Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

Canım sahsen ben mısafır olsam kuru fasulye yemek ıstemem :)) ablamında yarın mısafırı var sana menusunu soleym fıkır olur belkı..
Yaprak sarma, mantı, tarhana ya da mercımek corbası, kaşarlı mantarlı pide, islim kebabı, tavuklu pilav salata... bence sende islim kebabı yap

canım tavuklu pilav ve islim kebabı biraz alakasız olmazmı,,,
bir sofrada hem tavuk hem et pek olmaz gibi...
ama yapılabilir tabi...ben çok aşırı çeşit yapmak istemiyorum...az olsun öz olsun...çünkü hep artıyor ziyan oluyor...
ayy düşüne düşüne bi hal oldum :)

ama yapılabilir tabi...ben çok aşırı çeşit yapmak istemiyorum...az olsun öz olsun...çünkü hep artıyor ziyan oluyor...

Ablama 25 kısı gelcekms canm sence artar mı :)))) Ama sen az yap tabı artmasın canm kadınbudu kofte yapablrsn

:KK53::KK53::KK53: herkes alakasız dıyor ama ben şöyle düşündüm......

islim kebabının ıcınde kı köfteler cok buyuk olmuyor hanı et yemegı var gıbı de yok gıbı de.....bazen kırmızı etı sevmeyen olabılıyor. bende düşündüm sofra da sade pilav oldugunda pek kımse yuzune bakmıyor .ama ben onu nohutlu +tavuk etlı yaparsam dedim hem sofrada bır ceşit olur hem de pilavım kalmaz dıye düşündüm:KK53::KK53::KK53:

birde gittiğim yerlerde hep çok kalabalıktık. ev sahıplerı butun yemek çeşitlerını ortaya koymuslardı. ana yemek de dahıl.
açık bufe gıbı isteyen ıstedıgını aldı.

mesela dun gıttıgım yerde etlı patlıcan tava vardı yanın da da sade pilav. ben cok sevmem tavayı. ama sofrada her seyden olunca ıstedıgımden aldım yedim.
misafir için avantaj olusturmus. eger tabagıma koysaydı yemegı yemek zorunda kalacaktım ayıp olmasınd ıye:KK53:

kızlar merhaba ben akşama şekerpare yapcamda sizce şerbeti sogukmu sıcakmı koymak gerekiyo rezil olmaktan korkuyorumda :KK1:

:KK53::KK53::KK53: herkes alakasız dıyor ama ben şöyle düşündüm......

islim kebabının ıcınde kı köfteler cok buyuk olmuyor hanı et yemegı var gıbı de yok gıbı de.....bazen kırmızı etı sevmeyen olabılıyor. bende düşündüm sofra da sade pilav oldugunda pek kımse yuzune bakmıyor .ama ben onu nohutlu +tavuk etlı yaparsam dedim hem sofrada bır ceşit olur hem de pilavım kalmaz dıye düşündüm:KK53::KK53::KK53:

birde gittiğim yerlerde hep çok kalabalıktık. ev sahıplerı butun yemek çeşitlerını ortaya koymuslardı. ana yemek de dahıl.
açık bufe gıbı isteyen ıstedıgını aldı.

mesela dun gıttıgım yerde etlı patlıcan tava vardı yanın da da sade pilav. ben cok sevmem tavayı. ama sofrada her seyden olunca ıstedıgımden aldım yedim.
misafir için avantaj olusturmus. eger tabagıma koysaydı yemegı yemek zorunda kalacaktım ayıp olmasınd ıye:KK53:

canım aslında çok mantıklı ama ortaya hepsini koyunca bazen misafir kendisi almaya çekiniyor...
o yüzden ben ikram edeyim diyorum...ama işte karar veremedim bi türlü :)

merhaba:KK3:
düün grcr sahura bayat pide pizzası yaptım
korktuğum başıma gelmedi,aç kalmadık çok şükür
nefis oldu,ev pizzasıyla aynı lezzette:KK1:
$pizza_resimli-1b2.jpg
gece gece foto çekmeyi unutmuşum,netten aldım:KK17:

Gazelcim seni yine misafir telaşı sarmış canım benim .
Bak ilk önce telaş yapmayı bırak , herşey güzel olacak diye düşün .
Çorba
Ana Yemek
Yanında Pilav
Salata
Tatlı
Sofranda da 1-2 çeşit araların olsun .

Şimdi gelelim bunların ne olacağına ;

İstersen kuşbaşı etinle benim tarifi yap , inan herkes bayıla bayıla yedi.

Ya da kıymanla geçen gün koymuştum ya buraya mustafapaşa köftesi diye onu yap.

Tavuğun bütünmüş madem , onu bir güzel koca bir tencerede haşla.Suyunu hem çorbanda hem pilavında kullanırsın.Etlerinide didikler pilavına katarsın , bence sade pilavdan daha yenilesi olyor tavuklu pilav.

Masanda da yoğurtlu bir salatan olsun , şimdi zamanı mesela evde varsa semizotu salatası ya da cevizli kabak salatası yap .İkiside çok kolay ve leziz oluyor.

kızlar merhaba ben akşama şekerpare yapcamda sizce şerbeti sogukmu sıcakmı koymak gerekiyo rezil olmaktan korkuyorumda :KK1:

Şekerpare fırından çıkınca soğusun .Şekerpare soğuk , şerbet ılıkken koyarım ben , her zaman tam kıvamında olur .Ilıktan kasıt parmak değince yanmayacak kadar:KK34:

canım aslında çok mantıklı ama ortaya hepsini koyunca bazen misafir kendisi almaya çekiniyor...
o yüzden ben ikram edeyim diyorum...ama işte karar veremedim bi türlü :)

sayıca az mısafır oldugunda evet cekınebılıyo ınsan. :KK14: sankı en cok ben yıyor musum gıbı hıssedıyorum:KK53:

ama kalabalıkta fark edılmıyor :KK53:

az sayıda mısafırlıkte;
önce corbanı verırsın
ortaya 1-2 ara sıcak tarzında aperatıf koyarsın
çorbalarını içtıkten sonra
yemeklerını ıkram edersın.

ama fasulye zaten ana yemek gıbı. fasulyeden sonra bır de etlı yemek olacakmıs.

bence fasulyeyı cıkar menuden. hem havalar da sıcak. ortaya fasulye pıyazı yapabılırsın onun yerıne:44: ya da zeytınyaglı barbunya şöyle ortaya koyarsın. üzerını de maydonozla süslersın:KK56:

Son düzenleme:

yarın yapacağım inşaAllah , biz o dediğiniz un , yumurta galetayı hep schnitzel'e kullanırız , patateste ilk defa kullanacağıım ama güzel olacağından hiç şüphem yok
:KK34:teşekkürler tekrardan bu fikir için :KK39:

yapınca eklersen çok sevinirim:KK16:

çok leziz görünüyor canım, eline sağlık..çok severim fırın makarnayı...ben paketin 3 de birini yapıyorum o bile artıyor...
normal makarnadan ağır oluyor haliyle sütlü yağlı unlu falan olunca...
o yüzden nekadar az yaparsan o kadar iyi...ertesi güne de biraz kötü oluyor yapış yapış kalıyor...
ama sucuklar çok orjinal olmuş pizza gibi gerçekten eline sağlık...

daha ne olsun gözdem eline sağlık...
biz inan menüleri çok çok azalttık, hala bile yenmiyor...
bugün patates mücveri yaptım, üzerine domates soslu, azcık bişey yaptım ama yine bile arttı...
ramazanın sonlarına doğru mideler ufaldı heralde hiç yenmiyor yemekler...
yarın ne yapsam şimdiden düşünüyorum valla...eşim sakın ağır yemek yapma diyor...hergün de hafif yemek ne bulayım ben yahu :)

bir günde erkekler yemek yapsa biz yesek dimi ne güzel olurdu:KK53::KK53::KK53::KK53:

slm kızlar...acilen yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyorum....
yarın allah izin verirse iftara misafirim var...
düşünüp duruyorum ne pişirsem net bir karar veremedim....
en iyisi ben evdeki malzemeleri yazayım da benim fıstıklar bana fikir verirler :)
bakalım nasıl tavsiyeler gelecek :)
evdeki malzemelerim şunlar...
kıyma... kuş başı et... bütün tavuk... patlıcanlı bi tarif olsa iyi olur..
çorbaya karar veremedim.. mercimek mi yayla mı?
tatlıya da karar vermiş değilim...:)

ilk aklıma gelen şu..
mercimek çorbası
kuru fasülye pilav,
ama devamında bi et yemeği şart...fırında tavuklu patates mi, yoksa kuşbaşılı bi yemek mi, yada köfteli bir yemek mi??
üff karar veremiyorum...
aus dün paylaştığın tas kebabından mı yapsam acaba?? çok hoş görünüyordu...
yada tavuklu bir yemekmi yapsam???
ayyy kızlar lütfen bi fikir verin yaaa....:26:

aus ablanın yazdığı yoruma bayıldım
bence onun dediklerini uygula
birde stres yapma yeter:KK1:

bende şekerpare soğuk şerbet sıcakken döküyorum
çünkü hep 1.5 tesi şekerparem çıkar o yüzden şekerparelerin 2.tespisi pişerken 1.tepsi mecbur soğuyor zaten
önemli püf nokta birinin soğuk diğerinin sıcak olması

merhaba:KK3:
düün grcr sahura bayat pide pizzası yaptım
korktuğum başıma gelmedi,aç kalmadık çok şükür
nefis oldu,ev pizzasıyla aynı lezzette:KK1:
Eki Görüntüle 767731
gece gece foto çekmeyi unutmuşum,netten aldım:KK17:

çok canım çektiiiiiiiii:KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56:

merhaba hanımlar
ramazan boyunca girer,Allah ne verdiyse soframı sizlerle paylaşırım diye düşünmüştüm ama olmadı
ramazan rehavetine yenik düştüm:KK17:
neyse...........
pratik tatları sevdiğinizi biliyorum(herkes gibi:KK1:)
ben de ablamdan aldığım pratik olduğu kadar da lezzetli bi tatlı paylaşmak istiyorum sizlerle
adı....bi adı yok:KK53:
---------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler:
1 yumurta
Yarım paket margarin
1çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu

Üzeri için:
İrmik

Şerbeti:
2 bardak şeker
2 buçuk bardak su

Yapılışı:
malzemelerimizi karıştırıp güzel bi hamur yapıyoruz
tabiki kulak memesi kıvamında:KK1:
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil veriyoruz
irmiğe bulayıp tepsiye diziyoruz
yaklaşık 30 tane tatlı çıkıyo bu malzemelerden

şerbetini kaynatmıyoruz
şeker ve suyu iyice karıştırıp şekerin erimesini sağlıyoruz

fırından çıkınca sıcakken soğuk şerbeti döküyoruz

afiyet olsun:KK56:

fotoğraf ekleyemiyorum:KK5:

canım acaba bu tatlıya ne kadar un oluyor? birde kaç derecede ne kadar sürede pişiriyosun

Çorba
Ana Yemek
Yanında Pilav
Salata
Tatlı

Tavuğun bütünmüş madem , onu bir güzel koca bir tencerede haşla.Suyunu hem çorbanda hem pilavında kullanırsın.Etlerinide didikler pilavına katarsın , bence sade pilavdan daha yenilesi olyor tavuklu pilav.

Masanda da yoğurtlu bir salatan olsun , şimdi zamanı mesela evde varsa semizotu salatası ya da cevizli kabak salatası yap .İkiside çok kolay ve leziz oluyor.

canım yoğurtlu mezelerim olacak...biri közlenmiş biber salatası....biride sarımsaklı yoğurtlu közlenmiş patlıcan...belki üzerine senin yaptığın kıymadan yaparım...maydonozla falan hoş görünüyor... mevsim salatası da ortaya koyarım yine...
çorbayı falan düşünmüyorum zaten...pilav ve çorba malum olması gerekenler...
asıl mesele ana yemek...tas kebabını eşimde çok sever o aklımda yedekte zaten...:)
ama ana yemekten önce bi yemek olsun istiyorum...çünkü ana yemeği sevmeyen olabilir,..
işte ona karar veremedim...zaten bizim sofralarda genelde iki ana yemek olur davetlerde...
ha birde börek yapmak istiyorum ama hazır yufka ile değil... elimde açıcam...özellikle duyurdular telefonda, o elde açtığın börekten yap nolur falan diye :) yapıcaz artık :)
son olarak tatlı ne yapayım..
ayy ne çok soru sordum...:KK17::KK17:

canım acaba bu tatlıya ne kadar un oluyor? birde kaç derecede ne kadar sürede pişiriyosun

un yazmayı unutmuşum kusura bakmayın:KK17:
3 su bardağı kadar yetiyo
yumuşak,kurabiye hamuru gibi olması lazım kıvamının ona göre ayarlarsın
180 derecede 15 dk yeter,çok kızarmasın...

Son düzenleme:
Çorba
Ana Yemek
Yanında Pilav
Salata
Tatlı

canım yoğurtlu mezelerim olacak...biri közlenmiş biber salatası....biride sarımsaklı yoğurtlu közlenmiş patlıcan...belki üzerine senin yaptığın kıymadan yaparım...maydonozla falan hoş görünüyor... mevsim salatası da ortaya koyarım yine...
çorbayı falan düşünmüyorum zaten...pilav ve çorba malum olması gerekenler...
asıl mesele ana yemek...tas kebabını eşimde çok sever o aklımda yedekte zaten...:)
ama ana yemekten önce bi yemek olsun istiyorum...çünkü ana yemeği sevmeyen olabilir,..
işte ona karar veremedim...zaten bizim sofralarda genelde iki ana yemek olur davetlerde...
ha birde börek yapmak istiyorum ama hazır yufka ile değil... elimde açıcam...özellikle duyurdular telefonda, o elde açtığın börekten yap nolur falan diye :) yapıcaz artık :)
son olarak tatlı ne yapayım..
ayy ne çok soru sordum...:KK17::KK17:

Ya canm elleri boş gelmezler heralde tatlıyı dert etme :) ama kıbrıs tatlısını yapablrsn :) Ya ben bugun cok kotu oldum kalktgmdan beri baş agrısı mde bulantısı aksamı zor ettm :KK43:

Ah duygucum bende aynen öyleyim
bugun bir asır geçti bana
sahurdan beri midem bulanıo anlamştm hasta oldugumu sahurda cok fenaydım
butun gun başım döndü
2çeşit yemegi zor yaptım valla

Bugun bizim menüde
kusbasılı taze fasulye
salcalı çubuk makarna
Cacık var
elimden bu kadar geldi bugunde napalım

un yazmayı unutmuşum kusura bakmayın:KK17:
3 su bardağı kadar yetiyo
yumuşak,kurabiye hamuru gibi olması lazım kıvamının ona göre ayarlarsın
180 derecede 15 dk yeter,çok kızarmasın...

ne çabuk pişiyomuş öyle, teşekkür ederim canım ben neye benzeticem bu adsız tatlıyı bakalım:KK1:

Ah duygucum bende aynen öyleyim
bugun bir asır geçti bana
sahurdan beri midem bulanıo anlamştm hasta oldugumu sahurda cok fenaydım
butun gun başım döndü
2çeşit yemegi zor yaptım valla

Bugun bizim menüde
kusbasılı taze fasulye
salcalı çubuk makarna
Cacık var
elimden bu kadar geldi bugunde napalım

Keşke tutmasaymısın canm ya ben sahurda iyi gibiydm ne olduysa sora oldu smdı ıyı gibiyim ama cok sukur

GÖZDEM hayırdır canım geçmiş olsun...tansiyonun düşmüşe benziyor sanki..aynı belirtileri tansiyonun...
dikkat et kendine canım aman hasta falan olmayasın, oruçlarına yazık olur...

duygucum sana da geçmiş olsun...

içimden şarkı yazmak geldi :KK60:

daha dün 18 li yaşların deli havasını yaşarkeeeeennnn...
bugün oluvermişim yirmi yediiiiiiii...
zamanın kıymetini bilmek varkeeeennnnn...
şimdi aklım başıma geldiiiiiii :KK60: :KK60:

pileli gri eteğimleeeeeee
giderdim okuluma hergüüüüünnnnnn
şimdi bir koca ve bir bebeyleeeeeee
ev temizleyip yemek yapıyoruuuuummmmm :KK60: hahahahaaaa

yedim mi kafayı ne oldum bilmeeeeemmmm
böyle bi şarkı nerden estiiiiii
eğer beni bir dürten olmazsaaaaaa
sıyıracam nerde bu topiğin müdavimleriiiiii

:KK60: :KK60: :KK60: :KK60: :KK60:

gazelden inciler.........sevgilerleeeeeeeeeeeeeee:KK52:

Gazelim duygucum saolun