mutfak alışverişi

teşekkürlerr

zaten boyle alıyorum ama ındırım takıp etmeden..

sanki aylık aylırsam daha az harcamış olcakmıs gbı gelıyo

Aylık alınca yenmeyince çöpe gideceğini de biliyor musun?
Kaç sebze, kaç meyve, kaç peyniri attım çöpe yiyemedik diye. Çöpe atılmasındansa ihtiyacım oldukça markete gider gram olarak alırım daha iyi. Pazardan alacaklarım bile sınırlıdır bu yüzden.

zaten boyle alıyorum ama ındırım takıp etmeden..

Hangi şehirdesin e broşür diye bi site var ordan şehiri seçip ordaki marketlerin broşürlerine bakabilirsin.

Ben neredeyse hergün bazen 2günde 1 giderim markete ( ağır taşımayı sevmem) indirimde olmayan bişeyi almam.
Meyveleri çok az alırım 2 armut 2 şeftali 2 muz küçük salkım üzüm gibi 2 günde biter yeniden alırım.

Tüm marketlerin sebze meyve geliş günlerini öğrendim ona göre bittikçe taze gelen yere gidiyorum

Örnek bi liste veremem ihtiyaçlar farklıdır. Aylık alışveriş yaparız. Et kıyma tavuk ortalama ıhtıyacıma göre alırım porsıyonluk paketler dondurucuya koyarım. Deterjanlar i büyük boy alırım daha ekonomik oluyor. Kuru bakliyat hepsinden birer kilo alırım çünkü havalar sıcak malum çok çabuk bozuluyo. 2.5 kg çok gelir bize mesela. Makarna falan almam evde kendimiz keseriz. Mantımı kendim yapar dondurucuya koyarım yaprak sarma da aynı şekilde hazırlar dondurucuya koyarım. Yağ çay şeker bunlara bi şey olmuyor çay hariç aylık 5 kg yeter çay daha az gider. Sebzelerımı de yazdan hazırlarım salcamı yogurdumu evde kendim yaparım. Bunların dışında da market alısverısım pek tutmaz. Kahvaltılıkları 10 günde bir alırım bittikçe yoksa bozuluyor. Pazarda da her hafta aynı sebzeyi almam bi hafta patlıcan aldıysam diğer hafta fasulye alırım ıhtıyacıma göre. Çünkü hep sebze yenmiyor. Meyveyi de bol bol değilde azar azar çeşit çeşit alırım. Örnekler çoğaltılabilir...

tam aradığım cevap teşekkürler
Rica ederim tatlım. Alışırsın zamanla.anladim seni ben. Bir gün toptan satış yapan bir markete girmistik. Ben paketle makarna alıyordum. Bir amcaya teyze geldi.10 kg mi 20 kg mi artık çuval kadar makarnayı alıp gittiler alt raftan. Esim de örnek gösteriyor biz niye öyle almıyoruz :))diye .
Biraz koyacak yer de önemli. Ama dediğim gibi yiyecek dışında temizlik ve kişisel bakım malzemelerini yerin varsa depola.buyuk boylardan al.en azından onların masrafı azalıyor. 2 3 ay rahat ediyorsun.

Pirinç, bulgur, mercimek, kuru fasulye, ince bulgur,çorba için sehriye,zeytinyağı,un, irmik, kabartma tozu, krem şanti, kakao,şeker,maya bunları aylık alıyorum, büyük boy tercih ederseniz ekonomik olur.Peynir ve tereyağımı kendim yaparım haftalık taze, zeytin çeşitleri ve kahvaltılıklar, salça, bazı aldığım konserve çeşitleri mesela bamya, meksika fasülyesi gibi, ton balığı aylık alırım.
Et ve tavuklarıda aylık alırım tek kullanımlık paketlerim.
Sebze ve meyveler haftalık
Süt , yumurta, balıkda haftalık taze alırım.

aylık alısverısınden kastım sebze meyve değil arkadasım haftalık pazara gıttıgımı belırmıstım.

Deterjan, parlatıcı, camaşır suyu, sirkeli su, kirec önleyici, bulaşık mak.deterjanları aylık alırım.

Toptancı marketler aylık alışveriş için en iyisi. Metro yahut Bizim gibi.
Biz de iki kişiyiz. Aylık alışverişimizi toptancı marketten yaparız.

Tahıl grubu, baklagiller, baharatlar, soslar, deterjan, kağıt temizlik ürünleri, çaylar, kahve ve şeker, içecekler, dayanıklı süt urunleri, sucuk ve tavuk benzeri şarküteri ürünlerinin hepsini buradan alıyorum. Bizim alisverisimizin en büyük kalemini, deterjan, kişisel hijyen ve et oluşturduğu için. Deterjan (bulaşık, çamaşır, genel yüzeyler), sıvı sabun, diş macunu, şampuan, tuvalet kağıdı benzeri şeyleri hep en büyük boyundan alırım. Çoğu 1 aydan fazla gider ama gittikçe bozulmadığı için yine alıyorum.
20 kg un almıştım mesela 6 ay önce henüz bitti. Ekmeği çoğunlukla evde yaparım.
Maksimum alışverişimiz de 600 tl civarı tutmuştur. Genelde 400.

Bunun dışında et çok tüketilir bizim evde. Haftada 2-3 kilo kırmızı et. 1 kg. tavuk gider. O yüzden taze kesimden alıp dinlenmesi için stokluyoruz. 500-600 civarı da bu tutuyor tahminim. Bu görev eşime ait.

Peynirimiz, yağımız, yumurtamiz ve sebzemiz çiftlikten geliyor ama toplamda haftalık 150 civarı.

Yoğurdu kendim mayalarım. Eşim sadece hafta 1 gün 1-2 ekmek yahut domates getirir. Onun dışında keyfi şeyler hariç markete gittiğimi bilmem. Harcama da belli oluyor böyle olunca.

hadi ya belki daha iyi olur düzene gırer alısverıslerınız.
Ya 2 ay oturduk oyle herseyi onlarda yedik ictik. Kenfi evimi kullanamadim resmen . Ben kendi evimde pisiripndusurmek. Cnim istedigi zaman yapip istemedigi zaman yapmamak. Istedimde yatip istedigimde kalkmak istiyorum.

Ya 2 ay oturduk oyle herseyi onlarda yedik ictik. Kenfi evimi kullanamadim resmen . Ben kendi evimde pisiripndusurmek. Cnim istedigi zaman yapip istemedigi zaman yapmamak. Istedimde yatip istedigimde kalkmak istiyorum.
haklısın da evet öyle flan deyıp ıyıce canını sıkmak ıstemedım.
ben hıc görüşmediğim için bana karısıyo olmalarını düşünemıyorum bıle

yapabılır mıyım acaba ya cok heveslendım bı an

Yav cok basit hamilesin bebegin icin yemem lazim
Bebegin büyüyünce ek gidaya ilk yogurtla basladim ben asla hazir yogurt verdirmiyor doktorlar.
Hazir yogurdun ici katkı maddesi ve jelatin dolu.

1 lt açık sütü güzelce kaynat sonra ilimaya birak. Serce parmagini icine sok 7 ye kadar say dayanabiliyorsan ilimis demektir.
1 corba kasigi mayalik yogurdu koy karistir battaniyeye sar 8 saat sonra dolaba kaldır. Al sana ev yogurdu.
Acik sütü guvendigin yerden al ilk defa mayalayacagim dersen sana mayalik yogurdunuda verirler.

Ben her ay başı toplu alışveriş yaparım. Ama su an sana liste veremem çünkü her ay değişir listem.
Alışverişini sanal marketten yapıyorum. Aldığım beğendiğim tekrar alacağım şeyleri favori listeme ekliyorum. Alışverişe başlarken ilk favori listeme bakıyorum alacaklarimi atıyorum sepete. Sonra eksikleri tamamlayip alışverişi bitiriyorum.
Her ay aldiklarim:
Tuvalet kağıdı
Kağıt havlu
Peçete
Islak mendil
Deterjan yumuşatıcı domestos
Peynir zeytin
Çerez ıvır zıvır
Tavuk ve kıyma
Az bişey sebze meyve.

haklısın da evet öyle flan deyıp ıyıce canını sıkmak ıstemedım.
ben hıc görüşmediğim için bana karısıyo olmalarını düşünemıyorum bıle
Sorma cok sorun uasayacagiz gibime geldi 32 yasindan sonra baskalarinin pesinden gezemem. Hemen esim sen caninin istedigini yap annem bise demezki diyor. Benimmkendi mutfagim varken neden yukarida yapayim ki. Yapamamda zaten. 2 yila yakin kendi duzenimle yaşıyorum tasindigimiz icin. Simdi geri donmek bana ölüm gibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…