Gazelcim seni yine misafir telaşı sarmış canım benim .
Bak ilk önce telaş yapmayı bırak , herşey güzel olacak diye düşün .
Çorba
Ana Yemek
Yanında Pilav
Salata
Tatlı
Sofranda da 1-2 çeşit araların olsun .
Şimdi gelelim bunların ne olacağına ;
İstersen kuşbaşı etinle benim tarifi yap , inan herkes bayıla bayıla yedi.
Ya da kıymanla geçen gün koymuştum ya buraya mustafapaşa köftesi diye onu yap.
Tavuğun bütünmüş madem , onu bir güzel koca bir tencerede haşla.Suyunu hem çorbanda hem pilavında kullanırsın.Etlerinide didikler pilavına katarsın , bence sade pilavdan daha yenilesi olyor tavuklu pilav.
Masanda da yoğurtlu bir salatan olsun , şimdi zamanı mesela evde varsa semizotu salatası ya da cevizli kabak salatası yap .İkiside çok kolay ve leziz oluyor. canım yoğurtlu mezelerim olacak...biri közlenmiş biber salatası....biride sarımsaklı yoğurtlu közlenmiş patlıcan...belki üzerine senin yaptığın kıymadan yaparım...maydonozla falan hoş görünüyor... mevsim salatası da ortaya koyarım yine...
çorbayı falan düşünmüyorum zaten...pilav ve çorba malum olması gerekenler...
asıl mesele ana yemek...tas kebabını eşimde çok sever o aklımda yedekte zaten...:)
ama ana yemekten önce bi yemek olsun istiyorum...çünkü ana yemeği sevmeyen olabilir,..
işte ona karar veremedim...zaten bizim sofralarda genelde iki ana yemek olur davetlerde...
ha birde börek yapmak istiyorum ama hazır yufka ile değil... elimde açıcam...özellikle duyurdular telefonda, o elde açtığın börekten yap nolur falan diye :) yapıcaz artık :)
son olarak tatlı ne yapayım..
ayy ne çok soru sordum...