muhabbet kuşumun neyi var yardım edin cok üzülüyorum.

cnmbenim öncelikle çok geçmiş olsun,

avisol diye vitamin damlası var petshoplarda satılıyor bu damladan suyuna bi kaç damla koy,

tüy dökümü ishal halsizlik gibi durumlarda bu damladan veriyorum bende boncuğuma gerçekten iyi geliyor,tavsiye ederim vitamin olduğu için vücud direncini arttırıyor

Ne yazik ki kuslar hastaliklarini belli etmemeye programli. Bir gun iyi olup sonra kotu olup sonra iyi olup sonra devamli kotulesebilirler. Kusmakla yemi baska bir kusa kusmak arasinda fark var. Bunu iyi cozmek lazim. Eger organlarinda sorun varsa antibiotik olmadan mumkun degil gecmez. Simdi iyilesmis umarim bir gun buraya kotulesti diye tekrar yazmazsin.

Ben daha cok kotuyu dusunurum is isten gecmeden. Gecen sene tam 4 ay kusumu iyilestirmeye calistim . Buranin kuslara bakan en iyi veterinerine kac kere goturdum. Gunde 5 kere ilac verdim zavalli kusuma ama cok gec kalmistim. Ne yazik ki onu gecen sene dun kaybetmistim.

Olunce insan cok sarsiliyor, o yuzden tedbiri elden birakmamak lazim.

Son düzenleme:

oncelıkle gecmıs olsun.benımde aynen senını gıbı akıllı ve cana yakın kusum var.aynı sorunu bızde yasadık. boncugumu veterınere getırdık.sındırım sıstemındekı problemden kaynaklanıyormus.straxol bu ılacı verdı.gunde bır defa cay kasıgının ucu kadar cok cok az suluna karıstırılıyor cay kasıgının ucundan fazla katarsan olmesıne neden olursun dozajı cok ıyı ayarlamalısın suyun rengı sarıdan kahverengıye dondugu an hemen degıstıreceksın cunku ılac bozulmus oluyor yenıden bu sekılde tekrar hazırla en fazla bır hafta kullan. muhabbet kusunda dıkkat etmen gerakenler kesınlıke ceyranda bırakma.yemını sureklı aynı marka yem kullan .bır yere gıdecegın zaman deprasyona gırmemesı ıcın odada serbest bırak ıstedıgı gıbı gırıp cıksın.ayakta cıkan mantar ıcın en ıyı ılac eczanede satılan beyaz vazelını kullan

canım 9 sene muhabbet kuşum vardı aynı senin anlattığın gibi cana yakındı.

yeminin içine kuş kumu koyuyor musun?
Kuşların taşlığında yemler öğütülür midelerinde değil.
Eğer kuş kumu yemezlerse yemleri öğütemeyip kusabilirler.
ishal için kuru ekmek kabuğunu (içini değil) ufalayıp verebilirsin.
bol temiz su içmesini sağla.
rüzgarda bırakma.
bir de muhabbet kuşundan anlayan veteriner bulabilirsen danış. Çok geçmiş olsun..

merhaba benimde bir tane muhabbet kuşum var balkona felan koyuyorum orda üşütmüş ishal olmuş netten baktım patates felan verin yazıyodu bende vermeye çalıştım yemedi, sonra bebek aspirini verdimm suyuna bir tane attım hemen fayda etti şimdi canavar gibi

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım öncelikle çok geçmiş olsun.
Kuşunu acilen veterinere götürmelisin. Çünkü benim ölen kuşumda bu ishalden ve kusmadan öldü
Ama çok iyi bi veteriner olması lazım.
Nerde oturuyorsun ? istanbuldaysa sana çok iyi bir veterinerci önerebilirim.

tüyleri kabarıkta duruyor sinikde duruyor.bır veterıner buldum ve sordum.soguk algınlıgı damlası verdı ksuu getıreyım bı görun dedim.anlattıkların yeterlı usutmus dedi.burda yazılanlardan pirinc patates olayını sordum evet yapabılırsın ishal durumlarında dedi.burda söylenilenleri söyledi klimaya dikkat cereyana dikkat strese dikkat kalabalık sevmıyosa kus mısafır varsa al baska odaya götur dedı.bızım kus sevmıyo.fazla kalabalık oldugunda oda acaip kızıyo bazen patlıcan dıyorum ona hatta sısırıyokendını ıyıce o sesını duymanız lazım o zaman cıcıcı dıye.korkulcak bısey yok bı kere kusmasıyla bısey olmaz dedi.devam etseydı kötuydu ölebılırdı dedi.

kus kumu ne bılmıyorum ben karısık yem alıyorum içinde yuvarlak ınce uzun ve kırmızı yesıl sarı renkte tas gıbı bısey var yemın ıcınde sordum ekmek dedı kuscu.bızım kusa her yem verdıgımde oncelıkle o ınce uzun hafıf tombık olan yemlerı secıyo gagasıyla onları yıyıyo bıtırıyo sonra dıger yemlerden yıyo.o yemın tek olarak satılanı yokmu dedım bızım kus bunu cok sevıyo ondan fazla vermek ıshal yapar o yuzden karısım yemler ıyı dedı.

ayaklar ıcın vazelını ögrendıgım cok ıyıoldu dıkkatlı bakınca ayaklarının pul pul oldugunu farkettım.ben onun ayaklarını öpüyorum.oda bakıyo bana :) bana bulasırmı eger mantar varsa.vazelın var evde sureyım ona ayaklarını gagasıyla temızlıyo o abdest alıyolarmıs kuslar.o vazelın demek bısey yapmıyo bır an zeytınyagımı sursem dıye dusunmustum sonra kafama göre bısey yapmayayım danısaym dıye düşünmüştüm bugun veterınere sormayıda unutmustum yapıcam bunu vazelını çok saol :)

izmirdeyim ben tatlım.

kuşlar yediklerini kum ile ezerler boğazlarında taşlık denilen bir torba vardır eğer dikkatli dinlerseniz gece siz yatarken o gart gurt sesler cıkartır bu ses boğazından gelir kuş kumunun gorevi ise yediklerini parcalamısıdır bu kum o torbada birikir ve yemle birlikde kusunuz o sesleri cıkartırken ezilir yani sindirimi kolaylastırır ve bence kesinlikle verilmesi doğru ve gerekli birsey isterseniz bir dolu yemliğe yarım cay kasığı ustune serpin veya ufak mama kabını yarısına kadar doldurup kafesdeki yemliğin yanına veya kusun durduğu bi yere koyun o gerek hissettiğinde gider gerektiği kadar yer veya kafesinizin dibinde ızgara yoksa dibine serpistirin ayaklarınada iyi gelir

Alıntıdır.

Kuş kumunu pet shoplarda bulabilirsin. 2 tl gibi bişey bi paketi.

kızlar hepinize tek tek tesekkur ederım cok sey ögrendım.bebek aspirini straxol ilaç vazelin kus kumu vb bicok sey daha.iyiki konuyu acmısım allah razı olsun sizlerden.

kafesınde henuz ızgara yok kafesı degıstırıp kocaman kafes alıcaktım ona.sımdılık yerede alıp serpiştirebilirim.o seslerı duyuyorm evet kucagımdayken yem yedıkten sonra o seslerı cıkarıyo bende yemek yedı sukredıyo herhalde dıyodum :)butun gun dısarda zaten kondugu ıkı yer var bır kafesının ustune oturup tv ızlıyo bı vıtrının ustune oturuyo oraya kagıt koyduk o kagıdı degıstırıyorum sureklı pislendıkce.bırde bır koltugumuz var onun yastıgında oturmasını sevıyo baskada hıcbıyere konmuyo.yda benim üstümde işte.acıkınca giriyo kafese yemek yıyo su ıcıyo cıkıyo.

kuzucuk ben konuyu okuyuncaya kadar düzelmiş, kıyamam ona,allah sağlık versin :)
benim de vardı mavişim.. çok severdim.
vitaminlerini, kumunu aksatmayın. arada bir yeşillik de verin. üşütmeyin, dumanda kalmasın :) öperim onu :)

ah yeşillik mi :) ben kusa neler yedırdım.dondurmanın tadına baktı sevmedı cıkolatayı sevdı belkı zararlıdır dıye cok az verdım havuca bayılıyo.bıgun krem santının tadınada bakmak nasip oldu kusa ama yemedı bı gagasını dokundurdu.marul semızotu sevıyo bıgun ben kahve ıcıyodum ılle ıcıcek alıp kenara koyuyorum gelıyo tabagıma döktum azcık verdım tadına baktı bı ıctı sevmedı.balık kraker yıyodum ılle yıcek verdım azcık onu cok sevdı 1 balık krakerın yarsını yemıstı tek seferde.armut yedı elmaya bayılıyodu.yesıl renkte pişmemıs lahana yapragını cok sevdı ıspanak yedi.maydonoz verme demıstı kuscu bogazına yapısır demıstı ondan vermedım.salatalık yedi.ama artık sadece yaprak yesıllık verıcem ıyıce ıyılestıgınde cok korktum belkı sındırme sorunu yasar dıye .su 2 haftadırda hıc böyle seyler yemedı vermedım sadece yemınden yıyodu.ben yerken bana bakıyo yemek ıster gıbı yaklasınca bnde verıyodum ona kucuk bı parca canı cekmıstır dıye.onun özel bardagı var kucucuk sadece o su ıcıyo ondan yedıkten sonra elımden su ıcıyo o bardakla.

Canıım bendede var muhabbet kuşu böyle tane tane yediklerini çıkarmıştı ilk zamanlar
sordum soruşturdum eş istediğinin göstergesiymiş. yalnız geçti şuanlık öyle bi belirti yok

canım şunu da belirteyim.
kuşuna yeşillik felan verme veteriner bize öyle demişti. bizim eski kuş mantıdan tut tatlıya kadar herşeyi yiyordu. midesi çok genişlemişti. veterner dediki kuşunuzun midesi genişlemiş herşeyden yedirmişsiniz o yüzden de yediklerini çıkarıyor.
yem kum ve ballı krakerden başka birşey verme canım
bu arada kuşunuzun durumu nasıl ?
öpüyorum onuuu

masallahı var .eskisi gibi yaramazlık yapıyo .:)bızım kus ballı yem yemıyo bı kere aldım hıc yemedı kaç ay kafesınde kaldı bende verdım bı baskasına .

canım çok sevindim durumu iyi değil mi kuşunun şimdi?? inan hiçkimsenin alt tarafı bir kuş diye abartmaya asla hakkı yok bilmeyen anlamaz bu bağlılığı.. benim kuşum yuvadan çıkalı 1 hafta oluyor dayımın çiftliği var onu ordan aldık ona şimdiden o kadar bağlandım ki resmen evde havam değişti..

erkek ve yavru olduğu için elime hemen geldi ve çok uysal canım benim hayvan sevgisi bambaşka birşey inan seni çok iyi anlıyorum inşallah eski sağlığından çok daha iyi olur kuşun canım... maşallah fotoğraftakiyse eğer çok güzelmiş

benimki geçen gün altını değiştirirken kaçtı bu yüzden senin acını anlıyorum. Onu kaybetmeye asla dayanamam şimdiden nasl alıştım biliyormusun ve sonra bir mucize gerçekleşti benim artık ağlamaktan gözümde yaş kalmamıştı ki tam 4 saat sonra ümidi kestiğim sırada onun ötüşünü duydum ve karşı evin çatısına kondu bi baktm ordan aşağıya bakıyor.. sonra kafesini uzattım onun olduğu yere doğru hemen tanıdı bitanem aşağıya doğru uçtu kafesine soktuk sonra

çok sevdiğimiz şeyleri Allah mutlaka bize bağışlıyor canım ben buna bir kez daha inandım bu olay ile... inşallah uzun yıllar ömürlü olur kuşlarımız... :)

Son düzenleme:
masallahı var .eskisi gibi yaramazlık yapıyo .:)bızım kus ballı yem yemıyo bı kere aldım hıc yemedı kaç ay kafesınde kaldı bende verdım bı baskasına .

MaşaAllah eskisinden daha iyi olur inşaAllah. kuşlar resmen bağlılık yapıyor o kadar seviyorum ki onu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…