• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Akşam gittik markete hesapladık cumartesiye kadar her akşam öğünü için öyle aldık. Dedik ki birazı kalır pazar gününü de hallederiz. Ödediğimiz para 370 tl. Nasıl oluyor aylık masraf 400-500?? Bizde mi sorun var acaba?
Dün bile gittim,bir poşet 150 lira tuttu. Gözlerim fal taşı gibi açıldı. Yanlışlık vardır diye tek tek kontrol ettim. Göze gözüken bir şey de yoktu aldıklarımın içinde.

Ispanağa ot karıştı o zehirledi denmesi bana göre saçma . Onca insanın iyi temizlememesi,iyi ayıklamaması normal degil.
Bana göre de saçma da elimizdeki yasal açıklama bu
Geçen markete gittik eşim ile
Ispanağı hiç böyle diri taze yeşil parlak görmemiştim
Eşim biraz alsana dedi
Yavrum var bunda bir iş
Piyasada böylesi bulunmaz
Biz almayalım
Kimyasalın dozunu kaçırmış bizimkiler
Ihracat gene elimizde kalmış
Dedim
Akşam zehirlenme haberleri :olamaz:
Ben sana ďemiştim demeyi hiç sevmen ama ben sana demiştim dediğdim:KK53:

Bana göre de saçma da elimizdeki yasal açıklama bu
Geçen markete gittik eşim ile
Ispanağı hiç böyle diri taze yeşil parlak görmemiştim
Eşim biraz alsana dedi
Yavrum var bunda bir iş
Piyasada böylesi bulunmaz
Biz almayalım
Kimyasalın dozunu kaçırmış bizimkiler
Ihracat gene elimizde kalmış
Dedim
Akşam zehirlenme haberleri :olamaz:
Ben sana ďemiştim demeyi hiç sevmen ama ben sana demiştim dediğdim:KK53:
Ben ispanak yerine pazi alma taraftariyim artik. Hem yikamasi kolay,hem de tadi ayni

Gel kuzum ankaradayim 😅hadi yaa vallaha bana hiç öyle gelmiyor elektrik bu ara fazla gelio hep 60 üstü fazla elektirk harcamam aslında yok suyu çok harcarim ben 35.40 arası gelir eskidne elektirk hep 35.40 gelirdi kafalarına göre yaziolar resmn
Ay ankaranin neresi orasi oraya geciyim bende😂annemlerde kaliyorum bu aralar 100 tlnin altinda elk gelmiyor kendi evimde sadece buzdolabi calisiyor Aylik 24 tl geliyor😂😂

Hanımefendi kardeşim diş teli için randevu almışlar 2011' de . Yanlış okumadınız 2011 diyorum. Bu perşembe gidecekler. Keşke sabah 5 6 da gitseydik de 8 yıl beklemesydik. Sürekli maaştan kesilen muayene ücretleri , devletin ödemediği ilaçlar, sağlıkta şiddete asla çözüm gelmemesi... Hiçbiri ideolojik değil hepimizin gözünün önündeki açık seçik problemler
8 yıl sonraya mı gün verildi gerçekten..

Ben ütü açmam, fırın pek açmam. Süpürge haftada 3 gün ,çalışır çalışmaz. 237 geldi. Tv yok, kombi yok.

Ben de maasimin cok büyük bir kismini yiyecege veriyorum.Ben de almanyada`yim.12 yil iicinde sadece bir kere kuaföre gittim.Kozmetik harcalarim cok kisitlidir.Tatiller de genelde kamp yapariz.Yemege cikmayi da sevmiyorum.Cünkü ye yemek cok iyi olacak o zamanda üc kisilik bir yemek 100 euro.Diger türlü hazir ürünlerle yapilan yemeklere de en az 60 euro ödüyorsun.Ben de her seyde tasarruflu olup maasimi yiyecege yatiriyorum.

Babam bugün almış 3 kilosu 50 tl den kabuklu ceviz.
Tadına bakalım dedik, çürük çarık, içi boş bilmem ne.
3 kilodan yarım kilo iç çıkarsa iyi.
Ucuza gitsen sonuç bu, düzgün alayım desen güç yetmiyor.
Allah sonumuzu hayır etsin.
Eger köylerde falan tanidiklariniz varsa bu tür seyleri onlardan alin.Piyasada cok fazla ithal cevizler var büyük cogunlugu amerikadan geliyor ve hic tatlari yok.Bana göre tanidik yoksa bile bir cok seyin yetistigi bölgelere gidip hem iki gün tatil yapip hem de alisverisinizi yapacaksiniz.Agustos ayinda erzincandaydik.Istanbuldaki kadar pahali degildi.Karisik fistiksiz cerezin kilosu 65 liraydi ve cok lezzetliydi.Tulum peyniri 40 lira ama hem koyun sütü , hem de cok kaliteli bir peynir.Kuzu pirzola 70 lira.Cok güzel bir dönerin porsiyonu 22 lira ve yaninda ayran ve salatasi da bedava idi.Köylülerin bir cogu sebze meyve ve karpuza yönelmisti.Cünkü tarimi bitirdiler.Halk yoksul ama fiyatlarda daha uygun.

Benim eşim 3.5 TL maaş alır evin kredi var
1270 ödenir elektrik su 100 TL tutar binanın parası var 270 doğalgaz var evimin alisverisini 1 aylık yaparım sebze meyve kahvaltılık fln misafir hemn gelirse diye bir iki bisey alırız liste yaparım evde ne biterse alırız toplam bize maliyeti 400.500 TL gibi bir rakam salça alirsam büyüğünden alırım ki 3 ay kadar yeter daha fazla bile olur yagimi büyük alırım 3 ay da o yeter deterjanlarımi alırım ki diyer ki gittigimizde almıyoruz çünkü uzun süre yetiyor sadece kahvaltı türü 2.5 haftada biter iki kişilik bir aileyiz
Evet herşey pahalı ama uygun yerden hesaplı bir alışveriş yapılırsa sizi bir süre götür diye düşünüyorum
elektrik su nasıl 100 TL?
Bizim elektrik sadece 100 TL.
Doğalgaz yazın 85 kışın 700 900 arası geliyor.
Valla şaşırdım yani

Konumuz mutfakken ya kızlar ıspanak meselsii nedir
İnsanlar ıspanağıda güvenlr yiyemeuyecek mi
Üreticinin zararlarını kim karşılayacak
Dahası tarım ülkesi olan türkiyenin dışardaki imajı ne olacak

Sadece ıspanak değil ki tüm sebzelerde aşırı tarım ilacı kullanılıyor
Pazarda Kasım ayında hala domates,patlıcan,kabak, salatalık, yeşil biber var ilaçlar sayesinde geliyorlar sofraya
Ispanak mevzu ilk Esenyurtta başlamış, burnumuzun dibi yani Beylikdüzündeyim
Geçen hafta bende aldım pazardan ama yaklaşık 1,5 saat sirkede beklettim, sanırım o yüzden bir şey olmadı, aldığınız her sebzeyi ve meyveyi önce akan suda yıkayın, sonra bol sirkleli suda bekletin. Artık tarım ülkesi falan değiliz, kendi tohumumuzu ekmemiz bile yasak yabancı tohumla tarım yapmaya çalışıyoruz, tarım ülkesi itibarımız onbeş yıldır falan yok yani, insanlara zehir satan üreticilere acımıyorumda, yıllardır zehirlenen halka acıyorum, sağlığımızla oynuyorlar maalesef

Benim bu ay elektrik faturam 220 tl geldi, nasıl su ve elektrik 100 lira olur yahu?
Biz de kendimizi prize takmıyoruz ki...

220 tl.lik ne kullanıyorsunuz evde , ısıtıcı mi var. Abartı fiyat.

100 150 arası 4 kişilik bir aile için bu zamda normal. 220 fazla. Abartmissiniz.

Hergun duş yapmama rağmen bu ay 35 TL şu faturam geldi 63 TL elektrik geldi elktirgi kullanırım çünkü hergun ev süpürurum benim de telim hep sarjdadir sacalrimi duzlestirim fln ama hiç bana o fiyatlarda elektrik veya su parasi gelemedi 5 senelik de evliyim
ayrı dünyalarda mı yaşıyoruz acaba
geçen ay 80 lira su faturamız geldi diye eşimle bi kutlama yapmadığımız kaldı
elektrik desen zaten uçuyor 100de aşağı olmuyor ki bizde elektrik en çok tvden kaynaklanıyor her gün makine açılmaz her ügn saçımı yapmam hatta beceremediği için ütü bile yapmıyorum evde
nasıl oluyor da bu kadar kullanıma bu kadar az geliyor faturanız şaşırdım

Sadece ıspanak değil ki tüm sebzelerde aşırı tarım ilacı kullanılıyor
Pazarda Kasım ayında hala domates,patlıcan,kabak, salatalık, yeşil biber var ilaçlar sayesinde geliyorlar sofraya
Ispanak mevzu ilk Esenyurtta başlamış, burnumuzun dibi yani Beylikdüzündeyim
Geçen hafta bende aldım pazardan ama yaklaşık 1,5 saat sirkede beklettim, sanırım o yüzden bir şey olmadı, aldığınız her sebzeyi ve meyveyi önce akan suda yıkayın, sonra bol sirkleli suda bekletin. Artık tarım ülkesi falan değiliz, kendi tohumumuzu ekmemiz bile yasak yabancı tohumla tarım yapmaya çalışıyoruz, tarım ülkesi itibarımız onbeş yıldır falan yok yani, insanlara zehir satan üreticilere acımıyorumda, yıllardır zehirlenen halka acıyorum, sağlığımızla oynuyorlar maalesef
Tarım ilaçları kullanılırken asit ile aktifleştirilir.
Yani siz de yanlış yapıyorsunuz aslında. Sirke ile arındırmak yerine daha da aktif hale getiriyorsunuz.

elektrik su nasıl 100 TL?
Bizim elektrik sadece 100 TL.
Doğalgaz yazın 85 kışın 700 900 arası geliyor.
Valla şaşırdım yani
Doğalgaz 700-900 tl arası mı:skandal:
Eviniz dubleks mi ? ya da kaç metre kare?
Bizim evimiz 160mt kare ama 2,5 yıllık evliyim yazın 30-50 arası maksimum, kışın da 300ü hiç geçmedi. Ve kışın gece gündüz yanar. hiç kapatmayız. 1 üst katım dubleks onlara da kışın 400-450 civarı geliyor. 500 bile geldiğini duymadım.

bence size çok fazla geliyor gerçekten 700-900 arası doğalgaz olur mu yahu

Back