- 9 Temmuz 2021
- 2.950
- 5.528
- 108
- 29
- Konu Sahibi sevimlicosh
-
Böyle bir yerde çalışmadım ama anladığım kadarı ile sizi ofisin temizlik ve çay işlerine koşturtacaklar, ne yazık ki bu kadar erkeğin içinde bir kadın için düşünceler tam olarak bu oluyorem ben ortamı hiç beğenmedim eğer bakabilirseniz başka yer bakın derim.Merhaba yeni üniversiteden yeni
mezunum. Bu gün yetistirilmek uzere eleman arayan muhasebe bürosuna iş görüşmesine gittim şartlar bana biraz anormal geldi .ofis calisaarinida garil buldum
*haftada bazen 6 bazen 7 gün mesai *çalişma saatleri 9-18 ama isler yetismezse 20.00 a kadar uzayabilir
*sadece akbil icin aylik ücreti veriyorlar yani kendim doldurtup fişini götürücem, yani ise illa otobusle gitmek zorundayim
*Yıl başına kadar asgari ücret sonrasında biraz zam ama zam alsam dahi primim asgari ücret üzerinden yatacak.
*yemek parasi yok yemek icin bir kadın tutmuslar o yapiyor
*ofiste masa yokmus suan lise ogrencisi stajyer bir kiz var o gidince onun masasini bana vereceklermis (bu kismi ise hic anlamadim ayakta mi caliscam ) bilgisayarda bitane sanirim yada kisi sayisindan az sirayla kullaniyorlarmis .
Yer istanbul kadikoydo bir büro 150 mükellefleri varmis.
*ofiste yemekci kadin yokken cay kahve servisi yaoacakmisim patrona(bu bence sıkinti degil misafiri falan olursa )
* ofiste 4 erkek calisiyor tek kadin ben olacagim .konusmalar lanli lunlu falan daha gorusmede ve giyimlerde esofman terlik falandi adamlarda.
Gorustugum kisi oranin kidemli muhasebe elemaniydi sanirim .bana biz aslinda kadin elemanla calismak istemiyoruz ama buro sahibimiz istedi ,kadinlar surekli izin istiyor cart curt dedi .kendilerine staj sinavini kazanirsam orada baslatabilirmiyim kontenjan siniri var mi diye sordum (sirketlerde var ama buroda var mi bilmiyorum) oda yan odadaki baska calisani aradi adam acmadi bu sefer "niye telefina bakmiyon lan " dedi.sordugu adam bir turlu sinavi kazananmis "bu salakta kafayi kullanmiyor " dedi.
En son donup tabi bizde calisan kisinin stajini disarda baslatmasi sacma olur dedi (bu soyledigi anlamsiz sadece calistigin yerde baslatabiliyorsun)
Buro asiri pisti birde. Hic icime sinmedi hem calisma sartlari cok agir geldi .hemde calisma yerinin sosyal ve fiziksel ortami beklentilerimi karsilamadi .boyle yerlerde calisanlar yazabilir mi ozellik haftada 7 gün calismak normal mi, masanin olmamasi , bilgisayari sirayla kullanmak falan .deneyimim yok yol gosterin lutfen hanimlar
Uzak dur diyenler haklı neler çektiğimi bir ben bilirim bi de Allah. Hijyen konusu ben gidince düzeldi biraz hassasım tek artısı çalışanların seviyeli olmasıydı galibaaradığınız kişi benimevett yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum muhasebe bürosunda ki stajım bitti kısmetse. Yani sanki benim çalıştığım ofisi anlatmışsınız
Ben ne sıkıntılar çektim depresyona girdim kaç yıl hatta burda konu açmıştım herkes ‘bulmuşsun da bunuyosun bla bla ‘ dedi
En çok oraya güldüm stajyerde lise stajyeriÇoğu muhasebe bürosu aynı. İşi öğrenmek istiyorsan böyle. Şirketlerde öğrenemezsin işi bana göre. Stajyer kız gidince masayı sana vereceklermiş zaten o gidene kadar yanında oturursun. Lanlı lunlu konuşmaları dışında istisnalar dışında bütün bürolar aynıdır. 5 yıl çalıştım mali müşavir yanında tek kız bendim
Lise stajyeri diye küçümsemeyin ticaret lisesinde üniversiteden daha iyi muhasebe dersi veriyorlarEn çok oraya güldüm stajyerde lise stajyerimadem masan yok bilgisayarin yok ne diye eleman ariyorsun
En çok oraya güldüm stajyerde lise stajyeriÇoğu muhasebe bürosu aynı. İşi öğrenmek istiyorsan böyle. Şirketlerde öğrenemezsin işi bana göre. Stajyer kız gidince masayı sana vereceklermiş zaten o gidene kadar yanında oturursun. Lanlı lunlu konuşmaları dışında istisnalar dışında bütün bürolar aynıdır. 5 yıl çalıştım mali müşavir yanında tek kız bendim
Baska bir alanda is bulabilsem uzak durucamda baska is bulamiyorumUzak dur diyenler haklı neler çektiğimi bir ben bilirim bi de Allah. Hijyen konusu ben gidince düzeldi biraz hassasım tek artısı çalışanların seviyeli olmasıydı galiba
Aynı durumdaydım ben de bir de staj belası vardı başımdaEn çok oraya güldüm stajyerde lise stajyerimadem masan yok bilgisayarin yok ne
Baska bir alanda is bulabilsem uzak durucamda baska is bulamiyorum
Keşke ben de işe başlamadan konu açsaydım belki akıl alır böyle hataya düşmezdimSenelerce smmm ofislerinde çalışmış biri olarak buradan uzak dur derim. 4 erkek ile çalışmak zor pis ve daginik olurlar. Temizlik toplama işini senden beklerler. Cay kahve ofis temizliği, gelen müşteri ikrami hepsi sende olur. Yeni basladigin icin disar ve ayak işleri sana kitlerler. Bunlari yaparken iş öğrenemezsin zaten. Ofis de çalışmak zordur sabir ister ama düzen ve saygi olmalidir. Birde eger ofis de çalışacaksın ayin 20 günü mesaili calisirsin bu kesin. Bilgin olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?