- 7 Temmuz 2019
- 1.332
- 5.177
- 108
- 30
- Konu Sahibi Yabanmersini14
-
Çok teşekkür ediyorumElinize sağlık,yarışmada bol şanslar
Çok teşekkür ederimEllerine sağlık canım başarılar diliyorum
Çok teşekkür ederimEllerine sağlık yabanmersini .Basarilar diliyorum şansın bol olsun.
Çok teşekkür ediyorumEllerinize sağlık yarışmada başarılar dilerim
Ellerinize sağlık.Sevdiğim bir tatlı ,siz de güzel yapmışsınız ,başarılar dilerim.Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Malzemeler:
200 gr. Kavrulmuş kadayıf
1 Su bardagı ceviz
4 yemek kaşığı şeker
2 YEMEK kaşığı tereyağ
Muhallebisi için :
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
1 su bardagı şeker
1paket vanilya
Çok basit bir anlatım yapacagımtavamıza ilk önce yagı alıyoruz vede eritiyoruz. Eriyen yağa şekeri ilave edip Bi iki tur karıstırıyoruz vede onu da eritiyoruz. Daha sonra kadayıf ve cevizi birlikte ilave edip biraz kavurup Bi kaba soğuması için alıyoruz.
Kadayıf sogurken Muhallebiyi hazırlama başlayalım. Tencereye şeker, irmik ve sütü birlikte alıp gözyöz olana kadar kaynatıyoruz, yalnız sürekli karıstırmak gerekiyor. Kendini toparlamaya başlayınca vanilyalı ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Bir kaç fok atınca ocaktan alıyoruz.
Şekil için ise; kabımıza ilk olarak biraz kadayıf koyuyoruz.kaşıkla iyice bastırıyoruz.
Yapılann muhallebinin yarısını üstüne döküyoruz. Sonra aynı işlemi 2 kere daha yapıyoruz vede dolaba gönderiyoruz. 2nsaat dinlenmesi yeterlidir :) afiyet olsun.
Eki Görüntüle 2542223
Eki Görüntüle 2542225
Eki Görüntüle 2542226 Eki Görüntüle 2542252 kEki Görüntüle 2542253 Eki Görüntüle 2542254 Eki Görüntüle 2542255 Eki Görüntüle 2542256 Eki Görüntüle 2542257 Eki Görüntüle 2542258 Eki Görüntüle 2542259 Eki Görüntüle 2542260 Eki Görüntüle 2542261
Buradan @Nevreste ablaya teşekkür etmek istiyorum. Harikasın abla. Her türlü soruma hiç bıkmadan aynı nezaketle cevap verdin. Herşey için teşekkür ederim ❤
Çok teşekkür ederimEllerinize sağlık.Sevdiğim bir tatlı ,siz de güzel yapmışsınız ,başarılar dilerim.
Teşekkür ederimmmEllerine saglik canim
Çok teşekkür ederimEllerine emeğine sağlık canım başarılar
Ellerine sağlık canım. Yarışmada başarılar dilerim❤
Ellerine sağlık tatlım
Muhteşem görünüyor, ellerine sağlık canım, yarışmada başarılar dilerim
Fistik olan her tatliya bayilirimellerine saglik canim
Çok teşekkür ederim kızlar :)Eline sağlık yarışmada başarılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?