Geçmiş olsun inşallah düzelir ama üzülürek şunu söylemek istiyorum 11 yıldır sizinle aşağı yukarı muhabbet kuşları 9 yıla kadar yaşarmış aşağı yukarı elbette fazla onlarıda vardır ama araştırmalar böyle. Arkadaşda belirtmiş veterinerler malesef kuşlardan pek anlamıyorlar. Ayağında kırık çıkık varsa da doktor bişey yapamaz yani bilmiyorm inşallah düzelir2011 yılından beri birlikte olduğum muhabbet kuşum vardi ben evlendim ailemden uzak bir yere geldim 6 aylik evliyim kuşumu anneme bıraktım annem çok üzülüyordu o bana arkadaş diyordu iyi de bakiyordu annem
Ama benden sonra ayagina bir sey oldu kapaliydi tirnaklari veteriner yasli dedi bakmadi ilce de yasiyor ailem
İki gun onceye kadar iyiydi kamerada hep bakardim bir aksam ucarken konmak istemis bir yere konamamis ayagindan dolayi sanırım
Dünden beridir kabarik istahsiz neşesiz suyuna aspirin koydu annem sık sık değişiyor suyunu
Daha ne yapabilirim bilmiyorum uzaktayim
Kusum 11 yasinda yaşa bagli bir hastalik mi acaba ne yapsak bilmiyorum
Hasta hali bu
Rica ederim vitamin bazı durumlarda iyi bazı durumlarda kötüdürÇok teşekkür ederim birazcik daha iyi gibi sicakta tutuyor annem
Ailem küçük bir ilcede yasiyor hic anlamiyor veterinerler
Ben suyuna vitamin attirdim belki o ise yaramistir
Bende sorabilirmiyimRica ederim vitamin bazı durumlarda iyi bazı durumlarda kötüdür
Üşütmüşse vitamin ve ya bazı durumlarda antibiyotiğe başvuruluyor
Küçüklüğümden beri kedi kuş köpek kuzu tavşan o kadar çok baktım ki tecrübelendim
Sormak istediğiniz bişey olursa seve seve yardımcı olurum iyi günler
Tabiki
Aslinda üşütme söz konusu degil ev dogalgazli sicak odada duruyor neden böyle oldu anlamadim keske yanima alsaydimRica ederim vitamin bazı durumlarda iyi bazı durumlarda kötüdür
Küçüklüğümden beri kedi kuş köpek kuzu tavşan o kadar çok baktım ki tecrübelendim
Biraz daha dikkat ederseniz bişey olmaz inşallah çok narin muhabbet kuşlarıAslinda üşütme söz konusu degil ev dogalgazli sicak odada duruyor neden böyle oldu anlamadim keske yanima alsaydim
Gagası kalamar kullandığı zamanlarda uzamıyordu,sonra kalamarı bıraktı ve keyifsizleşti,çatlaktı gagası.veterinere götürdük kesti antibiyotik kullandık ondan sonra oldu böyle, yem girdi galiba o çatlaktan şişti pıhtılaştı,tekrar uzadı gaga kestirdik pıhtı patladı ve yine oldu teramisin kullandık ama geçmiyor,gaga yine uzadı ,sanki bir kısırdöngüdeyiz,veterinerin elinde kalır diyede korkuyorum,geçer miTabiki
Gagasında uzama var mı?birkaç ayda bir kırılıp tekrar normale dönüyor muydu?gagada çatlak var mı?kaşınıp kanatıyor gibi muhabbet kuşunuzda ur olma olasılığı yüksek mantardan ura dönüş yapmış gibi geldi bana..en kısa zamanda veterinere götürün ve hergün temizleyin hem kafesi hem de kuşunuzun yara yerini..suyuna antibiyotik koyun..terramisin genelde merhem sürülüyor mantar için çok geçmiş olsun
Maşallah sağlıklı görünüyor daha uzun beraber olun inşallah,belki depresyonda olabilir ayrılıktan dolayı2011 yılından beri birlikte olduğum muhabbet kuşum vardi ben evlendim ailemden uzak bir yere geldim 6 aylik evliyim kuşumu anneme bıraktım annem çok üzülüyordu o bana arkadaş diyordu iyi de bakiyordu annem
Ama benden sonra ayagina bir sey oldu kapaliydi tirnaklari veteriner yasli dedi bakmadi ilce de yasiyor ailem
İki gun onceye kadar iyiydi kamerada hep bakardim bir aksam ucarken konmak istemis bir yere konamamis ayagindan dolayi sanırım
Dünden beridir kabarik istahsiz neşesiz suyuna aspirin koydu annem sık sık değişiyor suyunu
Daha ne yapabilirim bilmiyorum uzaktayim
Kusum 11 yasinda yaşa bagli bir hastalik mi acaba ne yapsak bilmiyorum
Hasta hali bu
Ayrilali 6 ay oldu anneme de aliskindi.Maşallah sağlıklı görünüyor daha uzun beraber olun inşallah,belki depresyonda olabilir ayrılıktan dolayı
Geçebilir de geçmeyebilir de daha da kötü olabilirGagası kalamar kullandığı zamanlarda uzamıyordu,sonra kalamarı bıraktı ve keyifsizleşti,çatlaktı gagası.veterinere götürdük kesti antibiyotik kullandık ondan sonra oldu böyle, yem girdi galiba o çatlaktan şişti pıhtılaştı,tekrar uzadı gaga kestirdik pıhtı patladı ve yine oldu teramisin kullandık ama geçmiyor,gaga yine uzadı ,sanki bir kısırdöngüdeyiz,veterinerin elinde kalır diyede korkuyorum,geçer mi
Merhaba konu açılalı bir yıl olmuş ma yine de sormak istiyorum iki hafta önce yavru bi muhabbet kuşu bulmuş arkadaşım hava soğuk ve yagmurluydu cami sundurmasına sıgınmış orda bulmuş bana getirdi benim de 2 senedir muhabbet kuşum var birlikte bakarım diye.geldiğinde çok üşümüştü bir aylıktan daha büyük değildi kafa üstü çizgileri cerenin hemen üstünden başlıyor.ishaldi ve hep kabarık duruyordu.yem kıramadıgını farkettim pet shop kanarya yemi ve ishal için deep kaolin diye bi ilaç verdi evimizde vitamin var.kanarya yemini yemeye başladıktan ve ishal ilacını verdikten sonra ishali düzelmişti koyu renk dışkı yapmaya başladı ama baya uzun ve kalın diğer kuşumun dışkısına benzemiyor.bu dişi ve yavru diye mi bilmiyorum.diğer kuşumun yanına uçuyor kafeste taklalar atıyordu ama sonra kafes üstünde uyuklamaya başlıyo kafayı omzuna gömüp.hareketlenince ve ishali geçince iyileşti diye sevinmeye başladım ama bugün tekrar uçarken şılap diye yere baya çok ishal dışkıladı ve halsiz hep uyku pozisyonunda kabarık kafa omuzda uyuyor.peteğin yanına koyup üstünü örttüm pirinç haşladıgım suyu verdim pet shop öyle yap demişti..kusura bakmayın mide bulandırıcı olabilir ama inanın ona yardımcı olamadogım için üzülüyorum yardımcı olursunuz belki diye yazıyorum.çok uyuyor ötmüyor sessiz zaten glediğinden beri sessizdi ama ksfeste takla falan atoyordu ve küçük olmasına ragmen çok uysal elime geliyor ve ısırmıyor ama bugğn hiç ilgilenmedi ele gelmiyo uyuyor kafeste yere inmiş bu akşam yerde köşeye geçmiş bekliyor uyku pozisyonunda ölsün istemiyorum yazık kıyamıyorum da tecrübeleriniz varsa neden olabilir bu hali üşütmekten mi nasıl bi çözüm bulabilirim ona yardımcı olmak için.şimdideb teşekkür ederimRica ederim vitamin bazı durumlarda iyi bazı durumlarda kötüdür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?