Mula///48

selaammm...
çiğdem oğlum ağustosta iki yaşına girdi.
benimki de çok iştahsız sadece mama yiyor süt içiyor yoğurt istiyor arada.
çorba yemek ağzına sürmek istemiyor valla bende ne yapacağımı şaşırdım.
biberon benimki de almadı emzik de.
kızımı memeden kestiğimde biberonla avutmuştum ama her çocuk farklı oluyor.
anladım ki anne olmak dünyanın en zor işi sürekli düşünüyorsun ne yese nasıl yese uyusa emse....

selaammm...
çiğdem oğlum ağustosta iki yaşına girdi.
benimki de çok iştahsız sadece mama yiyor süt içiyor yoğurt istiyor arada.
çorba yemek ağzına sürmek istemiyor valla bende ne yapacağımı şaşırdım.
biberon benimki de almadı emzik de.
kızımı memeden kestiğimde biberonla avutmuştum ama her çocuk farklı oluyor.
anladım ki anne olmak dünyanın en zor işi sürekli düşünüyorsun ne yese nasıl yese uyusa emse....

:18::18::18::18::18:

öyle, çekerim artık napiyim :) sağ salim sağlıklı bebeğim olsun da razıyım ben herşeye :) yaşayıp görücem artık çekilecek dertleri...

Bir arkadasim bes yil aradiktan sonra hamile kaldi bir cocugum dogsun of bile demiycem diyordu. Simdi uc yasinda cocuktan dolayi depresyon haplari iciyor. En son vercem krese yaaa yeter artik diyordu :-) annelik gercektende hem dunyanin en guzel, guzel oldugu kadarda zor duygusu.

zor gerçekten çok da yorucu bu hafta uykusuz geçti yine.
oğlanın gecenin bi yarısı meme krizi tutuyor sabah karşıda uyanıyor.
dolanıp duruyoruz.
kızım da iyice kuduruyor sinir tepeme çıkıyor!
ikisine yetişemiyorum çok üzülüyorum:KK43:((

zor gerçekten çok da yorucu bu hafta uykusuz geçti yine.
oğlanın gecenin bi yarısı meme krizi tutuyor sabah karşıda uyanıyor.
dolanıp duruyoruz.
kızım da iyice kuduruyor sinir tepeme çıkıyor!
ikisine yetişemiyorum çok üzülüyorum:KK43:(([/QUOTE

Evet aynen oyle herseye yetismek istiyorsun, dort onbeslik yapmaya calisiyorsun, herkesi memnun etmeye ugrasiyorsunkendini paraliyorsun, ruh ve beden sagligin surekli iniste, bu insan ustu cqbana ragmen cocuklarini hala mutlu etmeye yetemiyorsun, yine sucu kendinde ariyorsun ne bicm duygudur annelik. Sanki anneler cocuklar buyuyunce basa donup hayatlarini yasayacaklar.

meyyal aynen canım geride yorgun bir bedenle nasıl geçtiğini anlayamadığımız zaman kalıyor sanırım....:44:
kızlar sizce çalışmak mı zor ev hanımı olmak mı???
ben çalışmaya cesaret edemiyorum çocuklarımı bırakmaya da!!

bazen bende soruyorum u soruyu kendime. ikiside zor ama daha sistemli oluyor insan çalışan anne olunca. daha düzenli gidiyor işler. hepsi bitmiyor ama izinlerimde dikkat ettim, evdeki işde hiç bitmiyor ki , işe başladımda dinlendim azıcık dedim valla. :)) Allahtan çok yormuyor çocuklarımda beni hatta kızım sağ kolum oldu artık nerdeyse... öyle tatlı oluyorlarki Allah acılarını yokluklarını göstermesin diye dualar ediyoruz.
Bu arada oğlum sütü az bisküvi ile kaşık kaşık alıyor , bol yoğurt ( kendim yapıorum) yiyor ama hala ne biberondan ne :KK37: bardaktan süt içimiyor sıpacık !:KK37:

istanbulda yaşayanımız yoook :KK3: sen nerelisin slen ve istanbul neden hemşerim ?

kızlar merabalar, 24 eylül olarak sezeryan günü belirlendi, bakalım önce gelmezse.... 36. haftam bitti, bebek 3000 gr, tabi dr gene iri olduğunu söyledi, 2800 en fazla dedi, ama olsun dedi sonra da :) korku ağır basıyor heyecandan çok.... nasıl geçicek, acı çekecek miyim, bebeğim sağşlıklı mı olucak, küvözdfe kalması gerekicek mi :18: bi sürü soru. allahım yardım etsin :nazar:

selam kızlar:))
çiğdem valla ev işi hiç bitmiyor zaman nasıl geçiyor bilmiyorum gerçekten de!!
bana bakanlar da çalışsa dinlenirsin diyorlar:))
ayşegül inşallah rahat olur canım doğumun korkma Allah annelere yardım eder hayırlısıyla...

Kesinlikle evde olmak zorevde helede cocugun varsa. Cok nankor ev isleri. Aksama sil supur pisir.sabah ev yine talan :-) en azindan bizim ev icin boyle.hep evde olmayi isterdim cocuk olali evdeyim. Cidden ozledim calismayi.

teşekkürler derin, inşallah dediğin gibi olur, klayca atlatırım...gene de kmorkuyor işte insan, ilk olunca...

doğum nerde olacak? devlat hst. mi buradaki özel hast. mi? ziyaretine gelirdim, ne de olsa senin geleceğin yok :)

doğum nerde olacak? devlat hst. mi buradaki özel hast. mi? ziyaretine gelirdim, ne de olsa senin geleceğin yok :)

ah canım, hastaneye gelsem gelmez miyim, çarşıya bile gitmiyom artık öyle, gidersem de abimin iş yerinde alıyom soluğu...zaten yerini de yeni öğrendik :) anca yücelene gidip geliyoruz işte, dr orda, doğum orda olucak. oraya beklerim artık :)

teşekkürler derin, inşallah dediğin gibi olur, klayca atlatırım...gene de kmorkuyor işte insan, ilk olunca...

İnsallah rahatca alirsin kucagina sag salim. Korkma diycem ama sezeryan deneyimim yok :-) normal dogum yaptim ben. Normal olsa idi rahatlikla hiiic korkma diyebilirdim. Hamilelligim boyunca bunun nasil olacagina dair egitim aldim ama beden zaten yapmasi ger
ekeni yapiyor. Sana oluruna birakmak kaliyor :-)

İnsallah rahatca alirsin kucagina sag salim. Korkma diycem ama sezeryan deneyimim yok :-) normal dogum yaptim ben. Normal olsa idi rahatlikla hiiic korkma diyebilirdim. Hamilelligim boyunca bunun nasil olacagina dair egitim aldim ama beden zaten yapmasi ger
ekeni yapiyor. Sana oluruna birakmak kaliyor :-)

teşekkürler meyyal, inşallah ... bana normal değilse korkma iç diyolar :KK1: yengem ve bi arkadaşım nıormal yapmak istedi ama yapamadılar, baygınlık gçirdiler, sezeryana alındılar o yüzden hiç normalle uğraşma diyolar, korkmuşlar :KK52: seninki kolay olmuş ne güzel... sezeryandan da çok korkum yok benim, iğneyi yapıyolar hiç bişey hissetmiycem, uyuşuk uyuşuk olucam zaten, sonraki acısını düşünmek istemiyorum nasıl bişeydir :18: bebeğime bişey olmasın da...korkum o, inşallah o şeker hastası olarak doğmaz, inşallah karnımdayken bi sorun oluşmaz...riskli olanlar bunlar şimdilik...:nazar:

selam kızlar..
ayşegül ben kızımı normal doğurdum oğlumu sezeryanla.
kızım çok zor doğduğu için kortum oğlumda sezeryan istedim.
sezeryanda tabi ki birşey hissetmiyorsun doğum sonrası birkaçgün zor oluyor.
bence senin bünyene de bağlı bazıları çok kolay normal doğum yapıyor o yüzden de sezeryan zor geliyor.
normal doğumda çocuk için riskler artıyor sezeryan çocuk açısından daha az riskli.
sen nasıl doğurmak istiyorsan öyle yap sonuçta doğuracak olan sensin en iyi kararı yine sen verirsin...
bu arada kızımı okula götürüyoruz ilkokula da başladık inanamıyorum.
sınıf annesi olmam için teklif geldi şimdiden ama uğraşmak çok zor..

X