sanki aylık aylırsam daha az harcamış olcakmıs gbı gelıyoBen de toplu almıyorum
İhtiyacım ne ise onu alıyorum
Eksildikçe
Bazı seylerde yedek alıyorum
Çok sık tukettiğimiz seylerde
yani ay başı eşimle cıkıp peynirinden pirincine etine tavuğuna dolu dolu alışveriş yapıp bütün ay onları yemek sadece arada yogurt ekmek ufak tefek seyler almak ıstıyorumEksikler hiç bitmiyor ki. Toplu alımdan kastın ne mesela? Bende bittikçe alıyorum. Deterjan 3 ay gider,salça,peynir gibi şeyler saha kısa sürede tüketilir. Bittikçe almak en mantıklısı. Indirimleri takip edip stok yapabilirsin.
Ama kullanıyosunki bitiyo. O para yine çıkıcak yani.sanki aylık aylırsam daha az harcamış olcakmıs gbı gelıyo
o da doğru ama 2,5 kılo pirinç alsam yeter bir ay hergun pirinçle bıseyler yapmam yaniHerkesin yediği kullanım miktarı farklı.
Çok pişen çok yenen evde aylık toplu alışveriş olmaz.
Olması için çok büyük kiler şazım yoksa nereye koyacaksınız okadar şeyi.
hadi ya belki daha iyi olur düzene gırer alısverıslerınız.Ya bizde iki kisiyiz diye hic toplu almayiz cunku curuyor yada kotu okuyorlar. Ama marketlerden cikmiyoruz ve gercektende cok pahakiya geliyor. Peyniri sık ve az az aliriz mesela. Ama cok aldikmi bi kotu oluyor. Su alis veris meselesini bizde otutturamadik. Ama kv oraya tasincaz bakalimneler olacakcok uzugunum. Duzenimi bozulacaginda dolayi
o da doğru ama 2,5 kılo pirinç alsam yeter bir ay hergun pirinçle bıseyler yapmam yani
cokmuş pirinçBiz iki kişiyiz (dik) ayda 8-9 kilo pirinç gidiyodu . Eşim pilav delisiydi ben okadar pirinci tek seferde alsam bereye koyucam?
Seninde çok tükettiğin şeyler vardır
Salça alsan 1 ay gidicek mi ?
Yada yoğurt?
Un tuz şeker böyle şeyler uzun gider
kasap işine hiç gırmemıstım bu ay yapıcam inş..Mesela deterjanı 6 7 kiloluk alabilirsin hesaplı gelir.
Biz aylık büyük alışveriş yapıyoruz eşimle 400 lira filan tutuyor kipadan.
Herşey birer tane alıyorum bozulmayan şeylerden en büyüğünü alıp stok yapıyorum indirimdeyken. Deterjan gbi sampuanlar sıvı sabun. Vs vs
Sonra da bittikçe eşime liste atıyorum 10 günde bir işten dönüşte aliyor. 100 liralık filan bişey.
Sebzelerı 10 günde bir alıyoruz ozaman bitiyor.
1 kilo et 1 kilo kıyma 2 tavuk 1 ay gidiyor bize.
kızlar merhaba 8 aylık evliyim hala evımıme toplu mutfak alışverısımı yapamadım. hep bıttıkce alınıyo sankı boyle daha cok para gıdıyo gbı gelıyo biraz da hesaplı olsun istiyorum
tecrubelılerrbenımle aylık ya da haftalık listenızı paylasırmısınız ? şu an oturdum sizin yorumlarınıza göre aylık liste oluşturucam. 3 yetişkiniz evde.
şimdiden cok sağolsun yardımlarınızı beklıyorum
not: haftalık pazara gidiyorum ona da bi el atsanız
yani ay başı eşimle cıkıp peynirinden pirincine etine tavuğuna dolu dolu alışveriş yapıp bütün ay onları yemek sadece arada yogurt ekmek ufak tefek seyler almak ıstıyorum
Bir de şey yapabilirsin her alışverişten sonra biyere not et bakalım Nekadar harcama yapıyorsun. Nereye ne gidiyor.kasap işine hiç gırmemıstım bu ay yapıcam inş..
çok yardımcı oldunuz aslında basit şeyler ama ne bılım yorumunuzu okuyunca beynımde lamba yandıHersey toplu alinmaz ki ama. Un, seker, cay, bulgur, princ, zeytin yagi, kuru baklagiller bunlari elbette buyuk miktarlarda alabilirsin. Kislik sogan ve patates gibi mesela, sarmisak gibi ne bileyim sehriye gibi makarna gibi. Bu saydigim ve benzeri seyler uygun satilan yeri kalitelisini ve kampanyasini buldugun surece toplu cokca alinabilir.
Deterjan sampuan sabun temizlik malzemeleri bunlarda dahil.
Ama herseyi alamazsin ve en onemlisi hersyin en iyisini ve ucuzunu ayni marketten yerden bulamazsin yani ucuza getirmek icin yasadigin yeri magazalari falan bir taniman lazim oncelikle.
Haftalikta taze seyler alinir, sebzeler meyveler , sutler, yogurtlar, belki 2 haftada bir kasap alisverisi (hemen hemen gitmeyelim dersen ve buzlugun genisse). Yine bittikce peynir ve zeytin. Mesela zeytini nasil sevdigine bagli esimle biz yesil zeytin severiz taze kurulmus aliyoruz tanidiklardan baya bir kac ay gidiyor yani.
Pazar olayini 8 ayda artik ogrenmis olmaniz lazim bence birdahaki pazara eve gelince aldiklarini yaz bir listeye neyi ne kadra aldin, ve bir sonraki pazara ne bitmis ne kalmis ne yetmemis not alirsan aralarda boylece neyi ne kadar alacagini anlarsin.
Pazar alisverisinin geneli olmaz, kimi evde domates cok tuketilir kimisinin kocasinin domatese alerjisi vardir, kimi ev salatasiz ogun gecirmez , kimisi icin salata ek kulfettir. Kimi ev yazin her ogun bir tabak karpuz yer kimisi koca hafta kucuk karpuzla idare eder.
Kisaca yeme aliskanliklariniza bagli.
not etmeli bu ay bakalım ne kadar harcanıyo :)Bir de şey yapabilirsin her alışverişten sonra biyere not et bakalım Nekadar harcama yapıyorsun. Nereye ne gidiyor.
Ben mesela princ vs çok alma taraftarı değilim. 1 kilo alınca 1 ay yetiyor.
cokmuş pirinçben zaten pilavı bi yapsam ıkı yapamıyorum o yuzden pek bulasmam salça da yetıyo aylık mesela. unu kullancagımda alırım hep.
şeker falan da bıttıkce.. aylık olmuyo işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?