Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

doğum günün kutlu olsun canım..rabbim uzun hayırlı yaşlara eriştirsin inşallah...

ahretim valla seni çok iyi anlayabiliyorum bende de iki hafta önce kayınbirader, görümce ve erkek kardeş ahalisi vardı biliyorsun...zor oluyor evet ama güzel de oluyor gırgır şamata geçiyor...
bayramda babam gelicek nasipse...biz gidemiyoruz izin yok bayramda eşimin :KK43: burdayız artık gurbette şükür yine de....
ramazan da bitti gitti işte...allah bir dahakine kavuştursun inşallah...

ayy canım benim ne güzel yazmışsın öyle...:KK16:
çok teşekkür ederim canım yaa...bu iltifatlar ne hoş öyle...beni utandırıyorsun :KK52:
neşe dolu oluşum hayatı takmamaya çalışmaktan dolayı canım yaa...hani insanın yüzü güler ama içi kan ağlar ya...bende aslında öyleyim ama rabbime şükredip fazla takmamaya mutlu olmaya çalışıyorum...aslında kötü bi dönemden geçiyoruz ailemde hastalık sorunları var...benim özel sıkıntılarım var, ama hep şükrettim ve gülümsedim...
çünkü hayıflanmak ve sızlanmak şeytanı sevindirirmiş...öyle yaşıyoruz işte...
allah daha beter dert vermesin...bir günümüz diğerini aratmasın inşallah....
kk nın çok etkisi var zaten :KK60: burda huzur var sevgi var....sende hep burda ol huzuru tebessümü birlikte paylaşalım :KK16:

oyy ahretim kıyamam...bilmezmisin ki ben enerjimi senden alıyorum...he?? bilmezmisin ey aus hanım :KK52:

Kalplerimiz karşılıklıymış bak aynı anda girmişiz siteye :KK19:

Gazelim ya , sen benden ben senden , birileri bizden biz birilerinden :KK52::KK52: ne farkeder değil mi , ne güzel paylaşımlar oldu kısa zamanda .

Buraya girip yemek paylaşmadığım zaman kendimi suçlu hisseder oldum :KK17:

Yakında aöf açılır , orada da yine benim tembelliklerimle uğraşırsınız bende gözdemle senin evhamınla , biberonu da unutmayalım diyeceğim ama baksana o bizi çoktan unuttu.

Ya bende onun teli vardı ama kaybettim :26:

Keşke o beni arasana , biberon duuuuuuuy sesimi beni araaaaaaaa :KK5:

Bizde şimdi geldik eve , damat ve kayınpeder maç izlemeye çıktı , biz dayı , anne , yeğen üçlüsü takılıyoruz .

Gelsinler okey masası kuracağım balkona , sahura kadar :KK8::KK8:

Kızlar nohut köftesine(felafel) bayıldık. Eşim değişik lezzetlere açık olmamasına rağmen benden çok yedi.
Davet sofraları için de ideal bence misafirlerinizi şaşırtmak isterseniz, asla tahmin edilmiyor içinde ne olduğu..:KK8:

Kızlarrrr napıyosunuz

içim bir buruk bu akşam son sahur gecesi diye ...

Gene herkes döktürmüş ellerinize sağlık :KK16:

Kızlar nohut köftesine(felafel) bayıldık. Eşim değişik lezzetlere açık olmamasına rağmen benden çok yedi.
Davet sofraları için de ideal bence misafirlerinizi şaşırtmak isterseniz, asla tahmin edilmiyor içinde ne olduğu..:KK8:

Yazdın da ben mi görmedim canım tarifi , yok yazmadısan hemen alalım .

Bende bir kere nohutları ezip , bol limonlu çanaklar yapıp , içine yoğurtlu havuç ezmesinden koymuştum , üzerine de süzme yoğurt:KK56:

Kızlarrrr napıyosunuz

içim bir buruk bu akşam son sahur gecesi diye ...

Gene herkes döktürmüş ellerinize sağlık :KK16:

Başlaması ile bitmesi göz açıp kapayıncaya kadar geçti bile ..

İlk gün 17 saat bu yaz günü nasıl geçer diye düşünmedim değil ama Yaradanım nasıl da verdi sabrını .Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul etsin , seneye yine görmeyi nasip etsin hepimize.

Bende bir kere nohutları ezip , bol limonlu çanaklar yapıp , içine yoğurtlu havuç ezmesinden koymuştum , üzerine de süzme yoğurt:KK56:

İlk gün 17 saat bu yaz günü nasıl geçer diye düşünmedim değil ama Yaradanım nasıl da verdi sabrını .Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul etsin , seneye yine görmeyi nasip etsin hepimize.

Amin canım inşallahhh ...Evet ya nasıl geçicek tutarmıyız tutmayız derken sonuna geldik Allah bi daha ki Ramazana kavuşmamızı da nasip eder inşallah...

Oooo pegasus hanımlarda burdalarmış :KK42:

Tabii ki de hoşgeldin pegasus , her zaman bekleriz . Ama sende şimdi hala diyet yemek listeleri devam ediyordur :KK52:

İlginç , bizim bilmediğimiz oralara ait tarifler yapınc özellikle beklerim , ufkumuz avrupa mutfağına doğru da açılsın canım :KK34:

Hos buldum.Evet ya bu gün karniyarigi yagda kizarttim diye yemedim mesela,cacik ve az pilav yedim:KK34:

Yahu almanlarin ne mutfagi varki,ne tarifi vereyim,git gel spspätzle,o da bildigimiz makarnanin kardesi:KK14:

Ben yinede yaptikca yazarim almanlarin zengin mutfagindan:KK51:

Hos buldum.Evet ya bu gün karniyarigi yagda kizarttim diye yemedim mesela,cacik ve az pilav yedim:KK34:

Yahu almanlarin ne mutfagi varki,ne tarifi vereyim,git gel spspätzle,o da bildigimiz makarnanin kardesi:KK14:

Ben yinede yaptikca yazarim almanlarin zengin mutfagindan:KK51:

Ne bileyim pegasus , cahilliğime ver :26:

Belki adamların bir kaç kendine has tarifi vardır dedim .

Boşver sen bizim mutfaktan aynen devam o zaman .

Yok canım yazmadım hemen yazayım çok kolay zaten.
1 su bardağı nohutu akşamdan ıslatıyoruz.(ben karbonat ekliyorum 1 çay kaşığı yumuşatsın diye)
Ertesi gün yumuşamış nohutlarımızı, çeyrek demet maydonuzu, bir küçük kuru soğanı rondoda güzelce eziyoruz.
İstediğimiz baharatları,tuzu ve 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağı ekleyip yoğuruyoruz. Yassı köfteler yapıp bol yağda kızartıyoruz.
Bu kadar.. :KK6:Çıtır çıtır bir lezzet elde ediyoruz.. :21:
isteğe göre sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz..

Yok canım yazmadım hemen yazayım çok kolay zaten.
1 su bardağı nohutu akşamdan ıslatıyoruz.(ben karbonat ekliyorum 1 çay kaşığı yumuşatsın diye)
Ertesi gün yumuşamış nohutlarımızı, çeyrek demet maydonuzu, bir küçük kuru soğanı rondoda güzelce eziyoruz.
İstediğimiz baharatları,tuzu ve 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağı ekleyip yoğuruyoruz. Yassı köfteler yapıp bol yağda kızartıyoruz.
Bu kadar.. :KK6:Çıtır çıtır bir lezzet elde ediyoruz.. :21:
isteğe göre sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz..

Aman da aman , eee ben bunu yerim :KK56:

Tez vakitte deneyeceğim .Tahminlerim beni yanıltmaz güzel bişey olacak , kızartırken yumurta sarısına buluyor muyuz
:KK6:

15 yıllık evliyimm ama yemek konusunda elinize su dökemem ,

:KK17::KK17::KK17:

Boşver arkadaşım ne demişler , içine sevgini kattığın her yemek muhteşemdir :KK52:

Ben yaş olarak biraz küçük kalıyorum da söylemesi ayıp bu arkadaşlar arasında , o sebeble sen 15 yıllık evlilik dediğinde sevindim .

hoşgeldiniz aramıza:KK16:
ne güzel sözler bunlar ya çok teşekkür ederim:KK16:
yalnız o gökçe ben oluyodurum herhalde üstüme alındım ama:KK52:
topikteki gökçe evli olduğuna göre bendirim ama benim adım gözde:KK1::KK1::KK1:
ben hep diyorum yemek işi aşk işi
annemde hep der sen yemek yap başka bişey yapma zaten işin gücün mutfakla diye:KK1:
bende bilmiyordum içimdeki mutfak aşkını ama annem işe başlayınca mecburen aşkım ortaya attı kendini:KK1:
üniversite bittikten sonra pastacılık kursuna gitmeyi çok istiyorum
küçüklüğümden beri hep hayalimdi bir pastanemin olması
inşallah başarabilirim
beni bu işler mutlu ediyor stres atıyorum utfakta
inanın boş boşda otursam bütün günüm mutfakta geçiyor evin diğer bölümlerini kullandığım bile yok:KK53:
sizinde paylaşımlarınızı bekleriz:KK16::KK16::KK16::KK16:
evet canım sen oluyorsunn o gökçeyide tanıdım burda okudukça,sankii sanada gökçe diyorlardı gibii geldi bna hatta bende düşüdümm 2 tane gökçemiz var topikte diye,tanıştığıma çok memnun oldumm sizlerlee bu arada sizinn geyik sohbetinizide okumaya başladımm ama sizinn olduğunuz yerlerden başladımm

Aman da aman , eee ben bunu yerim :KK56:

Tez vakitte deneyeceğim .Tahminlerim beni yanıltmaz güzel bişey olacak , kızartırken yumurta sarısına buluyor muyuz
:KK6:
Ben de düşündüm onu ama tarifte bulanmıyordu,bulamadım yani, bir de öyle denemek lazım :KK6:

Tarife unu eklemeyi unutmuşum :26: 1 dolu ya da 1,5 silme çorba kaşığı un.

Son düzenleme:
doğum günün kutlu olsun canım..rabbim uzun hayırlı yaşlara eriştirsin inşallah...

ahretim valla seni çok iyi anlayabiliyorum bende de iki hafta önce kayınbirader, görümce ve erkek kardeş ahalisi vardı biliyorsun...zor oluyor evet ama güzel de oluyor gırgır şamata geçiyor...
bayramda babam gelicek nasipse...biz gidemiyoruz izin yok bayramda eşimin :KK43: burdayız artık gurbette şükür yine de....

çok teşekkür ederim canım yaa...bu iltifatlar ne hoş öyle...beni utandırıyorsun :KK52:
neşe dolu oluşum hayatı takmamaya çalışmaktan dolayı canım yaa...hani insanın yüzü güler ama içi kan ağlar ya...bende aslında öyleyim ama rabbime şükredip fazla takmamaya mutlu olmaya çalışıyorum...aslında kötü bi dönemden geçiyoruz ailemde hastalık sorunları var...benim özel sıkıntılarım var, ama hep şükrettim ve gülümsedim...
kk nın çok etkisi var zaten :KK60: burda huzur var sevgi var....sende hep burda ol huzuru tebessümü birlikte paylaşalım :KK16:

oyy ahretim kıyamam...bilmezmisin ki ben enerjimi senden alıyorum...he?? bilmezmisin ey aus hanım :KK52:

inşallah burası bende bir bağ yaptı
sıcacık huzur dolu,dedikodudan uzak tek konu yemek konusu,ben çok sverim arkadaşlarla bir araya gelsem bile merak ederim ne yaptın diye sorarımm ki kendime pay çıkarayım bende yapayım diye,sizdende fikirler alıyorumm
bende çok takan insanım ama boşvermişlik yapamıyorum keşke senin gibii olsam bende

Ben adanada yaşıyorumm ,adananın sıcağınıı bilirisiniz sıcağıyla meşhur biryer,nasıl tutacağız derken bu sene diğer yıllara göre daha serin geçtii sanki ramazan bitsinde öyle geleyim dedii sıcaklar son bu hafta başladı sıcaklar ve ben çok rahat tuttum

Son düzenleme:

Hmmm tam sana sen hiç foto koymıyorsun ki , tarif vermiyorsun ki diyecektim ama uyanık çıkıp sucuklu yumurta ile işi kotarmışsın :KK9:

Ver bi sucuk tarifi bakim ev yapımı misss gibi :KK6:

Birikmiş bir kaç tarifini ekle ekle de , ayrıca daha sık gel bi zahmet :KK19:
Bu aralar kaçak yolcu kıvamındasın :KK20:

Yok yani aus ablam beni özler mi diye hiiç düşünmez misin :KK16:

Oooo pegasus hanımlarda burdalarmış :KK42:

Tabii ki de hoşgeldin pegasus , her zaman bekleriz . Ama sende şimdi hala diyet yemek listeleri devam ediyordur :KK52:

İlginç , bizim bilmediğimiz oralara ait tarifler yapınc özellikle beklerim , ufkumuz avrupa mutfağına doğru da açılsın canım :KK34:

Ellerine yaptığın sucuklu yumurtanın değil ama sucuğun tarifini derhal istemekteyim hanımefendi .
:) tabikide veririm etlerimizi kıyma haline getirdirdikten sonra içerisine gerekli miktarda baharatını ( kırmızı biber kimyon cemen unu karbiber sarmısak) akşmdan iyice yogurup bekleticegiz bir gün bekledikden sonra tekrardan yoguracagız ve bagırsakların içerisine doldurup güneş almayan bir yerde kurutacagız daha ben derin donduruca muhafaza ediyorum bozulmuyor uzun süre

inşallah burası bende bir bağ yaptı
sıcacık huzur dolu,dedikodudan uzak tek konu yemek konusu,ben çok sverim arkadaşlarla bir araya gelsem bile merak ederim ne yaptın diye sorarımm ki kendime pay çıkarayım bende yapayım diye,sizdende fikirler alıyorumm
bende çok takan insanım ama boşvermişlik yapamıyorum keşke senin gibii olsam bende

önceleri bende senin gibiydim canım...ufacık birşeyi bile kafama takar strese girerdim...büyük mutluluklarıma bile tam manasıyla sevinemezdim o ufacık tefecik stresler yüzünden....
ama daha sonra anladım ki, en kçük sıkıntılara bile bu kadar üzülürse insan, daha büyükleri gelince altında eziliyorsun dertlerin...
çevremize bakıp ne dertler ne sıkıntılar olduğunu gözlemeleyip hissedebilirsek empati yapabilirsek, o zaman halimize şükür etmenin nekadar önemli olduğunu anlamış oluyoruz...
şu cümleyi duyunca çok etkilenmiştim,...Allah herşeye üzülüp sızlanan kullarına daha büyük bir dert verir ve sen bukadarcık şeye bile hayıflanırken al bakalım daha beteriyle uğraşmak nasılmış anla diye, dertlerin daha büyüğüyle imtihan edebilirmiş....
o yüzden artık sızlanmak yerine her halime bin şükür edip, herşeye rağmen tebessüm etmeye çalışıyorum...
rabbim bu mübarek ramazanın son gününde, bütün müslüman kardeşlerimize her ne sıkıntıları dertleri varsa sabretme gücü versin...
taşıyamayacağımızdan fazla yük yüklemesin...sağlık sıhhat hayırlı uzun bir ömür nasip etsin sevdiklerimizle inşallah...günahlarımızın affı tevbelerimizin ve dualarımızın kabulü için inşallah rabbim bugünün hürmetine kabul buyursun....AMİN...

Ben de çok şekerli sevmem ama bizimkiler tam aksi:KK9::KK9: napsam bilemedim :KK9::KK9:
Peki bir gün sonrasında yumuşamıyor mu çıtır çıtır yeni pişmiş de güzel olur:21:
cnm o zaman 3e 3 yap şerbeti.
hayır cnm yumuşamıyor hemen eğer çıtır seviyorsan fırında daha uzun süre kızartabilirsin. zaten tereyağı da döküldüğü için güzel oluyor....

sağol tatlım inş hep beraber
yarın bayram, akşama tatlı yapacağım kvaldeme götürürüm herhalde bana gelen olmaz diyorum:)

bir yandan da ev topluyorum bayramdan sonra taşınacağız inş. çok yoğunum yani...

X