- 14 Şubat 2010
- 5.557
- 21
- Konu Sahibi EU1
En önemli olan yanlış kafesine ayna koymaktır. Ayna kuşlarımızın ölümlerine yol açıyor. Muhabbet kuşları sanıldığı gibi bakımları "doğru bakılacaksa" hiç de kolay değil. Onları kendi oyuncağımız olarak değil de bir canlı olarak görmeliyiz. Evet ortalığı "doğru bakıldığında" çok kirletiyorlar. Kirletiyorlar diye kafesten çıkarmamak da yanlış olur. Günlük olarak uçmazlarsa yağlanma yapar ve bu da çok ciddi bir hastalıktır. Tek olarak da bakılması çok uygun değildir. Okuduğum bir yazıdan sonra hemen kızıma bir eş seçtirdim, şimdi mutlu mesut yaşıyorlar .Kafeslerini de her gün temizlemek gerekir.Ama bize koku yapacağından değil onların sağlığı için.Tüm kafesi ve eşyaları haftada 1 sıcak suyla yıkanıp parazit spreylerinden sonra iyice kurutulmalıdır.Daha birçok şey var. Sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplayabilirim..
Kısacası muhabbet kuşlarının bakımı hiç de kolay değildir..
tabiki kolay degil oda bana göre bir bebekten farksız ben kafesini sık sık dgiştiriim etraf için degil zaten kendi kafesinde nereyi batırıcak hayvan kendi saglıgı için degişiyorum sık sık.kafesin içindekileride yıkıyorum. bide kafese hapis etmiyorum hergün kafesin dışında. Bende çift muhabbet kuşu vardı onları verdik yerine yavru muhabbet aldım evde alıştırmak için aslında tek kalmalrı şu yönden sakıncalı ilgilenmessin onu yanlız başına kafesinde bırakırsın o sakıncalıdır.Ama çocugun gibi ilgilenip bakarsan çok sakıncasını göremiyorum.ileride yanına eş alabilirim belki.yani her canlı gibi baktıgımız kuşa vs. sevgiyle ilgiyle bakmalıyız...