Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

çok kolay canım, normal pirinç pilavı yapar gibi aynı... önce tereyağı ve biraz sıvı yağ ile şehriyeleri kavuruyoruz, şehriyeler pembeleşince bulguru ekleyip güzelce kavuruyoruz.. ardından üstünü geçecek kadar kaynar suyu döküyoruz, tuzunu da ekleyip yarım ateşte kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişiriyoruz.. şehriyeli daha kokulu oluyor ben hep şehriyeli yapıyorum..
Teşekkürlerr..:KK68::KK68::KK68:

tabi,

tavuk göğsünü haşlayıp didikliyoruz, bir tencereye bir kaşık tereyağı azcık da sıvı yağ ekleyip bir kaşık un ile kavuruyoruz.. un hafif kavrulunca bir kaşık salça ekliyoruz, ardından soğuk su ekleyip çorba suyu kıvamına getiriyoruz.. didiklediğimiz tavukları da ekleyip pişiriyoruz.. tuz limon ve acı biber oranını damak tadınıza göre ayarlayın... bu çorbasının tarifi.. hamurunu biliyorsanız onu da yazabilirim.. her kesim bilmiyor hamurunu, ama biz hamursuz yemeyiz..
tekrar teşekkürlerr :KK68::KK68:dün akşam yaptım bu tarifinizi harika bir lezzet oldu bilhassa oğlum için vitamin deposu..

Ispanak yemeği yaptım
Eki Görüntüle 1706640
Yanında da tavuk suyuna şehriye çorbası ve dünden kalan tavuk baget var.

Ellerine sağlık canım :kk77:

Akşama yemeğe misafirim gelecek bende hamsili pilav yaptım.Muhtemelen piştikten sonra fotoğraflayamayacağım bu da fırına gitmeden önceki hali Eki Görüntüle 1713721 yanına salata ve irmik helvası yspıcam ama daha çorbaya karar veremedim.

:kk77::kk77::kk77::kk77::kk77::kk77::kk77:

bu aralar ben ne buldun onu ye modundayım :KK70:
ne zaman akşam oluyor, ne zaman günler bitiveriyo anlamış değilim... :)
bugün barbunya ve şehriyeli bulgur pilavı vardı..
ausum görüşemez olduk neler yapıyorsun.. sana dedim dedim, kendim uğramaz oldum :mad:

Sorma ahretim , sen o kadar çağırmasan tekrar döneceğim yoktu buralara ... ben geldim sen yoksun ama :KK12::KK12:

Şimdi de ben çıkmaz oldum buralardan ama tabii yine siyasetten :rolleyes::rolleyes:

Bu sayfayı çok ihmal ediyorum biliyorum :KK23::KK23:

Malum hastalığım atak halinde bu aralar , o yüzden pek mutfakla aram yok , küsüz :KK70:

Ellerine sağlık canım :kk77:

:kk77::kk77::kk77::kk77::kk77::kk77::kk77:

Sorma ahretim , sen o kadar çağırmasan tekrar döneceğim yoktu buralara ... ben geldim sen yoksun ama :KK12::KK12:

Şimdi de ben çıkmaz oldum buralardan ama tabii yine siyasetten :rolleyes::rolleyes:

Bu sayfayı çok ihmal ediyorum biliyorum :KK23::KK23:

Malum hastalığım atak halinde bu aralar , o yüzden pek mutfakla aram yok , küsüz :KK70:

bende çok tembelleştim bu aralar ya, neden bilmem.. önceleri hergün yeni tarifler denerdim, sürekli hamur işleri yapardım biliyorsun... ama bu aralar inan akşam sofraya yiyecek kadar yemeği zor yapıyorum :KK69:
havalardan mı sulardan mı bilmem moddan düştüm... eşim bile diyor biliyormusun epeydir bi kurabiye bile yapmadın diye :KK70:

bende çok tembelleştim bu aralar ya, neden bilmem.. önceleri hergün yeni tarifler denerdim, sürekli hamur işleri yapardım biliyorsun... ama bu aralar inan akşam sofraya yiyecek kadar yemeği zor yapıyorum :KK69:
havalardan mı sulardan mı bilmem moddan düştüm... eşim bile diyor biliyormusun epeydir bi kurabiye bile yapmadın diye :KK70:

Amaaaaan yaptıklarımıza saysınlar bu ara :rolleyes:

Bende aylar var bir kek bile çırpmadım :KK23:

Hadi ben hastayım , bahanem var ...Sana ne oluyor :confused: Nazarlara geldin tabii ...Aş evi gibi habire misafir ağırla ağırla :KK70::KK70:

Amaaaaan yaptıklarımıza saysınlar bu ara :rolleyes:

Bende aylar var bir kek bile çırpmadım :KK23:

Hadi ben hastayım , bahanem var ...Sana ne oluyor :confused: Nazarlara geldin tabii ...Aş evi gibi habire misafir ağırla ağırla :KK70::KK70:

rabbim herşeyden önce sağlık versin ahretim...
bu aralar niye böyle oldum bilmiyorum valla bende merak etmiyor değilim :KK70: havalardan heralde... havalar kapalı oldumu benim içim sıkkın olur hep.. malum içi sıkkın olunca inasanın yapası gelmiyo börek çörek... birde bu eve taşınalı pek gelen gidenim olmadı uzak bu ev biraz, misafir azaldıkça hamur işleri de azaldı :KK70:

ayrıntılı tarifini yazabilirmisiniz acaba
Canım öncelikle hamsileri kılçıklarından temizleyip bi kenara alıyoruz.ayrı bir yerde iç pilav hazırlıyoruz.damak tadınıza göre nasıl arzu ederseniz.ben soğanı tereyağında kavurup pirincini kuş üzümünü koyup pişiriyorum .piştikten sonra tuzunu karabiberini de ekliyorum.önce alta hamsileri dizip pilavını döküyorum sonra tekrar hamsi ile üstünü kapatıp fırına veriyorum.

Bugün menüm;

Yoğurt çorbası
kabuklu kuru fasulye yemeği
Bulgur pilavı
Salata
Turşu
Ayran

:kk77::kk77:

Afiyet olsun :KK54:

12466024_1540556176256695_8425850559904809587_o.jpg

Börek harika gözüküyor afiyet olsun eline sağlık canım

Teşekkür ederim , çok yemişim ama tur atıyorum koridorda :KK48:

Ellerine sağlık canım.:KK36:Biz pırasaya salça da koyarız.Seninkinde yok galiba.Denemek lazım:)

Sağol adracım , yok zeytinyağlıya koymam ben . Pişirirken biraz nar ekşisi , portakal suyu ... yerken de üzerine bol limon .Bak gidip yine yiyesim geldi :-)

Teşekkür ederim , çok yemişim ama tur atıyorum koridorda :KK48:

Sağol adracım , yok zeytinyağlıya koymam ben . Pişirirken biraz nar ekşisi , portakal suyu ... yerken de üzerine bol limon .Bak gidip yine yiyesim geldi :-)
Sen böyle anlatınca benim de yiyesim geldi valla.:-)Hıı nar ekşisi ve portakal suyu.Sevdim.:KK66:

X