Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
koca sarayın en mutsuzu mahidevran değil hatice sanırım
canım kanuni, hürrem ile nikahlandıktan sonra kimseyle beraber olmuyor.diziyle tezat bir durum yok yani.Yapılan yorumlar açıkçası tuhafıma gitti. Arkadaşlar bu bir dizi. ' Dizi ' Tarihten alıp olduğu gibi yayınlasalar inanın bu kadar tutmaz. Tarihten esinlenilerek yapılan bir dizi bu. Karakterler, dönem, hikaye esinlenilmiş.. Ama birebir olarak değil. Reyting için karakterleri kılıktan kılığa sokuyolar. Örneğin Kanuni Hürrem'den sonra başka kadınla asla birlikte olmadı. Ama dizide öyle mi? Gülnihal ile 2 kez birlikte oluyor. Yani dizide çarpıtılıyor. Olduğu gibi yansıtılmıyor. Ve Hürrem Sultan'da böyle Haseki olmadı.. Tamam sarayda entirikalar dönüyordu, herkes birbirinin arkasından iş çeviriyordu ama bu dizi sonuçta. Ve bunlar kaç yüz yıl önce yaşanmış şeyler.. Dizide izleyip ' Aaaa Hürrem ne biçim kadınmış ' demeyin. Çünkü o zamanlarda yaşamadık neyin ne olduğunu kesinlikle bilemeyiz. Ama Hürrem Sultan, Mahidevran Sultan böyle çirkef değillerdi.. Kanuni'de Hürrem'den sonra başka kadına bakmadı!
Dizi sırf reyting alabilmek için böyle sapıtıyor işte. Bizde bayıla bayıla izliyoruz..
Yapılan yorumlar açıkçası tuhafıma gitti. Arkadaşlar bu bir dizi. ' Dizi ' Tarihten alıp olduğu gibi yayınlasalar inanın bu kadar tutmaz. Tarihten esinlenilerek yapılan bir dizi bu. Karakterler, dönem, hikaye esinlenilmiş.. Ama birebir olarak değil. Reyting için karakterleri kılıktan kılığa sokuyolar. Örneğin Kanuni Hürrem'den sonra başka kadınla asla birlikte olmadı. Ama dizide öyle mi? Gülnihal ile 2 kez birlikte oluyor. Yani dizide çarpıtılıyor. Olduğu gibi yansıtılmıyor. Ve Hürrem Sultan'da böyle Haseki olmadı.. Tamam sarayda entirikalar dönüyordu, herkes birbirinin arkasından iş çeviriyordu ama bu dizi sonuçta. Ve bunlar kaç yüz yıl önce yaşanmış şeyler.. Dizide izleyip ' Aaaa Hürrem ne biçim kadınmış ' demeyin. Çünkü o zamanlarda yaşamadık neyin ne olduğunu kesinlikle bilemeyiz. Ama Hürrem Sultan, Mahidevran Sultan böyle çirkef değillerdi.. Kanuni'de Hürrem'den sonra başka kadına bakmadı!
Dizi sırf reyting alabilmek için böyle sapıtıyor işte. Bizde bayıla bayıla izliyoruz..
slm kızlar padişaların neden yabancılarla evlendıklerı hakkında sunu duydum...bı padişah ın musluman olan eşini esir alıp çıplak bir şekılde kafırler zumresıne içki tutturup buylece musluman padısah hanımlarıyla dalga gecmışler..... ve bu o donemde osmanlıyı cok uzmus musluman bı hanıma bunun yapılması..ve onlarda ondan sonra yabancılarla evlenmısler yabancı bı kadın zaten baskalrını da umrunda olmaz....ne kadar dogru bılmıyorum ama paylasımmm..
lohusa lohusa gidip girdi sülümanın koynuna
sabretmedi
beni öldür dedi bi de ya
tam bişey içiyodu hürrem,muskacı binnur 'içme çünkü yüklüsün' dedi..
gene gebe sanırım :82:
ya bacılar bişey sorcam bu gülfem kimin nesi oluyo ben hala bulamadım :26::26::26:biri söylesinde rahatlim