Muhabbet Kuşlarımızın Fotoğraflarını Paylaşalım

çok ama çok şekerler benimde fıstıgım wardı ölünce bende sanki onunla öldüm gibi inanmıcaksınız 1 hafta komada gibi yattım maşallah nazar degmezin hiçbirine

muhfizikselyapi3yr6.jpg

kızlar kuşlarınız gerçekten çok tatlılar,Allah nazarlardan saklasın:)

yalnız bir sorum olacak,ben kuşumun tırnaklarını hiç kesmiyorum fakat tüneğine takılan bir çubuk var,törpü gibi,
aldığımız yerde hem gagası hem tırnakları için demişlerdi. acaba o yeterli olur mu-
yani şu an tırnakları biraz uzun ama sivriliğini alıyor sanırım o törpü.

kızlar kuşlarınız gerçekten çok tatlılar,Allah nazarlardan saklasın:)

yalnız bir sorum olacak,ben kuşumun tırnaklarını hiç kesmiyorum fakat tüneğine takılan bir çubuk var,törpü gibi,
aldığımız yerde hem gagası hem tırnakları için demişlerdi. acaba o yeterli olur mu-
yani şu an tırnakları biraz uzun ama sivriliğini alıyor sanırım o törpü.

Evet alır zaten fazla uzarsa gezerken takılmaya başlar tırnakları anlarsınız.

Fakat lütfen kendiniz kesmeye kalkışmayın çoğu kişi basit görüp kesmeye kalkıyor ve sinirlerin olduğu bölümü kesip hem tırnatığı kanatıyor hem de hayvana acı çektiriyor. Eğer uzarsa lütfen bir veterinere götürüna.s.

resim051hj3.jpg

buda benim ogluşum şimdilik sadece babacık dio öpücük atıo okadar coksekeriremsu aşkım o benim

Son düzenleme:
fıstığımın başka bi resmini daha koyuyorum .. tombik fıstık bu teyzeleri..

dsc01744wh1.jpg

burda da o çok sevdiği pıtırcığı .onu almaya gör valla yıkatmıo bile bana velet ortalı yıkıo :mymeka: CADIARZU
ama yinede onu çok seviyorum ya benim çoçum valla ....

dsc01739hx0.jpg

buda benim mavişim o kadar ilgilenmeme rağmen bir türlü konuşamadı arkadaşlar aşkım diyo dediler ama ben bir türlü anlayamadım hatta ben onu severken aşkııııııım diyorum arkadaşlar ıııı yı uzatıyo dediler bunun yanında kapı zilimizi tam yapıyo gelen misafirler kaç defa kapı çalıyo dediler ama çalmıyo benim ıslığımın aynısını yapıyo ve ben ona öpücük atıyorum onunda aynısını yapıyo
dsc00296dg3.jpg

dsc00547th3.jpg

dsc00550lp4.jpg

ve bir şey sorucam yaklaşık 2 haftadır yeni bir kuş daha var erkek benim mavişim kız bir türlü alışamadılar bir birlerine bazen öpüşüyolar bazen kavga ediyolar çoğu zamanda didişiyolar nasıl alışıcak bunlar birbirlerine bilmiyorum ne yapmam gerekiyo acaba

Son düzenleme:
ya kızlar birde bir şey sorucam biz mavişi alırken kız erkek nasıl olur bilmiyorduk bize erkek dediler sonradan araştırdım erkek muhabbet kuşların gagasının üst kısmı mavi olursa erkek diğer renk olunca kız oluyomuş bu sayede hep oğlum diye sevdiğim kuşumun cinsiyetinin kız olduğunu öğrendim doğrumudur bu düşüncem ama bir türlü sevgilisi olucak erkeğe alışamadı

Kızlar öpücük atması için neler yapmamız gerek.kıskandım valla

Bebisleriniz cok tatli yaaa.Allah uzun ömürler versin hepsine.
Bizim de 2 ay öncesine kadar bir bebisimiz vardi.
Adida $eker di.Cocuklarin da benimde nese kaynagimizdi.
Ama maalesef öldü.
Bir hafta boyunca bende agladim cocuklar da agladi.
Unutamiyorduk bir türlü.Gerci hala fotosunu falan görünce kötü oluyoruz.
Bizimki hasta falan degildi,neyden öldü biliyormusunuz.
Biz ise gitmistik evde kimse yoktu.Biz isteyken de cok kötüydü hava ve gök gürlemisti kac kereler,bayaaa siddetli bir sekilde.
Neyse biz eve geldik,$ekeri kafesinden cikardik ama topalliyordu ve resmen cani hafiflemisti.
Cok halsizdi.Bende hemen veterinere telefon ettim ve durumu anlattim,o da getir dedi.
Ben giyinirken baktim gözleri iyice kapaniyor.
Ben nasil agliyorum,$eker ölme diye.Ama maalesef bana cok yalvarir gibi bakarak öldü kusum.
Veterinere telefon ettim,neden ölmüstür diye.Dediki muhabbet kuslari gök gürlemesinden cok korkarlar,kendilerini kafeste etrafa vururlar siddetle.Evet gercektende kafesteki üzerinde oturdugu cubugu düsmüstü.Yani biz evde yoktuk diye gök gürlemsinden korkmus.
Ama ölmek icin resmen bizi beklemis.Canimdi o benim yaaa.
Ay hatirlayinca yine kötü oldum.Aslinda baska bir tane alsakmi diye düsünüyoruz ama o da öldügü zaman nasil dayaniriz üzüntüsüne.

Bence yenisini alın.sizi çok iyi anlıyorum.AMA BİR SÜRE SONRA YENİ GELEN ESKİSİNİN ACISINI UNUTTURUYOR.Yeni kuşum 3 aydır bizde ama sadece ayağımıza konuyor o kadar.öyle istiyorumki omzuma konmasını...................................

yastev cim bayildim muhabbet kusuna o ne tatli oyle ayy bide opuyor ya yerim onu ben ya :asigim:

maaşallah hepsine. hepsi birbirinden tatlı. sanki yetiştirdiğim tüm kuşlarımı bir arada gördüm. nerdeyse hepsinden birer tane vardı bende. ama hepsi gitti.çok canımı yaktılar,özellikle çikom. şimdi iki tane tatlış kedim var..

getattachmentiz8.jpg

Aha bu da benim kirli pasaklı Çaça:asigim:
Boy: 12 cm
Kilo: 20 gr
Ten: Sarı
3 dakikada bir mıçar, kaşınır.
Günün 6-7 saati ya kapının, ya da saatin tepesindedir.
Arada bir, canı sıkılınca ıslık çalmaya çalışır.
Konuşmaz, ötmez, kendi halinde, pasaklı; ama çekicidir, hoştur.:1rolleyes:
Kaynanasıyla da iyi anlaşır.
Adaylara başarılar dilerimtatlicadiarzu

bwenimkide çaça bende pasaklı diom oğlum çağlardan esinlenerekten koymuştuk hepinizin kuşuna maşallah allah nazardan saklasın

213qfio.jpg

140i3qb.jpg

4l4rjk.jpg

11mf5fb.jpg

2r5f14y.jpg

2rc4k9j.jpg

Arkadaşlar buda benim muhabbet kuşum adı AŞKIM yaklaşık 6 aydır bizimle şimdilik AŞKIM tam olarak anlaşılmasada CİCİKUŞ diyor ve öpücük atıyor.gayet sakin bir kuş çoğunlukla elimizde yerde geziyor,ayak parmaklarımızla ve klavye ile oynamayı çok seviyor

bende küçüklüğümden beri muhabbet kuşu besliyorum allahtan hiçbiri ölmedi sürekli taşındığımız için başkalarına verdik
o yüzden muhabbet kuşları hakkındabiraz bilgim var sorularınıza yardımcı olabilirim

Öncelikle muhabbet kuşunun cinsiyeti yavruyken kesin belli olmaz 4 aydan sonra kuşun cinsiyetini kesin olarak anlarsınız kuşunuz gagasını üzerindeki et mavi yada koyu tonda bir renk ise erkek beyaz veye pembeye çalan bir renk ise dişidir.

Muhabbet kuşlarında konuşma olasılığı erkeklerde daha fazladır dişi kuşlarda azdır .Kuşunuzu konuşturmak için oldukça sabırlı olmanız gerekli kuşla bir çocuk gibi ilgilenmelisiniz. Kuşunuzun tek olması konuşması için daha iyidir kafeste ayna olmasa iyi olur onun yerine tünekleri olabilir oynaması içinde ipe boncuk dizip kafesten sarkıtabilirsiniz.

Şimdiye kadar hiçbir kuşumun tırnağını kesme ihtiyacı duymadım.

kuşunuza eş aldıysanız eşin ayrı bir kafeste olması daha iyidir yanyana birkaçgün geçirdiklerinde anlaşamıyorlarsa başka bir eş alın

Son düzenleme:
tontik adıda erkek muhabbet kuşum var arkadasımın kuşuyla çiftleştirdim 4 yumurta cıktı bir ayı gecti çıkmadı içinden bişey. ne yapayım şaşırdım yardım edermisin bana

X