mutfak alışverişi

aylık alıcam depo yapmıcam bakliyata zaten canım. sebze meyveyi de tabıkı aylık almıyorum pazara gittiğimi belirmıstım.
kasaba ugrayıp et tavuk alıp buzluga atmak ıstıyorum bu ay hıc yapmadıgım sey

not etmeli bu ay bakalım ne kadar harcanıyo :)
Evet canım bir debsrkadasin dediği gibi un çay şekeri fazla alabilirsin. Baya gidiyor.
2 yıllık evliyim eşim her akşam çay içmesine rağmen toplam da 3 kere filan çay aldık. Un da öyle 5 kilo alsan ohooooo çok gider. Seker de aynı şekilde. Fazla da kasma biz gençler çok harcıyoruz annelerimiz gbi olamayız :)

olasım var bu aralar nedense

Kesinlikle durum böyle
Annem haftada 2kere gider markete ama tek gidişinde aldığı başkasının aylık alışveriş diye aldığıyla aynı

Herkesin tüketimi farklı

Eğer yeriniz varsa bakliyatları 2,5 kiloluk paketlerden alıp cam kavanozlarda saklayın. Şekeri ve sıvıyağ da yine 5 kiloluk alabilirsiniz.

Deterjan türü şeyleri indirim buldukça fazladan alırım ben. Evim büyük olduğu için sorun olmuyor.

Derin dondurucum olduğu için et tavuk ve kıymayı da aylık alıyorum. Bazen kasap 200 gr'lık rulo yapıyor kıyma ve eti bazen de ben eve gelince buzdolabı poşetlerine bir avuç koyup poşetin içine yayıyorum incecik. Çıkarınca hemen çözülüyor ince olunca... Tavuğu da bir sefer de 5 bütün tavuk, 5-6 kilo da bonfile olacak şekilde alıpdonduruyorum.

Kahvaltılık olarak zeytin sadece eşim yediği için 1 kilo alsak 1-2 ay gidiyor. Peyniri ben peynirciden alıyorum, birer kalıp vakum yaptırıyorum, bozulma derdi olmuyor. 5-6 kalıp da öyle peynir alıyorum bi seferde. Kaşar, krem peynir, karper ve diğer peynir çeşitlerini çok büyük olmayan paketlerde alırım taze olsun diye. Ama mesela kaşarı da büyük alıp dondurucuda muhafaza edebilirsin yarısını... Tereyağı 3-4 kilo alırım, onu da dilimleyip buzdolabı poşetlerine koyarım, yine dondurucuda duruyor. Bittikçe çıkarıyorum...

Indirimden almadığın sürece toplu almanın pek bi farkı olmuyor fiyat açısından. Sadece sürekli markete gitme derdi olmuyor. Eğer ekonomik olsundersen, market indirimlerini takip edip, evde yerin müsait olduğu kadar stok yapacaksın...

Aynen çok doğru söylemişsin şimdi herşey bolluk.
Ilk evlendiğim zamanlar annemden gördüğüm kadarıyla herşeyi stok ederdim. Sonra bir baktım ki bozuluyorlar buna princ de dahil. Nem çok çünkü.
Sonra az az almaya karar verdim. Şimdi çok şükür ziyan olmuyor

Cay seker sivi yag bulgur mercimek pirinc makarna bir kac kg al evde cam kavanozlarda sakla. Et tavuk kiyma alinca buzdolabı posetlerine paylastir buzluga at.
Yorgurdunu evde mayala bence 5 lt sütü buyuk kavanozlara paylastir 3 e mesela eksimiyor da öyle olunca.

Ha ayrıca sen toplu alıyım gittikçe bişeyler sıkıltırmıyım market arabasına dersin ama indirim kısmını unutuyosun.

Mesela ben yağı asla teneke almam beceremiyorum onu kaldırıp dökmeyi
4lü 1,25 litrelik alıyorum tekne fiyatına geliyo ama indirimdeyse

Her markette ürünler hep aynı değil fiyatlarda toplu alışveriş yapıcam diye aynı gün 3-4 markete mi giricen?

evim küçük. yapabıldıgım kadar yapıcam bakalım. sağol canım

yapamam ki yoğurt

hmm girmeyi düşünmüstüm ne yalan söleyim..

Deterjan, yumuşatıcı, temizlik malzemeleri,sabun,şampuan, makarna, pirinç ,bulgur toplu alırım. Hele deterjanlar aylarca gider.mesela geçen gün 7 kglik beyazlar için Ariel aldım. Yazı cikartabilirim. Çünkü renkli icin siyah için ayrı çeşit alırım o yüzden.

Yer temizleyici ve Cif falan arkadaş farmasinin temsilciliğini yapıyordu. Nisan ayında bayagi indirime girmişti aldım depoladim. Yazı çıkarırım onlarla da :))

Ramazan başında mercimek bulgur pirinç aldım birer paket . O da bayagi gider şimdi. Makarna 5 6 paket aldım. Bir ay gider bize.kizim çok sever çünkü.nohutu da alınca haslar atarım buzluga. Uzun süre gider o da.

Bunların dışında her hafta pazara giderim.yesillik fazla yemediğimiz için bir aldım iki hafta gider nane marul maydanoz.tupper larım sağolsun:))

Soğan sarımsak patates de bittikce pazardan alırım. Onlar da üç hafta gidiyor bazen.yemek durumuna göre. Ama meyve yemeklik sebze yapmayı düşündüğüm yemeğe göre alırım haftalık. Atıyorum bir hafta fasulye aldıysam diğer hafta almam. Meyveyi az ama çok çeşit alırım işte. Çünkü kızımla yeriz severiz ikimiz de.

Ama öyle kilolarca pirinç bulgur alma tavsiyem.bir kez öyle heveslendim de bitiremedim. Bozuldu. Un aldık 5 kg Değirmenden o ara pasta börek yapamadım. Bozuldu. Yani aslında oturtursun kendince bir düzen.

Tavsiyem bozulmayacak deterjan türü şeyleri indirimden depola. Pirinç bulgur birer paket alsan 1 ay yersiniz iki kişi. Kahvaltılık ta bir tek peyniri sucuğu falan bittikce alırız. Zeytin kurarım kendimize. É bal falan da bir kavanoz gider bir kaç ay.

Mutfak masrafimiz çok olmaz o yüzden. Sen de oturtursun canım daha. Kolay gelsin!

Depodan kastım aylık alınmasıydı benim için 1 ay uzun bir süre :) eğer alışverişlerinde kredi kartı kullnıyorsan internetten extrene bakıp geçen ay ki harcamalarını görebilir ve ona göre plan yapabilirsin.. ben hep aynı marketlerden aldığım için kolayca hesaplayabiliyorum..

Pazardan haftalık sebze, meyve, peynir, zeytin, salata malzemeleri, patates, soğan, sarımsak, limon, yumurta alırım. Ama mesela bazı kuru şeyler patates soğan gibi 2 hafta gidiyor.

Market alışverişim 4e bölünmüş durumda. Kasap ürünleri, bakliyat, temizlik malzemeleri ve geriye kalan herşey.

Aylık kıyma ve 2-3 çesit tavuk alıp buzluğa at.

Kahvaltılık da her hafta çesit çeşit al.

Bakliyat ben her birini 1 kg alıyorum, çünkü çok tüketilmiyor bizde. 1er kg kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek, bulgur, ince bulgur, pirinç. Bu saydıklarımdan pirinç dışında her ay almam gerekmiyor, baya gidiyor. Hoş ben herşeyi 1 kg alırım, fazlası çöp oluyor 2 kişi için fazla.

Temizlik malzemeleri bittikçe alırım ama aylık alışveriş için biriktiriyorum o zamana denk getiriyorum. Ama domestos, sabun, şampuan hemen alıyorum.

Diğer şeyleri de ilk aylık alışverişimde alırım, sonra bittikçe almaya dönerim. Yoğurt falan.

Sana önerim, milföy hamuru, yufka gibi hemen işine yarayacak pratik şeyler de al, at dolaba

Kolay gelsin :)

tam aradığım cevap teşekkürler

hmm girmeyi düşünmüstüm ne yalan söleyim..
Aylık yapmaktansa haftada 1 gitmek daha mantıklı

Mesela 1 hafta bakliyat alırsın deterjan
sonraki hafta unu tuz şeker yağ şalça baharat
sonraki hafta etini alırsın kahvaltılıkları
sonraki haftada eksikleri
ve herhafta sebze meyve

İndirimleri takip etmek inan daha uyguna gelir

kart kullankıyorum canım. depolamak deyınce sezonluk sandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…