Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

selam hatunlar nasılsınız bakalım, bugün daha iyi hissediyorum şükürler olsun, ve ne zamandır aklımda olan su böreğimi yaptım az önce..:) biraz sonra eklerim eşim gelince dilimleyip servis yapınca :) zahmetli ama dayanılmaz bi lezzet..kayınvalidem kıymalı yapar genelde ama ben etle aram iyi olmadığı için peynirli yapıyorum...diyette olanlara diyeti bozdurcam bu gidişle :) ahretim kolla kendini :)

slm kızlar böreğimi yaptım işte tarifi..

$080420131995.jpg $080420131987.jpg $080420131988.jpg $080420131990.jpg $080420131991.jpg $080420131992.jpg $080420131993.jpg $080420131994.jpg

yapılışı
2 yumurta un tuz ve biraz ılık suyla hafif sert bi hamur yapıyoruz, sonra 6 parça beze yapıp tepsi büyüklüğünde açıyoruz..
açtığımız yufkaları kaynar su dolu tencereye tek tek atıp hemen çıkarıp sonra buz gibi soğuk suya koyuyoruz vakit kaybetmeden...
burdaki amaç hamuru ani pişirip ani soğutmak ki yapışmasına mani olmak...
tepsiyi yağlayıp yufkaları döşüyoruz, her yufka arasına sıvı yağ sürüyoruz ki ıslak olan yufkalar birbirine yapışmasın..3 kat döşeyince peynirli maydonozlu içi döküp, sonra kalan 3 yufkayıda aynı etaplardan geçirip döşüyoruz aralarını yağlayarak...
son yufkayıda serip fırında pişiriyoruz afiyet olsun :)

gerçekten çok pratikmiş gözdecim...ellerine sağlık...bende bunun bi değşik versiyonunu yaparım, hani eti burçak bisküvi varya, onu tek tek sütle ıslatıp tepsiye tek sıra diziyoruz, sonra krem şanti yapıp sürüyoruz, bir sıra daha burçak bisküvileri süte bandırıp diziyoruz..tekrar krem şanti sürüyoruz, yine bir sıra daha burçak bisküvi süte bandırıp sürüyoruz...ve son kata krem şanti sürmeden dolaba atıp biraz soğutuyoruz...
dolaptan çıkınca üzerine bir paket çikolata sosu pişirip, biraz soğuduktan sonra üzerine döküyoruz....
çok leziz ve pratik buda..aynen yaş pasta gibioluyor..hem kolay hem çabuk..normal bisküvi ilede yapılabilir belki ama burçak bisküvi aynen pasta keki gibi kabarıyor ıslanınca..hemde ağızda dağılıyor...

değişikmiş deneyeyim bende onu:KK16:

Eki Görüntüle 680050 Eki Görüntüle 680051 Eki Görüntüle 680052 Eki Görüntüle 680053 Eki Görüntüle 680055 Eki Görüntüle 680056 Eki Görüntüle 680057 Eki Görüntüle 680058

yapılışı
2 yumurta un tuz ve biraz ılık suyla hafif sert bi hamur yapıyoruz, sonra 6 parça beze yapıp tepsi büyüklüğünde açıyoruz..
açtığımız yufkaları kaynar su dolu tencereye tek tek atıp hemen çıkarıp sonra buz gibi soğuk suya koyuyoruz vakit kaybetmeden...
tepsiyi yağlayıp yufkaları döşüyoruz, her yufka arasına sıvı yağ sürüyoruz ki ıslak olan yufkalar birbirine yapışmasın..3 kat döşeyince peynirli maydonozlu içi döküp, sonra kalan 3 yufkayıda aynı etaplardan geçirip döşüyoruz aralarını yağlayarak...

kalpten götürecen sen beniiiiii:KK53::KK33::KK33::KK52::KK52::KK52:
tok karna bile ağzım sulandı ya
süpersin maşallah:nazar:nefis görünüyor gerçekten

kalpten götürecen sen beniiiiii:KK53::KK33::KK33::KK52::KK52::KK52:
tok karna bile ağzım sulandı ya
süpersin maşallah:nazar:nefis görünüyor gerçekten

derslere tekrar başlayınca bu kadar detaylı şeyler yapamam artık gözdem :) yarın başlıcam inşallah...
bundan sonra sahanda yumurta, menemen çorba vs gidecez artık :)

evet canlarım bahsettiğim mantıyı yaptım bugün yedik ve midemiz şişti :)
merak edenler ve yapmak isteyenler için detaylı yazıyorum yapım aşamalrının resimleriyle birlikte :) kayseri mantısı düz klasik mantıdan biraz farklı..düz mantı sadece haşlanarak ve yoğurtla yapılır ama bu biraz değişik yemek gibi çorba gibi daha leziz ve daha doyurucu :)

KAYSERİ MANTISI
HAMURU
2 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz, aldığı kadar un ve azcık ılık su.. karıştırıp sert bi hamur yapıyoruz, iki parçaya ayırıp iki tane beze yapıyoruz..sonra oklava ile açıp tepsi büyüklüğüne gelince ufak kareler şeklinde kesiyoruz... oğlumda yardım etti :) tabi yumuk elleriyle ancak yaptıklarımı bozdu :) eşimde hasta olduğum için kıyamadı heralde acıdı bana zavallım iç kıymasını koydu sağolsun :)

Eki Görüntüle 678937 Eki Görüntüle 678936 Eki Görüntüle 678938 Eki Görüntüle 678940

İÇ MALZEMESİ
200 gr kadar kıyma, tuz, bir çay kaşığı kimyon ve karabiber, nane, bir tane soğan rendelenmiş...

MANTININ YAPILIŞI
mantıları yapıp bittikten sonra fırında yaklaşık 10 dakka kadar kurumaya bırakıyoruz...pişmeyecek sadece kuruması için...
daha sonra yarım kaşık tereyağını tencerede bir kaşık salçayla kavurun, 2 su bardağı civarı sıcak suyu dökün, su kaynayınca mantıları ekleyin...piştikten sonra tabağa koyup üzerine sarımsaklı yoğurt dökün...ve en son ekşi sevenler için bol sumak ekin...afiyet olsun..:)

Eki Görüntüle 678941 Eki Görüntüle 678942 Eki Görüntüle 678943 Eki Görüntüle 678944 Eki Görüntüle 678945 Eki Görüntüle 678947

Gazel hiç mi bana acımazsın sen ?

Verdiğim kiloları geri mi alayım istiyorsun :KK52:

Ellerine sağlık canım , ama en çokta oğlunun o tombik ellerine :KK16:

abii ki aklıma birşey gelmez takıldım ben sana bi yemek kardeşiyiz aynen. Dayanışmamızı unutmadım. Hele hele sen benim yazdığım topiğe geldin bana tedavim için şans diledin dua ettin nasıl unuturum çok mutlu ettin beni ama nasip değilmiş henüz.:KK16:

Salatan harika gözükyor zeytinyağlılar ve salatalar yarışmasına katılsaydın yaa.. :KK34:

Allah hayırlısını nasip etsin canım benim .

Katıldım canım , duramadım yine :KK34:

salata harika görünüyor :KK56: ellerine saglik :KK56:

aman ALLAHIM :KK53: aksam aksam niye baktiysam :KK5::KK5: fena canim cekti :KK14:

cabuk adres ver geliyorum :KK55::KK55::KK9::KK9:

ellerine emegine saglik :KK56:

Sağol canım , gazel benide maffetti mantısıyla

Al işte diyetime bir sabotaj daha :KK52:

Tabii sen şimdi bilmezsin ausencia ın ne kadaaaaar nohut pilav sevdiğini :KK56:

dün yaptığım minik pastacığım:KK1:
orta boy bir kaseye yaptım hemen şipşak hazır oluyor ama minyatür birşey:KK9:
4 kişiye yetiyor
bir kasede bir paket kremşanti 1 su bardağı süt ile çırpılır
4 tane halley ve 4 tane petibör ufak ufak parçalanır
bir tane muz dilimlenir ve karıştırılır
başka bir kase streçle yada buzdolabı poşetiyle alt kısmı kaplanır
karışım üzerine dökülür ve donduruya atılır şekli rahat çıksın diye biraz dondurulur
benimki fazla dondu bırakıp evden çıkmıştım:KK53:
servis yapılacağı zamana yakın yarım paket çikolata sosu 1 bardak sütle hazırlanır pastamıza dökülür
bunun daha büyüğünüde büyük salata kasesine yapıyorum malzemeleri artırarak 1 paet 10lu halley 1 paket petibör şeklinde
büyük yaptığımda alt tabana ve üstüne hazır pasta kekide koyuyorum çok güzel oluyor:KK16:
Eki Görüntüle 679266

Ellerine sağlık kuzum benim , oğlum çok küçük yahu yoksa seni kaçırmazdım :KK1:

Bak ben bunu yaparken cam kaseye streç film sarıp üzerine önce tüm kaseyi kaplayacak meyve dilimleri koyuyorum .Kivi , kesilmiş üzüm , çilek vs.. Sonra karışımı ekleyip soğutup ters çeviriyorum , o da çok şık duruyor:KK34:

Evet, eşim tam o tür aparatifleri seviyor. Hergün menemen yapsam yada peynirli yumurta hiç şikayet etmez.
Çok sever bende tam tersiyim, akşam yemeğinde sıcak çeşitlerin yanına bide salata yada cacık yada turşu isterim.
Hergünde menemen falan yenmiyor. Aslında verdiğin tavsiye çok iyi. Al sana aparatif deyip krep falan koysam okadar
yemek yapayım içine şundan bundan katmayayım diye hesaplamaya gerek yok. Oh gel keyfim gel :KK14:
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim..

Rica ederim canım . Aslında cidden şanslısın .Bugün yediğini ertesi gün asla yemeyen , hergün 3-4 çeşit yemek isteyen eşler göz önüne alınırsa , daha ne istiyorsun :KK34:

Eki Görüntüle 680050 Eki Görüntüle 680051 Eki Görüntüle 680052 Eki Görüntüle 680053 Eki Görüntüle 680055 Eki Görüntüle 680056 Eki Görüntüle 680057 Eki Görüntüle 680058

yapılışı

Yürü git gazel yaaaa , yürü git :KK52:

Sen nasıl o kdar zayıf kalıyorsun yahu ?

Ellerine sağlık canım benim

derslere tekrar başlayınca bu kadar detaylı şeyler yapamam artık gözdem :) yarın başlıcam inşallah...
bundan sonra sahanda yumurta, menemen çorba vs gidecez artık :)

Onlarıda paylaş ama burada :KK34:

Hepsinden canım çekti.
İstisnasız hepsinden..
Pasta, salata, mantı, börek..:KK50::KK50:

Gazel hiç mi bana acımazsın sen ?

Verdiğim kiloları geri mi alayım istiyorsun :KK52:

Ellerine sağlık canım , ama en çokta oğlunun o tombik ellerine :KK16:

Allah hayırlısını nasip etsin canım benim .

Katıldım canım , duramadım yine :KK34:

Sağol canım , gazel benide maffetti mantısıyla

Al işte diyetime bir sabotaj daha :KK52:

Tabii sen şimdi bilmezsin ausencia ın ne kadaaaaar nohut pilav sevdiğini :KK56:

Ellerine sağlık kuzum benim , oğlum çok küçük yahu yoksa seni kaçırmazdım :KK1:

Bak ben bunu yaparken cam kaseye streç film sarıp üzerine önce tüm kaseyi kaplayacak meyve dilimleri koyuyorum .Kivi , kesilmiş üzüm , çilek vs.. Sonra karışımı ekleyip soğutup ters çeviriyorum , o da çok şık duruyor:KK34:

Rica ederim canım . Aslında cidden şanslısın .Bugün yediğini ertesi gün asla yemeyen , hergün 3-4 çeşit yemek isteyen eşler göz önüne alınırsa , daha ne istiyorsun :KK34:

Yürü git gazel yaaaa , yürü git :KK52:

Sen nasıl o kdar zayıf kalıyorsun yahu ?

Ellerine sağlık canım benim

Onlarıda paylaş ama burada :KK34:

paylaşıcam tabi kuzum :) sözümü unutmadım iki yumurta kırsam paylaşıcam :)
ee ne demişler her yiğidin bir yumurta kırışı vardır :KK60: :KK60: bu arada dökül bakalım çabuk iki gündür nerdesin sen :KK47::KK47::KK47:
biberona deyip deyip ona benzedin he??:KK47::KK47: varmı öyle kaçak oynamak he söyle bakem?? ben hasta halimle buralarda fink atarken, sen ne yapmaktaydın?? :KK20::KK20::KK20:

paylaşıcam tabi kuzum :) sözümü unutmadım iki yumurta kırsam paylaşıcam :)
ee ne demişler her yiğidin bir yumurta kırışı vardır :KK60: :KK60: bu arada dökül bakalım çabuk iki gündür nerdesin sen :KK47::KK47::KK47:
biberona deyip deyip ona benzedin he??:KK47::KK47: varmı öyle kaçak oynamak he söyle bakem?? ben hasta halimle buralarda fink atarken, sen ne yapmaktaydın?? :KK20::KK20::KK20:

Geziyorummmmmmm:KK55::KK55::KK55:

Sabahhtan arkadaşlarla kahvaltıdaydık , oradan arkadaşa gittik . Akşam eve geldim , mutfağa giriştim . Yarışmaya katıldım , onu hazırladım .
Ancak bu saatte girebildim canım.
Hafta sonu zaten hep dışarıdaydık .

Ben biberonun eline su dökemem yahu , illa iki gün gelmesem 3. gün buradayım.

Bişey itiraf edeyim mi ben burdan görüp görüp yapıyorum. :KK1::KK1: Hatta bir de senden sunum çalıyorum. :KK1::KK1:

canım zaten topiğin amacı da bu...görüp fikir alışverişi yapmak denemek sunmak paylaşmak vs...
yoksa bunları sadece görsellik olsun diye paylaşmıyoruz ki...akıl akıldan hatun hatundan üstündür demişler...
bende çok denediğim tarifler oldu burdan...aus sağolsun bütün mutfak topiği açanları solda sıfır bırakıp topiğin sayfalarını 800 lere çıkaracak gibi :) kollayalaım kendimizi auscum :) nevreste seyren falan kovmasınlar bizi :)

Çal canım helali hoş olsun :KK1:

:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

canım zaten topiğin amacı da bu...görüp fikir alışverişi yapmak denemek sunmak paylaşmak vs...
yoksa bunları sadece görsellik olsun diye paylaşmıyoruz ki...akıl akıldan hatun hatundan üstündür demişler...
bende çok denediğim tarifler oldu burdan...aus sağolsun bütün mutfak topiği açanları solda sıfır bırakıp topiğin sayfalarını 800 lere çıkaracak gibi :) kollayalaım kendimizi auscum :) nevreste seyren falan kovmasınlar bizi :)

Hatun hatundan üstündür, tuttum bunu. :21::21:

Ya benim telefonum foto. çekmiyor. :KK1::KK1:
Kardeşime verdim, ben takoz kullanıyorum :KK1::KK1: En kısa zamanda dahil olacağım bu konuya :KK23::KK23:
Tatlılar falan ohoo süper olacak. :KK56::KK56::KK56::KK56:

Cansın. :KK16:
Yapma etme bak diyetteyim açım bak saat 1 i geçmiş :KK1: Hani diyorum böyle güzel yemekler yapmasanız diyorum. :KK1::KK1:

biliyomusun inan kilolu bi bayan olup diyetler yapmayı isterdim...herkes bişeyden dertli bende alamıyorum işte, çocuk doğurdum hala bekarken ki kilomdayım :KK53::KK53::KK53: boyda uzun, maşallah bildiğin kavak...kuru kavak :60.

biliyomusun inan kilolu bi bayan olup diyetler yapmayı isterdim...herkes bişeyden dertli bende alamıyorum işte, çocuk doğurdum hala bekarken ki kilomdayım :KK53::KK53::KK53: boyda uzun, maşallah bildiğin kavak...kuru kavak :60.

Ağzına kürekle vurmanın zamanı geldi ablacım. :KK1::KK1:
Bakk ablacım diyorumm. hala diyorsun diyet yapmıyorum. :KK1::KK1::KK1:

:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

Hatun hatundan üstündür, tuttum bunu. :21::21:

Ya benim telefonum foto. çekmiyor. :KK1::KK1:
Kardeşime verdim, ben takoz kullanıyorum :KK1::KK1: En kısa zamanda dahil olacağım bu konuya :KK23::KK23:
Tatlılar falan ohoo süper olacak. :KK56::KK56::KK56::KK56:

sabırsızlıkla bekliyorum tarfilerini canım :KK16::KK16:
ben alışılmış yemeklerden ziyade yeni şeyleri denemeyi çok seviyorum :)

X