- 30 Eylül 2011
- 3.013
- 10.789
- 408
- Konu Sahibi Blondnurse
-
Al o parayı ve yalvarsa geri verme.Bazen benim eşim de istifa etmek üzerine birşeyler söylüyor,kalbim sıkışıyor o böyle konuştuğunda .Ama bizde böyle net bir plan yok.Ogluna iş kursun diye evini satan da yok....sadece " ne zaman yanımıza döneceksiniz? " diye soran aile üyeleri var
Annenin tedavisi istanbul'daymis bence istanbul'da kal. Mugla guzel herkesin hayali ama tayini aldirmadigin iyi olmus cok surmez donersin bence
ben Bodrum'da yaşıyorum, gerçekten çok güzel yer ama aşırı pahalı. 10 dk önce balkonda çayımı içiyordum şu mevsimde. ama belli bir süre sonra burası bile sıkıcı. dalaman, fethiye, marmaris hepsi kışın sıkıcı yerler, yazında kalabalıktan bunalıyoruz. hastane, doktor çok büyük dert. paranızla rezil olduğunuz bir duruma düşüyorsunuz hasta olunca. ben hala ailemi ziyarete gittiğim zamanlara ayarlıyorum rutin kontrollerimi. Akyaka Ula'ya en yakın yer orasıda kış vakti aşırı tenha, yazın kalabalıktan bunaltıyor.birde siz iki sene sonra istediğiniz gibi tayin olabilecek misiniz? boş kadro çok olmuyor buralarda . ben memuriyet işlerini çok bilmem ama.
Farklı düşünüyor olabilirsin ama bence çok şanslısın. Olumlu tarafından bakmayı denesene. Çocuğunu İstanbul gibi bir yerde yetiştirmeyi mi tercih ederdin? Muğla çok güzel bir şehir. Mutluluklar dilerim :)
Merhaba arkadaşlar.4 yıllık evli ve 8 aylık hamileyim.Eşim asker.Kayınvalidem 2 yıl önce evlenip Muğlaya taşındı.Eşiyle beraber eşimi etkileyip istifa edip Muğlaya taşınmaya ve iş kurmaya ikna etmişler.Ben kesinlikle istemiyorum ama ya boşanacağım(eşimi çok seviyorum ve istemiyorum) ya da evliliğim ve çocuğum için en azından deneyeceğim.Ocak ayında doğumum olacak,haziran gibi taşınacağız.Hemşireyim,ücretsiz izne ayrılıp 2 yıl deneyeceğim orada olmayı.O yüzden tayinimi henüz aldırmayacağım.2 de kedim var.Kayınvalidem Ulanın bir köyünde yaşıyor ve eşimin işyeri de orada olacak.Aramızda mesafe olsun ve gidip gelmek çok kolay olsun istemiyorum.Ulaya çok yakın olmayan,iyi çocuk doktorunun olduğu,iyi veterinerin olduğu,hastanesinin çalışma şartları açısından iyi olduğu,sosyal hayat olarak da bunalmayacağım(2 yıl evde olacağım) ilçeleri hangileri?Muğla merkez dedi bir arkadaşım,önerir misiniz?İstanbuldan geleceğim,sıkılmak istemiyorum orada
Yani bence sizin kv nin kafası uçmuş gitmiş. İş kurmak için ev satmak bence saçma çünkü artık ev çok çok zor satın alınabiliyor. Haydi işadamıysan, işine yatırmsk için satmayı anlarım ama bu türlüsü akıllıca olmayan bir risk. Sorf oğlunu yanına çekmek için evini satmak da kvnin aptallığı yani iş tutmazsa kv sokakta mı yatacakmış? Yani Muğla güzel bir yer ama sırf oraya yerleşmek için de işten istifa etmek bana gerçekçi gelmedi. Ben de İtalyada yaşamak istiyorum ama iş yok yani ne yaoayım:)
Ben sizi gayet akıllı gördüm. Mis gibi işiniz de varmış, en kötü durumda bebeğinize misler gibi bakarsınız.
Biz yaptık bunu MissNasıl bıktıysak artık İstanbul'dan ve kaostan, bastık istifaları (ki ikimiz de çok iyi firmalarda üst düzey yönetici idik) çıktık geldik.
Şimdi az insan çok huzur modunda takılıyoruz. Tabi bizim 16 yaşındaki cadı bir an önce üniversiteyi kazanıp İstanbul'a dönme peşinde. Ve çocuk haklı... Ama biz mutluyuz. İsteyen herkese de deli cesareti dilerim
İşte emeklilikte kurulur bu hayaller Şu an hiç planladığım birşey değildiAy ne güzel herkes emekli olup Ege'ye yerleşme hayali kurar.. Gitmedim ama güzeldir oralar.. Kv den uzakta olsun merkeze yakın olsun da yaşarsınız bence.. Hele İstanbul'ın çilesinden kurtulursunuz..
Dalaman, Ortaca, Köyceğiz yazın cıvıl cıvıl; kışın ise oldukça sessiz sakin yerlerdir.
Dalaman; havalimanı bulunması ve turistik bölge ve plajlara (Göcek, Sarıgerme, İztuzu , Dalyan) 15 km; Fethiye'ye 45 km uzaklıkta olması ile gayet avantajlıdır.
Dalaman-Ortaca birbirlerine çok yakındır ancak insanlar genelde Ortaca'da çalışır, Dalaman'da yaşarlar zira Dalaman bir ilçeden çok, büyük bir kasaba gibidir. Her yer narenciye ve zeytin tarlaları ile doludur.
Köyceğiz bu iki ilçeye göre daha gelişmiştir ancak denize uzaktır.
Fethiye için küçük bir il diyebiliriz. Yaz-kış otopark ve trafik sorunu vardır. Dalaman-Ortaca ve Köyceğiz'e göre oldukça pahalıdır. AVM, Sinema vs burada bulunur. Gezilip geri gelinesidir.
Marmaris hem gereksiz pahalı, hem gereksiz kalabalıktır. Doğu'dan en fazla göç alan ilçedir.
Bodrum kışın Marmaris kadar kalabalık değildir ancak orada da emlak fiyatları uçuktur.
Ama hepsi Muğla'dır işte. Burada biz hala gündüz verandada oturuyoruz üstümüzde ince sweatler ile. Akşamları biraz soğur (10-12 derecelere düşer). Doğalgaz sanırım sadece Muğla Merkez'de var ki Merkez bu bahsettiğim ilçelerden 5-8 derece daha soğuktur. Kışın kar yağan bölgeleri bile vardır.
Yani bence sizin kv nin kafası uçmuş gitmiş. İş kurmak için ev satmak bence saçma çünkü artık ev çok çok zor satın alınabiliyor. Haydi işadamıysan, işine yatırmsk için satmayı anlarım ama bu türlüsü akıllıca olmayan bir risk. Sorf oğlunu yanına çekmek için evini satmak da kvnin aptallığı yani iş tutmazsa kv sokakta mı yatacakmış? Yani Muğla güzel bir yer ama sırf oraya yerleşmek için de işten istifa etmek bana gerçekçi gelmedi. Ben de İtalyada yaşamak istiyorum ama iş yok yani ne yaoayım:)
Ben sizi gayet akıllı gördüm. Mis gibi işiniz de varmış, en kötü durumda bebeğinize misler gibi bakarsınız.
İşte emeklilikte kurulur bu hayaller Şu an hiç planladığım birşey değildi
Zaten sahip olduğu ve oğluna bırakabileceği tek şey bir tanecik evdi,hem de kendi memleketimizde,Bursada.Artık hiçbirşey de kalmadı.Yani batarsalar oğluna bırakacağı hiçbirşey yok.Boşuna da askeriyeden istifa etmiş olacak.Allah hayırlısını versin,ama nedense benim sözüme gelecekler gibi hissediyorum.Ve maalesef ucu yine bana ve çocuğuma dokunacak.Çok şükür ki devlet memuruyum,mesleğim var.Yoksa çoktan kafayı yemiştim
Biz de tercihimizi bu yönde kullanmıştık açıkçası zira benim de ağır hasta bir annem var ve ilk hedef min sürede İstanbul'a ulaşabilmek olmalı ki Dalaman'da oturursanız havalimanı'na ulaşım dahil 1 saatte İstanbul'dasınız demektir.Çok teşekkkür ederim bilgilendirmeniz için.En makul Dalaman gibi anlattıklarınıza göre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?