Ben de müstakil tripleks bir evde yaşıyorum. Site içinde pek çok kedi olduğu için sanırım fare derdi hiç olmadı. Bir ara örümcek artmıştı, onun için bahçe girişine ve pencere önlerine haşere uzaklaştırıcı sprey sıktık işe yaradı. Temizlik için ayda bir temizlikçi geliyor, onun haricinde ben yapıyorum. Yüksek olmadığı için cam silmek falan kolay oluyor zaten ama merdivenleri tek tek süpürmek, sürekli süpürgeyi taşımak zor oluyor. (Benim elektrikli süpürge biraz ağır.) Bizim ev de 24 yıllık baştan gerekli bakımı yapıp girerseniz rahat edersiniz. Bir şeyi yaptırınca kolay kolay bozulmuyor. Biz elimize para geçtikçe parça parça birşeyler yaptırdık, o yüzden usta ile uğraşmaktan bıktım. Bizim ev yalıtımlı olduğu için ısınıyor. Güçlü bir kombi takılı.
Artı yönlerine geçersek komşu sesi yok, evcil hayvan ve çocuklar için çok avantajlı. Bizim eve gelen çocuklar hiç sıkılmıyor, hatta evlerine geri dönmek istemiyorlar. Misafir ağırlaması çok kolay, ben sadece mutfaktan malzemeleri bahçeye veriyorum, erkekler mangalı hallediyor :) bahçede renk renk güllerim çiçeklerim var, bahçe işlerini de sitenin çalışanları hallediyor.
Yani sonuç olarak müstakil olan evin planı düzgünse tavsiye ederim.