Muhasebeciler

slm henüz muhasebeci değilim fakat 17 yaşından beri çalışarak öğreniyorum aynı zamanda okuyorum şuanda özel bir şirkette (hayvancılık,et ürünleri) çalışıyorum ve tek başıma cari muhasebeyi tutuyorum kullandığım program lks.sizce profilime muhasebeci yazmakla hata mı ettim?sizce sadece belge mi önemli ?
 
Herkese Selamlar...ben De Mali Müşavirlik Staji Yapiyorum şu Anda Ayshince Sakin Pes Etme Derim Ben Sana. Ben De 3. Sinavda Kazandim Ve Haziran Sinavi çok Daha Kolay Oluyor Her Zaman Geçen Haziranda Kazandim Ben Sinavi. Dosyani Yakma Ve çok Iyi çalişarak şansini Tekrar Dene Bence Moralini Bozma şimdiden Bol şanslar:hooray:
 
Haziranda gerçekten daha mı kolay oluyor:çok üzgünüm:

Ben ilk kez 8 martta girdim ama hiç çalışmamıştım olmadı tabi:)

Şimdi kursa gidiyorum umarım olur ya:çok üzgünüm:
 
evet nevbaharcım haziran sınavı nispeten daha kolay oluyor. geçmiş yıllarda çıkan sorulara da bakarsan farkedebilirsin. ben sınava hazırlanırken çalışmıyordum ki bu benim için bir avantaj oldu, 2 ay düzenli ve yoğun çalıştım hem de kursa gitmeden oldu. başarılar diliyorum gerçekten istersen olur ama kazanamazsan da umutsuzluğa kapılma moral çok önemli pes etmek yok bol şans...
 
bencede gerçekten istersen kazanabilirsin. umarım en kısa zamanda başarırsın. staj 3 yıla çıkmadan kazanırsın umarım.
ilk girişte kazandım, eğer istersen bir kaç kitap önerebilirim.
şimdi stajımı bitirdim, yeterlilikte sadeve vergi hukuku kaldı ama oldukça zor.
başarılar dilerim
 
benimde stajımın bitmesine tamı tamına......18 gün var. bitmek bilmedi. stajım uğruna çok stresli bir yerde çalıştım. herkese zam yapıldı bana yapılmadı 2 senedir. olsun.....haziran sonu ayrılıcam işten, temmuzda sınavlar... hiç ders çalışamıyorum. sonra bi yere mi girer çalışırım, önceki sayfalarda bi arkadaşın dediği gibi bir kaç ' bakkal muhasebesi!' mi tutarım....evet muhasebeci çok...ama muhasebeciye işte çok, muhasebecisi olmayan şirket biliyor musunuz? hayır! fakat her şirketin finans uzmanı, halkla ilişkiler görevlisi, mühendisi, avukatı, doktoru yok! ayrıca bu bölümü bitirmek hiiiiiiç de kolay değil bu meslek teori ve pratikle öğrenilir. burası 37. işim biliyorum fazla abarttım ben.şans
 
merhaba arkadaşlar..bende stajerim üstelik şimdi bide şu cd olayları var ya çok kötü denk geldi yaa..haziranda düğünüm var bide staj yapıyorum hepsini aynı anda yapamamaya başladım hem hazırlıklar hem iş hem ders çok zor oldu ve acayip yoruluyrum artık((bide şu cd olayını bilen varmı şimi yeni cd geldi ve ben ona balıyamıcam bile onu yapmazsam nolur???:))
 
slm arkadaşlar sohbeti baştan takip edemedim konunun ortasına dalmıs gibi olmazsam bende içinize dahil olmak istiyorum ben işletme 2.sınıf öğrencisiyim vede bilgisayarlı muhasebe kursuna gittim
bugün kursumuz bitti ve sınav olduk sertifikayı almaya hak kazandım
muhasebeyle alakalı öğrenecek elbetteki çok sey var ama çok yol katettiğimede inanıyorum
muhasebe sertifikalarının artılarını sizden duymak istiyorum iş imkanım var mı?
 
güzelim seni üzmek istemiyorum ama pek işe yaramıyo bu kurslardaha önce okul bittikten sonra bende gittim ama inan hiç işe yaramıyor..haa belki ön muhasebe tarzı düşünürsen faydalı olabilir ama genel muhasebede pek ilgisi yok..gerçi tanıdık falan varsa onun yanında biraz vakit geçirsen çokta faydalı olur ama benim dediğim genel muhasebe için ..
 
vallahi ben size radikaldeki bir haberi gönderiyim dedim. cünkü bizde calışan işciler hep soruyor. bununla ilgili kesin bir bilgi varmı elinizde acaba . birde bu yeni kanuna göre doğum yapan kadın devletten emzirme parası alacakmı buKıdem tazminatı emeklilikte ödenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, kıdem tazminatının fona devredileceğini belirterek, '10 yıl prim ödeyene tazminat verilmesi fonu zayıflatır. Süreyi uzatmak istiyoruz. Emeklilikte ödeme de mümkün' dedi. İşveren öneriye sıcak bakarken, işçi karşı çıkıyor

15/01/2007 (5541 kişi okudu)


ATİLLA ÖZSEVER (E-mektup | Arşivi)

Kıdem tazminatı konusu, işçi, işveren ve hükümet arasında tartışmaya yol açtı. Bir süre önce yapılan ve tarafların katıldığı Üçlü Danışma Kurulu toplantısında da Kıdem Tazminatı Fonu konusu gündeme geldi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, kıdem tazminatı konusundaki en uygun düzenlemenin 2002 yılında Prof. Dr. Metin Kutal başkanlığındaki bilim kurulu tarafından hazırlanan fon önerisi olduğunu
söyledi. Başesgioğlu, görüşünü gazetemize şöyle açıkladı:
"Kıdem Tazminatı Fonu önerisi son derece uygun. Ancak, fona işverenin katkısı yüzde 3 olarak belirlenmiş. Bu oranla fonu mali açıdan yönetmekte zorlanırsınız. İşsizlik Sigortası Fonu'ndaki işveren katkısından bir puanı, Kıdem Tazminatı Fonu'na aktarmayı düşünüyoruz. Böylece Kıdem Tazminatı Fonu'ndaki işveren payı yüzde 4'e çıkacak. Bu durum işverene herhangi bir yük de getirmeyecek. Çünkü İşsizlik Sigortası Fonu'nda işverenin katkısı yüzde 2. Buradan bir puanı alıp kıdem tazminatına yönlendiriyoruz. Tabii ki, bunun için uzlaşmak gerekiyor."

Bakanlık ve işveren aynı görüşte
2002 yılında hazırlanan fon taslağında, işçinin emekli olması veya ölümü halinde ya da fona 10 yıl süreyle prim yatırılması durumunda isteği üzerine kıdem tazminatı ödenmesi öngörülüyor. Bakan Başesgioğlu bu konuda da değişiklik yapılabileceğini belirterek şunları söyledi:
"10 yıl meselesi tartışılabilir. Eğer böyle bir toptan ödeme yapılırsa fon yine zayıflayabilir. Süreyi yükseltmek istiyoruz. Emeklilikte de ödeme mümkün."
TİSK Başkanı Tuğrul Kutadgobilik de, kıdem tazminatı konusunun 2007 yılında mutlaka ele alınması gerektiğini bildirdi. Kutadgobilik şöyle konuştu:
"Eskiden iş güvencesi, işsizlik sigortası yoktu. Kıdem tazminatı bir anlamda bu fonksiyonları görüyordu. Artık bu uygulamalar ülkemizde mevcut.
O nedenle kıdem tazminatı konusunu yeniden ele almalıyız. Bu konu,
2821 ve 2822 sayılı sendikal yasalarla birlikte ele alınmalı. Mevcut işçilerin kazanılmış haklarını zedeleme niyetimiz yok. Tarafların uzlaşmasıyla böyle bir düzenleme yapılabilir. 10 yıllık süre kısa bir zaman. Kıdem tazminatı emeklilikte ödensin. İşverene istihdamla ilgili yeni yükler gelmesin."
Öte yandan eski CHP milletvekili ve Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Engin Ünsal ise, işverenlerin iddialarını şöyle yanıtladı:
"Kıdem tazminatını kaldırmak için iş güvencesi ve işsizlik sigortasını gerekçe olarak ileri sürüyorlar. İş güvencesi, 30 ve daha fazla işçi çalıştıran işyerleri için geçerli. Ülkemizde 383 bin işyerinden ancak 31 bini bu sayıya ulaşıyor. Yani, işyerlerinin yüzde 10'nu bile iş güvencesi kapsamında değil. En fazla işsizlik ödeneği de, net asgari ücreti geçemiyor. İş güvencesi tazminatı almak için yargıya başvurmak, hem pahalı hem de uzun bir süreç. İşçi davayı kazansa bile tazminat, dört ile sekiz aylık ücreti tutarında. Hiçbiri kıdem tazminatının yerini tutamaz. Kıdem tazminatı emekliliğe kalırsa, yani bir anlamda kaldırılırsa, işverenler kolaylıkla işçi çıkarır, sendikalaşma da önlenir."


'Kazanılmış haklara dokunulmasın'
Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, OECD ve Dünya Bankası'nın raporlarında, AKP'li bakanlardan Ali Çoşkun ile Murat Başesgioğlu'nun da gündeminde kıdem tazminatı konusu olduğunu hatırlattı ve şöyle dedi:
"Ancak aralık ayında yapılan Tes-İş Kongresi'nde Başbakan Erdoğan, 'Gündemimizde böyle bir konu yok' diye konuştu. Bununla birlikte 27 Aralık'ta yapılan Üçlü Danışma Toplantısı'nda kıdem tazminatı konusu tartışıldı. İşsizlik Fonu'nu Kıdem Tazminatı Fonu'na dahil etmek istiyorlar. Aslında işveren fon istemiyor. Aktüeryal açıdan böyle bir fona katkı yüzde 7'den aşağıya olamaz." Salih Kılıç, "1 Ocak 2008'den itibaren yeni işe girenler açısından fon uygulaması olabilir. Mevcut işçiler yönünden ise, eskiden olduğu gibi işten çkarılma durumunda kıdem tazminatı ödenmelidir" şeklinde görüşünü açıkladı.
DİSK Başkanı Süleyman Çelebi de, "Üçlü Danışma Kurulu toplantısında kıdem tazminatının 2821 ve 2822 sayılı yasalarla birlikte ele alınması gündeme geldi. Biz kıdem tazminatını pazarlık konusu yapmayız. Bazı işyerlerinde işçi kıdem tazminatını alamıyor. Bu yerler için fon uygulaması olabilir. Ancak kazanılmış haklar açısından bir kayıp doğurmayacak biçimde düzenlenmelidir" dedi.



--------------------------------------------------------------------------------


Fon ne getiriyor?
4857 sayılı yeni İş Kanunu, 1475 sayılı eski iş kanununun kıdem tazminatıyla ilgili 14. maddesi hariç diğer hükümlerini yürürlükten kaldırdı. Yeni kanuna göre, Kıdem Tazminatı Fonu ile ilgili kanun yürürlüğe girinceye kadar eski kanundaki kıdem tazminatı hükümleri yürürlükte bulunuyor. 'Kıdem tazminatı fonu taslağı' ise şu
hükümleri getiriyor:


İşçiler, gazeteciler ve Deniz İş Kanunu'na tabi çalışanlara kıdem tazminatı ödenmesiyle ilgili olarak bir fon kurulacaktır.

Fonla ilgili yasanın yürürlüğe girmesinden önceki süreler için işverenin kıdem tazminatı yükümlülüğü saklıdır, yani eski süreden eski işveren sorumludur.

Mevcut çalışanlar, fonla ilgili yasanın yürürlük tarihinden itibaren, yeni işe girenler ise işe başladıkları tarihten itibaren fona tabi olurlar.

Fondan kıdem tazminatına hak kazanmak;
a) Yaşlılık, emeklilik, malullük aylığı bağlanması ya da toptan ödeme almak amacıyla hizmet akitlerinin feshedilmesi halinde,
b) Adına en az 10 yıl fona prim ödenen işçinin isteği halinde,
c) İşçinin ölümü halinde söz konusudur.

Fona işverenler tarafından her ay işçinin aylık kazancının yüzde 3'ü oranında prim ödenir. iki soruya bir cvp verebilirseniz arkadaşlar sevinirim
 
arkadaşlar size sormak istediğim bizim bir işyerimiz irem halı yıkama olarak bunun faturasını nasıl yapabiliyoruz. noterdenmi matbadanmı
 
ayy ßen de muhasebe okuyorum lise 3 deim geleceğin muhasebecilerindenim =)inş tabi..bnde burdan bir çok şey öğrenebilirim dimi?:)
 
arkadaşlar size sormak istediğim bizim bir işyerimiz irem halı yıkama olarak bunun faturasını nasıl yapabiliyoruz. noterdenmi matbadanmı

Eğer bir cilt fatura bastıracaksınız noterden, en az 5 cilt filan bastırırsanız matbaa'dan yaptırabilirsiniz.
 
selam arkadaşlar.ben kamu yönetimi mezunuyum.muhasebe de çalışmak zor mu?ne kadar ücret alıyorsunuz?haftada kaç gün tatiliniz var?beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim
 
bende açıköğretim iişletme okuyorum 3. sınıfım ve taze muhasebeciyimm takıldığım bişiy olursa buradan yarım alabilirm sanırıma.s.:1hug:
 
arkadaşlar bende şu anda bir şirkette yeni işe başladım ticaret lisesi mezunuyum ama mezun olalı seneler oldu. Zaten liseden öğrendiğin muhasebede pek bi işe yaramaz öyle dimi. Şimdi ben bu şirketin ön muhasebesini tutucam fakat bana işi öğretecek insan yok. Bana yardımcı olurmusunuz acaba. Şimdiden teşekkür ederim
 
mesela aylık sigorta puantajları muhasebecimize bildiriyoruz sonraki ay ssk ödemelerini yapıyoruz ya, bu tutarı patronum muhasebeci söylemeden benim söylememi istiyor. hesaplamasını bilmiyorum diyorum muhasebeciye sor internetten araştır diyo. muhasebeci anlamadım nedenini ama bana cevap vermekten kaçıyo. Neyse ben netten prim oranlarını buldum bana asgari ücret üzerinden bir günlük sigortayı açıklamalı hesaplayabilirsen sevinirim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…