Müslüman kadına ‘silah olarak kullanabileceği’ iddiasıyla kapalı içecek servisi yapılmadı

Uçaklarda hep kapalı kutular açılıp mı veriliyor? Herkese açıp verildiyse sorun yok, diğer yolcunun söylediği kendi ayıbı ama kapalı kutuyu silah gibi kullanılır diye yolculara vermemeleri komik değil mi?
Rosemarys_Baby'ninde dediği gibi kadın MacGyver mı? Ne yapacak kutuyu sallayıp sallayıp asitle uçağı havaya mı uçuracak

Cam bardakta silah olabilir, belinizdeki kemer, çantanızdaki törpü de
Sanırım en iyisi uçağa hiç binmemek, zaten Ayağım yere basmazsa rahat edemiyorum, pilota az ilerde durur musunuz bir tüttüreyimde diyemezsin, yok ben en iyisi araba yolculuğu yapmaya devam edeyim

Mune zaten cam bardak da vermezler, törpüyü de kabine almazlar.
Benim bildiğim içeceği de hep açıp verirler.
Hatta yolcuların güvenliği tehdit skalaları da vardır. Kabinde öyle hostese de bağırıp çağıramazsın. Bu davranışları da derecelendirirler yolcu bir limiti geçince uçağı bile en yakın havalimanına indirebilirler.
Yahu hostes olan bir arkadaş falan yokmu aramızda bu işleri bilen. Doğru düzgün açıklasın bize.

Son düzenleme:
Prosedürü bilmiyorum, o yüzden ilk yorumumda sordum hep kapalı kutularda mı geliyor içecekler diye, cam bardak mevzu da su, alkollü içecekler ne'yle ikram ediliyor, ben viski istedim mesela, şişeyi dik kafana diyecek halleri yok ya

Hakikaten aramızda hiç hostes, havaalanı çalışanı falan yok mu anlatsın bize

o hani plastik bardaklar var ya onunla birlikte veriyorlar. Şarabı da onunla içiyorum, gerçekten berbat bi duygu

ben de hatta bunun güvenlik için olduğunu bilmiyordum da uçaktan şarap isteyip isteyip götürmesinler diye yapıyorlar zannediyodum, türk kafası işte

Şarapmı içiyon bişrde sende rakı dururken

tabi, bu musluman din kardesimiz, hic hakki olmadigi halde, israrla kapali kutu istemis olabilir, ortaligi bir birine katip bagirip cagirmis da olabilir, diger "saygin" amerikali yolcu da, bagirmalarindan rahatsiz olup "kes sesini" demis de olabilir, ne olacak canim...
Ama hostes kesinlikle ayrimcilik ve teror suclamasi yapmamistir. cunku dunyada muslumanlara boyle seyler hiiic yapilmaz aslinda..
bu arada, hic businessla ucmadim ama, hadi diger yolculara cam bardak verilmiyorsada, hic kimse beni 10 bin 20 bin TLl lere satilan business class koltuklarina Cam bardakla sarap servis edilmedigine inandiramaz.
ha cok paran olunca katil olunmuyordur kesin diyecek olan da beri gelsin.

Iyyy plastik bardakla mı veriyorlar, ya filmlerde böyle cam bardakla geliyor falan bende sanıyorum cam bardakla geliyor
Madem bu kadar sıkı güvenlik önlemleri var, o zaman tabii kapalı kutuların gelmesi normal, herkese aynısı uygulanıyorsa tamam, bu haberde birtek yolcu kadının yaptığı ayıp, onunla ilgili de zaten şirket özür dilemiş.
Ayrımcılık olmamalı hiçbir zaman.

valla sanırım o first class busines classta falan geliyor o cam kadehler evet filmlerde hep öyle. Yukarda bir arkadaş da yazmış.
Ama thy, rossiya,norwegian airlinesta economy sınıfında öyle değil, bildiğin plastik bardak.

Zaten bu habere dönecek olursak kadın kendisi yazmış ben hostese onunkini niye açmadın deyince hostes hemen alıp açtı onunkini de diye.

Bir nevi benim benim müslüman bacımın kolasını açtılar haberi olmuş bu.
Bence kadın ayrımcılık yaptılar suçlamasıyla ne koparabilirsem kar diye düşünüyor. Amerikadan bahsediyoruz sonuçta. Üzerinde kedi kurutulmaz yazmıyor diye kedisini mikrodalgada kurutmaya çalışırken öldürüp tazminat alan insanların ülkesi.

Amerika'lıların Herşeyden tazminat almaya çalışma tavrı eşimle aramızda espri konusudur
Bir fast food'a girerken su birikintisi vb görsek dur şuna basıp kayalım der ama sonra aklımıza gelir fast food Amerikan olsa da hizmet verdiği yer bir Türk Şehri
Bacağımızı kırdığımızla kalırız deyip gülüşürüz.

Benim bildiğim kadarıyla ekonomi sınıfında plastik bardakla açık içecek servisi yapılıyor, ne şişe ne kutu vermezler. Büyük şişeden plastik bardağa yarım olacak şekilde koyarak veriyorlar. Firmadan firmaya değişebilir hepsini bilemem tabi.
Bana gereksiz geldi hatunun tepkisi. Gereksiz yere tepki verince diğer yolculardan tepki görmesi de normal.

Yani şimdi ayrım tabi ki yapılıyor müslümanların havalimanlarında çektiklerini kimse çekmiyor direkt terörist muamelesi görüyorsun .Bu bayan abartmış ama Amerika zihniyeti bazı arkadaşların belirttiği gibi üfürükten nem kapıp tazminatı alıyorlar bana da öyle bir durum gibi geldi .Ben eşimle evlendikten sonra direkt geçip uçağa ilk bindiğimde çok şaşırmıştım kalbimde buruk buruk olmuştu gizliden eşime kırılmıştım ne hale getirdiler dünyayı din uğruna ...

Niyese olay bana pek gerçekçi gelmedi. Yani ya böyle bir olay yok, ya baze seyler abartildi, tüm olay anlatilmiyor. Yani hostes niye birine kapali cola vermesin, ve TAM YANINDAKINE kapali bi bira versin? Hostes ayrimcilik yapsa dahi o kadar aptal olamaz. Yani o ayrimciligi o kizin gözün içine sokmak niye?

O teneke baska yolculara tehlike olabilir. Sonuçta baska birnin kafasina felan atilabilir. O sekilde silah olur yani. Türkiyede nasil bilmiyorum, fakat yasadigim ülkede mesela konsere felan gittiginizde kapali tenekeler ile girmek yasak. Öyle birsey görüldügünde, direk çöpe gider, üstteki yazilan nedenden dolayi. Yani bu kural bana o kadar tuhaf gelmedi açikçasi.

Abla genelde hostes istediğin içeceği plastik bardağa koyup verir, business class uçuyorsan cam kadehlerde geliyor içeceğin, keza yediğin tabak plastik değil porselen olur, ama kutuyu istersen veriyorlar ben Amerika'da yaşıyorum en son ocak ayında uçtum ve kolamı kutudan içtim, her seferinde öyle yapıyorum çünkü o bardağa konan iki damla kola bana yetmiyor

Ne yazık ki müslümanlara çoğu insan tepkili, bunu aşikar belli eden de var çok sinsi olan da, bu insanlar senelerdir müslümanlarla birlikte yaşıyorlar eğer medyada çarpıtılan haberlere inanıyorlarsa yapacak pek bir şey yok, geçenlerde başıma geldi arkadaşım örtülü, mağzadan çanta alacaktık biz içerdeyken satıcı kızın hareketleri bir garipti, ters ters arkadaşıma bakıyordu ardından 2 arap girdi mağazaya ve onlara da kaba davrandı, dayanamadım kıza sen burda insanlara kabalık etmek için mi para alıyorsun bana hemen menajerini çağır diye bağırdım, o kız umursadı vey umursamadı veya yaptığından utanmadı bile ama beni dinlemek zorunda kaldı ve en azından bir daha başka bir müslümana sırf dininden dolayı saygısızlık ettiğinde tepki alacağını öğrenmiş oldu. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır bize böyle öğretildi, hiç bir arkadaşımın veya kendi hakkımı yedirmem saygısızlığa boyun eğmem, hostesin yaptığı terbiyesizlik yolcuyu da uyarmalıydı o adamın kurduğu cümle küfür içeriyor ve direkt müslümanlığına dil uzatıyor bu ciddi bir durum. Bu konularda inanılmaz hassasım ben.

Arkadaşın biri uçak yolculuğunda kutu kola istediğini ve her defasında verildiğini yazmış bu konuya. Demekki prosedür değil ayrımcılık.

Arkadaşın biri uçak yolculuğunda kutu kola istediğini ve her defasında verildiğini yazmış bu konuya. Demekki prosedür değil ayrımcılık.
:)))
İyi de olay zaten kutunun açılıp verilmesi.
Kadın neden bana kutu kola vermediler demiyor. Açıp verdiler diyor.
Yazılanları biraz dikkatli okuyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…