Müjde, ikea ankara açılıyor

Çok şükür sonunda. Koca firma Ankara gibi bir potansiyeli nasıl göz ardı edebildi. Dereye su gelene kadar kurbanını gözü patladı diye bir laf vardır. Sononda geliyor.:66:

Ankara'da açılacağına sevinmiştim ama
Mamak dan başka yer bulamamışlar mı yani,
merkeze uzak ,fazla iş yapacağını sanmam...

zaten merkezden herşey taşınıyorr mamak tan başka yer yokmu derken zaten her yerde bu tür yerler açılıyor ama alan darlığı varr...mamaktan önce başka yerler düşünüldü sanırım ama saolsun belediye başkanları hala buranın açılmaması için bile ellerindne geleni yapıyorlar böle işlerde neler döndüğünü aklımız almaz bizimm...ama bıraksalarda gelse...siteler esnafınında bu açılışı geciktirdiği haberler arasındaa...yatırım yapanlar kim bilir neler le karşılaştılarr.....mamak veya başka biryerr açılsınn millet yararlansın....

yabancı ülkelerde bu tür yerler hayli uzak şehir merkezlerindne enz 1 saat mesafede yapılıyorr türkiyede çark ilerden geriye gittiği içinn bu normal durumm...

zaten merkezden herşey taşınıyorr mamak tan başka yer yokmu derken zaten her yerde bu tür yerler açılıyor ama alan darlığı varr...mamaktan önce başka yerler düşünüldü sanırım ama saolsun belediye başkanları hala buranın açılmaması için bile ellerindne geleni yapıyorlar böle işlerde neler döndüğünü aklımız almaz bizimm...ama bıraksalarda gelse...siteler esnafınında bu açılışı geciktirdiği haberler arasındaa...yatırım yapanlar kim bilir neler le karşılaştılarr.....mamak veya başka biryerr açılsınn millet yararlansın....

yabancı ülkelerde bu tür yerler hayli uzak şehir merkezlerindne enz 1 saat mesafede yapılıyorr türkiyede çark ilerden geriye gittiği içinn bu normal durumm...

şehir merkezinden 1 saat mesafede yer almaması da mı türkiyenin geriye gittiğini gösteriyor?? fevkalade saçma bir yaklaşım..
IKEA da güzel şeyler var, ancak abartılan kadar değil, tasarımlar oldukca basit, ama fiyatlar uygun tabi. 6 senedir IKEA müşterisiyim.

ikeanın şehir merkezine uzak olması saçma değil mantık çerçevesinde bakarsak eğer geniş bir alana ihtiyaçları var vede zaten eve gönderme gibi sıkıntıları olmadığından gittiğinizde arabayla gitmek zorundasınız büyük eşya alacaksanız
gelelim neden ankarada daha geç kuruldu
çünkü ikeanın portföyüne uygun müşteri profili ankarada yer almıyor
ikeanın tasarımları genellikle minmalize edilmiş ürünlerdir oturma grupları dolaplar herşey dar alanları daha kullanışlı yapmaya yardımcı olmak için yapılmıştır
ankrada evler genellikle geniş ve orada yaşayan kesim çoğunlukla memur kesim olunca ankara listeden çıkar
örneğin istanbulda genel olarak ( bazı semtleri saymıyorum) evler dar salonlar dahi bit kadar mutfaklar tıkış pıkış balkonu olan şanslı ve ahçe bir hayal :) helede apartmanın bir boşluğa bakması yada diğer apartmanla 6 m yi aşan mesafe lüks gibi iken :) ve istanbulda öğrenci olsun
bekar kendi evinde yaşayan olsun vs vs profilimizi incelersek ikeanın tarzı bu tür kullanıcılardır
ikea kendisini yeni yeni hedef kitlesini genişleterek diğer illere uygulamaya başlamıştır bence
ikeanın son tasarımlarında hem modernlik hem de klasiklik yer almaya başlamıştır
ben ikeanın mobilyalarını beğenmiyorum ucuz ve adii
bir mimar akrabamız ikeanın tasarımlarını çok beğendiği için (istanbulda) mutfağını ikea yaptırdı

evet görüntü çok şık
ama üniteler çok çabuk bozuldu kapakları çıktı

yetmezmiş gibi birde bütün ürünleri siz kuracaksınız
evet bu bir sehpaysa eğlenceli bir zaman dilimi olabilir ama bütün bir grupsa?? neden okadar para verdikten sonra ben kurayım ki
ikeada modern bir 3 lü koltuk 1200 tl
istanbul modokoda modern bir 3 lü koltuk 800 1200 arası
yani aslında uygun falan değil..
ikeanın hoşuma giden ynı şu ki :))

örneğin mutfak aksesurları çekmeceler dolaplar içi için aksesuarları süs aksesuarları çok hoş modern sade..
örneğin dışarıdan alacağınız bir büfe süsü aşırı abartılı ve klasik her yerde bulunan bir şey ise ikeada çok farklı stiller bulabilirsiniz..

ayrıca çalışma masalarında ve kitap raflarında sarkma bombeleşme gözleniyor..

ankarada ikea olmadan olur mu olur :) ikea bir amme hizmeti değil ki özel bir firma nerede potansiyel varsa orada kurulur..

bu arada biz istanbuldyaız ikea hem avrupa hem anadolu yakasında
biz anadolu yakası üsküdardayız.. :) ikeaya arabayla gidişimiz bir saat sürüyor :))
üstelik trafikte cabası

ankarada oturduğum için daha önceden :) bence mamak okadar da uzak değil..
en azından otobüs giden bir yerde olursa rahatlıkla gidersiniz
e zaten amacınız alışveriş yapmaksa arabayla gidersiniz..

bu arada ikeanın kendi resmi sitesinde mayıs civarında biteceği yazıyor adamlar durduk yere niye mayıs yazsınlar mayısta bitirmeyi gözleri yemese :) ayrıca tam yaz aylarında insanlar gezer tozar neden kışa bıraksınlar ki..
ikea mayısta açılır merak etmeyin ..:68::68:

şehir merkezinden 1 saat mesafede yer almaması da mı türkiyenin geriye gittiğini gösteriyor?? fevkalade saçma bir yaklaşım..
IKEA da güzel şeyler var, ancak abartılan kadar değil, tasarımlar oldukca basit, ama fiyatlar uygun tabi. 6 senedir IKEA müşterisiyim.

sözleri tamamen yanlış anlamışsınn....türküyenin geriye gittiğini deill...
olması gereken şeyi sonradan yapmasını kasdetmiştim...

yabancı ülkelerde böyle yerler şehirin göbeğinde deildirr trafik yer sıkıntısı gibi unsurlarr bozulmasın diyee...

türkiyede bunlar şehir merkezine kurulduu....bakıldıki yanlış yapılmış artık şehirdışına taşınmaya başlandıı...

siz hiçç kızılayın göbeğinde alışveriş merkezi gördünüzmü??
yeni yapılan binalara bakınn hep şehir dışındadırr..

ha şunuda diyorsanızki snaırım öle sölemeye çalıştınızzz heralde
merkezde olması geriye gittiğinimi gösteriyorr evett..
artık mantıksız işler yapmak ilericilik diye görülmez sanırım...
kızılayın göbeğinede devasa büyük bir alışveriş merkezi yapmakta geri kafalılıklaa eşdeerdir bence..

ve kimse buna mantıken izin vermez zaten..

bugün işyerleri bileee artık merkezden dışarlara taşınırkenn alışveriş merkezleri şehrin göbeğine kurulmazzz deilmiiii:51:

biraz daha mantıklı düşünürsenizz merkezee alışveriş merkezi kurulması mantıksızlığınıda kavraya bilirsinizz.....vee buda geri kalınmışlığı gösterir.ileri görüş diye bişey vardırr.....bunudaa geçte olsa insanlar anladılarr...anlamayanlara da anlatıyoruz zaten hazmede hazmeedee...

Son düzenleme:
ve zaten alışveriş merkezinin mantığı nedir :))
içeriye gir ve bir daha dışarıya çıkma herşey var içerde... e öyleyse şehrin göbeğini ne yapacaksın dağın başında bile olsa farketmez gir içeriye dışarısı neresi onu bile unutursun vallahi :)

istanbul anadolu yakasında optimum diye bir yer yüzünden :) trafiğin nasıl felç olduğunu oradan geçenler bilir :))

üstelik şehir merkezinde iken insan açık havada o dükkan senin bu park benim dolaşmak ister kapalı bir alanda bir çarşı içinde dolaşmak değil..:82::82:

ve zaten alışveriş merkezinin mantığı nedir :))
içeriye gir ve bir daha dışarıya çıkma herşey var içerde... e öyleyse şehrin göbeğini ne yapacaksın dağın başında bile olsa farketmez gir içeriye dışarısı neresi onu bile unutursun vallahi :)

istanbul anadolu yakasında optimum diye bir yer yüzünden :) trafiğin nasıl felç olduğunu oradan geçenler bilir :))

üstelik şehir merkezinde iken insan açık havada o dükkan senin bu park benim dolaşmak ister kapalı bir alanda bir çarşı içinde dolaşmak değil..:82::82:

ancak arabası olmayanları düşünmüyorsunuz

ancak arabası olmayanları düşünmüyorsunuz

canım düşünüyoruzda ya toplu taşım araçlarını kullanacaksınız yada çevrenizdekine gideceksiniz
ama ikea araçsız gezmek içn gidilir eğer birşeyler alacaksanız (büyük eşya) araç şart
e araçla gidildiğinde de merkez de olursa trafik olması trafiği felç etmesi kaçınılmazdır
zaten siz oraya bi 5 dakika uğrayım diye gitmiyorsunuzdur muhtemelen uzun zaman geçiriceksiniz e geçireceğiniz bu uzun zamana arabanızda yada toplutaşım aracıyla farketmez bir şekilde kat edeceksiniz..

canım düşünüyoruzda ya toplu taşım araçlarını kullanacaksınız yada çevrenizdekine gideceksiniz
ama ikea araçsız gezmek içn gidilir eğer birşeyler alacaksanız (büyük eşya) araç şart
e araçla gidildiğinde de merkez de olursa trafik olması trafiği felç etmesi kaçınılmazdır
zaten siz oraya bi 5 dakika uğrayım diye gitmiyorsunuzdur muhtemelen uzun zaman geçiriceksiniz e geçireceğiniz bu uzun zamana arabanızda yada toplutaşım aracıyla farketmez bir şekilde kat edeceksiniz..

amaan beni nerde olduğu çokda ilgilendirmiyor aslında bana gezme olsunda hele ev ürünleri için uzaya merdiven kurarım gerekirse :1: (tabi ikea evime yakın olacak oda +++ :9:) almak şart değil zaten :10:

amaan beni nerde olduğu çokda ilgilendirmiyor aslında bana gezme olsunda hele ev ürünleri için uzaya merdiven kurarım gerekirse :1: (tabi ikea evime yakın olacak oda +++ :9:) almak şart değil zaten :10:

gördüğümüz üzere tipik kadın profili :)) eğer gezilecek bir yerse topukluyla yürüye yürüye gidilir farketmez:1::1:
sonuçta alışveriş olunca da bir şekilde gidiliyor yani e yakınmışta daha neki :27::27:

Back
X