- 24 Temmuz 2009
- 1.762
- 74
benim cok sevdiğim bana geleli daha 8 ay olan ve muhtemelen 10 aylık olan bir muhabbet kusum var.o benım herseyım.abartma bı kus dıyen olabılır ama öyle değil.cok cana yakın bildiginiz insan özelliklerinde bir tip.bırıne gıtmeden önce yuzune bakar tanımıyosa asla gitmez.camlar acık durur dısarı cıkmaz sadece salonda durur.genelde hep benım omzumda dizimde .sadece bana kafasını kasıtır.gece bıle bırlıkte uyuyoruz sabah erken saatlerde ötmesın dıye kusu kafesıyle odama alıyorum.odam karanlık biraz 6 da otuyo normalde uyuyamıyorum dıye alıyorum odama aksamdan.öglen 12 gıbı uyanıyorum oda benımle uyanıyo.bazen mesela 11 de kalksam onu kafesıyle alıp salona götursem esnıyo uyumaya calısıyo.her gece 5- 10 dkda bır bana opucuk atıyo gece bende ıona opucuk atıyorum öyle uyuyoz.bakıyorum ses vermıyo uyumus dıyorm.bayram dolayısıylada 2 gundur gece 3 gıbı yatıyoruz sabah 8 gıbı kalkıyoruz.dolayısıyla uyku dengesi bozuldu.her dk yanındayım onun.gezmeye gıtcegım zaman ınternette arastırırken bulmustum.ben gıdıyorum ama gelcem demenız gerekıyomus yoksa onu terkettıgınızı düşünüp depresyona giriyolarmıs.bugunde dısarı cıktım arkadasımla gezeyım dedm.aynen söyledım her zamankı gıbı pamugum ben gıdıyorum gelıcem tamammı senı sevıyorum dedım oda her zamankı gibi öpücük attı bana.eve geldım kusta bır durgunluk annem dedı butun gun uyudu vıtrının ustnde saymıs annemde 34 kısı gelmıs mısafır bıze.kus vıtrının ustunde uyuyp durmus sessızmıs hıc ötmemıs normalde cok öten bır kuş o.ben geldım eve aksam beni gördü uctu dizime kondu.böyle öpücük atıcak gibi yaptı bi baktım agzından bişey cıktı bu ne dıye bakarken devamlı bıseyler cıktı agzından ınceledım yem o cıkanları bır araya getırsem kı avucumu tuttup avucuma cıkardı agzından fındık tanesı buyuklugunde .sonra dıger elımle aldım kusu kafesının ustune koydum.yıkadım ellerimi sabunla guzelce. baktım kafese ıshalde olmus.ve sureklı uyuyo.netten arastırdım tümor belirtisi seker hastalıgı vb hastalıklar mantar hastalıgı yada es ıstedıgını gösterır dıyo.veterınere götursem guvenemıyorumda .genelde veterınerlerın verdıgı ılaclar bı ıse yaramaz demıstı kusu veren kuscu adam.belki içinizde bu durumu yasayanlar bana yardım edebılır o kustugundan berı cok agladım ya ölürse diye korkuyorum.neden böyle oldu.
benim cok sevdiğim bana geleli daha 8 ay olan ve muhtemelen 10 aylık olan bir muhabbet kusum var.o benım herseyım.abartma bı kus dıyen olabılır ama öyle değil.cok cana yakın bildiginiz insan özelliklerinde bir tip.bırıne gıtmeden önce yuzune bakar tanımıyosa asla gitmez.camlar acık durur dısarı cıkmaz sadece salonda durur.genelde hep benım omzumda dizimde .sadece bana kafasını kasıtır.gece bıle bırlıkte uyuyoruz sabah erken saatlerde ötmesın dıye kusu kafesıyle odama alıyorum.odam karanlık biraz 6 da otuyo normalde uyuyamıyorum dıye alıyorum odama aksamdan.öglen 12 gıbı uyanıyorum oda benımle uyanıyo.bazen mesela 11 de kalksam onu kafesıyle alıp salona götursem esnıyo uyumaya calısıyo.her gece 5- 10 dkda bır bana opucuk atıyo gece bende ıona opucuk atıyorum öyle uyuyoz.bakıyorum ses vermıyo uyumus dıyorm.bayram dolayısıylada 2 gundur gece 3 gıbı yatıyoruz sabah 8 gıbı kalkıyoruz.dolayısıyla uyku dengesi bozuldu.her dk yanındayım onun.gezmeye gıtcegım zaman ınternette arastırırken bulmustum.ben gıdıyorum ama gelcem demenız gerekıyomus yoksa onu terkettıgınızı düşünüp depresyona giriyolarmıs.bugunde dısarı cıktım arkadasımla gezeyım dedm.aynen söyledım her zamankı gıbı pamugum ben gıdıyorum gelıcem tamammı senı sevıyorum dedım oda her zamankı gibi öpücük attı bana.eve geldım kusta bır durgunluk annem dedı butun gun uyudu vıtrının ustnde saymıs annemde 34 kısı gelmıs mısafır bıze.kus vıtrının ustunde uyuyp durmus sessızmıs hıc ötmemıs normalde cok öten bır kuş o.ben geldım eve aksam beni gördü uctu dizime kondu.böyle öpücük atıcak gibi yaptı bi baktım agzından bişey cıktı bu ne dıye bakarken devamlı bıseyler cıktı agzından ınceledım yem o cıkanları bır araya getırsem kı avucumu tuttup avucuma cıkardı agzından fındık tanesı buyuklugunde .sonra dıger elımle aldım kusu kafesının ustune koydum.yıkadım ellerimi sabunla guzelce. baktım kafese ıshalde olmus.ve sureklı uyuyo.netten arastırdım tümor belirtisi seker hastalıgı vb hastalıklar mantar hastalıgı yada es ıstedıgını gösterır dıyo.veterınere götursem guvenemıyorumda .genelde veterınerlerın verdıgı ılaclar bı ıse yaramaz demıstı kusu veren kuscu adam.belki içinizde bu durumu yasayanlar bana yardım edebılır o kustugundan berı cok agladım ya ölürse diye korkuyorum.neden böyle oldu.
kusması eş istediğinden diye biliyorum. tüyleri porsukmu kabarıkmı yani eğer kabarık duruyorsa diğer saydığınız şeylerle birleşince üşütmüş demektir. eczacılar bilir netten baktım ama ilacın ismini hatırlayamadım. sanırım t ile başlıyor hayvanlara verilen şişede toz bir ilaç. çay kaşığının 4te 1 kadar suluğunun içine katıp veriyorsunuz hergün değiştirerek... umarım yardımcı olur..
canım 9 sene muhabbet kuşum vardı aynı senin anlattığın gibi cana yakındı.
yeminin içine kuş kumu koyuyor musun?
Kuşların taşlığında yemler öğütülür midelerinde değil.
Eğer kuş kumu yemezlerse yemleri öğütemeyip kusabilirler.
ishal için kuru ekmek kabuğunu (içini değil) ufalayıp verebilirsin.
bol temiz su içmesini sağla.
rüzgarda bırakma.
bir de muhabbet kuşundan anlayan veteriner bulabilirsen danış. Çok geçmiş olsun..
oncelıkle gecmıs olsun.benımde aynen senını gıbı akıllı ve cana yakın kusum var.aynı sorunu bızde yasadık. boncugumu veterınere getırdık.sındırım sıstemındekı problemden kaynaklanıyormus.straxol bu ılacı verdı.gunde bır defa cay kasıgının ucu kadar cok cok az suluna karıstırılıyor cay kasıgının ucundan fazla katarsan olmesıne neden olursun dozajı cok ıyı ayarlamalısın suyun rengı sarıdan kahverengıye dondugu an hemen degıstıreceksın cunku ılac bozulmus oluyor yenıden bu sekılde tekrar hazırla en fazla bır hafta kullan. muhabbet kusunda dıkkat etmen gerakenler kesınlıke ceyranda bırakma.yemını sureklı aynı marka yem kullan .bır yere gıdecegın zaman deprasyona gırmemesı ıcın odada serbest bırak ıstedıgı gıbı gırıp cıksın.ayakta cıkan mantar ıcın en ıyı ılac eczanede satılan beyaz vazelını kullan
Canım öncelikle çok geçmiş olsun.
Kuşunu acilen veterinere götürmelisin. Çünkü benim ölen kuşumda bu ishalden ve kusmadan öldü
Ama çok iyi bi veteriner olması lazım.
Nerde oturuyorsun ? istanbuldaysa sana çok iyi bir veterinerci önerebilirim.
kuşlar yediklerini kum ile ezerler boğazlarında taşlık denilen bir torba vardır eğer dikkatli dinlerseniz gece siz yatarken o gart gurt sesler cıkartır bu ses boğazından gelir kuş kumunun gorevi ise yediklerini parcalamısıdır bu kum o torbada birikir ve yemle birlikde kusunuz o sesleri cıkartırken ezilir yani sindirimi kolaylastırır ve bence kesinlikle verilmesi doğru ve gerekli birsey isterseniz bir dolu yemliğe yarım cay kasığı ustune serpin veya ufak mama kabını yarısına kadar doldurup kafesdeki yemliğin yanına veya kusun durduğu bi yere koyun o gerek hissettiğinde gider gerektiği kadar yer veya kafesinizin dibinde ızgara yoksa dibine serpistirin ayaklarınada iyi gelir
Alıntıdır.
Kuş kumunu pet shoplarda bulabilirsin. 2 tl gibi bişey bi paketi.
kuzucuk ben konuyu okuyuncaya kadar düzelmiş, kıyamam ona,allah sağlık versin :)
benim de vardı mavişim.. çok severdim.
vitaminlerini, kumunu aksatmayın. arada bir yeşillik de verin. üşütmeyin, dumanda kalmasın :) öperim onu :)
masallahı var .eskisi gibi yaramazlık yapıyo .:)bızım kus ballı yem yemıyo bı kere aldım hıc yemedı kaç ay kafesınde kaldı bende verdım bı baskasına .canım şunu da belirteyim.
kuşuna yeşillik felan verme veteriner bize öyle demişti. bizim eski kuş mantıdan tut tatlıya kadar herşeyi yiyordu. midesi çok genişlemişti. veterner dediki kuşunuzun midesi genişlemiş herşeyden yedirmişsiniz o yüzden de yediklerini çıkarıyor.
yem kum ve ballı krakerden başka birşey verme canım
bu arada kuşunuzun durumu nasıl ?
öpüyorum onuuu
masallahı var .eskisi gibi yaramazlık yapıyo .:)bızım kus ballı yem yemıyo bı kere aldım hıc yemedı kaç ay kafesınde kaldı bende verdım bı baskasına .