Merhaba arkadaşlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım olacak.
çalıştıgım firmada 2.ayım. bu zamana kdr muhasebeci çalıştırmamışlar bakkal dükkanı gbi hesap tutulmuş. Allaha emanette bi resmi muhasebecileri var ben sorarsam cvp veriyo sormazsam tık yok. faturaları bile zorla işletiyorum o denli.. 2 senelik bi firma ve daha bu zamana kdr çeklerin kaydını resmi muhasebe tutmamış. Tabi durunca bi afalladım. Sorum şu
bu çekleri resmi muhasebe işlememiş bu zamana kadar. Çeklerin muhasebe kaydının tutulmaması nasıl bi sorunu doğurur.
inşallah anlatabilmişimdir.
Müfettiş gelse gume gider şirket. Doğru düzgün iş yapıyor gorunmez ki ne alınan cek ne de verilen cek girilmiyorsa yil sonu bilanço duzenlenmiyorsa bunlar nasıl geçici vergi ve yıllık vergi ödüyorlar
Ben resmi muhasebeye bakiorum..cok sikinti etmeyin :) Turkiyede cok oyle firma var..incelemelerde cek senete gelene kadar neler var neler..zaten mali müşavir yil sonunda hesaplari kapatio onlara ayar cekio..Geçici kurumların onlarla ilgisi yok
Muhasebeciden mizan isteyin ve carilerin gerçek durumuyla mizanda görünen durumu kontrol edin. Muhtemelen yıllık vergi zamanı muhasebeci kafasına göre kapatmıştır carileri. En azından bu yılki bakiyeler düzgün gitsin.
Ben resmi muhasebeye bakiorum..cok sikinti etmeyin :) Turkiyede cok oyle firma var..incelemelerde cek senete gelene kadar neler var neler..zaten mali müşavir yil sonunda hesaplari kapatio onlara ayar cekio..Geçici kurumların onlarla ilgisi yok
Muhasebeciden mizan isteyin ve carilerin gerçek durumuyla mizanda görünen durumu kontrol edin. Muhtemelen yıllık vergi zamanı muhasebeci kafasına göre kapatmıştır carileri. En azından bu yılki bakiyeler düzgün gitsin.