kendi duzenimle yaşıyorum tasindigimiz icin. Simdi geri donmek bana ölüm gibi geliyorhaklısın da evet öyle flan deyıp ıyıce canını sıkmak ıstemedım.
ben hıc görüşmediğim için bana karısıyo olmalarını düşünemıyorum bıle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?