Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

hangi şehir orası oraya taşınıcam:))
en son 130 geldi elektrik her gün evde süpürmüyorum.

aylik bin lirayi eahat buluyor sanirim, cunku hersey cok pahali. kahvaltilik cok fazla tutuyor bir de et urunleri. temizlik urunleri, temel gida un seker vs toplu alirim bittikce. bizde anne baba ve cocuk 3 kisiyiz sadece.

misafir kesinlikle cok masrafli bisey. bize bir misafie gelse hicbisey yapmasak 100-150 liraya cikiyor. hele bir de yatili gelen gidenim olursa 500-600 den asagi harcanmiyor minimum. o yuzden ben misafir sevmiyorum hic

Marketten parça parça birseyler alsan aylık harcamaya vurmuş olsan fiyat daha fazla bile çıkar zaten bir dış macunu 20 TL olmuş bir salça alsan doğru düzgün 15.30 TL arası de bunun zeytini peyniri yumurtasi deterjanı çayı sekeri desen eee bir de sebze meyve alsan bir de tavuk alsan kıyma pirinç bulgur vs alsan maaşın yarisi zaten evin alışverişe gidiyor
İnsanları bu hale dusurenler utansin doğru düzgün bir alış veriş yapma imkanin olursa yaparsın

Ayda 400/ 500 tl cok degilki...
Yani demekki az alıyorsun...bitmesi normal
Ayenn öyle canım dememki az alıyor çabuk bitiyor ben yaptığım alışverişi 1 ay yiyorum sadece ekmek alıyorum bir de sigarami başka harcamam olmaz hatta üstüne kalan paramız olur bankaya bile atıyoruz

hangi şehir orası oraya taşınıcam:))
en son 130 geldi elektrik her gün evde süpürmüyorum.
Gel kuzum ankaradayim hadi yaa vallaha bana hiç öyle gelmiyor elektrik bu ara fazla gelio hep 60 üstü fazla elektirk harcamam aslında yok suyu çok harcarim ben 35.40 arası gelir eskidne elektirk hep 35.40 gelirdi kafalarına göre yaziolar resmn

400/500 de aylık mutfak harcamasıymış
Haydi onu geçtim, herkesin sevdiği ve alıştığı şeyler tartışılır.
Kendileri hazırlıyordur falan filan ama elektrik şehirlere göre değişse de onlara 1 bize 50 değil ki!
Nasıl olabilir aklım almıyor.
Keza dün birkaç eksik var diye girip 15 dk da tek et ürünü şeyin 1 kilo tavuk kuşbaşı olduğu market sepetime 650 tl ödedim.
Haftalık alışverişimiz bu ayarda tutuyor keza yine bir kere daha gidiliyor mutlaka daha az bütçeyle, içinde daha et ürünleri olan alışverişimiz yok yani.
Anlamadım ki ben...

Bence apartmanda bi kaçak sızıntısı var yani saatleri kafalarına göre yazamazlar ki hımm şu eve de 45 keseyim bari diye baya komik rakamlar ve normal de değil

Ayenn öyle canım dememki az alıyor çabuk bitiyor ben yaptığım alışverişi 1 ay yiyorum sadece ekmek alıyorum bir de sigarami başka harcamam olmaz hatta üstüne kalan paramız olur bankaya bile atıyoruz

Bende aylik büyük alışveriş yaparim (kuru erzak, yağ, deterjan vs.) Her cuma günü taze gıdalarımı alirim, misafir gelecekse özel yiyecek alirim ama aslinda cuma alışverişine çıkmasam bile kuru erzaklarim bile 1 ay beni götürür.
Biz baya harciyoruz ( Trde yaşamıyorum, fiyat kiyasi olmaz) ama 400/500 tl çok yüksek bir rakam değil.

allah rızası için aylık 400 e nasıl kapatıyorsunuz bu işi bir anlatıverin..
hayır yani biz de mi bir beceriksizlik var.
Yetiyor işte canım yani ben iki kişiyim ama hergun kahvaltı olur evde hergun yemek olur 400.500 TL tutar alışveriş üstüne bir de rakı alırız bizim Ankara'da bir uygun büyük market var çeşit çok çokta büyük bir yer Ankara'da İstanbul yolunda bilenler vardır ankaralilar ordan iki sendir alırım evimin ihtiyacini a101 veya bimden öyle alışveriş pek yapmam tabak çanak gelirse alırım veya uygun indirime bişey gelirse bir iki parça birseyler alırım

Nasıl bir şey bu arkadaş...
Benim su ve elektirik toplamım 400 ü buluyor.
Haydi suyu geçtim bebelerim çok oynar uzun duş alırlar küvet doldurulur falan da, elektrik dediğimiz şey akşam yakılan ampül, şarj aletleri gibi şeylerdir.
Herkesin evinde çamaşır yıkanıyor tamam, ekstra bir tek kurutmam var.
Ona da tamam ama, 2 ay önce 130 geldiğinde de vardı onlar.
Zamlar sadece benim eve mi işleniyor nedir?

Bence apartmanda bi kaçak sızıntısı var yani saatleri kafalarına göre yazamazlar ki hımm şu eve de 45 keseyim bari diye baya komik rakamlar ve normal de değil
Bana da değişik geliyor ama kaçak olmasi imkansız canım apartman da elektrikçi sucu ne ararsan belediyeden herkez var

Her şey aşırı pahalı..aşırı hem de.. haftasonu sadece peynir ve meyve aldım 80 liraya. dolap zaten bomboş. Allahtan vejeteryanim da ete para harcamıyoruz =)) Maaş da alamıyorum it gibi çaliştiğim halde, eşimin de sabit geliri yok, o yüzden sadece haftasonu kahvaltı yapacağımız zaman gidip peynir yumurta domates falan alıyoruz hepsi bu. çocuk olunca evde mecbur yemek pişmeli, Allah yardımcınız olsun.

büyükşehirmiş te nasıl bir fiyatlandırma farkı var enteresan. yeni zamdan sonra 130 dan aşağı gelmedi hiç..

Bana da değişik geliyor ama kaçak olmasi imkansız canım apartman da elektrikçi sucu ne ararsan belediyeden herkez var
Oo kadro sağlam
Tamam kesin kaçak var o zaman
Herşey uygun fiyatlı geliyor rakı alıyoruz para arttırıyoruz diyorsun git burdan

Bilmiyorum ki valalah benim de haftada iki 3 kere çamaşır makinem calisir elektirkli süpürge açılır en fazla 20 dkk çalışır evde akdamlari ışıkta oturmaktan hoşlanmıyorum TV ışığında takılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…