Müslüman kadına ‘silah olarak kullanabileceği’ iddiasıyla kapalı içecek servisi yapılmadı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
http://www.diken.com.tr/musluman-ka...i-iddiasiyla-kapali-icecek-servisi-yapilmadi/

ABD merkezli United Havayolları’nda seyahat eden bir kadın yolcu, Müslüman olduğu için ayrımcılığa uğradığını ve hostesin ‘silah olarak kullanabileceği‘ gerekçesiyle kendisine kapalı içecek servisi yapmayı reddettiğini iddia etti.

ABD’nin Chicago kentindeki Northwestern Üniversitesi’nde vaiz olarak görev yapan Tahire Ahmed, Chicago’dan Washington’a gitmek için kullandığı United Airlines’a ait uçakta Müslüman olduğu için ayrımcılığa uğradı.

Servis yapan hostesten hijyenik olduğu gerekçesiyle kendisine kapağı kapalı bir kutu kola getirmesini isteyen Ahmed, hostesten beklemediği bir yanıt aldı.

Hostesin kendisine “Üzgünüm. Size kapalı bir kutu veremem, o yüzden size diet kola yok” dediğini aktaran 31 yaşındaki kadın, yaşadıkları Facebook hesabında paylaştığı mesajda şöyle anlattı: “Daha sonra yanımda oturan başka bir yolcuya kapağı kapalı bir kutu bira getirdi. O yüzden bir kez daha neden bana kapalı kola getirmeyi reddetiğini sordum. Bana, ‘İnsanlara kapalı kutu içecek vermeye yetkimiz yok, çünkü silah olarak kullanabilirler’ dedi.”

Ancak Tahire Ahmed’in uğradığı ayrımcılık bununla sınırılı kalmadı. Uçaktaki bir başka yolcu da, genç kadına “Sen Müslüman, çeneni kapa” diye bağırdı. Aynı yolcunun kendisine doğru eğilerek, “Biliyorsun ki bunu bir silah olarak kullanacaktın. O yüzde çeneni kapa” dediğini yazan Ahmed, uçaktaki hiç kimsenin kendisine destek vermediğine de vurgu yaptı.

United Havayolları ise Tahire Ahmed’in bu mesajının ardından yaptığı açıklamada, uçağın Washington’a inmesinin ardından Ahmed’den özür dilendiği belirtildi.

Yani size de ceneni kapa diyorlar ucakta oyle mi??
O zaman herkese esit davraniliyorsa sorun yokmus!!!

Acilmamis sise istediğinizde size degil baskasina acilmamis verildiginde ne yaparsiniz peki??
"Aaa haklilar tabi" mi dersiniz???
Açılmamış şişe falan istemem zaten.
Birine açmadan verse unuttuğunu düşünürüm.
Çünkü her zaman açıp verirler.
Aaaa bir dakika ya.
Neden hep siz soruyorsunuz ben de sorayım.
Demek siz uçuş kuralı falan dinlemem deyip açılmamış şişe istersiniz verilmeyince de ortalığı birbirine katarsınız, öyle mi???

Magdur ediliyorlar demekki o yuzden boyle haberler cikiyor.
Magdur olmaya hic kimse bayilmaz.
Su yorumunuz ne sacma ya.

Yoo, bana acilmamis sise verilmemesi zoruma gitmezdi.
Benim zoruma ettikleri laflar giderdi??
Ikinci insan muamelesi gormek giderdi??
Sanirim bunu anlayamiyorsunuz??
Ayrica ortaligi birbirine katan bu bayan değil, ona terörist damgasi yapistiran sahislardir..
Haberi tam okumadiniz herhalde?
Neyse, olur öyle arada..

Bosver canim anlattiklarin karsindakinin anladigi kadardir

Valla kadının yazdığını sana söyliyim kadın neden ona açık vermiyorsunuz diyince hostes hemen alıp açmış ve aynı şeyi söylemiş. Açık vermeye yetkimiz yok diye. Hatun sonra olayı büyütmüş. Bakın bana ayrımcılık yapıyorlar şahitsiniz diye. O arada kapa çeneni ayarını almış diğer yolculardan.
Doğru okuyamayan sensin.

Kapa ceneni diyen kisi baska bir yolcu, havayollari gorevlisi degil ki.

Takim kavgasindan, koltuk kavgasina her gun yasanan bir olay bu. Yani iki yolcu arasinda.

Kutu kola istemiş kadın gayet hakkı, ben de her uçtuğumda bardaksız direkt kutuyu istiyorum veriyorlar, burda yapılan müslüman düşmanlığından başka bir şey değil, o hostes çirkefi ve terbiyesiz yolcu yargılanmalı, burda kimse kimsenin diline, dinine, ırkına laf edemez, kurı özürle kapanacak bir olay değil. Kızın yerinde olsam ortalığı birbirine katardım herkes haddini bilecek saygı göstermek zorundasın yaşadığın ülkenin kanunu böyle çünkü!!

kızlar mübarek günde birbirinizi kırmayın,fransada gazeteyi bombaladılar hatırlarsanız,işid,suriye her gün tvde,o nedenle önyargı olduğunu düşünüyorum maalesef böyle

Bende korkuyorum bazen. Maalesef bunun islanla alakasi yok ama isid tipli insanlarda musluman diye geziyorlar. Acikcasi sehir merkezinde yasayan cubbeli takkeli sakalli muslumanla isid elemanlarinin goruntusel farki yok. Kimseninde alninda yazmiyor

müslümanları dünyaya terörist olarak tanıtan yapılar olduğu müddetçe olağan bir durum bu yaşananlar

her müslümana terörist eylemci gözüyle bakılıyor büyük ön yargılar oluşmuş doğal olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…