- Konu Sahibi 1155gecesesleri
Devir ekonomi devri kizlar eskiden etikelre bakmadan alırdık simdi 20 kuruşluk bir indirim icjn bile 3 tane market geziliyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Onlarında istediği bu zaten utanmazlar maalesefMarketten parça parça birseyler alsan aylık harcamaya vurmuş olsan fiyat daha fazla bile çıkar zaten bir dış macunu 20 TL olmuş bir salça alsan doğru düzgün 15.30 TL arası de bunun zeytini peyniri yumurtasi deterjanı çayı sekeri desen eee bir de sebze meyve alsan bir de tavuk alsan kıyma pirinç bulgur vs alsan maaşın yarisi zaten evin alışverişe gidiyor
İnsanları bu hale dusurenler utansin doğru düzgün bir alış veriş yapma imkanin olursa yaparsın
Baş harfi k sonu nAt bacım, ben de Ankara’dayım sana ayrı güzellik yapılıyor madem, yakınına gelelim
Şimdi anladım mevzubahsiBaş harfi k sonu n
aman kızın açtığı konuuyu ne hale getirdik gidion bennŞimdi anladım mevzubahsi
Demek hükümet yanlı belediyelerine göre tarife uygulanıyormuş
biz cok elektrik tuketiriz. esim gece de çalışır. lamba kapatma huyumuz fazla yok maalesef. ovunmuyorum tabi. arka karanlik odamiz var . orada çoğunluk gunduz de yanar lamba. banyo tuvalette yine yakiliyor gunduz de. makineleri cok calistiriyorum..hem cocuklarin cok kiyafeti cikiyor kirleniyor. hem deterjan kalintisi kalmasim diye ek durulam falan açıyorum. bulasik makinesini bir deterjanli bir deterjansiz calistiririm. herkes baska baska yediği icin bulasik da cok cikar. gunde iki bulasik makinesi rahat cikar. ben 4 kez calistirmis oluyorum. kurutma makinesi de var. pc surekli calisir evde. tv pek acmayiz ama calisir yine de.Benim bu ay elektrik faturam 220 tl geldi, nasıl su ve elektrik 100 lira olur yahu?
Biz de kendimizi prize takmıyoruz ki...
Eşim oraya gidiyor, birkaç şey alacaksak sadece gitmeyiz o kadar.filmdelisi Citygroos biliomusn İstanbul yolunda oraya gitmeni tavsiye ederim mutfak alışverişi icjn çok büyük bir yer ne ararsan var uygun herşey pazardan 3.5 aldığın salatalık orda çok da iyisi hemde 1.75 aliyorsun baya uygun çünkü çeşit cok
220 miiii bizimde su ve elektrik 110 tutuyor elektrik 70 su 40 valla oda sürekli fırın bilgisayar çalışırBenim bu ay elektrik faturam 220 tl geldi, nasıl su ve elektrik 100 lira olur yahu?
Biz de kendimizi prize takmıyoruz ki...
İstanbul'dayım, iki günde bir çamaşır makinesi ve kurutma çalışır. Fırını da aktif olarak kullanıyorum, ütüde sık oluyor, evde hergün süpürge mutlaka açılır elektrik faturası 100 TL civarında geliyor hatta emin olmak için eşime de sordum sizin fatura esktra çok geldi bana.Ütü, çamaşır ve kurutma haftada bir kere kadın gelince çalışır sadece.
Eskiden fırın yemeği çok yapardım, eşim 1 aydır diyette onu da bıraktım.
Ben faturalarda tasarruf etmeye çalışırken habire 50 100 artıyor.
Beyaz eşyalar da eski değil ki 5 senelik evliyim, hepsi enerji tasarruflu.
Geceleri mum ışığında otururum ben, ampuller hep ledli.
Vallahi billahi anlamadım, benim aileme de böyle geliyor ama.
2 kişiler daha 180 den aşağı gelmez.
Öyle tabi CNm bir de alışverişe karnın tokken çıkın acken olmuyor herseye saldırıyorsunEşim oraya gidiyor, birkaç şey alacaksak sadece gitmeyiz o kadar.
Orda da binlik olup çıkıyoruz valla.
Normal markete gitsek belimizi doğrultamayız zaten artık.
Ben böyle kullansam bizim şahsımıza trafo bağlarlar herhalde.biz cok elektrik tuketiriz. esim gece de çalışır. lamba kapatma huyumuz fazla yok maalesef. ovunmuyorum tabi. arka karanlik odamiz var . orada çoğunluk gunduz de yanar lamba. banyo tuvalette yine yakiliyor gunduz de. makineleri cok calistiriyorum..hem cocuklarin cok kiyafeti cikiyor kirleniyor. hem deterjan kalintisi kalmasim diye ek durulam falan açıyorum. bulasik makinesini bir deterjanli bir deterjansiz calistiririm. herkes baska baska yediği icin bulasik da cok cikar. gunde iki bulasik makinesi rahat cikar. ben 4 kez calistirmis oluyorum. kurutma makinesi de var. pc surekli calisir evde. tv pek acmayiz ama calisir yine de.
boyle yazinca da cok musrifiz gibi geldi ya. neyse herkesten cok gelir bana fatura. 130 kusur gelmişti en son. gerci o az gelmis. genelde 170 falan geliyor sanki.
220 cok sanki. elektrik sobasi fln mi yakiyorsunuz. yada kacak kullanim olabilir. sizin faturaya yansiyor galiba bu gibi durumlarda
Hangi şehirde yaşıyorsunuz ?Hergun duş yapmama rağmen bu ay 35 TL şu faturam geldi 63 TL elektrik geldi elktirgi kullanırım çünkü hergun ev süpürurum benim de telim hep sarjdadir sacalrimi duzlestirim fln ama hiç bana o fiyatlarda elektrik veya su parasi gelemedi 5 senelik de evliyim
Evet benimde öyle 400 500 en fazla ne yiyorsunuz o kadar400/500 de aylık mutfak harcamasıymış
Imkansızı başarmak nasıl bisey bende merakla bekliyorum cevabıallah rızası için aylık 400 e nasıl kapatıyorsunuz bu işi bir anlatıverin..
hayır yani biz de mi bir beceriksizlik var.
Eşimle ben iki kişiyiz yeni evliyiz inanirmisiniz evde hiv durmuyoruz 500 tl mutfak masrafı yapıyoruz ekmek parası hariç belki daha fazla tutuyor çamaşır makinası zor doluyor iki kişi olunca bide kayınvaldemlerin yanına köye gidiyorduk kalmaya nerdeyse ayın yarısi köydeyiz bir ayda 3 fatura gelmiş hiçbiri 150 den asa değil elektirik faturası eve süpürge ayda bir anca tutuyorum evde olmadığımız için genelde hep gezeriz yada köydeyiz çamaşır üç haftada bir evde yıkanır köyde kaldığımız için bu fatura nasıl geliyor anlamıyoruz ev resmen boş ve zam gelecek diye önceki faturalı kesmeyip zam geldikten sonra üst üste kesmeleride ayrı bi pislik çocuk düşünüyorum ama geri vazgeçiyorum bu düzene gelir diye eminim ki bu düzen daha da iyi olmayacak halimiz ortada ona iyi bir hayat veremem diye vazgeçiyorumMerhaba hanımlar benim bir kızım var orta gelirli bir aileyiz benim sıkıntım mutfakk giderlerim eve yaptıgım alışveriş bir hafta gidiyor (eşimde evde yemek yemez) bu yüzden cok cabuk dolabım boşalıyor ani misafirim gelse ikram edicek birsey bulamıyorum be utanıyorum bazen yetiştiemiyoruz maalesef acaba yanlış yaptıgım birseymi var hep özenirim mutfagı her daim dolu olanlara her halimize şükür yinede. Sizde durumlar nasıl hayatmı pahalılaştı yoksa ben idare etmeyi bilmiyormuyum
Ya şimdi şey vardı bundan iki yıl önce bu formada tartışmada hükümet ne yaptı derdik
Yol yaptı hastahane bilmem ne yaptı derlerdi
Ede hadi aç aç düşün yollara anca tedavi olamayacağınız hastahaneye varırsınız