How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Mühendisliği bir bayan da rahatça yapabilir mi?

arkadaslar bende daha önce kimya bölümünde okuyordum bıraktım simdide bilgisayar müh kazandım puanım çok yüksekti yalnız hocaların kandırması yüzünden tam bursluların bursu kesiliyor diye yüzde elli burslu yazdırdılar baska bir üniversitede ama ailem öderken çok zorlanacak hatta okulu yarıda bırakma durumumda olabilir.çok zor durumdayım.bana kalsa bir sene daha çalışırım adam akıllı bedava okurum üniversitede ama aileme söyleyemiyorum yasımda geçiyor çünkü ne yapmalıyım sizce

ben de bu yıl bilgisayar mühendisliğine başlıyorum... hayırlısı bakalımm...

yok öyle bişey erkekler daha mı akıllı da mühendis oluyorlar?
hatta erkekler kadınların yoluna iş hayatında taş koymasa kadınlar daha başarılı olabilir onlardan bu hep böyledir.
gelelim müh. dallarına.....

inşaat mühendisi bir akrabam (erkek) kaç ay iş bulamadı bu 1
eşim kimya müh. kesinlikle kadınlar için tavsiye etmiyoruz :9:
bunlar dışında bence puanınız tutarsa istediğinizi yazın öyle eşit ağırlıklı bölüm mezunusuznuz diye önünüze kota koymayın ; o puanı alabilirseniz o bölümü okuyabilecek kadar da zekisiniz demektir.

Şöyleki, sayısal zeka farklıdır sözel zeka farklıdır, bayan 4 sene eşit ağırlık okumuş, sayısalda yeterli altyapısı yoktur malesef, ki geleceği olmayan bir mühendislikte kendini harcaması paralaması akıl işi değil. Birde artık şöyle bişey var teknik öğretmenler mühendisliğe geçiş yapabiliyor, tekstill öğretmenleri tekstil mühendisi olabilecekler 100 liralık kolay bir sınavla.Bu mesleğin önü iyice tıkanacak. Tabiki bayanların mühendislik okumasına birşey demiyorum ben kendimde mühendislik okuyorum zaten. Ama yazık olur gibime geliyor o bölümü okuması, işsizlik olasılığını göze alamazdım ben şahsen.:50:.

ben de tekstil mühendisliği ve güzel sanatlar tekstil bölümleri arasında kaldım. sizlere sormak istiyorum. tekstil mühendisliği öldü falan diyor çevrem sizce doğru mu? sizce hangi bölümü tercih etmeliyim???

Merhabalar.. Ben lise 3 e gidiyorum ve matematik mühendisliği, endüstri mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.Fakat çevremdeki bazı insanlar mühendisliği bir bayanın yapmasının zor olduğundan bahsediyorlar. Özellikle matematik mühendislerinin iş bulamadığından vs... İş alanı nasıldır? Tabi hangi üniversiteden mezun olduğunada bakar ama İtü, Ytü mezunu da aynı şekilde iş bulma sıkıntısı yaşar mı?:44::44:

o kişilere selamımı ilet :) mühendislik okuyorum ve aslanlar gibide yaparım sıkıntı yok :40: yapabilende birsürü bayan tanıyorum ama bazı öküz, odun erkeklerin bayanları küçümsemesinden dolayı oluşan bu efsane cümleler var tabi. Mühendis bayan olurmuymuş, zor olmazmıymış mışmışta mışmış:20:
çokta güzel olur, ortalama bir bayan ortalama bir erkekten 2kat daha zekidir, ama bunu belli etmez oyüzden erkekler kendilerini bişi sanıyor :9: (İnşaat mühendisleri şantiyede çalıştığı için belki başlarda birazcık zorlanabilirler ama kimse anasının karnından güçlü zeki mühendis olarak doğmuyo):1:

mrb kızlar ben de ilk tercihlerim mimarlık diğerleri elektrk elektronk 1 tane de beslenme diyetetk var benim arkadaşlarım var elektrk elektronkte okuyan çok zorlanıyorlar ama seven için sınır tanımaz meslek..
içinizde bunu görebiliyorsanız yapamayacağınız meslek yok neden uygun olmasın yani ..
üstelik bi endütri harita çevre yada gıda dan daha erkeksi bi iş gibi görünüyo ama insan mesleğini sevdikten sonra mesleğin bayanı erkeği olmaz diye düşünüyorum :32:

endstri, harita,çevre ,gıda erkeksi iş gibi demişsin ama o bölümde okuyanların %80-90ı kız öğrencilerden oluşuyor bu küçük ayrıntıyı atlamışsın :) bir bayandan mühendis olur hatta çokta güzel olur :10:

endstri, harita,çevre ,gıda erkeksi iş gibi demişsin ama o bölümde okuyanların %80-90ı kız öğrencilerden oluşuyor bu küçük ayrıntıyı atlamışsın :) bir bayandan mühendis olur hatta çokta güzel olur :10:

hayır canım bu saydıklarımdan benim bölümüm daha erkeksi demek istemişim ben :)
biliyorum içindeyim mühendisliğin tabiki:)

Ben de isteyerek ve severek seçtim ve kazandım. :16: Makine Mühendisliği okuyorum ve gayet mutluyum. Olur mu diyenlere inat, nasıl olduğunu göstereceğim. :64::64:

Ben de isteyerek ve severek seçtim ve kazandım. :16: Makine Mühendisliği okuyorum ve gayet mutluyum. Olur mu diyenlere inat, nasıl olduğunu göstereceğim. :64::64:

Ben de makine mühendisiyim. Gayette seviyorum ama bazen başvurduğum yerlerde- biz fabrikada bayan düşünmüyoruz ama ofise idealsiniz- diyenlere ifrit oluyorum. Çoğu erkeğe taş çıkartırım!!

Son düzenleme:
bende mühendislikde okuyorum hayır yani erkeklerden eksik olan yanımız neymişşşş mrk ettim

Son düzenleme:
Eksikliğimiz yok canım. İşçi adamlar bayan mühendisi hazmedemiyorlar. Dediklerini yapmak istemeyebiliyorlar. Tabi iş sana düşüyor. Otorite lazım. Ayrıca ekipte bayan genelde olmuyor. Sen ilk olabiliyorsun. Bu da adamları çelişkiye düşürebiliyor. Adapte olamayacakmı diye. Ama bilmedikleri bişey var. Biz zaten okurken de bölümde bayan bulmak çok zordu ve adapte olduk.

Ben de makine mühendisiyim. Gayette seviyorum ama bazen başvurduğum yerlerde- biz fabrikada bayan düşünmüyoruz ama ofise idealsiniz- diyenlere ifrit oluyorum. Çoğu erkeğe taş çıkartırım!!

Gerçekten çok sinir bozucu. Valla ben de sınıftakilere bakıyorum da ben onlardan iyi iş çıkarırım :ssz:

İnşaat ve Makina dışındaki mühendislikleri bir kadın en az erkekler kadar iyi yapabilir bence canım. Şahsen ben de yüksek mühendisim ve 2.5 senelik iş hayatında kadın olmamın hiçbir dezavantajını görmedim. Başarılar:54:

merhaba,
ben de elektrik-elektronik mühendisiyim..Ktü'de okudum..Mühendisliği bayanlarda rahatlıkla yapabiliyor..şantiye işi olmadığı sürece..şantiyelere bayan almama nedenleri de bayanların yapılarının pek tabii narin olması ve malum evin tüm işlerinin bayandan sorulması..öncelikle bölüm seçmeden önce mutlaka seçmeyi istediğiniz bölümde çalışan birinden öğrenin..kafanızda canlandırdığınız gibi olmayabiliyor..bide tavsiyem şu; mühendislik okuyacaksan İstanbul'da okumayı tercih et..hem firmalar direkt senin okuduğun okulla irtibat içinde oluyor, hem de sen kendini daha güzel eğitebiliyorsun çünkü avantajı çok büyük şehrin..bide şunu söyleyeyim çok iyi okuyamadım ama mekatronik denmiş. bence çok tercih edilecek bir bölüm değil. nedeni de şöyle hemen açıklayayım, mekatronik makine elektrik ve elektroniği kapsayan bi bölüm..sonuçta bu saydığım alanlar kendi çapında ayrı mühendislik dalları..bu durumda hangi alana yöneleceğin konusunda emin adım atamıyorsun ve her birinden biraz biraz biliyorsun. tek bi alanda uzmanlaşmak en güzeli..zamanında Ytüyü tercih etmeme nedenim orada sadece Elektrik müh. olmasındandı.(Elektroniğine de puan yetmiyordu) şu an okuduğum yerden memnunum ama İstanbulda okusaydım şu an daha kapsamlı bir yerde çalışırdım diye düşünüyorum..dediğim gibi büyük şehirde okumak en güzeli..kolay gelsin

Ben de inşaat okuyorum ktüde ama öyle bir anlatmışsın ki gözüm korkttu şantiyelerden. Ne yapacam ben mezun olunca :)

Aslında daha bile iyi yaparlar. Çünkü erkeklere göre ayrıntılara detaylara daha çok takılırlar ama büyük resmi de görebilirler.
Yalnız en büyük sorun patronlarında bizim gibi düşünmesi gerekiyor. İkinci sınıfın sonunda staj için bir yere görüşmeye gitmiştim. Üretim stajımdı. "Aaa biz sizi erkek bekliyorduk üretim için bayan kabul edemeyiz" demişti.Bu zihniyette insanlarla çalışmadıkça bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Çalıştığım şirkette tek bayanım. Muhasebecisine kadar herkes erkek ama hiç bir sorun yaşamadım.

bende mühendislik fakültesi mezunuyum ama mesleğimi hiç yapmadım, genellikle erkeklerin yogun olarak istihdam edildiği iş alanları, herkesin kendi tercihi ama ben kendime okadar eziyet etmek istemedim, sonuçta bi bayanın yaradılışı erkeğinkinden çok farklı, çok daha narin, nazik. okuma fikrini kesinlikle destekliyorum, mühendislik okumak insanın ufkunu açıyor, benim annemde mühendis ve benim okumakdan yana hiç sıkıntım olmadı. ama çalışma alanları zor.

Back