• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Müstakil ev problemi

nery83

Independence is happiness.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
1.845
6.224
683
Hanımlar iyi geceler. Günlerdir kafamızda dönüp duran bir problem var. Daha önceden satın aldığımız yaklaşık 2,5 dönüm bir arsaya yayla evi yapmaya karar verdik. Ancak çimento ve çelik (hatta belki diğer tüm malzeme fiyatları) uçmuş olduğu için önümüze acayip bir ödeme tutarı çıkıyor. Yaklaşık 3 sene aylık gelirimizin neredeyse yarısını bankaya ödememiz gerekiyor. Bu üç senede alacağımız zamlar ve henüz tamamlanmadığı için kiraya vermediğimiz ancak Şubat ayından itibaren kiraya vereceğimiz bir ev var.

Bu arada 3 çocuk ve onların masrafları gözümüzü korkutuyor. Ancak pandemi döneminde eve hapsettik onları. Aralık ayında ev teslim edildiğinde onları alıp haftasonları oraya gidebiliriz diye kendimizi rahatlatıyoruz.

Okulların açılmaması durumunda özel ders masrafları ve inanılmaz derecede yükselen market harcamalarını düşününce yine cayıyoruz. Siz ne yapardınız? Haftasonları kaçabileceğiniz, yaz aylarını geçirebileceğiniz bir ev için 3 sene aylık gelirin yarısını gözden çıkarabilir miydiniz?

Prefabrik bir ev kondursaniz işinizi görecek şekilde.
Evet işte prefabrik ev bizimki de. Tam prefabrik değil de bir tık kalitelisi. Hafif Çelik ev diye geçiyor. Fiyatlar neredeyse betonarme ile aynı olmuş. Tek avantajı koşa sürede bitmesi ve ısı yalıtımının daha iyi olması. İstediğimiz de hepi topu 80 m2. Onun için bile çok yüksek rakamlar söylüyorlar.

Ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Çocukların konforundan eğitiminden kısarak kış günü gidebilmeniz bile meçhul olan bir yer 🤔 bir yıla yayıp baharda hazır olacak şekilde ayarlardım ben olsam.
Maalesef o şekilde kabul etmiyorlar. Sözleşmede tutarın 1/3’ü, yarısında 1/3’ü, tamamlanınca 1/3’ü şeklinde yazıyor. Zaten 3-4 ayda teslim ediyorlar. Keşke dediğiniz gibi yapabilsek.

Maalesef o şekilde kabul etmiyorlar. Sözleşmede tutarın 1/3’ü, yarısında 1/3’ü, tamamlanınca 1/3’ü şeklinde yazıyor. Zaten 3-4 ayda teslim ediyorlar. Keşke dediğiniz gibi yapabilsek.
Şubat ayında başlatın işte.

Bence acele etmenize hiç gerek yok.. Kendinizden ve çocuklardan kısmaya da gerek yok..

Ben olsam bu sene değil de daha sonraki sene ya da 2 sene sonra bu evi yaptırırdım.. Maaşımın yarısını vermek yerine az miktarda kenara atıp biraz birikmişim olduğunda biraz da borç yapıp beni yormayacak şekilde uygun zamanda yaptırırdım yazlığımı..

Şubat ayında başlatın işte.
Biz görüşmeye gittiğimizde genelde firmalar en uygun olan tarihlerini söyleyip, kendi planlarına bizi dahil ettiler. Şubat ayında başlayın diyebiliriz belki ama yine de hemen sözleşme yapmak isteyecekleri için tutarın 1/3’ünü şu an vermemiz gerekecektir.

Bence acele etmenize hiç gerek yok.. Kendinizden ve çocuklardan kısmaya da gerek yok..

Ben olsam bu sene değil de daha sonraki sene ya da 2 sene sonra bu evi yaptırırdım.. Maaşımın yarısını vermek yerine az miktarda kenara atıp biraz birikmişim olduğunda biraz da borç yapıp beni yormayacak şekilde uygun zamanda yaptırırdım yazlığımı..
Haklısınız bu şekilde baya stresli bir yıl geçireceğiz. En azından ilk yol zorlayıcı olacaktır. En büyük kızım 12 yaşında ufaklık 2 yaşına girecek. Biraz da çocuklar küçükken keyifli zaman geçirebilsinler diye istedik. Belki de büyüdüklerinde daha hareketli bir yaz tatili isterler.

Biz görüşmeye gittiğimizde genelde firmalar en uygun olan tarihlerini söyleyip, kendi planlarına bizi dahil ettiler. Şubat ayında başlayın diyebiliriz belki ama yine de hemen sözleşme yapmak isteyecekleri için tutarın 1/3’ünü şu an vermemiz gerekecektir.
Kanmayın böyle şeylere. Şuan çok populer olduğu için onlarca çelik yapı firması var. Aceleye getirip müşteri kaptırmama derdindeler. Biz de benzer yollardan geçtik. Hem fiyatlar kışın daha uygun oluyor. Siz bilirsiniz.

aynı durumdayım. üç yıl önce denize yakın bir yerden arsa aldım, güya hemen ev dikecektim. inşaat fiyatları aldı başını gitti. betonarmeden prefabrik fikrine düştüm ama o bile çok pahalı. benim çocuğum yok, piyasa koşullarında çok iyi sayılacak bir gelirim var ama ekonomi o kadar berbat ki nakit paramı bi de üstüne kredi çekip yazlığa vermek çok riskli ve anlamsız geliyor. arsa durduğu gibi dursun diyorum nasılsa bekledikçe değerlenir acelesi yok. ileride elim bollaşınca yeniden düşünücem

Evet işte prefabrik ev bizimki de. Tam prefabrik değil de bir tık kalitelisi. Hafif Çelik ev diye geçiyor. Fiyatlar neredeyse betonarme ile aynı olmuş. Tek avantajı koşa sürede bitmesi ve ısı yalıtımının daha iyi olması. İstediğimiz de hepi topu 80 m2. Onun için bile çok yüksek rakamlar söylüyorlar.
Ne kadar fiyat söylüyorlar merak ettim ,sakıncası yoksa

aynı durumdayım. üç yıl önce denize yakın bir yerden arsa aldım, güya hemen ev dikecektim. inşaat fiyatları aldı başını gitti. betonarmeden prefabrik fikrine düştüm ama o bile çok pahalı. benim çocuğum yok, piyasa koşullarında çok iyi sayılacak bir gelirim var ama ekonomi o kadar berbat ki nakit paramı bi de üstüne kredi çekip yazlığa vermek çok riskli ve anlamsız geliyor. arsa durduğu gibi dursun diyorum nasılsa bekledikçe değerlenir acelesi yok. ileride elim bollaşınca yeniden düşünücem
Çocuğunuz yokmuş, yapmayı düşünüyor musunuz bilmiyorum ama tiny house tarzında minik evler gayet uygun fiyatlı. Biz bir firmayla görüştük yakın zamanda 50-60 bine iki kişilik bir ev yapıyorlar. Daha doğrusu gelip konduruyorlar.

Back
X