Köfteler Muhteşem yumuşacık köftelerrr :)))

MorGuller

Süt kokulu oğlum büyüyor
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
2.010
18
66
İstanbul
Merhaba hanımlar,

Evime gelen misafirler, arkadaşlarım ve ailem köftemi çok beğenirler ve hepsi nasıl yaptığımı sorar, tarifini alırlar, ablalarım bile :)

Bu kadar beğenildiği için paylaşmak istedim... Kasap köftesi gibi sert köfte sevmeyenler için bire bir :)))

İzmir köfte yaparım eşim hiç abartısız 12-13 tane yer :)))

Malzemeler :

1 kg kıyma
Yarım ekmek
1 demet maydonoz(yaprakları)
3 çay kaşığı karabiber
2 soğan
Tuz

Yapılışı :

Soğan ve maydonoz rondodan geçirilir, bir kaba su konulur yarım ekmek içine atılır 1 dk kadar bekleyip ekmekler yumuşayınca suyu iyice sıkılır.Ardından tüm malzemeler 10 dk yoğrulur, kıymanın o kırmızı rengi kaybolmalıdır ve tüm malzemeler iyice karışmalıdır.... yoğururken bile karışımın yumuşak olduğunu göreceksiniz :)

Yumurta koymuyorum...

Merak etmeyin dağılmıyor...

Köftemiz hazır :)))

Bu karışımdan ortalama 60-65 köfte çıkıyor, ben aylık yapıyorum, bir kaba köfteleri ayrı ayrı diziyorum, üstüne bir buzdolabı poşeti, üstüne tekrar köfteleri koyuyorum, böylece 4-5 kat oluyor ve köfteler hiç birbirine yapışmıyor, bir gün öylece buzluğa bırakıyorum, ertesi gün donmuş köfteleri buzdolabı poşetine dolduruyorum, ne zaman köfte yapacaksam, içinden 10-15 tane alıyorum... büyük kolaylık, böylece aylık köftem hazır oluyor...

Lokum gibi köfteler hazır, bayılacaksınız... :)))

Afiyet olsun....

Son düzenleme:
Aylık köftem derken? 1 ay geçtikten sonra bozulurmuki? Biz iki kişiyiz, gerçi 60-65 tane çıkıyor demişsiniz aslında 1 ay içinde çok rahat tüketilir :9:
Kesinlikle denicem tarifiniz çok sade ve ilgi çekici geldi bana, kimyon koymuyormusunuz? Kimileri kimyonsuz köfte köfte değildir diyorda?

Aylık köftem derken? 1 ay geçtikten sonra bozulurmuki? Biz iki kişiyiz, gerçi 60-65 tane çıkıyor demişsiniz aslında 1 ay içinde çok rahat tüketilir :9:
Kesinlikle denicem tarifiniz çok sade ve ilgi çekici geldi bana, kimyon koymuyormusunuz? Kimileri kimyonsuz köfte köfte değildir diyorda?

Hayır 1 ayı geçince bozulmaz... biz 1 ayda tüketiyoruz, haftada 1-2 yapıyorum...

Kimyon koymuyorum ben tadını bozuyor... karabiber güzel tat veriyor...

Tarif sade ama deneyin, tadından dolayı sürekli yapacaksınız.:56:

Back
X