Mutfak aletleri ile ilgili bi sorum var :)

yasmin89

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2010
2.395
238
363
Selamlar , sözlüm ile evlenmemize henüz daha vakit var hatta 3-4 sene diyebilirim , eğitim askerlik iş güçten dolayı ... Ancak biz şimdiden ufak tefek çeyiz hazırlıklarına başladık , evlenceğimiz dönemde herşeyi bir anda almak maliyetli olur ,çok şey aldık onunda iyisi olmasın bari falan diye düşünceler yerine , şimdi mesela 2 3 ayda bir bişiler alıyoruz , böylece hem kaliteli çeyizlermiz oluyor hemde masrafları bizi pek sarsmıyor , neyse :) Benim sormak istediğim şey , acaba kahve makinası , el blendrı tarzı gereçleri alsak , biz evlenene kadar durdukları yerde bozulabilir mi ? Kullanınca bozulmayabilir ama , dururken bozulur mu acaba çok tereddütte kaldım , cevaplarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler :))

Ayrıca benim durumumda olan kızlara bi tavsiyem var , kesinlikle evlenmeme daha çok var diyip çeyiz işlerinizi ertelemeyin , benim yaşım 22 evlenmemizede dediğim gibi 3 4 sene var ancak çeyizleri yavaş yavaş yapmak , kesinlikle ilerde çok işinize gelir .

Bir önerim daha , doğum günü yılbaşı gibi özel günlerde aldığımız hediyeler , kıyafet tarzında oluyor genellikle , 1-2 sene giyip ya sıkılıyoruz yada küçük geliyor , sonuçta elbet yokoluyor o kıyafetler , yada başka herhangi bir hediye ... Biz son zamanlarda birbirimize hediye almıyoruz , birleşip 1 çeyrek altın alıyoruz yada , benim doğum günümde o bana altın alıyor , onun doğum gününde ben ona altın alıyorum , sonuçta bütün altınlar bende toplanıyor o ayrı :) Evlenmesine uzun zaman olanlar , düşünsenize bu şekilde örneğin 3 yılda kaç altın birikir , Bunuda yapmamızın sebebi , düğün zamanında , herşeyimizi istediğimiz gibi rahatça sıkıntımız olmadan yapabilcek olmamız , örneğin balayını yurtdışında geçirmek hoş olmaz mı ? Neyse ben tavsiyelerimi sundum sizlere , sorumuda cevaplayan biri olursa çok sevinirim , sevgiyle ve aşkla kalın ... :)

altın alma fikrini çok ii etmişsiniz. müthiş bir icat:46:altınların sen de toplanması ise ayrı bir güzellik:28:

eşyaların bozulma işine gelince ise bence bir şey olmaz.olacak tek şey onların modellerinin eskiyip yerine ozamanın şartları altında daha güzel aletlerin tabakların eşyaların çıkması.
bana kalırsa para biriktirin hiç ellemeyeceğiniz bir banka hesabı açtırın ve oraya altın hesabı olarak yatırın.para olduktan sonra herşeyin en iisini 1 günde bile alabilirsin.
benimde hiç çeyizim yoktu.2-3 ay paramı biriktirip sonra dilediğimi alıyorum.bu şekilde en fazla 10 alışveriş gününde almam gerekenlerin hepsini alabildim.Benimde sana olan tavsihyem bu...kolay gelsinnn:8:

Çok tatlısınız ya,
Böyle mantıklı çiftlere bayılıyorum.
Hep mutlu olun inşallah kendin gibi birini bulmuşsun ne güzel :nazar:

Çeyizlere gelince..
Nevresim,havlu türünde şeyler de sorun yok.
Küçük ev aletlerinde de sorun olmaz beklemesi ama modeli geçer vs sıkıntısı olabilir.
ama blender blenderdır yani uçan modeli çıkacak değil ya..??
tencere vs gibi şeyleri de almak çok mantıklı

Teşekkürler ikinizede çok :)

Nevresim ve havlu gibi şeyler aldık bizde , küçük ev aletleri konusundada tavsiyeleriniz için saolun :))

benimde sıkıntım küçük ev aletleri olarak ne alacağım? gereksiz şeylerle doldurma diyor herkes ama o gereksizlerin ne olduğunu söyleyen yok:)

gereksiz şeyelr kişiye göre değişir bence ekmek yapma makinası narenciye sıkacağı tost makinası ekmek kızarma makinası blendır rondo mikser mutfak robotu bunların hepsi birden gereksiz
ilk başta ben çaycı+tost makinası+blendır alıcam bunlar şimdilik yeterli diye düşünüyorum :)

yasmincim bence modası geçmeyecek bişey olmayacak şeyelr alman iyi ama mutfak obotu falan alma daha zaten çokta pahalı değilller 1 yıl kala falan alırsın bence tencereni çatak bıçak takımlarını falan alabilirsin :) kolay gelsin :):66:

gereksiz şeyelr kişiye göre değişir bence ekmek yapma makinası narenciye sıkacağı tost makinası ekmek kızarma makinası blendır rondo mikser mutfak robotu bunların hepsi birden gereksiz
ilk başta ben çaycı+tost makinası+blendır alıcam bunlar şimdilik yeterli diye düşünüyorum :)

yasmincim bence modası geçmeyecek bişey olmayacak şeyelr alman iyi ama mutfak obotu falan alma daha zaten çokta pahalı değilller 1 yıl kala falan alırsın bence tencereni çatak bıçak takımlarını falan alabilirsin :) kolay gelsin :):66:

evet kesinlikle haklısın :)) ama arzumun türk kahvesi makinasını almak istiyorum bi tek onu alıcam sanırım , küçük ev aletleri olan şeylerden , onun haricinde havlu nevresim pika takımlarımızı falan aldık , biz çok hevesliyiz de o yüzden böyle sanki az kalmş gibi onuda alalım bunuda alalım diyoruz :)

canım ben evde iyi bir izlenim yaptım ben yemek yaparken en çok kullandığım eşyaların listesini yaptım
kaynanamla oturuyoruz mayıs haziran arası ayrı eve çıkacağız bu yüzden ayrılır ayrılmaz alacağız eşimle
mesela şöyle bir liste yaptım
ben kek pasta yapmayı severim ve bu sebepten mikser çok kullanıyorum
krep yaparkende işe yarıyor..
blander da çorbaları çekmek için yada birşeyleri parçalamak için işe yarıyor
rondo da ise hazneli olarak dolduruyorsun çekiyorsun
rondo olmadan da olabilir
ama kaynanamın evinde yıllardır hiç kullanmadan artık paslanan ev eşyalarıda şunlar mesela
büyük mutfak robotu seti :) bir dönem çıkmıştı bilirsiniz bir sürü aparat falan onu hiç kullanmıyoruz dolabın üstünde öylecene duruyor..
birde bu küçük el süpürgesi var hiçbirşeyi çekmiyor üstelik en kalitelisinden
çok saçma bir gereçmiş resmen :)) tavsiye etmem

ama her daim kullanıılacak şeyler
ütü elektrikli süpürge saç kurutma makinesi falandır bunlarında hep yeni modeli çıkar hemen alınmaz
ama mesela ben mutfağa girdiğimde elimin altında hemen olması gereken gereçleri aldım bazanın altına tıktım
işte mutfakta kullanılan sebze yıkama kapları
rende
tahta kaşık
vs gibi bir sürü ıvır zıvır yani böyle ıvır zıvırlarınıda alıp aradan çıkartabilirsin
ama mutfağında mutlaka olması gereknlerden birisi
pilav yapmak için bir adet teflon tencere :) çelikte yapışıyor çünkü
yumurta kızartmak ıvır zıvır kızartmak için çeşitli ebatlarda tava takımları
borcamlar
kahvaltı takımlar saklama kapları bunların modası hiç geçmez
hoşuna giden bir model aldım mı ömürlüktür :)
çatal kaşık takımı yemek takımı aklına yatan model varsa kampanyaları tkaip et
en uygununu bulduğunda al
ben karaca x5 yemek takımını aldım annemin evinde duruyor :) ayrı eve çıkınca kargo ile gelecek
çelik tençere çaydanlık cezve tava düdüklü hepsini takım olarak hisardan sapları falan beğendiğim bir renk bunlarıda bu ay alacağız mesela ..
yani önce liste derim
ben :)
ütü masası
kirli sepeti
tost makinası bunlarda gerekli olan şeyler :)
herhalde buradan gereksiz olan şeyleri çıkartabilirsin sen
eğer ben evde olucam çalışmıycam evde ekmek yapayım dersen bir sürü makina bulursun işte ekmek yapma makinası ekmek kızartma makinası bu ekmeği atanlardan ( çok ekmek kırıntısı yapıyor kaldırdık kullanmıyoruz:)) kahve makinası çaycı (kettle yerinede kullanabilirsin) fritöz (bence zararlı bir gereç)
:) yani annenin evini analiz et en çok ne kullanılıyor onları al
mutfağa girdğinde en çok nasıl şeyleri kullanıyorsan onları al
hiç kullanmadıklarını alma:)
çeyizin hayırlı olsun hayatım
hepsini güle güle kullan

Son düzenleme:
Bende şimdi aynı konuyu açıkcaktım gördüğüm iyi oldu kafamı kurcalıyan bir konuydu..Bende sizler gibi düşünüyorum.Mesela ütünü,blendarını,mikserini alabilirsin arkadaşın da dediği gibi uçanı çıkmayacağına göre..Ayrıca altın olayı çok mantıklı tebrik ediyorum..

canım ben evde iyi bir izlenim yaptım ben yemek yaparken en çok kullandığım eşyaların listesini yaptım
kaynanamla oturuyoruz mayıs haziran arası ayrı eve çıkacağız bu yüzden ayrılır ayrılmaz alacağız eşimle
mesela şöyle bir liste yaptım
ben kek pasta yapmayı severim ve bu sebepten mikser çok kullanıyorum
krep yaparkende işe yarıyor..
blander da çorbaları çekmek için yada birşeyleri parçalamak için işe yarıyor
rondo da ise hazneli olarak dolduruyorsun çekiyorsun
rondo olmadan da olabilir
ama kaynanamın evinde yıllardır hiç kullanmadan artık paslanan ev eşyalarıda şunlar mesela
büyük mutfak robotu seti :) bir dönem çıkmıştı bilirsiniz bir sürü aparat falan onu hiç kullanmıyoruz dolabın üstünde öylecene duruyor..
birde bu küçük el süpürgesi var hiçbirşeyi çekmiyor üstelik en kalitelisinden
çok saçma bir gereçmiş resmen :)) tavsiye etmem

ama her daim kullanıılacak şeyler
ütü elektrikli süpürge saç kurutma makinesi falandır bunlarında hep yeni modeli çıkar hemen alınmaz
ama mesela ben mutfağa girdiğimde elimin altında hemen olması gereken gereçleri aldım bazanın altına tıktım
işte mutfakta kullanılan sebze yıkama kapları
rende
tahta kaşık
vs gibi bir sürü ıvır zıvır yani böyle ıvır zıvırlarınıda alıp aradan çıkartabilirsin
ama mutfağında mutlaka olması gereknlerden birisi
pilav yapmak için bir adet teflon tencere :) çelikte yapışıyor çünkü
yumurta kızartmak ıvır zıvır kızartmak için çeşitli ebatlarda tava takımları
borcamlar
kahvaltı takımlar saklama kapları bunların modası hiç geçmez
hoşuna giden bir model aldım mı ömürlüktür :)
çatal kaşık takımı yemek takımı aklına yatan model varsa kampanyaları tkaip et
en uygununu bulduğunda al
ben karaca x5 yemek takımını aldım annemin evinde duruyor :) ayrı eve çıkınca kargo ile gelecek
çelik tençere çaydanlık cezve tava düdüklü hepsini takım olarak hisardan sapları falan beğendiğim bir renk bunlarıda bu ay alacağız mesela ..
yani önce liste derim
ben :)
ütü masası
kirli sepeti
tost makinası bunlarda gerekli olan şeyler :)
herhalde buradan gereksiz olan şeyleri çıkartabilirsin sen
eğer ben evde olucam çalışmıycam evde ekmek yapayım dersen bir sürü makina bulursun işte ekmek yapma makinası ekmek kızartma makinası bu ekmeği atanlardan ( çok ekmek kırıntısı yapıyor kaldırdık kullanmıyoruz:)) kahve makinası çaycı (kettle yerinede kullanabilirsin) fritöz (bence zararlı bir gereç)
:) yani annenin evini analiz et en çok ne kullanılıyor onları al
mutfağa girdğinde en çok nasıl şeyleri kullanıyorsan onları al
hiç kullanmadıklarını alma:)
çeyizin hayırlı olsun hayatım
hepsini güle güle kullan

ayyy çok güzel upuzun yazmışsın canım valla çok saol :) bence tüm bu görüşlerini direk kopyalayıp başka bir konu aç tavsiye olur dier kızlara :1: tüm söylediklerin çok mantıklı , uyucam tavsiyelerine teşekkürler :34:

Bende şimdi aynı konuyu açıkcaktım gördüğüm iyi oldu kafamı kurcalıyan bir konuydu..Bende sizler gibi düşünüyorum.Mesela ütünü,blendarını,mikserini alabilirsin arkadaşın da dediği gibi uçanı çıkmayacağına göre..Ayrıca altın olayı çok mantıklı tebrik ediyorum..

Teşekkürler :) Ne alsak ne almasak baya yardımcı oldu arkadaşlar saolsunlar sende hepsini iyice oku derim , altın olayınıda uygularsan ne mutlu :)

benimde sıkıntım küçük ev aletleri olarak ne alacağım? gereksiz şeylerle doldurma diyor herkes ama o gereksizlerin ne olduğunu söyleyen yok:)

hehe:) aynen dimi. kimse gereksizlerin ne olduğunu söylemiyo. bende bekarım ve henüz böyle şeyler almaya başlamadım. annecimin çeyizinden kalan dantelleri vs saymazsak:) valla bana kalırsa alınacak en mantıklı şeleri sayim sana:
1-telaf clipso
2-tefal actifry
3-rondo
4-pilav için teflon tencere:)
diğer hiçbişeye gerek olmadığını düşünüyorum heleki böle bir sürü tencereyle doldurmak fln inanılmaz anlamsız. hem boşuna masraf hemde yer kaplıyo. nerden biliyosun diceksiniz ablamdan:) eskileri attık gerisini bunlarla doldurduk valla cnm:)

aslında mantıklı bir boş zamanımda oturup konu açacağım :))

yardımcı olabildiysem ne mutlu
diğer tencereler fazlalık demiş arkadaşımızın birisi :))
bubiraz aile yapısı ile ilgili
eğer sizin ailenizde çok yemek yapmıyor ve yemiyorsanız genellikle dışarıdan yyorsanız aynı şekilde eşi ve eşinin ailesi ne durumda e fazla misafiriniz gelir mi
bunlar önemli
örneğin benim eşimn ailesi sofraya 3 çeşit olmadan oturmaz
çorba
yemek
pilav/makarna

bir çorba tenceremiz olmak zorunda çukurundan
bir ideal boyutlu yemek tenceresi
bir adet piav tenceresi
bir adet makarna haşlamak için hem ukur hem geniş tencere
4 tane oldu :))
bir düdüklü
yani bu bir takım tencere yapar
bir de tava lazım :) kızartmalar için
balık kızartması
köfte kızartmsı falan için
birde diğer kızartmalar için fritöz almayacaksanız kızartma tenceresi tavsiye ederim
ben fritözleri sevmiyorum şu yeni çıkanda çok pahalı 1 kaşık yağ ile kızartan
okadar parayı ona verip evde yer tutcağına kızartmayı az yaparım zaetn sağlıksız diyorsanız
fritözü de gereksiz aletlerin içine koyabilirsiniz
e sabah kahvaltıya yumurta kırmaya menemen yapmayada şöyle küçük ebatlı sahan yada tavalardan lazım
birde sos yapmak için çukur bir tava lazım
yumurta haşlamak için tava lazım :)
kettle mı? çaycı mı? eğer çok çay içmeyi seven birisiyseniz çaycı derim hem çayınız duruyor sıcacık hem de sıcak suyunuz oluyor
ama çok evde yokuz derseniz kettle
kahve makinası evde olmayanlar için gereksiz bir eşya
hoş evde olanlar içinde gereksiz bir eşya
ha cezvede kaynatmışsınız 1 bardak kahveyi ha makinada

çalışan bayanlar için mikrodalga fırın tavsiye ederim hemen pratikce herşeyi 1 dakikada ısıtıyorsunuz
ama mutfak istanbulda çok dar oluyor mesela ozaman gereksiz diyebiliriz
ama annemin mutfağında var yıllardır da kullanır çok kullanışlıdır yani :))
ekmek kızartma makinesi gereksiz
müzik seti gereksiz
şarjlı el süpürgesi gereksiz
sebze kurutma kabı var çok gerekli değil mesela ama çok yer kablıyor kocaman bir kazan ebatında sırf sebzeleri azcık kurutsun diye
biz ilk aldığımızda çok kullandık
sonra kaldırdık yer kaplıyor diye
ekmek yapma makinası gereksiz çalışan bayanlar için özellikle :)) ilerde yaşlanınca yada emekli olunca alırsınız
çamaşır kurutma makinası için çoğu ede yer yok :)) gereksiz ve lüzumsuz yer kaplayacaktır
lavabolar için otomatik sabun makinası var :)) çok lüzumsuz bir şey çok çabuk bozuluyor :))
portakal sıkacağı gereksiz :)) annem kaldırdı rafa kullanmıyor :))
viledanın iki taraflı su kovası gereksiz kullanımı zor :))
lüxel fırınlar gereksiz (çok kötüler başka marka bakın)
mutfak robotları gereksiz :))

evet sanırım size bütün gereksiz ama çok almak istiyorsanız alabileceklerinizin listesini yaptım :))

aslında mantıklı bir boş zamanımda oturup konu açacağım :))

yardımcı olabildiysem ne mutlu
diğer tencereler fazlalık demiş arkadaşımızın birisi :))
bubiraz aile yapısı ile ilgili
eğer sizin ailenizde çok yemek yapmıyor ve yemiyorsanız genellikle dışarıdan yyorsanız aynı şekilde eşi ve eşinin ailesi ne durumda e fazla misafiriniz gelir mi
bunlar önemli
örneğin benim eşimn ailesi sofraya 3 çeşit olmadan oturmaz
çorba
yemek
pilav/makarna

bir çorba tenceremiz olmak zorunda çukurundan
bir ideal boyutlu yemek tenceresi
bir adet piav tenceresi
bir adet makarna haşlamak için hem ukur hem geniş tencere
4 tane oldu :))
bir düdüklü
yani bu bir takım tencere yapar
bir de tava lazım :) kızartmalar için
balık kızartması
köfte kızartmsı falan için
birde diğer kızartmalar için fritöz almayacaksanız kızartma tenceresi tavsiye ederim
ben fritözleri sevmiyorum şu yeni çıkanda çok pahalı 1 kaşık yağ ile kızartan
okadar parayı ona verip evde yer tutcağına kızartmayı az yaparım zaetn sağlıksız diyorsanız
fritözü de gereksiz aletlerin içine koyabilirsiniz
e sabah kahvaltıya yumurta kırmaya menemen yapmayada şöyle küçük ebatlı sahan yada tavalardan lazım
birde sos yapmak için çukur bir tava lazım
yumurta haşlamak için tava lazım :)
kettle mı? çaycı mı? eğer çok çay içmeyi seven birisiyseniz çaycı derim hem çayınız duruyor sıcacık hem de sıcak suyunuz oluyor
ama çok evde yokuz derseniz kettle
kahve makinası evde olmayanlar için gereksiz bir eşya
hoş evde olanlar içinde gereksiz bir eşya
ha cezvede kaynatmışsınız 1 bardak kahveyi ha makinada

çalışan bayanlar için mikrodalga fırın tavsiye ederim hemen pratikce herşeyi 1 dakikada ısıtıyorsunuz
ama mutfak istanbulda çok dar oluyor mesela ozaman gereksiz diyebiliriz
ama annemin mutfağında var yıllardır da kullanır çok kullanışlıdır yani :))
ekmek kızartma makinesi gereksiz
müzik seti gereksiz
şarjlı el süpürgesi gereksiz
sebze kurutma kabı var çok gerekli değil mesela ama çok yer kablıyor kocaman bir kazan ebatında sırf sebzeleri azcık kurutsun diye
biz ilk aldığımızda çok kullandık
sonra kaldırdık yer kaplıyor diye
ekmek yapma makinası gereksiz çalışan bayanlar için özellikle :)) ilerde yaşlanınca yada emekli olunca alırsınız
çamaşır kurutma makinası için çoğu ede yer yok :)) gereksiz ve lüzumsuz yer kaplayacaktır
lavabolar için otomatik sabun makinası var :)) çok lüzumsuz bir şey çok çabuk bozuluyor :))
portakal sıkacağı gereksiz :)) annem kaldırdı rafa kullanmıyor :))
viledanın iki taraflı su kovası gereksiz kullanımı zor :))
lüxel fırınlar gereksiz (çok kötüler başka marka bakın)
mutfak robotları gereksiz :))

evet sanırım size bütün gereksiz ama çok almak istiyorsanız alabileceklerinizin listesini yaptım :))

valla süpersin ağzına ve ellerine sağlık :)

bizim ailelerimizde çok yemek yapanlardan o yüzden direk , tencere setlerinden almayı düşünüorum ve omlet yada sucuk falan için , sahan takımlarından , 3 boy falan oluyo sanıyorum , bu tür şeyleri tek tek almaya gerek yok , bi gün misafir gelir mahçup olursunuz , diğer söylediğin bi çok şeye katılıyorum canım ama kahve makinası hariç :) cezvede olmuyo allahım olmuo , bol bol kahve koysamda olmuo , eeeen kısık ateşte dakikalarca yavaş yavaş kaynatsamda olmuo şu lanet köpük :))) o yüzden kahve makinasına bana çok lazım :)

valla süpersin ağzına ve ellerine sağlık :)

bizim ailelerimizde çok yemek yapanlardan o yüzden direk , tencere setlerinden almayı düşünüorum ve omlet yada sucuk falan için , sahan takımlarından , 3 boy falan oluyo sanıyorum , bu tür şeyleri tek tek almaya gerek yok , bi gün misafir gelir mahçup olursunuz , diğer söylediğin bi çok şeye katılıyorum canım ama kahve makinası hariç :) cezvede olmuyo allahım olmuo , bol bol kahve koysamda olmuo , eeeen kısık ateşte dakikalarca yavaş yavaş kaynatsamda olmuo şu lanet köpük :))) o yüzden kahve makinasına bana çok lazım :)

:23::23: :)) valla ben türk kahvesi pek yapmıyorum :) yani yılda bi kez aklıma gelecekte yapacağım :))
eşimde sevmez türk kahvesini misafirde kırk yılda bir ister :)) o yüzden bize gerekmez.. e tabi ihtiyaçlara uygun olarak :) alabilirsin
bu arada taktik vereyim
kahve cezvede kaynayıp taşacağı zaman cezveyi ozaktan al fincanı yarısına kadar doldur :)) cezveyi ocağa koy yeniden kaynat fincanın üstünü öyle doldur :) ozaman köpürür :))

sahan takımlarınıda çelik tavsiye etmem yumurta dibine yapışıyor :)) hiçde zevkli olmuyor ondan servis yapmasıda onu yıkayıp temizlemeside :))
ama teflondan yumurta kendi gönül rızasıyla dökülüyor :))

haa birde annem halı yıkama makinası almıştı kullanımı okadar zorki erkek ücü falan gerektiriyor :) kolay gibi göründüğüne bakmayın üstelik en iyi markadan almıştı.. ben kullanamıyorum düşünün yani :)) annemde bayram önlerinde hep babama yaptırıyor halı yıkama olaylarını :))

valla ben elde silmeyi yeğlerim
halı yıkama makinası gereksiz..
yılda 1-2 kez halı yıkamacasına verin halıları çok da pahalı değil artık :))

:23::23: :)) valla ben türk kahvesi pek yapmıyorum :) yani yılda bi kez aklıma gelecekte yapacağım :))
eşimde sevmez türk kahvesini misafirde kırk yılda bir ister :)) o yüzden bize gerekmez.. e tabi ihtiyaçlara uygun olarak :) alabilirsin
bu arada taktik vereyim
kahve cezvede kaynayıp taşacağı zaman cezveyi ozaktan al fincanı yarısına kadar doldur :)) cezveyi ocağa koy yeniden kaynat fincanın üstünü öyle doldur :) ozaman köpürür :))

sahan takımlarınıda çelik tavsiye etmem yumurta dibine yapışıyor :)) hiçde zevkli olmuyor ondan servis yapmasıda onu yıkayıp temizlemeside :))
ama teflondan yumurta kendi gönül rızasıyla dökülüyor :))

haa birde annem halı yıkama makinası almıştı kullanımı okadar zorki erkek ücü falan gerektiriyor :) kolay gibi göründüğüne bakmayın üstelik en iyi markadan almıştı.. ben kullanamıyorum düşünün yani :)) annemde bayram önlerinde hep babama yaptırıyor halı yıkama olaylarını :))

valla ben elde silmeyi yeğlerim
halı yıkama makinası gereksiz..
yılda 1-2 kez halı yıkamacasına verin halıları çok da pahalı değil artık :))

tavalar ve sahanlar bencede teflon olmalı yoksa dediğin gibi ondan alıp yemeside , temizlemeside baya zor oluyor , halı yıkama makinası konusundada haklısın benim annemdede vardı , ilk alınca denedik bidaha denemedik bile , bide bu sefer sadece elektirik süpürgesi olarak kullanmaya devam ettik ama çok ağır olduğu için oda zor oldu , pratik bişi hiç ama hiç diil .

ben geçenlerde gördüm , mini fırın , 5 özellikliydi fiyatıda uygundu ama şimdi ne marka nede fiyatını hatrlamıorum , ondan kesin almak isterim mesela , çünkü hem mini fırın - mikrodalga - buğulama - ızgara - 1 özelliği daha vardı ama onuda unuttum malesef, bestbuy da görmüştüm baya kullanışlı bişiye benzio

tavalar ve sahanlar bencede teflon olmalı yoksa dediğin gibi ondan alıp yemeside , temizlemeside baya zor oluyor , halı yıkama makinası konusundada haklısın benim annemdede vardı , ilk alınca denedik bidaha denemedik bile , bide bu sefer sadece elektirik süpürgesi olarak kullanmaya devam ettik ama çok ağır olduğu için oda zor oldu , pratik bişi hiç ama hiç diil .

ben geçenlerde gördüm , mini fırın , 5 özellikliydi fiyatıda uygundu ama şimdi ne marka nede fiyatını hatrlamıorum , ondan kesin almak isterim mesela , çünkü hem mini fırın - mikrodalga - buğulama - ızgara - 1 özelliği daha vardı ama onuda unuttum malesef, bestbuy da görmüştüm baya kullanışlı bişiye benzio

umarım yi bişey çıkar fırın bi kadın için en önemli eşyalardan biri yani
kek börek pasta yemek fırın kötü oldumu hiçbiri güzel olmuyor sakın aman ucızmuş aman kampanyaymış diye bu simfer lüxel gbi dandik şeylerden almaz
bir kez al 10 yıl kullanırsın rahat :)) bilindik markalardan al
vestel arçelik bunların beyaz eşyası iyidir
eşime sorayım bi o daha iyi bilir hangi markaların en iyisi olduğunu :))

umarım yi bişey çıkar fırın bi kadın için en önemli eşyalardan biri yani
kek börek pasta yemek fırın kötü oldumu hiçbiri güzel olmuyor sakın aman ucızmuş aman kampanyaymış diye bu simfer lüxel gbi dandik şeylerden almaz
bir kez al 10 yıl kullanırsın rahat :)) bilindik markalardan al
vestel arçelik bunların beyaz eşyası iyidir
eşime sorayım bi o daha iyi bilir hangi markaların en iyisi olduğunu :))

ayy eet o markalar dökülüyo resmen, dediğin gibi bilindik köklü markaları tercih etmek herzaman en iisi

ayy eet o markalar dökülüyo resmen, dediğin gibi bilindik köklü markaları tercih etmek herzaman en iisi

az önce eşime sordum :)

whirlpool ve miele en iyisidir dedi..
mesela vestel bi aralar whirlpool satışı yapmıştı..

bu arada eşim bi kaç sene önce beyaz eşya mağazasında müdürdü canım :))

Back