Ahhh ah Mustafa'ma nasıl kıyacaklar... Elleri kırılsın emi....
Tarih derslerini buna benzer verseler inanın Osmanlı tarihini kimse unutmaz... Tarih dersleri bir o kadar zevkli geçer
bi tuhaf oldum bende :26:Sümbülü öpüşürken gördüm iyimi
yuh bu babasınıda geçti be absürd bi rüya bu
bi tuhaf oldum bende :26:
halaa savunuyorum bu düşüncemi,eğer harem hürrem tarafından kapatılıyorsa tarih de ,sümbülün olayı sebep olacak dizide,hatım edilmiş bir harem ağasının bir kadınla mnasebeti haremi kapattırır...
çok ürkütücüydü mıstafam nasi baktı öyle gorktum :26:
fatma sultan yakaladı gizli odayı yandı ki ne yandı hürrem..
bu arada bu akşam vahidenin yüzüne bişey yapmışlar çok pürüssüz ve genç görünüyordu
Ne açıdan soruyorsun?
bir önce ki yorumum da demiştim canım kaçırmışsın sanırım,hürrem (vahide)ilk bölümlerinde daha yaşlı duruyordu kadına bişey mi yapmışlar son bölümde yüzü daha genç duruyordu o yüzden fark yok mu die sordum...
Tarih derslerini buna benzer verseler inanın Osmanlı tarihini kimse unutmaz... Tarih dersleri bir o kadar zevkli geçer
bu diziye kadar hürrem cadısının sadece adını biliyordum
Kesinlikle çoğu kişi bilmiyordu bence tarih derslerinde de padşahların haremi, eşleri, özel hayatları, dönen entrikaları öğrnmiyorduk hangi savaşlar kimler arasında olmuş kim kazanmış hangi topraklar alınmış bu kadar yüzeysel bilebiliyorduk. Diziler insanlara tarihi araştırmak, merak etmek misyonu da üstleniyor aslında ve güzel bir şey tabii ki arada kendilerinden birşeylerde katıyorlar ama genel olarak böyle olmuş.
Şehzade Mustafa
Kanuni Sultan Süleyman, 1553 yılında gerçekleştirdiği Nahçivan Seferi sırasında Konya civarında konaklandığı sırada babasının elini öpmeye gelen Şehzade Mustafa'yı ihanet suçundan dolayı 38 yaşında boğdurarak öldürtmüş, bununla da kalmayıp cesedini çadırın önüne astırmıştır. Cenazesi Bursa'ya gönderilerek II. Murat türbesi yakınına defnedilmiştir.
Şehzade Bayezid
Kanuni hayattayken kardeşi II.Selim ile taht mücadelesine girmiş ve yenilmiştir.Yenilgiden sonra iran'a kaçmıştı. İranda Tahmasb aracılığıyla babasından affını istedi bunun üzerine Kanuni 1.200.000 altın lira vererek Bayezidı İran'dan geri aldı ancak Kanuni onu affetmedi ve 25 Eylül 1561 tarihinde Kavzin'de boğdurttu. Cenazeleri Sivas'da bulunan "Melik-i Acem Türbesi"'ne defnedilmiştir. Öldüğünde 36 yaşındaydı.
Bu nasıl bir vahşettir.Madem suçlular at zindana ömür boyu.Evlat bu ya