muhabbet kuşumun ayağı topallıyor

tatliskom

Oburla lülecanın annesi
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
6.009
3
bi muhabbet kuşumuz var adı maviş bi kaç gundur topallıyo. belki gecer dedik ama henuz gecmedi. maşallah ucmasıda yerinde. bugunse sesinde kıısıklık farkettik napcaz yaa bilgisi olan varsa anlatsın

hayır geziyo ama topallayarak yan yan yuruyo . ama diikkat ettim kafeste ayağına tutunarak geçiş yapıyo. eşim aldı eline baktı ayağını oyanatbiliyo

ayağını incittiyse eğer ondan topallıyordur üstüne bastığında acıyordur oda sakınıyordur, merak etmeyin bi kac güne kadar düzelir, benim kuşumun ayağı kırılmıştı düşünün 1 ay içerisinde kendisi düzeldi..

geçmiş olsun eğer kafesinin kenarında tülü warsa ona takılmıştır ayağı onu çıkarın zamanla düzelir benim kuşumdada olmuştu geçti bi süre sonra geçmezse veterinere danışın ses kısıklığına dikkat edin serin yerde kaldıysa hemen hasta olur Allah korusun hasta olunca zor düzeliyorlar vitaminleri oluyo suyuna vitamin damlatın inşallah kısa zamanda iyileşir tekrar geçmiş olsun

Kaza mi geldi basina ayagini incitecek? Zamanla duzelir diye dusunuyorum ben de. Benim kusumun basina da gelmisti. Tirnagina da baktiniz mi, belki tirnagini incitmis de olabilir?

dun akşam ılık suyla masaj yaptıkta o yuzden hep ıslandı. uşumesin diyede klimanın karşısına koyduk uşutmuş olabilirmi.

Ayağını incitmiştir. Annemlerde 2 tane var maviş ve limon. Limonumuz bir kaç kez incitmişti ayağını sonra kendiliğinden geçti. Takılabileceği yerlerden uzak tutmaya çalışın.

ses kısılmasıda cok fazlamı ötüyor? bazen bu durumdan da olabilir ses kısıklığı, eğer halsizlik varsa yada hastalıktan şüpheleniyorsanız veterinere götürmenizi tavsiye ederim. geçmiş olsun umarım iyileşir kısa zamanda

Bizde 4 tane kus var. Disinin ayaginda sorun vardi. İncelemeye aldik baktik ki erkek olan disinin ayagini isiriyor devamli. Simdi ayirdik da iyilesti. Sizinki de muhtemelen incitmistir bir sekilde. Gecmis olsun :)

2 3 gundur sabrediyoruz henuz gecmedi. ama kudurmaktanda vazgecmiyo. tunemiyo yani. umarım sadece incitmedir. kırık varsa cok daha uzulcem

Selamlar..
Benim de yıllar önce muhabbet kuşum çok yaşlı olduğu için yada üşüttüğü için tam emin değilim romatizma olmuş
Veterinere götürdük o söyledi
Ve ilaç verdi
Öyle güzel baktık ki ona kundağa sarıp ilacını ellerimizle içirdik burnundan çıkardı gerçi :KK9:
Ama ilacını düzenli verdik yemi bile ellerimizle veriyorduk
Bebek gibi baktık iyileşti Allah ın izniyle.
Yani mutlaka bi veterinere götürün onlar size rahatsızlığını söyler ilacını da verir
Şuan sizin yapabileceğiniz hiç bişey yok.
Kıyamam kimbilir ne derdi vardır onun ya :KK5:
Anlatamazda ihmal etmeyin hemen götürün
Benim şimdi bi tane daha var kuşum oda boncuk :KK31:
Allah şifa versin kuşunuza

2 3 gundur sabrediyoruz henuz gecmedi. ama kudurmaktanda vazgecmiyo. tunemiyo yani. umarım sadece incitmedir. kırık varsa cok daha uzulcem

Dediğim gibi sizlik bişey değil bu veterinere mutlaka gitmeniz lazım
O çok acı çekiyodur belkide şuan
İhmal etmeyin

oyyy kıyamam ben ona ya
minicikler insan nasıl tedavi edeceğini bilmiyo incitmekten korkuyo
umarım geçer bir an önce

inşallahh bian önce gecer yarın sanırım götururum. brde vitamin ben hiç vermedimç int. B vitamin, eksikliğindende olur yazıyo

Geçmiş olsun benim de kuşum var,hareketli yerinde duramayan türden..muhtemelen ayağını incitmiştir,bir kaç güne düzelmezse veterinere gösterin bence..

Geçmiş olsun bencede veterinere götürün ihmal etmeyin derim. nişanlıma emanet ettgim kuşum vardı duvara çarpmış sonrada ayagı seğirmeye başlamış sonra kör oldu hiç birşeyi algılamıyo artık. konuşan bana çok alışkın bir kuştu çok üzüldüm. Çok dikkatli bakmak gerekiyoo hemen etkileniyolar..

kiyamam ya,benimde var...insan cok üzülüyor böyle seylere gecen ucarken yatagain altina girmis bulamadik deli olduk..

agla agla bir hal oldum bulamayinca, insallah birseyi yoktur belki üsüttü..

X