Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
2.selim değildir başarılı olan onun arkasındaki adam sokullu mehmet paşadır

onu biliyorum cnmda padisah 2. selim die 2. selim zamanında dedim ben..sonucta onun zamanında alınmıs kıbrıs evet diğer padishlar gibi atak değilmis zevke sefaya yönelmis ama genede devlete kattığı az cok seyler olmus..sanki devlete hiç bi sey katmamıs gibi arkasından konusulması atıp tutulması beni rahatsız etti..su bi gercek ki osmanlıda bir cok entrika dönüyordu en azndan onun zamanında entrikalar daha az olmus..ya da ben padisahların yasamıyla ilgili baya kaynak ve kitap okumustm onlarda byle yazıo dielim

Yapılan yorumlar açıkçası tuhafıma gitti. Arkadaşlar bu bir dizi. ' Dizi ' Tarihten alıp olduğu gibi yayınlasalar inanın bu kadar tutmaz. Tarihten esinlenilerek yapılan bir dizi bu. Karakterler, dönem, hikaye esinlenilmiş.. Ama birebir olarak değil. Reyting için karakterleri kılıktan kılığa sokuyolar. Örneğin Kanuni Hürrem'den sonra başka kadınla asla birlikte olmadı. Ama dizide öyle mi? Gülnihal ile 2 kez birlikte oluyor. Yani dizide çarpıtılıyor. Olduğu gibi yansıtılmıyor. Ve Hürrem Sultan'da böyle Haseki olmadı.. Tamam sarayda entirikalar dönüyordu, herkes birbirinin arkasından iş çeviriyordu ama bu dizi sonuçta. Ve bunlar kaç yüz yıl önce yaşanmış şeyler.. Dizide izleyip ' Aaaa Hürrem ne biçim kadınmış ' demeyin. Çünkü o zamanlarda yaşamadık neyin ne olduğunu kesinlikle bilemeyiz. Ama Hürrem Sultan, Mahidevran Sultan böyle çirkef değillerdi.. Kanuni'de Hürrem'den sonra başka kadına bakmadı!
Dizi sırf reyting alabilmek için böyle sapıtıyor işte. Bizde bayıla bayıla izliyoruz..
çok haklısın şekerim:114:

Yapılan yorumlar açıkçası tuhafıma gitti. Arkadaşlar bu bir dizi. ' Dizi ' Tarihten alıp olduğu gibi yayınlasalar inanın bu kadar tutmaz. Tarihten esinlenilerek yapılan bir dizi bu. Karakterler, dönem, hikaye esinlenilmiş.. Ama birebir olarak değil. Reyting için karakterleri kılıktan kılığa sokuyolar. Örneğin Kanuni Hürrem'den sonra başka kadınla asla birlikte olmadı. Ama dizide öyle mi? Gülnihal ile 2 kez birlikte oluyor. Yani dizide çarpıtılıyor. Olduğu gibi yansıtılmıyor. Ve Hürrem Sultan'da böyle Haseki olmadı.. Tamam sarayda entirikalar dönüyordu, herkes birbirinin arkasından iş çeviriyordu ama bu dizi sonuçta. Ve bunlar kaç yüz yıl önce yaşanmış şeyler.. Dizide izleyip ' Aaaa Hürrem ne biçim kadınmış ' demeyin. Çünkü o zamanlarda yaşamadık neyin ne olduğunu kesinlikle bilemeyiz. Ama Hürrem Sultan, Mahidevran Sultan böyle çirkef değillerdi.. Kanuni'de Hürrem'den sonra başka kadına bakmadı!
Dizi sırf reyting alabilmek için böyle sapıtıyor işte. Bizde bayıla bayıla izliyoruz..

Nerden biliosun. gördünmü :KK9:

tarihimiz hakkındaki bilgilerini paylaşan arkadaşlara tşk ederim,bilgilerinizi paylaşmaya devam edin lütfen,ben çok faydalandığımı düşünüyorum,her ne kadar o bilgilere alaycı yaklaşan arkadaşlar varsa faydalanan da vardır elbet,teşekkürler:KK71:

hürrem ürekli bağıran çağıran bir deli, milleti öldürten ve soğukkanlılıkla gezen bir psikopat seri katil sanırsam biz senaristin yalancısıyız.. tarihte kendine yer bulması normal çünkü osmanlı pahidaşlarının çoğuda deliymiş bunu kitaplardan okuduk. padişahlar ne diye rus karılarını,yabancıları alırlar.o kadar güzel türk ve türk kökenli kızlar varken? bunların bir kitapta okuduğum kadarıyla müslüman olmaları bile sahteymiş. sultanlık yolu açılsın diye sahte din değiştirme. çoğu padişah anası sözde müslüman olup gizlice haç çıkarırken ibadetini yaparken yakalanmış. yaptırdıkları camiler cahil halkı din ile uyutmak içinmiş. hep öyle olur zaten. sen milleti öldürttür zina yap nikahsız sonra cami yatır. Allah bilir tabi. Ama insna öldürtmenin affı yoktur.

Allah büyük ama doğurduğu oğulları ölecek hatta şu anda dizideki bebekte. ve bir oğlu sarı selim padişah olacak ama onun padişahlığını göremeden ölecek hürrem.boşuna bunca hırsı bakın.hatta kanunisini bile dul bırakıp gidecek erkenden.

Mustafa osmanlı tarihinin en iyi yetişmiş şehzadelerinden biriymiş Kanuni'den sonra o padişah olsaymış kimbilir ne olurmuş..................................

tarihimiz hakkındaki bilgilerini paylaşan arkadaşlara tşk ederim,bilgilerinizi paylaşmaya devam edin lütfen,ben çok faydalandığımı düşünüyorum,her ne kadar o bilgilere alaycı yaklaşan arkadaşlar varsa faydalanan da vardır elbet,teşekkürler:KK71:

tabii burda tarih bilgilerini paylaşan arkadaşlara bi,zde teşekkü ederiz ama dizide hürrem kıskanç cadaloz:KK6:,süleymen hep gecelikle halvet halinde :KK6:mahidevran sesin sakin ama sinsi:KK6::KK6:harem kızları desen kuyruk oluşturmuş bir gece için bunlar senaristlerin suçu:KK23::KK23: yoksa tarihteki her kişiye saygımız varr
:KK42::KK42::KK42::KK42:

hürrem ürekli bağıran çağıran bir deli, milleti öldürten ve soğukkanlılıkla gezen bir psikopat seri katil sanırsam biz senaristin yalancısıyız.. tarihte kendine yer bulması normal çünkü osmanlı pahidaşlarının çoğuda deliymiş bunu kitaplardan okuduk. padişahlar ne diye rus karılarını,yabancıları alırlar.o kadar güzel türk ve türk kökenli kızlar varken? bunların bir kitapta okuduğum kadarıyla müslüman olmaları bile sahteymiş. sultanlık yolu açılsın diye sahte din değiştirme. çoğu padişah anası sözde müslüman olup gizlice haç çıkarırken ibadetini yaparken yakalanmış. yaptırdıkları camiler cahil halkı din ile uyutmak içinmiş. hep öyle olur zaten. sen milleti öldürttür zina yap nikahsız sonra cami yatır. Allah bilir tabi. Ama insna öldürtmenin affı yoktur.

Allah büyük ama doğurduğu oğulları ölecek hatta şu anda dizideki bebekte. ve bir oğlu sarı selim padişah olacak ama onun padişahlığını göremeden ölecek hürrem.boşuna bunca hırsı bakın.hatta kanunisini bile dul bırakıp gidecek erkenden.

Padişahların yabancı kadınlarla evlenmesi ,Eşlerinin aileleriyle uğraşmamak,sarayda vs.işlerde ailelerle muhatap olmamak içinmiş..ayrıca tüm padişah anneleri yabancı olduğundan ister istemez onlarında kanlarında bu uyruğun kanı var..kan çekiyor demek ki..
kadınların ,din değiştirmeleri konusunda ise bende durumun şaibeli olduğunu düşünüyorum..yani sultanlık yolu açılsın diye olabilir yüksek ihtimalle.:97:

yeni fragman cikmis bile kizlar..mahidevran af dilior sulumandan oda yuzunu oksuyor..binnur kaya konuk oyuncu bu bolum falci olarak hurreme gebesin diyo ..gulnihalede muska yaziyor yuzu icin ..ayrica viktoria bu bolum giriyor diziye (saadet isil aksoy)bayagi guzel olacak bu bolum.

X