How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Mühendisliği bir bayan da rahatça yapabilir mi?

iclal hangi üniversitede okudun :) ben de elektrik elektronik istiyorum ama o kadar erkeğin arasında bi süre sonra erkekleşmekten de korkuyorum... bi de en zor mühendisliklerden biri, benim abim 6 senede bitirdi senin okul hayatın nasıldı :D

canım ben çukurova ün,versitesinde okudum ingilizce olarak. bölüm gercekten epey zor bir bölüm eğitim dili ingilizce oldugu icin daha ağır oluyor. evet bölümde erkeklesen kızlar olabiliyor:) ama o kadarda korkutucu değil yani durum. ama bazen olaylara bayndan ziyade erkek mantıgıyla bakıyosun onları daha kolay anlıyabiliyorsun:)okul hayatım güzeldi 4 yılda mezun oldum hazırlıktan muaftım. arkadaslarımda ilişkilerimde gayte iyiydi halada öle. bölüm hakkında sormak istedigin sorular varsa yardımcı olabilirim.

niye yapamasın ki. bende makina mühendisliğini bitircem. istiyorsan ilgin varsa neden olmasın diyorum. babamın isteğiyle gitmiştim bende babamı kırmamak adına. ilk zamanlarda çok çektirdim onlara ben yapamıyorum edemiyorum diye ama artık eglenceli bile geliyor ve erkek kadın ayrımı yapma erkeklerin yapabileceği her işi günümüzde bayanlarda yapar bunu unutma:16: sana hayat boyu başarılar diliyorm:)

bu yıl tercih yapıcam ve kafam çok karıştı etrafımdakiler bir bayan mesleği değil zorlanırsın iş bulamazsın erkeklerin iş bulma şansı daha yüksek ve iyi bir üni. mezunu olman gerekir diyorlar ama bu yıl sonucum kötü karabük ve zonguldak oluyor bir kaç yer daha var ben istemiyorum ne yapmalıyım sence tercih yapmalı mıyım yoksa bir yıl daha beklemeli mi?yardımcı olursan sevinirim :))

Ben de makine mühendisi olmak istiyorum. Yakın çevremde Tekirdağ Namık Kemal Üni.'de tutuyor. Acaba iyi midir orası bilen biri cevap verebilir mi lütfen? :18: Tercih yapıcam kafam çok karışık. Ayrıca daha sonradan çalışıp geçiş yapabileceğimi düşünüyorum. Hedefim Yıldız Teknikti çünkü.

Ben de makine mühendisi olmak istiyorum. Yakın çevremde Tekirdağ Namık Kemal Üni.'de tutuyor. Acaba iyi midir orası bilen biri cevap verebilir mi lütfen? :18: Tercih yapıcam kafam çok karışık. Ayrıca daha sonradan çalışıp geçiş yapabileceğimi düşünüyorum. Hedefim Yıldız Teknikti çünkü.
Canım ben ytü makinedenim. Namık kemal üniversitesi hakkında bilgi sahibi değilim. Fakat ortalamanı yüksek tutarak geçiş yapabilirsin. Bekleriz ytüye :)

Kız minnak benim okulda yıldız makine. Yüzde doksan tanıyoruz belki de birbirimizi kimsın bakayim :-D

Merhabalar.. Ben lise 3 e gidiyorum ve matematik mühendisliği, endüstri mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.Fakat çevremdeki bazı insanlar mühendisliği bir bayanın yapmasının zor olduğundan bahsediyorlar. Özellikle matematik mühendislerinin iş bulamadığından vs... İş alanı nasıldır? Tabi hangi üniversiteden mezun olduğunada bakar ama İtü, Ytü mezunu da aynı şekilde iş bulma sıkıntısı yaşar mı?:44::44:

Ben sana şöyle söyleyim o matematik mühendisleri iş bulamaz diyenlere selam söyle uydurmasınlar.Yeni açılan bir bölüm ve bir çok özel sektörde çalışabilirsin iş kadını olarak.Para getirisi iyi.Teknik üniversitedende mezun olursan senden alası yok:)

mrb kızlar ben de ilk tercihlerim mimarlık diğerleri elektrk elektronk 1 tane de beslenme diyetetk var benim arkadaşlarım var elektrk elektronkte okuyan çok zorlanıyorlar ama seven için sınır tanımaz meslek..
içinizde bunu görebiliyorsanız yapamayacağınız meslek yok neden uygun olmasın yani ..
üstelik bi endütri harita çevre yada gıda dan daha erkeksi bi iş gibi görünüyo ama insan mesleğini sevdikten sonra mesleğin bayanı erkeği olmaz diye düşünüyorum :32:

Daha iyi ya yatay geçiş yaparken düzenin bozulmamış olur. Kaçtı sıralaman? şimdi kontenjanları da arttırdılar makinede tercih listene ekle, şansını dene derim ben:)

Malesef makine gelecek kadar değil sıralamam çok kötü. 100 bindeyim. İstatistik gelir Yıldızdan. Orası da içime sinen bir bölüm. Son zamanlarda araştırdım. Ders programına baktım sevdim dersleri. :) Matematik mühendisliğine geçiş şansı var ama kimisi çok kolaydır istatistiği geçmek diyor, kimisi çok zor diyor. Ben çok zorlanacağımı düşünmüyorum ama tutarsa geçme şansımı deneyeceğim. :) REhberlik öğretmenim büyük ihtimal gelir istatistik diyor. Ben de öyle düşünüyorum.

canım ben çukurova ün,versitesinde okudum ingilizce olarak. bölüm gercekten epey zor bir bölüm eğitim dili ingilizce oldugu icin daha ağır oluyor. evet bölümde erkeklesen kızlar olabiliyor:) ama o kadarda korkutucu değil yani durum. ama bazen olaylara bayndan ziyade erkek mantıgıyla bakıyosun onları daha kolay anlıyabiliyorsun:)okul hayatım güzeldi 4 yılda mezun oldum hazırlıktan muaftım. arkadaslarımda ilişkilerimde gayte iyiydi halada öle. bölüm hakkında sormak istedigin sorular varsa yardımcı olabilirim.

teşekkür ederim canım cevapladığın için tercihleri yaptık bakalım bölüm nasılmış bi de ben göriyim :D inşallah zorluk çekmem...

arkadaşlar tekstıl muhendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz bu sene kazandım uludağ unv ama gitmeyecegım galıba

Benimde tutuyordu tekstil mühendisliği ama iş alanı çok sınırlı dediler ki uzaktan bi tanıdığımızda tekstil müh mezunu ama gel görki işsiz. keşke daha bilinçli tercih yapsaydınız..
:26:

Benimde tutuyordu tekstil mühendisliği ama iş alanı çok sınırlı dediler ki uzaktan bi tanıdığımızda tekstil müh mezunu ama gel görki işsiz. keşke daha bilinçli tercih yapsaydınız..
:26:

ahh ahh canım benim ben okul önc öğretmenliği yazdım hep puanımda yetıyordu rehber hocası 4 yada 5ıncı tercıhın gelır dedi 30.tercihede annem ve babamın zoruyla bunu yazdım ve okul önc puanları yukselınce ben 30.tercihe yerleştim ben zaten ne anlarım muhendislikten yapamam kı iş imkanları olsa uğraşayım dicem oda yok bana kalan tek şey tekrar hazırlanmak oldu çok mutsuzum :(

ahh ahh canım benim ben okul önc öğretmenliği yazdım hep puanımda yetıyordu rehber hocası 4 yada 5ıncı tercıhın gelır dedi 30.tercihede annem ve babamın zoruyla bunu yazdım ve okul önc puanları yukselınce ben 30.tercihe yerleştim ben zaten ne anlarım muhendislikten yapamam kı iş imkanları olsa uğraşayım dicem oda yok bana kalan tek şey tekrar hazırlanmak oldu çok mutsuzum :(

bide eşit ağırlıkçısınız, kesinlikle mühendisliğe bulaşmayın çok zorlar sizi..:50: Tekrar hazırlanın sene kaybı işsiz kalmaktan bin kat daha iyidir..

bide eşit ağırlıkçısınız, kesinlikle mühendisliğe bulaşmayın çok zorlar sizi..:50: Tekrar hazırlanın sene kaybı işsiz kalmaktan bin kat daha iyidir..

:( bende oyle düşündüm tekrar hazırlanacagım ama okadar mutsuzum kı erkek arkadasım en buyuk destekçim gidicek başka sehıre onun için çok mutluyum ama işte içim buruk sonra butun tanıdıklarım gidicek bi tercih hatası yuzunden bu talıhsızlıklerı yasamak cok uzuyor beni

yok öyle bişey erkekler daha mı akıllı da mühendis oluyorlar?
hatta erkekler kadınların yoluna iş hayatında taş koymasa kadınlar daha başarılı olabilir onlardan bu hep böyledir.
gelelim müh. dallarına.....

inşaat mühendisi bir akrabam (erkek) kaç ay iş bulamadı bu 1
eşim kimya müh. kesinlikle kadınlar için tavsiye etmiyoruz :9:
bunlar dışında bence puanınız tutarsa istediğinizi yazın öyle eşit ağırlıklı bölüm mezunusuznuz diye önünüze kota koymayın ; o puanı alabilirseniz o bölümü okuyabilecek kadar da zekisiniz demektir.

Back