Muhabbet Kuşlarımızın Fotoğraflarını Paylaşalım

kayınvaldemlerin kuşu var resmi yanımda yok ama çok konuşkan anlatamam size. ama en çok "bir varmış bir yokmuş pireler berber iken bıcırık varmışşşşş" demesini birde "kuyruğum yok" demesini seviyorum. hayvana tekerleme ezberletmiş görümcem kaydirigubbakcemile3

canım,bazı kuşlar kaçtıktan bir süre sonra evlerine geri dönebiliyormuş
demişsin ...gerçekten mi..inan hala balkonda çağırıyorum onu.çoooooooooook özlüyorum:çok üzgünüm:mafoldumben

muhabbet kuşları fazla uçamazlar o yüzden 1-2 günden sonra ümidinizi kesin. maalesef fazla uçamayıp yoruluyolar ve sonunda kedilere yem oluyorlar. mafoldumben

Bunlar da benim asklarim. Mavi/beyaz olanin adi Mavis, yesilin adi Kuki.

31402_400223533215_520478215_4052751_6177988_n.jpg

Son düzenleme:
Arkadaşlar hepinizin kuşları çok güzel çok ciciler maşşallahopuyorumnanaktan,beslediğiniz için bilirsiniz;bende istiyorum muhabbet kuşu,nasıl bakıyorsunuz,koku olmuyor mu evde,temizliklerini nasıl yapıyosunuz?
Çok soru sordum ama kusura bakmayın artık olumunekankayizsmile

Arkadaşlar hepinizin kuşları çok güzel çok ciciler maşşallahopuyorumnanaktan,beslediğiniz için bilirsiniz;bende istiyorum muhabbet kuşu,nasıl bakıyorsunuz,koku olmuyor mu evde,temizliklerini nasıl yapıyosunuz?
Çok soru sordum ama kusura bakmayın artık olumunekankayizsmile

Bakimi hic zor degil, yemini suyunu koyuyorsun, ozel olarak yaptigin birsey yok. Ha yeminin hergun uflenmesi lazim, cunku kabuklar kaliyor yemlikte yem yedikten sonra. Yemi hergun ufleyip yemligi dolduruyorum ben.

Kafesin altia gazete dosuyorum, boylece kafesin kendisini degil, gazeteyi kirletiyorlar. Kendileri cok sIk pislerler de. Alttaki gazeteyi de belirli zamanlarda degistiriyorum. Bu haftada 1 de olur, daha sIk ya da daha nadir. Artik ne kadar kirlettiklerine bagli.

Evde koku soz konusu degil. Kedi, kopek gibi eve koku yaymiyorlar. Kedi kopek sahipleri alinmasin ama benim gittigim butun ozellikle kopekli evler kokuyordu, siz daha temizseniz bilemem. Kokmuyor muhabbet kuslari.

Tek sIkIntIn cok pislemeleri olur. Hele salarsan her taraf moktan gecilmez. Eger salacaksan hep temizlemen gerekecek etrafi. Ben kafeste kus gormeye dayanamiyorum, onun icin benimkiler butun gun salik. Arkalarindan kosturup bazi bolgelere sokmamam gerekiyor onlari bu yuzden. :)

canım,bazı kuşlar kaçtıktan bir süre sonra evlerine geri dönebiliyormuş
demişsin ...gerçekten mi..inan hala balkonda çağırıyorum onu.çoooooooooook özlüyorum:çok üzgünüm:mafoldumben

muhabbet kuşum durgunlaştığında kuşlarla ilgil iher bilgiyi talan etmiştim.birkaç kişi yazmış internette bir süre sonra geri döndüğünü.ama bilemiyorum tabii ki.belki başkaları bulmuştur bakıyordur evde,insanlar muhabbet kuşu beslemeyi seviyor çünkü.önemli olan aç ve susuz kalmaması sonuçta.:teselli:

Bakimi hic zor degil, yemini suyunu koyuyorsun, ozel olarak yaptigin birsey yok. Ha yeminin hergun uflenmesi lazim, cunku kabuklar kaliyor yemlikte yem yedikten sonra. Yemi hergun ufleyip yemligi dolduruyorum ben.

Kafesin altia gazete dosuyorum, boylece kafesin kendisini degil, gazeteyi kirletiyorlar. Kendileri cok sIk pislerler de. Alttaki gazeteyi de belirli zamanlarda degistiriyorum. Bu haftada 1 de olur, daha sIk ya da daha nadir. Artik ne kadar kirlettiklerine bagli.

Evde koku soz konusu degil. Kedi, kopek gibi eve koku yaymiyorlar. Kedi kopek sahipleri alinmasin ama benim gittigim butun ozellikle kopekli evler kokuyordu, siz daha temizseniz bilemem. Kokmuyor muhabbet kuslari.

Tek sIkIntIn cok pislemeleri olur. Hele salarsan her taraf moktan gecilmez. Eger salacaksan hep temizlemen gerekecek etrafi. Ben kafeste kus gormeye dayanamiyorum, onun icin benimkiler butun gun salik. Arkalarindan kosturup bazi bolgelere sokmamam gerekiyor onlari bu yuzden. :)

Bilgilerin için teşekkür ederim canım :1hug: İşte benimde aklıma gelen hani pisliyolar ya o yüzden koku olur mu diye düşündüm,yani öyle olduğunu düşününce de hergün o gazeteyi değiştirmek lazım mı acaba diyodum.fisfisfis

Hergun degistirmen gerekmez.
Ama ne aralarda degistirmek gerekir ben de birsey diyemem. Ona sen karar verirsin, gazetenin haline bakarak. :) He, ayrica onlarin pislemeleri kokmuyor.
Rica ederim.

Tekrar sağol canım içimi rahatlattın,şimdi rahatlıkla gidip pet shoptan dilediğim yavruyu alabilirim. zemuszemus
Konuşturmak istiyorum da :KK3:

Bunlar da benim asklarim. Mavi/beyaz olanin adi Mavis, yesilin adi Kuki.

31402_400223533215_520478215_4052751_6177988_n.jpg

kukiyi sonradan gördüm yeşillerin içinde kaybolmuş kaydirigubbakcemile3böle çift muhabbet kuşlarına bayılıyorum çok tatlılar maşallah :nazar:

Sen bir de onlari bir oturup izlesen... butun dertlerini unutursun valla. Tiyatro gibiler, butun gun didisirler ama ayri da duramazlar. Cok tatlilar cidden.
Tesekkur ediyorum yorumuna :)

Ay yavrularım benimmm kıyamam onları nasıl da tatlılarr :asigim: Benimde vardı çılgınım :gitme: sonra kaçtı gitti nası da ağlmıştım 7 sene oluyor unutamadım bebeğimi..Konuşamazdı möpücük möpücük derdi ayyy nasıl özledimmm konuşamazdı ama insana çok yakındı ben konusurken taa ağzımın yanına gelir saatlerce dinlerdi beni.Ben yazı yazarken gelir kalemin ucuyla oynardı.Şimdi çok sık seyahat ediyorum yoksa hemen alırdım birrtaane can yoldaşı.Ama konuşmasına gerek yok bana yakın olsun çılgın gibi,omzumdan inmesin beni hep dinlesin yabani değil insancıl olsun,öpücük kondursun bana daha ne isterim :nazar:

Babam kaçtığını anlamayayım diye çılgının yerine birtane almıştı aynı ona benzeyen tabii ki hemen anladım çılgın olmadığını ama o da tatlıydı nesneleri düşürüp ardın aşşağya bakıyodu kırıldı mı diye delikafadulden ama çılgının yerini tutmadığı için acım taze olduğu için geri verdirdim babama daha mutlu bir sahibi olsun diye ahh ahh senağlama

Bu da geçici olarak bizde kalan boncuk bana öpücük verirkene Şeniz

Eklentiler

• $resim-0016.jpg
    $resim-0016.jpg
    3 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleme:
muhabbet kuşum durgunlaştığında kuşlarla ilgil iher bilgiyi talan etmiştim.birkaç kişi yazmış internette bir süre sonra geri döndüğünü.ama bilemiyorum tabii ki.belki başkaları bulmuştur bakıyordur evde,insanlar muhabbet kuşu beslemeyi seviyor çünkü.önemli olan aç ve susuz kalmaması sonuçta.:teselli:

canım kafamda yarattığım tablo şu,
yaşlı ve yalnız bir teyzenini balkonuna kondu .o da elini uzattı ehli olduğu için eline kondu ve onu evine aldı:1no2:a.s.

böylece kendimi iyi hissediyorum...........................:gitme:

Benim guzellerim Kuki ve Mavis'ten kareler:

Son düzenleme:
X