evet canlarım bahsettiğim mantıyı yaptım bugün yedik ve midemiz şişti :)
merak edenler ve yapmak isteyenler için detaylı yazıyorum yapım aşamalrının resimleriyle birlikte :) kayseri mantısı düz klasik mantıdan biraz farklı..düz mantı sadece haşlanarak ve yoğurtla yapılır ama bu biraz değişik yemek gibi çorba gibi daha leziz ve daha doyurucu :)
KAYSERİ MANTISI
HAMURU
2 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz, aldığı kadar un ve azcık ılık su.. karıştırıp sert bi hamur yapıyoruz, iki parçaya ayırıp iki tane beze yapıyoruz..sonra oklava ile açıp tepsi büyüklüğüne gelince ufak kareler şeklinde kesiyoruz... oğlumda yardım etti :) tabi yumuk elleriyle ancak yaptıklarımı bozdu :) eşimde hasta olduğum için kıyamadı heralde acıdı bana zavallım iç kıymasını koydu sağolsun :)
Eki Görüntüle 678937 Eki Görüntüle 678936 Eki Görüntüle 678938 Eki Görüntüle 678940 İÇ MALZEMESİ
200 gr kadar kıyma, tuz, bir çay kaşığı kimyon ve karabiber, nane, bir tane soğan rendelenmiş...
MANTININ YAPILIŞI
mantıları yapıp bittikten sonra fırında yaklaşık 10 dakka kadar kurumaya bırakıyoruz...pişmeyecek sadece kuruması için...
daha sonra yarım kaşık tereyağını tencerede bir kaşık salçayla kavurun, 2 su bardağı civarı sıcak suyu dökün, su kaynayınca mantıları ekleyin...piştikten sonra tabağa koyup üzerine sarımsaklı yoğurt dökün...ve en son ekşi sevenler için bol sumak ekin...afiyet olsun..:)
Eki Görüntüle 678941 Eki Görüntüle 678942 Eki Görüntüle 678943 Eki Görüntüle 678944 Eki Görüntüle 678945 Eki Görüntüle 678947