Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Tarih derslerini buna benzer verseler inanın Osmanlı tarihini kimse unutmaz... Tarih dersleri bir o kadar zevkli geçer

Mustafamı şöyle korumadın hiç üvey evlat ya o anca rüyanda ihanet ederken gör sen

Ahhh ah Mustafa'ma nasıl kıyacaklar... Elleri kırılsın emi....

Aynen. İnsan okuyunca bile kanı donuyor. :26:

Tarih derslerini buna benzer verseler inanın Osmanlı tarihini kimse unutmaz... Tarih dersleri bir o kadar zevkli geçer

Tarih dersini lisede iken pek sevmezdim. O kadar mı sıkıcı anlatılır bir ders. Uygulamalı tarih olur bu şekilde. :)

Son düzenleme:
Sümbülü öpüşürken gördüm iyimi
bi tuhaf oldum bende :26:
halaa savunuyorum bu düşüncemi,eğer harem hürrem tarafından kapatılıyorsa tarih de ,sümbülün olayı sebep olacak dizide,hatım edilmiş bir harem ağasının bir kadınla mnasebeti haremi kapattırır...

yuh bu babasınıda geçti be absürd bi rüya bu

çok ürkütücüydü mıstafam nasi baktı öyle gorktum :26:

fatma sultan yakaladı gizli odayı yandı ki ne yandı hürrem..
bu arada bu akşam vahidenin yüzüne bişey yapmışlar çok pürüssüz ve genç görünüyordu

Hürrem de zaten haremi nasıl ortadan kaldırsam derdindeydi,onun için süper bi fırsat olur sümbül
Yine yırtacak hürrem o olaydan.Tarihte zaten o odayı yaptıran Süleyman değilmiydi.Kesin benim bilgim var der korur o cadıyı.

Varmı Mustafam gibi adam ya,kardeşlerini koruyup kolluyor iyiliklerini istiyor.Herkese sadakati tam.Herkes onu çok seviyor şeker gibi adam ama gel gör bi babasına yaranamıyor.Selimi nasıl korudu.Nasıl arkasındayım dedi.Ödlek selim iyi olduda benim cengaver mustafam ağzıyla kuş tuttu kötüsü olmadı ondan

Vahide;hürremin daha anaç ,ağır başlı ,baskın tarafını.Güzel oynuyor.Otarite süper.Hani Halit nasıl süleymanı bir ağırlıkla oynuyor vahide de öyle.
Aşk yok ama artık zaten yakışmıyorlar ikisi yan yana.

Dizıde basladı yıne gebelık sureclerı...nasıl oluyo abı hemen 2gunde hamıle kalıyo hepsı.mıhrunısa da tam kuyrugu tıtretıcekken hamıleyım dıyıverdı.atmaca ummugunu sıkaydı da kurtulaydık mustafamın basına bela olacak su hatundan.

Kaçırmışım. Bence kendisi bu role hiç uygun değil ama bunu Meryem fanatiği olduğum için düşünmüyorum. Ben onu kötü rolde görmeye alışmamışım. O yüzden biraz yadırgıyorum. Meltem Cumbulda sürekli bir gülme halinde. Normal konuşsa bile gülüyor. En çok Nurbanu ile Sultan Süleymanı beğeniyorum.

bu diziye kadar hürrem cadısının sadece adını biliyordum

Kesinlikle çoğu kişi bilmiyordu bence tarih derslerinde de padşahların haremi, eşleri, özel hayatları, dönen entrikaları öğrnmiyorduk hangi savaşlar kimler arasında olmuş kim kazanmış hangi topraklar alınmış bu kadar yüzeysel bilebiliyorduk. Diziler insanlara tarihi araştırmak, merak etmek misyonu da üstleniyor aslında ve güzel bir şey tabii ki arada kendilerinden birşeylerde katıyorlar ama genel olarak böyle olmuş.

onu bile bilmiyorduk bence ,yani tarih bölümü okumayan normal bir lise öğrencisi savaşları bile bilmiyor,tarihimizi iyi anlatamadılar bize....

Kanuni Sultan Süleyman (I.Süleyman)
1 Mayıs 1566'da, yaklaşık 13 yıl aradan sonra, 73 yaşında 13. seferine çıktı. 27 Haziran'da Belgrad'a varan ve burada Sigismund Zapolya'nın kuvvetlerinin de katıldığı Osmanlı Ordusu, 2 Ağustos'ta Zigetvar'a vardı. Süleyman ise kuşatma yerine 5 Ağustos'ta varmış ve kuşatmanın görülebileceği bir tepede yer alan çadırına yerleşmişti. 7 Eylül 1566 gecesi, Zigetvar'ın alınmasından bir gün önce, kaynaklara göre nikris, dizanteri, felç veya anjin sebebiyle 71 yaşında vefat etti. Süleyman'ın ölümü 48 gün boyunca, 21 Ekim günü ordunun Zigetvar'dan ayrılışına kadar saklandı. Cenazesi, 28 Kasım'da Şeyhülislam Mehmet Ebussuud Efendi'nin kıldırdığı namazın ardından Süleymaniye Camii'nde toprağa verildi.

Hürrem Sultan
Oğullarını tahta varis yapmayı başaran Hürrem Sultan, 15 Nisan 1558 yılında İstanbul'da 58 yaşında hayatını kaybetti. Hürrem Sultan'ın zehirlenerek ya da kadın hastalığı sonucu öldüğü düşünülür. Büyük bir cenaze töreninin ardından Süleymaniye Camiisi avlusuna gömüldü. Mezarı üzerine türbesi eşi I. Süleyman tarafından yaptırıldı.

Şehzade Mustafa
Kanuni Sultan Süleyman, 1553 yılında gerçekleştirdiği Nahçivan Seferi sırasında Konya civarında konaklandığı sırada babasının elini öpmeye gelen Şehzade Mustafa'yı ihanet suçundan dolayı 38 yaşında boğdurarak öldürtmüş, bununla da kalmayıp cesedini çadırın önüne astırmıştır. Cenazesi Bursa'ya gönderilerek II. Murat türbesi yakınına defnedilmiştir.

Şehzade Bayezid
Kanuni hayattayken kardeşi II.Selim ile taht mücadelesine girmiş ve yenilmiştir.Yenilgiden sonra iran'a kaçmıştı. İranda Tahmasb aracılığıyla babasından affını istedi bunun üzerine Kanuni 1.200.000 altın lira vererek Bayezidı İran'dan geri aldı ancak Kanuni onu affetmedi ve 25 Eylül 1561 tarihinde Kavzin'de boğdurttu. Cenazeleri Sivas'da bulunan "Melik-i Acem Türbesi"'ne defnedilmiştir. Öldüğünde 36 yaşındaydı.

Şehzade Cihangir
Ağabeyi Şehzade Mustafa'nın boğdurulduğu sırada, o da babasının çadırında olduğundan, olayı en yakından yaşamıştır. Bu, onun ruhunda öylesine bir hasar bırakmıştır ki, idam sonrası düştüğü büyük travmanın sonucuna daha fazla dayanamayıp, babasıyla Halep'e vardıklarında (28.08.1553) orada melankoliden ölmüştür. Şehzade Cihangir'in mezarı İstanbul'daki Şehzadebaşı Camii'sinde ağabeyi Şehzade Mehmed'in yanı başında yer almaktadır. Şehzade Cihangir öldüğünde 22 yaşındaydı.

Mihrimah Sultan
Mihrimah Sultan 1578'de 50 yaşındayken yeğeni III. Murat'ın saltanatı sırasında öldü ve babası I. Süleyman'ın Süleymaniye Camii'ndeki türbesinde babasının yanı başında gömüldü.

Şehzade Selim (II. Selim)
1574'te 50 yaşındayken göğüs boşluğunda meydana gelen kanama yüzünden öldü. İddialara göre bir hamamda düşüp, yaralanmıştı. Ayasofya'daki türbesine gömülmüştür.

Mahidevran Sultan
3 Şubat 1581 tarihinde 81 yaşındayken Bursa'da vefat eden Mahidevran Sultan, oğlunun yanına gömüldü.

Fatma Sultan
1553 yılında vefat etmiştir

Damat Rüstem Paşa
10 Temmuz 1561'de 61 yaşındayken eceliyle vefat eden Damat Rüstem Paşa'nın cenazesi Şehzade Camii bahçesindeki türbesinde gömülüdür.

Gülfem Hatun
Tarihçiler Gülfem Hatun'un 1562'de 64 yaşındayken Süleyman'ın emriyle öldürüldüğünü ifade eder. Cenazesi kendi yaptırdığı Üsküdar'daki Gülfem Hatun Camii'nin bahçesinde yer almaktadır.

Barbaros Hayrettin Paşa
Nis (Nice) seferi Barbaros'un denizde geçen uzun hayatının son seferi oldu. İstanbul'a dönen ve yaşı ilerlemiş olan Barbaros bir daha sefere çıkmadı. Cihan tarihinin en büyük amirallerinden ve şahsiyetli Türk büyüklerinden biri olan Barbaros 1546 yılında, şan ve şeref içinde istanbul'da öldü. Cenazesi Beşiktaş'taki türbesine defnedildi. Barbaros Hayrettin Paşa, öldüğünde 68 yaşındaydı.

Mehmed Ebusuud Efendi
Mehmed Ebusuud Efendi 23 Ağustos 1574 yılında 84 yaşındayken vefat etmiştir.

Mimar Sinan
Mimar Sinan 100 yaşına girerken hastalanır yatağa düşer. Vefat sırasında bir bezi suya batırıp da dudağına çalmak isterlerken bakarlar ki, evindeki musluktan su akmıyor. İstanbul'a su getiren Sinan, 17 Temmuz 1588'da İstanbul'da susuz evde vefat edip Süleymaniye Camii'nin yanında kendi yaptığı sade türbeye defnedilmiştir.

Nurbanu Hatun (Nurbanu Sultan)
7 Aralık 1583 tarihinde oğlu III. Murat'ın saltanatı döneminde vefât etti. Ayasofya Camii'nde bulunan II. Selim Türbesi'ne defnedildi. Nurbanu Sultan öldüğünde 58 yaşındaydı.

Taşlıcalı Yahya
Ölüm tarihi üzerinde bir anlaşmazlık olsa da çoğunluk tarihçi ve kaynak onun 1582 yılında vefat ettiğini belirtmektedir.
Matrakçı Nasuh
Ölümü hakkında çeşitli spekülasyonlar bulunmaktadır

alıntı

Şehzade Mustafa
Kanuni Sultan Süleyman, 1553 yılında gerçekleştirdiği Nahçivan Seferi sırasında Konya civarında konaklandığı sırada babasının elini öpmeye gelen Şehzade Mustafa'yı ihanet suçundan dolayı 38 yaşında boğdurarak öldürtmüş, bununla da kalmayıp cesedini çadırın önüne astırmıştır. Cenazesi Bursa'ya gönderilerek II. Murat türbesi yakınına defnedilmiştir.

Şehzade Bayezid
Kanuni hayattayken kardeşi II.Selim ile taht mücadelesine girmiş ve yenilmiştir.Yenilgiden sonra iran'a kaçmıştı. İranda Tahmasb aracılığıyla babasından affını istedi bunun üzerine Kanuni 1.200.000 altın lira vererek Bayezidı İran'dan geri aldı ancak Kanuni onu affetmedi ve 25 Eylül 1561 tarihinde Kavzin'de boğdurttu. Cenazeleri Sivas'da bulunan "Melik-i Acem Türbesi"'ne defnedilmiştir. Öldüğünde 36 yaşındaydı.

Bu nasıl bir vahşettir.Madem suçlular at zindana ömür boyu.Evlat bu ya

Bir insan nasıl bu kadar cani olabilir ya ne için ? güç için taht için..
işin en acı kısmı bu insanlar '' islamiyet'i '' yaşadıklarını devleti islam hukumlerıyle yonettıklerını iddia etmişler şimdi bazı okumamış cahil kesim de osmanlı geri gelecek diye seviniyor.. Evet toprakları genişletmiş dunya da belli bir güçe sahıp olmuş olabilirler ama evlat ve kardeş katili oldukları gerçeğini hiçbir şey değiştirmiyor bence..

Şehzade mustafa ve cihangır içlerinde en masum olanlarıymış yazık olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…