Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Çok geliyormuş arkadaşım ya.. bize de elektrik su toplam 80'i geçmiyor. Akşamları evin tüm ışıkları açık,haftada 2-3 kez süpürge çalışır. beyaz eşyalarınız mı çok yakıyor acaba ? Ya da ütü mü ?

Alin iki kg yufka,icine de patates salcadan harc koyun,sigara boregi yapıp deste deste sarip atin buzluga. Misafir geldiginde cikartir firina atarsiniz.
Hersey pahallı cok pahalli. Ona laf yok. Ama en azindan basit cozumlerle gelen misafire şip diye ikramliklar çıkarabilirsiniz. Cok fazla youtube videosu var buzluktan direkt firina gidecek yemeklerle ilgili. Bir pazarinizi buna ayirin,6 ay rahat edin...
Ekomik sıkıntı icin de birsey diyemeyecegim. Hesapta tarim ulkesiyiz ama ne alsak kilosu 6-10 lira. Nasil yetebilir ki? Tek care avrupalilar japonlar gibi tane tane almak-israf etmemek.
Benim babam asla taneyle birsey almaz. Evde 3 kişiyiz ama ne alacaksa en az bir kilo alir. Sonuc olarak o meyveler dolap bekler,bir sure sonra ya zorla yenir ya da çöpe gider. O yuzden en iyisi tane tane almak. Evdeki malzemeleri bitirmeye calismak. Toptan alışverişler hariç parca parca birsey almamaya calismak. Mesela Evde peynir yoksa patatesli gozleme yapmak- kola bittiyse yoğurda su calkalayip ayran yapmak,makarna yoksa o gun de pilav yapmak...
Ve indirimleri takip etmek. Bazi urunleri a101 gibi bim gibi marketlerden almak, fairy almamak da mesela migrosun bulasik deterjanindan almak...
Ben unide ogrenci evimdeyken 3 kurusluk krediyle- ayda 1-2 gunluk part time islerle gecinirdim gayet de yiyecegimi yer dunyalari gezerdim. Simdiyse ailemin haftalik market fisi 400 tl. Bazen isyan edip ev ekonimisini elime almak istiyorum ama babam taneyle alisveristen nefret eder,annem marka takıntılıdir gerekli gereksiz her konuda. Caykur -torku-reis vs disinda urunleri eve sokmaz - bir kere bimden temizlik malzemesi almıştım "kizim parani ben vereyim, getirme eve sunlari" demisti.
Ailem benim tutumlulugumdan nefret ettigi icin karismiyorum. Odesinler :)
Ama siz madem sormuşsunuz yazayim:)))

Size okuma bedeli gelmiyor mu?
Bizde okuma bedeli adında bir fatura daha var da...

Ütü, çamaşır ve kurutma haftada bir kere kadın gelince çalışır sadece.
Eskiden fırın yemeği çok yapardım, eşim 1 aydır diyette onu da bıraktım.
Ben faturalarda tasarruf etmeye çalışırken habire 50 100 artıyor.
Beyaz eşyalar da eski değil ki 5 senelik evliyim, hepsi enerji tasarruflu.
Geceleri mum ışığında otururum ben, ampuller hep ledli.
Vallahi billahi anlamadım, benim aileme de böyle geliyor ama.
2 kişiler daha 180 den aşağı gelmez.

Size okuma bedeli gelmiyor mu?
Bizde okuma bedeli adında bir fatura daha var da...
Kİz işte geliyor bir fatura ben bakarım geçen ayki gündüz endeksine öğlen gece endeksine hepsini karşılaştırma yaparim ama bir kaçak olmasi zor büyük şehirde kaçar yaptirilarmi vallaha micarlar ağzımıza

Elektrik tarifeside fark ediyor biraz 3 zamanlı ve tek zamanlı, tek zamanlıda birim fiyatı aynıdır.

3 zamanlıda farklıdır gündüz, puant ve gece saat 5 ten sonra gece 10_11 kadar puant dönemine giriyor ve en çok puant döneminde harcanıyor elektrik birim fiyatı yüksek oluyor.

yok bize dayanmıyor hiç birşey. iki çocuk var. pazardan mandalina muz almıştım 2. günü eser kalmadı.

kahvaltiliklarimi et grubunu aylik aliyorum peynirlerin fazlasini bozulmasin diye buzluga atip bittikce cikariyorum
sebzeleri haftalik alirim genelde
bakliyat grubumu genelde paketli degil açık alirim ambalaj parasi olmadigi icin daha uygun oluyor
buzlugumda her zaman sarilmis borek sigara boregi kurabiyem kekim oluyor biri gelince kolay oluyor
kis ayina girmeden sebzeleri dondurucuya atiyorum boyle olunca kisin sebzeyi pahali pahali almak zorunda kalmiyorum

Yaptık, bir ara tarifeliye de geçtik, hiçbir şey değişmedi aynı fatura geldi.
Biz de tek zamanlıya geri döndük.
Gerçekten aklım almıyor, alamıyor.
Ha bu arada 220 değil 235 miş
Bir dahaki aya 300 ü görürüm herhalde...

Hayret ettim bizim elektrik hep 100 ün üstünde

Her şey aşırı pahalı.
Orta kalite bir peynir olmuş kilosu 45 tl, laktozsuz süt 6 tl. Bunlar temel tüketim maddeleri. Yani herkesin yemesi gereken şeyler. Yani yaşamak çok zor artık. Mutfağınızın her daim dolu olması için aylık en az 2.500 tl'yi gözden çıkarmanız lazım. Ama her şeyden olması için. Bu arada orta gelirli derken geliriniz ne kadar? 5 bin mi?

hah onu söylesene ayol
kalp krizi geçirticen bize boş yere
Yok güzelim sanmam yapmazlar Allah etmeye biz de bir yonetici var apartmanda kaçak vs ne var ne yok aylık bakımını yaptırıyor elektirigi dusuremezler yemez abooo Allah katında yatacak yerleri olmaz yarısından coguda hacı hoca

Ankara’nın neresi?
Taşınayım bari ben ya:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…