Mühendislik okuyup mühendislik dışı yüksek lisans yapmak

hardyandholl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2020
495
1.974
27
Herkese merhaba. Ben biyoloji bölümüne yakın bir mühendislik bölümü mezunuyum ve mühendislikte yüksek lisans yapmak istemediğim için biyolojide yüksek lisansa başvurdum. Ama saçma mı olur diye de düşünmeden edemiyorum. Sizce mühendislik okuyup mühendislik dışı yüksek lisans yapmak mantıklı mı ? Çalıştığım yerde mühendis olup işletmede vs yüksek lisans yapan çok insan var. Ama dediğim gibi emin olamıyorum...

Başvuracağıniz bölümün öğrenci alım kriterlerine sizin bölümünuzden mezun olabilenlerde başvuru yapabiliyorsa problem yoktur. Başvuru koşullarını incelediniz mi

Başvuracağıniz bölümün öğrenci alım kriterlerine sizin bölümünuzden mezun olabilenlerde başvuru yapabiliyorsa problem yoktur. Başvuru koşullarını incelediniz mi
Evet, hatta açıkçası sabah başvurdum da. Ben dışardan bakınca mühendislik okuyan birisinin fen edebiyattan bir bölümden yüksek lisans yapması garip gözükür mü onu merak ediyorum...

Niye saçma olsun, bende farklı bir muhendislik alanında yapmıştım.
Evet çok fazla böyle farklı mühendislikte yüksek lisans yapan insanlar var. Ben açıkçası akademik kariyer vs de düşünmüyorum. Kurum yüksek lisans yapın diyor. Ben de mühendislikten ziyade biyolojiye daha meyilliyim. Yapmışken ondan yapayım diyorum.
Ama siz de mühendismişsiniz size garip gözükmediyse durum çok sevindim

Evet çok fazla böyle farklı mühendislikte yüksek lisans yapan insanlar var. Ben açıkçası akademik kariyer vs de düşünmüyorum. Kurum yüksek lisans yapın diyor. Ben de mühendislikten ziyade biyolojiye daha meyilliyim. Yapmışken ondan yapayım diyorum.
Ama siz de mühendismişsiniz size garip gözükmediyse durum çok sevindim
Asla garip değil hazır kurum yapın demiş ne kadar güzel işte. Ben de bu sene açıktan tekrar bir önlisans bitirdim, Eylül'de başka bir bölüme daha kayıt yaptıracağım. 🤭🤭

Bilgi birikimi olarak sağlıklı bir tercih bile olabilir fen edebiyat fakülteleri daha kapsamlı bakıyor ilgili branşa fakat muh fakülteleri işin muh luk kısmına bakıyor yani en azından benim branşım öyle bende size benzer bir tercih yapacaktım fakat yds puanım yok eğitim dilim %100 ingilizce ama yds yok diye başvurum onaylanmamis bende çok sallamadim bir dahaki dönem ydsye girip denerim diye

Bilgi birikimi olarak sağlıklı bir tercih bile olabilir fen edebiyat fakülteleri daha kapsamlı bakıyor ilgili branşa fakat muh fakülteleri işin muh luk kısmına bakıyor yani en azından benim branşım öyle bende size benzer bir tercih yapacaktım fakat yds puanım yok eğitim dilim %100 ingilizce ama yds yok diye başvurum onaylanmamis bende çok sallamadim bir dahaki dönem ydsye girip denerim diye
Başarılar dilerimmm. e ydslere de bakabilirsiniz. Bir ara her ay yapıyorlardı ama pandemide durum ne bilmiyorum

Girsem bile e yds ye bu dönem yetişemem başvurulara maalesef aklımda yüksek lisans yoktu o yüzden yds puanım yok ama çok orijinal spesifik bölümler açılmış fizik dalında değerlendirmek istedim de olmadı:KK70:

Girsem bile e yds ye bu dönem yetişemem başvurulara maalesef aklımda yüksek lisans yoktu o yüzden yds puanım yok ama çok orijinal spesifik bölümler açılmış fizik dalında değerlendirmek istedim de olmadı:KK70:
ahahah benim de yoktu. Elimde puanlar var süresi dolmadan deneyeyim dedim bakalım sonuç ne olacak :KK70:

Yolumuz uzun ya bir sonraki dönem denersiniz :KK70:

X