Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232

ay sus hemşire...
aklıma getirme mıstıkcanın ölümünü

Cihangir katle gitmemiş yalnız :26: O eceli ile ölmüş

Osmanlının takdir ettiğim yönleri ile tasvip etmediğim yönleri var.Tasvip etmediklerimden biride bu ölümler.Anlarım ülkeyi kavgadan bölünmeden korumak için buna sebep olacak insanları durdurmayı fakat bu ölümle mi olmalı İnsan kendi evladının ölümünü gözleri önünde izleyebilir mi bu mudur.Tahtı ülkeyi korumakla bu vahşetin hiç bir alakası yok.Bu bizim anlayışımızla düpedüz vahşet.

İnsan kendi oğlunu çadır önünde astırır mı ya

Ya da paralarla geri alıp öldürür mü. En kötü at mahzene yada gücünü elinden al [/B]

Ben anlayamadım.Bu nAsıl kin ki insan düşmanına yapmaz.
Ki tarihte,şehzade Mustafa babasının bu fikrinden dolayı uyarıldığı halde gitmiştir o çadıra.Bu nasıl bir teslimiyet ve baba sevgisi.
Dahilinde özellikle beyaz giyinmiştir ki masum olduğunu vurgulamak için.Fakat babası yine gözleri önünde öldürülmesini izlemiş yetmemiş günlerce o cesedi sergilemiş.Çok acımasızca.Bizim şimdi bile yüreğimiz burkulurken

Şehzade Mustafa gerçekten suçlu olsaydı,hiç o çadıra onca askerin arasına korunmasız gidermiydi,ya da öleceğini bile bile gidermiydi emeli ne ise devam etmezmiydi hiç

Anlayamıyorum,halk asker bu kadar seviyorsa bi insan nasıl kötü olabilir Bitliyi neden sevmemişler mesela ya da ne bileyim bir başkasını.Çünkü Mustafa doğru adamdı onlar için.Belki bu mükemmelliyet durumu babasında kin uyandırdı

Pargalı gibi de öldürebilirdi. Onu sallandırmadı oğlunu sallandırdı

Şunu da anlamıyorum. Arkadaş sen bu kadar şehzade doğurtuyorsun senin arkadandan taht boş kalmasın diye.Onları küçük padişahlar olarak yetiştiriyorsun sonra da vay sen niye seviliyorsun sen niye çok iyisin diye öldürüyorsun. Keşke emeklilik gibi birşey olsaymış onlarda padişah inzivaya çekilip şehzadelere yönetme paylaştırılıp sonra da en iyi kim yönetiyorsa onu padişah seçselermiş. Tamam gene birbirlerini öldürürlerdi ama böyle de hiç uğruna gidiyorlar. E noldu bi yerini tahttan kaldırmamak için kendinden sonrayı batırıp gitti.

dizinin başlarında hürremi karakterini beğenirken yaptıklarını haklı bulurken şimdi sevmiyorum şehzadeleri falan tanıdıkça hele gerçekten en padişah olmaması gereken selim yahu nasıl olurda onu layık görür arkasında durur anlamadım. mustafaya yazık ah mustafa ahhh her davranışı karakateri harika adamın yazık olmuş gerçekten şimdi hürremden nefret ediyorum yaaa meryem uzerlide gittiğinden beri itici geliyodu zatende şimdi yaptıkları falan iyce nefretimi körüklüyo..

mustafanın ölüm sahnesi ne kadar acı olacak acaba

Kesinlikle,sen o kadar şehzade,şehzade diye o kadın bu kadın dolaş.Sonrada hepsini öldür.Birde olay kardeş katli ama burada oğul katline dönmüş.Selime bir şey bırakmamış adam.Yetmedi birde torunlarını öldür.Yine aynı şekilde yeğenlerini pargalının evlatlarını öldür.Bu nasıl bir taht toprak hırsı.Ülke bölünmesin diyeymiş.Çok daha güzel uygulamalar getirtilebilirdi
I.Ahmet çok güzel bi uygulama getirmiş mesela; tahta hanedanın en yaşlı üyesi geçmeli.Ne kadar insani bir uygulama

Biliyorum cihangiri öldürtmedi ama oda kahrından öldü cocuk sonucta kotu bır baba fıguru mevcut .

Bence mesele asla toprak,bütünlük falan değil bu insanoğlunun güc elinde esir oluşu,gözünün kararmasından ibaret bence.
yoksa ne ilgisi var kaldı ki osmanlının kendi içinde ki taht kavgaları zaten bölünmesine ve yıkılmasına zemin hazırlamıştır sultan süleyman'a ayrı bır sınır oluyorum ben cunku adalet timsali olarak nam salmış,islam ile ilgili ciddi atılımları olmus bir zamanlar ee sonra ne olduysa adama kendi evlatlarını öldürtmüş ee insanın sorası gelıyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye

Kesinlikle.Bu adalet kimi göre neye göre acaba

Bu gece güzel bir bölüm var
Hürremin foyası ortaya çıkacak
Sülümanın güvensizler top 10 listesine 2 numaradan giriş yapacak.Bir numarada mustafam var ağzıyla kuş tutsa oradan çıkamaz

Bu saray oyle cok sadakatsızlıge sahıt oldu kı suleyman,nerdeyse hepsınde hurremın parmagı vardı...bı sen anlamamıstın,sen de anladın,gunaydın :-D
huro yaslandıkca mantara basmaya basladı,gulunc hale dustu yaslı kurt :-D
Beyazita bakkk,dipcik gibi measallahhh

Son düzenleme:
bir zamanlar burası rekora giderdi şimdi 2 kişiyiz...

bende Fatma sultan dikkatinizi çektimi diyecektim...sultan genç hürremden gülfemden mahiden çok daha genç öyleyse haticeden küçük olmalı rahmetli yaşasaydı o da yaşlanıcaktı eee hürrem saraya geldiğinde bu fatma sultan evliyse kaç yaşında evlendirdiler hatunu kundakta vermiş olmalılar ki bu kadar zaman sonra hala genç bir şekilde ...az mantığa davet ediyorum senaristleri oturdum şurda 1 bölüme bakayın baştan sona bari dedim oda yine saçma sapan hatalarla dolu...

fingirdekliğinden genç kalmasın çok kişi tanıyorum öyle

Bu hürremin yanında ki kalfa,onu mustafa açken kurtarmadı mı sokaklarda yaşıyordu.Şimdi hürrem mustafa ölmeli dedikçe nasıl içi rahat oluyor acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…