- 21 Mart 2023
- 1.090
- 2.073
- 53
- 29
Üşütmeye en güzel çözüm ten tene temas. Alın göğüs kafesinize bir havlu, arasına koyun dottiği sizinle uyusun yarım saat kadar. Bence ilacı kesin ishalde vitamin ve sıcaklık dışında çok bişeye gerek yok. Geceleri üşümemesi için kafesin altına sıcak su torbası koyabilirsiniz. Diğer kuşunuzla ayırın isterseniz siz farketmeden kavga olabilir ya da strese girmesi de tetikleyebilir hastalığınıMerhaba konu açılalı bir yıl olmuş ma yine de sormak istiyorum iki hafta önce yavru bi muhabbet kuşu bulmuş arkadaşım hava soğuk ve yagmurluydu cami sundurmasına sıgınmış orda bulmuş bana getirdi benim de 2 senedir muhabbet kuşum var birlikte bakarım diye.geldiğinde çok üşümüştü bir aylıktan daha büyük değildi kafa üstü çizgileri cerenin hemen üstünden başlıyor.ishaldi ve hep kabarık duruyordu.yem kıramadıgını farkettim pet shop kanarya yemi ve ishal için deep kaolin diye bi ilaç verdi evimizde vitamin var.kanarya yemini yemeye başladıktan ve ishal ilacını verdikten sonra ishali düzelmişti koyu renk dışkı yapmaya başladı ama baya uzun ve kalın diğer kuşumun dışkısına benzemiyor.bu dişi ve yavru diye mi bilmiyorum.diğer kuşumun yanına uçuyor kafeste taklalar atıyordu ama sonra kafes üstünde uyuklamaya başlıyo kafayı omzuna gömüp.hareketlenince ve ishali geçince iyileşti diye sevinmeye başladım ama bugün tekrar uçarken şılap diye yere baya çok ishal dışkıladı ve halsiz hep uyku pozisyonunda kabarık kafa omuzda uyuyor.peteğin yanına koyup üstünü örttüm pirinç haşladıgım suyu verdim pet shop öyle yap demişti..kusura bakmayın mide bulandırıcı olabilir ama inanın ona yardımcı olamadogım için üzülüyorum yardımcı olursunuz belki diye yazıyorum.çok uyuyor ötmüyor sessiz zaten glediğinden beri sessizdi ama ksfeste takla falan atoyordu ve küçük olmasına ragmen çok uysal elime geliyor ve ısırmıyor ama bugğn hiç ilgilenmedi ele gelmiyo uyuyor kafeste yere inmiş bu akşam yerde köşeye geçmiş bekliyor uyku pozisyonunda ölsün istemiyorum yazık kıyamıyorum da tecrübeleriniz varsa neden olabilir bu hali üşütmekten mi nasıl bi çözüm bulabilirim ona yardımcı olmak için.şimdideb teşekkür ederim