Müslüman kadına ‘silah olarak kullanabileceği’ iddiasıyla kapalı içecek servisi yapılmadı

Kutu kolayı KAPAĞINI AÇMADAN olduğu gibi üzerine plastik bardağı ters çevirip veriyorlar.
Kabak tadı artık yani

Hiç uğraşma boşver anlamazlar. Ayrımcılık bir müslümana yapıldığı zaman hoş görülebilir. Keşke inege falan tapsaydik daha çok söz hakkımız olurdu.

Hiç uğraşma boşver anlamazlar. Ayrımcılık bir müslümana yapıldığı zaman hoş görülebilir. Keşke inege falan tapsaydik daha çok söz hakkımız olurdu.

Olay zaten kutu kolanın açılıp servis edilmesi değil ki, varsayalım böyle bir kural belirlendi ve hostesler uymak zorunda, "sana açmadan verirsen silah olarak kullanırsın" demesi normal mi yani? Kadın hijyen açısından içeceğimi kapalı istiyorum diyor, hostes insan gibi edebiyle "hanfendi prosedür bu, elimden gelen birşey yok" tarzı cümle kurması gerekir fakat kadının yaptığı suçlayıcı ve çocuk azarlar gibi bir konuşma şekli, olayı terbiyesiz başka birinin aşağılayıcı şekilde körüklemesi. Buraya "amaaan müslümanlar herşeyi abartıyor" yazan insanlara biri kalkıp terörist olduğunu ima etse, başka biri de küfürle kapa çeneni diye eklese, peki der otururdu zaten, o hostesin saçını başını yolmazdı, "haklısın ben aşağılık bir teröristim dostum" der kapatırdı çenesini.

Katılıyorum. Şimdi konu burda ateiste yapılan haksızlık olsaydı da gorseydin sen yorumları. O zaman abartiyor demezlerdi. Bütün haksizliklara sesimizi cikarmamiz gerekir bizim ama nerde.

şimdi,
açtığım konuya yazmadım,yorumları okudum bir süre..
konudaki anlatılanları baz alıyorum..
kadın uydurmuş,yanlış aktarmış vs. bunu bilemem.
orada değildim.
ama anlatılan doğruysa,
yapılanın savunulması abesle istigal.
okunanın anlaşılamamasını garipsedim,ne yalan söyleyeyim.
kadın kutu cola istiyor. ve kapalı.
üzgünüm,size kapalı kutu veremem. size diyet cola yok,gibi salakça ,çocuğu azarlarcasına bir yanıt geliyor hostesten.
bu şekildemi denir. hadi,onuda bir kenara koyalım.
peki, yandaki yolcuya kapalı kutu bira neden verilir peki.
ona yasakta diğerine neden değil. bunu sorunca silah olarak kullanıyorlar diye traji komik bir cevap.
ee yandaki kapalı bira kutusu ne ollarak kullanılıyor peki. vazo mu.
hostesin burada dediği,bizzat sana yasak,diğerine değil.
çünkü sen teröristsin.çünkü müslümansın demek değilmi.
aklımızı çalıştırmaya gerek yok. herşey ortada...
hadi,bunları geçelim
,son olay..
başka bir hıyarın,sen müslüüman kapa çenini, sen bunu silah olarak kullanacaktın kapa çeneni demesine ne demeli.
haa budamı normal.
hadi bunuda g eçtik
.bu iğrençliğe, o hostesin yada diğer görevlilerin tepkisiz kalması,diğer yolcularında keza....
takdiri şahane olarak mı görüldü.
ha görülldüyse yerim bıu çifte standartı ben..
dipnot. deistim. ateist olmasamda,farklı inançtayım. buda benim yorumum

Son düzenleme:
Yurtdışı uçuşta hiç bulunmadım , yurtiçindede kapalı içecek istemedim bilmiyorum prosedürü..
dediğiniz gibi muhtemelen türbanlı diye bu muameleye maruz kaldı , ama o ülkenin terör olayları genelde radikal müslümanlar tarafından gerçekleşmedi mi? onlarda kendince tepki verdi işte saçma ama böyle.. Tıpkı bazı memleketlerde türklerin 3.sınıf muamele görmesi gbi malesef Amerikadada müslümanlara böyle davranılıyor..

Sende ki objektiflik forumdaki herkeste olsaydi keşke.

Çok acayip. Uçakta hiç kapalı kutu istemedim. Aklıma gelmedi ama denicem merak ettim. Ayrıca hakkını savunduğu olayı bizlere kadar duyurduğu için takdir ediyorum. rezil etsin havayolu şirketini.

Katılıyorum. Şimdi konu burda ateiste yapılan haksızlık olsaydı da gorseydin sen yorumları. O zaman abartiyor demezlerdi. Bütün haksizliklara sesimizi cikarmamiz gerekir bizim ama nerde.

mevcut bir ayrımcılık varsa bunu direkt o konuda yapılan haksızlık uzerinden eleştirseniz?

inege ben tapıyor olabilirim mesela ve o hostes istese de istemese de dinlere mensup kisilere nasıl saygı gostermesi gerekiyorsa bana da o sekilde davranmak zorunda.

ateistlerden örnek vermissiniz ancak mevcut bir haksızlık varsa ses cıkarılmasının nesi yanlış?
haklılıgınızı başka gruplara karsı davranısları kıyaslayarak degil, gercekten hakkınız oldugunu ve hicbir ayrımcılıgı kabul etmeyeceginiz söyleyerek savunabilirsiniz.
ornegin ben bir hristiyansam muslumanlar türkiyede her ilde ibadet yapamasın, cunku ben de yapamıyorum seklinde bir cümle kurmam haksızlıgı baska bir haksızlık ile esitlemeye calısmam anlamına gelir.

keza konudaki hostesin prosedürü cigneyip diger kisiye kapalı icecek vermesi de haksızlık,
diger yolcuları uyarmaması da.
haberdeki yolcu kadın ucaktan indiginde koltuk numaraları ne ise o kisiler hakkında hakaret davası acabilseymis keşke...

bu arada bir üye vip ucuslarıyla ilgili bir konuya deginmis, cok dogru!
paran varsa ucaktaki insanların canına kastedemezsin gibi bir algı var. içler acısı...

abd ve cogu avrupa ülkesinde islam = terör oldu

yani islam fobisi cikti , olan olaylar, haberler vs

ama yinede bence hristiyanlar daha uysal bu konuda hernekadar muhafazakar olsalarda, yani abartmayalim bence asla onlar kadar magdur olunmaz adam lar islam egosu yok, o kadin abd basi kapali yasabilir ama bir abd li iran ya baska arab ülkesinde istedigi gibi yasayamaz... istedikleri hürriyeti saglayamayanlar bence hangi hakla o hürriyet beklentisine giriyor anlayamiyorum...

Yapılan şey kuşkusuz ki saygısızlık ve cehalet içeriyor.
Ama nedenlerine bakmak lazım.
Ben şahsen, müslüman bir ülkede yaşayan bir birey olarak dünyanın her yerinde gidip orayı burayı bombalayan, sırt çantalarında tehlikeli maddeyle gezen müslümanlardan "utanıyorum".
O adamların ülkelerinde öyle ya da böyle müslümanların baş rolde olduğu kanlı olaylar var. Dolayısıyla da ön yargılılar.
Bizim ülkemizde toplumumuzun yüzde yetmişii değil midir bi kürt gördüğünde ön yargıyla yolunu değiştiren? Ha olması gereken ön yargı mıdır, hayır. Benim şahsen onlarca kürt arkadaşım, komşum, akrabam var çok sevdiğim, anlaştığım falan.
Ama biz yıllardır kürtlerden nefret eden, sırf kürt diye dışlayan amcalara / teyzelere alışmadık mı? Orda burda bombalı eylem yapan, dağlara çıkıp yüzlerce askerimizin katledilmesine neden olan teröristlerin hepsinden nefret etmedik mi? Her şehit cenazesinde tanımasak da ağlamadık mı? Ve bu gerekçelerle kürt komşularına ön yargıyla bakan amcalarımızı teyzelerimizi ne kadar ikna edebildik?
O adamlar için de müslümanların, bizim için kürt neyse o olduğunu anlamak zor değil.
Evet haksızlık, evet cahillik, evet faşistlik. Ama yabancısı olduğumuz bir durum değil. Bu nedenle ne fazla şaşırıyorum, ne de gereğinden fazla tepki gösteriyorum.
Tüm müslümanları zan altında bırakacak davranışlarda bulunan o diğer müslümanlardan utanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…