Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Kızlar dün gazetede İclal Aydın 'ın bir köşe yazısını okudum muhteşem yüzyılla ilgili. İlk bölümlerde Pargalı bir kitap okuyormuş. İlahi komedya ama ilk adı varmış çevrilmemiş orjinal italyanca zaten Pargalı'da italyan bir devirmeymiş yani ele geçirilen ülkelerden alınıp yetiştirilen ve dini değiştirilen kişilermiş. Ve pargalının o kitabı okuyor olması tesadüf değilmiş. İclal Aydın Merak Okay'a görünce tel açıp sormuş evet demiş tesadüf değil bir anlamı var demiş. Ve 13. bölümde Pargalı ile ilgili öyle şeyler olacakmış ki Meral Okay anlatmış İclal'e ve İclal ağlamış. Yani 13. bölümü sabırsızlıkla bekliyorum. Öldürüleceği sahne desem o kadar yakın olmaması lazım daha dizi çok yeni zaten. Bakalım neler olacak. Ama ben çok üzüldüm fragmanda Hatice intihar ediyor, Pargalı ağlıyor hele düğün eksiksiz olmalı derken Sülüman Pargalının boğazının düğümlenmesi çok kötü. Bu arada Gülnahilciğin yüzünü peçe ile kapamışlar yüzünde yara izi kalınca zavallı kız Hürrem ile yüzyüze bakmak zorunda..

cnm pargalının babası yunan annesi italyandır..yunanistanın parga sehrinde en basarılı yunan devlet adamı diye kutlamalar yapılır..yani yunan devsirme diye gecer ama aslında anneside italyan..güzel bi konuya değinmişsin tarihimizi sizlerin yorumuyla daha iyi öğreniyoruz

Kızlar dün gazetede İclal Aydın 'ın bir köşe yazısını okudum muhteşem yüzyılla ilgili. İlk bölümlerde Pargalı bir kitap okuyormuş. İlahi komedya ama ilk adı varmış çevrilmemiş orjinal italyanca zaten Pargalı'da italyan bir devirmeymiş yani ele geçirilen ülkelerden alınıp yetiştirilen ve dini değiştirilen kişilermiş. Ve pargalının o kitabı okuyor olması tesadüf değilmiş. İclal Aydın Merak Okay'a görünce tel açıp sormuş evet demiş tesadüf değil bir anlamı var demiş. Ve 13. bölümde Pargalı ile ilgili öyle şeyler olacakmış ki Meral Okay anlatmış İclal'e ve İclal ağlamış. Yani 13. bölümü sabırsızlıkla bekliyorum. Öldürüleceği sahne desem o kadar yakın olmaması lazım daha dizi çok yeni zaten. Bakalım neler olacak. Ama ben çok üzüldüm fragmanda Hatice intihar ediyor, Pargalı ağlıyor hele düğün eksiksiz olmalı derken Sülüman Pargalının boğazının düğümlenmesi çok kötü. Bu arada Gülnahilciğin yüzünü peçe ile kapamışlar yüzünde yara izi kalınca zavallı kız Hürrem ile yüzyüze bakmak zorunda..

o kitap benimde dikkatimi cekmisti, internetten tekrarini izlerken ozellikle kitabin gorundugu o saniyeyi dondurup kitabi googleda aradim ama sadece italyanca oldugunu ve 14. yuzyilda cikan bir kitap oldugunu bulmustum. ozamanlar komedya kelimesi 'hikayenin iyi bittigi' anlamina geliyormus..hristiyanlara ait cennet/cehennem hakkinda bir 'siir/hikaye' kitabiymis..

pargalı ile hatice evlenmişler gerçekte
damat ibrahim paşa denmezdi herhalde kitaplarda..

ve şöyle bilgi okudum:

15 Mart 1536 akşamı Kanuni her zamanki gibi İbrahim Paşa’yla akşam yemeği yedi. Ertesi sabah cesedi sarayın önünde boğulmuş olarak bulundu. Yaygın inanış, Hürrem Sultan’ın padişah üzerindeki nüfuzu bakımından kendisine rakip olarak gördüğü için öldürttüğü, hatta bizzat kendisinin öldürdüğüdür.

Hürremin parmağının oldugu kesindir dizi sırasında da zaten diyordu birşeyler hatırlamıyorum şimdi.

ŞEHZADE MUSTAFA OLAYI

Kanuni'nin cariyelerinden biri olan Mahidevran Sultan'dan Mustafa isimli bir oğlu vardı. Mustafa zamanla çok sevilen bir şehzade haline geldi. Mustafa'nın Kanuni'den sonra padişah olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Bu da Mahidevran Sultan'ın Valide Sultan olacağı anlamına geliyordu. Oysa Hürrem Sultan her bakımdan Mahidevran Sultan'ın önüne geçti.

Kanuni, yeniçeriler tarafından çok sevilen oğlu Mustafa'yı kendisini tahttan indirmeyi planladığı inancıyla öldürttü. Hürrem Sultan'ın Kanuni'yi bu kararda etkilediği inancı yaygındır. Şehzade Mustafa'nın öldürülmesinden sonra Mahidevran Sultan iyice gözden düştü. Yaşamının büyük bir bölümünü fakir olarak oğlunun mezarının bulunduğu Bursa'da geçirdi. Ancak Hürrem Sultan'ın ölümünden sonra Hürrem Sultan'ın oğlu padişah II. Selim Mahidevran Sultan'a maaş bağlattı ve oğlu Mustafa'nın türbesini yaptırttı.

alıntı

ŞEHZADE MUSTAFA OLAYI

Kanuni'nin cariyelerinden biri olan Mahidevran Sultan'dan Mustafa isimli bir oğlu vardı. Mustafa zamanla çok sevilen bir şehzade haline geldi. Mustafa'nın Kanuni'den sonra padişah olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Bu da Mahidevran Sultan'ın Valide Sultan olacağı anlamına geliyordu. Oysa Hürrem Sultan her bakımdan Mahidevran Sultan'ın önüne geçti.

Kanuni, yeniçeriler tarafından çok sevilen oğlu Mustafa'yı kendisini tahttan indirmeyi planladığı inancıyla öldürttü. Hürrem Sultan'ın Kanuni'yi bu kararda etkilediği inancı yaygındır. Şehzade Mustafa'nın öldürülmesinden sonra Mahidevran Sultan iyice gözden düştü. Yaşamının büyük bir bölümünü fakir olarak oğlunun mezarının bulunduğu Bursa'da geçirdi. Ancak Hürrem Sultan'ın ölümünden sonra Hürrem Sultan'ın oğlu padişah II. Selim Mahidevran Sultan'a maaş bağlattı ve oğlu Mustafa'nın türbesini yaptırttı.

alıntı

Mustafa çok iyi yetişmiş bir şehzadeymiş o padişah olsaymış kimbilir neler olurdu

dizinin çabuk ilerlemesi normal arkadaşlar...
46 yıl bu her bölümde 6 ay gitse 92 bölüm yapar..:)) alın size 3 sezon....
2 sezon kafidir kanımca...:KK68:
13 bölümü bende merak ettim şimdi nedir bu kitabın hikmeti:97:

nebahat çehre gergin estetikli yüzüyle hiç de uymuyo diziyeee bence :KK1:
haikkaten bende onu düşündümm geçenlerde ama ii rol yapıyorrrr mimikler maşallahı var zatenn
bi akşam olsa da izlesek

ben çocuklaır bilem erken kaldırcam öglen uykusundann akşam erkenden uyusunlarda tv bana kalsın diye:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
dizinin çabuk ilerlemesi normal arkadaşlar...
46 yıl bu her bölümde 6 ay gitse 92 bölüm yapar..:)) alın size 3 sezon....
2 sezon kafidir kanımca...:KK68:
13 bölümü bende merak ettim şimdi nedir bu kitabın hikmeti:97:

hım evet dogruuu ama hızlı ilerlesin yaaa zatenn akıcı oluyorr sıkılmıyor insan:KK66::KK66::KK66:

Hatice sultana kıyamıyorum yaaa.:KK70:.aşkından ne hallere düştü .:KK69:..
E abi padişah olunca düşüncelerini söyleyemiyor:KK59:..içine ata ata hasta oldu kız..:2:

Bende açıköğretim okuyorum derslerim oluyor çok konum olsa bile gündüz çalışıyorum akşamda diziden önce çalışıp bitiriyorum. Hiçbir işte bırakmıyorum alıyorum çayımı çerezimi o heyecanla nasıl çitliyorum ama çekirdekleri. Hele Hürrem'in Gülnihal'i o hale getirdiği bölümde hıncımdan çekirdekleri nasıl yediğimi şaşırdım eşimin dediğine göre yerken nefes almamışımm :KK1::18:

Bende açıköğretim okuyorum derslerim oluyor çok konum olsa bile gündüz çalışıyorum akşamda diziden önce çalışıp bitiriyorum. Hiçbir işte bırakmıyorum alıyorum çayımı çerezimi o heyecanla nasıl çitliyorum ama çekirdekleri. Hele Hürrem'in Gülnihal'i o hale getirdiği bölümde hıncımdan çekirdekleri nasıl yediğimi şaşırdım eşimin dediğine göre yerken nefes almamışımm :KK1::18:

:KK60::KK60::KK64: bende ışık hızında sofrayı kuruyorum hemen yiyip kalkıyoruz...

:KK1::KK1::KK1: aklıma getirdin kız
bu hafta kaçamak yapmamak için söz vermiştim kendime
dizi izlerken de çay çerez keyfi iyi gidiyor yaa :KK9::KK9:

X