- 27 Aralık 2009
- 27.156
- 25
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
harem osmanlının ayıbıdır demiş birisi..bu sizin harem hakkında hiç bir bilginiz olmadığını gösterir,yada bildikleriniz aynen senaristin yansıtmaya çalıştığı gibi yanlış bilgiler.
harem vardı evet ama cinselliğin ön plana çıkarıldığı,istediğin kadının seçilipte ilişkiye girildiği( yabancı kaynaklar aynen böyle yansıtıyor),vur patlasın çal oynasın,sabahlar olmasın anlayışında bir şey değildi
harem fatih zamanında kuruldu
yabancı uyruklu kızlar burda saray eğitimi aldılar
ve padişahlar bunlardan biriyle evlendi
yabancı uyrukluyla evlenilmesinin sebebide şudur.
yıldırım beyazıt zamanına kadar hatta oğlu çelebi mehmet dönemine kadar türklerle evlenmişlerdir.
fakat ankara savaşında timur yıldırım beyazıtı esir almış,karısınıda kaçırmıştır..amacı yıldırımı küöük düşürmek,gururunu incitmektir.nitekim başarmıştırda..
bu osmanlıda büyük üzüntüye ve utanca mal olmuştur.
bu dönemden sonra yabancı uyruklu kızlarla evlenmişlerdir..başka bir sebebide türklerle evlenince kayınpederin topraklar ve saray üzerinde hak sahibi olduğunu ima etmesidir..
o hanım sultanların kimisi müslüman olmuş çok büyük hayır işleri yapmıştır.tabi islamı seçip seçmemek kesinlikle kendilerine kalmıştır
haremden birkaçkişiyle evlenen tek padişahta 3. murattır(yanlış söylemediysem)
bunun nedenide erkek çocuğunun olmamasıdır.
bu yüzden osmanlı imparatorluğunun geleceği için bir kaç kişiyle evlenmesini sakınca olarak görmemişler
eğer yorum yapılacaksa lütfen güvenilir kaynaklardan araştırın ondan sonra yorum yapın..
ne yazıkki ecdadımızı tarihimizi çok çok az tanıyoruz.
bence en büyük ayıp bizde osmanlıda değil!!!!
dizi tamamen yanlış lanse ediyor..kanuni sultan süleyman seferden sefere koşarken herşeyi sadece harem etrafında dönüyormuşcasına yansıtmalrı hiç hoş değil.
biri aliigggggggg diye boguruyo biri suluuumannnnn
aynen aynen bağırınca falan aynı o sesi
aynen ya banada öyle geldi bir an caroline zannettim
kızlar bakıyomda carolıne herkesın kabusu olmuşşşşş:18::18::18::18:hurrem konustukca carolin konusyormus gibi geliyor
ıyyyyy ben sülüman olsam merwe gıbılere bakmam gıcıkkkkkanaaaaaaa hakkatten yaa ben de nerden tanıyorum diyorum..
ayşe o ayşe, demek survivor Mervemiş
ohhh sende bugun kapalıyız yarın gel derbence çaktırmayacak mahiye, sonradan alacak koynuna hürremi
sultan süleymanın şaşkınlığı
Saray görüntüsü ici disi tamamen ucuz
Koskocaman kanuniyi sadece haremden ibaret giibi göstermeleride ayri bi konu
cok üzüldüm bunun icin,neyse arada göz boyamak amacli bir iki baska seylerde vardi.
Hürrem daha fettan daha disi bi kadindir,bu kizda güzel ama sanki hürremi tam tasiyamiyor
yinede bekleyip görcez ama benim istedigim daha seytani bisiy olmasiydi:)
sadece pargali cok hosuma gitti,hep oldugu gibi sessiz sakin..
Bu arada dizi tutmaz benden söylemesi,seslendirmeside görüntüsüde ucuz ben begenmedim.