- 7 Haziran 2017
- 2.796
- 3.067
-
- Konu Sahibi baklavacheesecake
Merak etmeyin, mülakattan çıkınca mesajımı düzenleyeceğim. Yine de herkesten fikir almak istedim, sonuçta aramızda öğretim görevlileri de var.Yüksek lisans hedefleyen birisi olarak ben de konunun takibindeyim. Size de başarılar dilerim
Çok iyi yapmışsınız. Hangi bölüm?Merak etmeyin, mülakattan çıkınca mesajımı düzenleyeceğim. Yine de herkesten fikir almak istedim, sonuçta aramızda öğretim görevlileri de var.
Biraz farklı bir bölüm, şimdi söylersem belki tanıyan çıkar. Ama sözel bir bölüm diyelim.Çok iyi yapmışsınız. Hangi bölüm?
Kendini bilen kimse böyle bir noktada yanlış cevaba gülmez. Tamam derler, hmm derler geçerler. Dert etmeyin.Kızlar günaydın,
Çarşamba sabahı yüksek lisans mülakatım var. Yurt dışında öğretim görevlisi olan kuzenime sordum, programda neden okumak istediğime iyice odaklanırsam iyi geçermiş.
Ama ben çok gerginim arkadaşlar ya, ya yanlış bir şey söylersem de bana gülerlerse? Kabul edilmemekten zaten korkuyorum ama bu da beni çok korkutan bir şey.
Yüksek lisans yapanlar, siz mülakatta neler dediniz?
Cevabın yanlışlığı değil mesela kekelersem ya da yanlış kelime kullanırsamKendini bilen kimse böyle bir noktada yanlış cevaba gülmez. Tamam derler, hmm derler geçerler. Dert etmeyin.
gülmezler korkmayınCevabın yanlışlığı değil mesela kekelersem ya da yanlış kelime kullanırsam
Yine sorun değil, karşınızdakilerde insan. Kekelemenin heyecan durumlarında var olduğunu bilecek olgunlukta ve eğitimde insanlar. Keza yanlış kelimeninde...Cevabın yanlışlığı değil mesela kekelersem ya da yanlış kelime kullanırsam
Bana bölüm ile alakalı bir kaç soru sordular, sonra yuksellisans hedefimi sonrasini vs kendi universitem ve tanıdığım hocalar olduğu için rahattim. Puanım ve ortalamam da yuksekti ona da güveniyordum. 2016 senesi 3.65 ortalama 89 puan da ALES vardı.Kızlar günaydın,
Çarşamba sabahı yüksek lisans mülakatım var. Yurt dışında öğretim görevlisi olan kuzenime sordum, programda neden okumak istediğime iyice odaklanırsam iyi geçermiş.
Ama ben çok gerginim arkadaşlar ya, ya yanlış bir şey söylersem de bana gülerlerse? Kabul edilmemekten zaten korkuyorum ama bu da beni çok korkutan bir şey.
Hayırlı olsun inşallah güzel geçer mulakatinizEvet arkadaşlar ben bugün bilim sınavına girdim. Çıkışta karaları bağlamış olsam da öğrendim ki mülakata hak kazanmışım. Girdim, bilmediğim şeyler sordular ama bilmediğimi söyledim hiç sallamadım. Haftaya Salı öğreniyoruz
Yok ben asıl kendime bir iyilik yapıyorum benceNe zaman yüksek lisans yapmak isteyen birini görsem aşağıdaki tweet geliyor aklımaşaka bir yana umarım hem ders dönemi hem de tez dönemi gönlünüzce geçer. Çok iyi bir danışmana denk gelmeniz dileğiyle, şimdiden başarılar diliyorum
Hiiç gerilmeyin neden geriliyosunuz bu kadar isterseniz elbette emeğinizin karşılığını alırsınızKızlar günaydın,
Biraz yeniliğe açık biriyim falan dersin orijinal bir bölüm çünkü.Herkese toplu yanıt veriyorum, bölüm "Türk Dünyası Coğrafyası". Ders içeriklerine baktım, hocalara baktım. Özellikle Kafkasya cumhuriyetleriyle alakalı dersler var ve almak istiyorum çünkü ben bunlarla ilgileniyorum. Hatta siyasete çok girmeden bu problemler ile alakalı çalışmak istiyorum tezimde.
Ayrıca bir Türk lehçesinin öğretildiği bir ders var, bu da ilgimi çok çekti.
Muhtemelen korktuğum gibi geçmeyecek. Sadece bu benim başıma hiç gelmedi, bilmiyorum. Bir de o okulda okumadım, kimseyi tanımıyorum. Mülakata çağrılabileceğimi bile düşünmemiştim ALES puanım çok düşük