Kızım intihar etmez, ispatlayacağım! "Kızımın cinsellikle ilgisi yoktu. Zorlamış olabilirler. Kimseden korkum yok. Olayın izini süreceğim" *
Annelerin hislerinin kuvvetli olduğunu düşünmüşümdür hep... Şeyma'yı gördüğünüz ilk an aklınızdan ne geçti?
Kızımı öldürmüşler dedim o anBoynunda kemer vardı. İntihar etse, sıkı bağlı olurdu kemer... Dokundum hiç zorlamadan açıldı. Hemen suni tenefüs yaptım. Hiç ölüm görmedim ben hayatımdaHemen hastaneye götürdüm. 'Kalp bitmiş' dedilerÜzerinden zaman geçmiş. Boğularak öldürülmüş. Yüzündeki kılcal damarlar çıkmıştı ama boynunda iz yoktu.
*
Hastane boğulduğuna dair bir rapor verdi mi?
Havasız kalarak ölmüş.
*
Adli Tıp "intihar" diyor, ihtimal vermiyor musunuz?
Hiç düşünmüyorum. Katili de bulmaya kararlıyım. Benim kızım nasılsa, onlar da öyle olacak. Bu olayı kızımın arkadaşı Seda içki içmiş birine anlatmış, 'Dayanamıyorum artık intihar edeceğim' demiş. Seda iki kez çelişkili ifade verdi. Önce 18.30'da evde olduğunu söylüyor, sonra 19.46'da... Hangisi doğru?
*
Siz olayın nasıl gerçekleştiğini düşünüyorsunuz?
Nedim'le Seda'nın işbirliği yaptığını düşünüyorum.
*
Neden böyle bir şey yapsınlar?
Benim kızımın cinsellikle hiçbir ilgisi yoktu. Zorlamış olabilirler. Tek başıma da olsam bu olayı çözeceğim. Hiç kimseden korkmuyorum, tehdit alsam da vazgeçmeyeceğim. Gül denen o kadının anlattıklarını açıkladığı için Ecem zaten dün savcılığa gitti. Tehdit edilmiş. 'Bir haftaya kadar seni öldüreceğim' diye telefon gelmiş.
EŞİM BENİ 9 KEZ BIÇAKLADI
* Eşinizin evliyken sizi bıçakla yaraladığını öğrendim.
1 yıldır ayrı yaşıyorduk. Çocuklarımla birlikteydim. Kendimi zor toparlamıştım, yeniden yaşadım aynı şeyleri
*
Ne iş yapıyor eski eşiniz?
Hiçbir iş yapmıyor. Çalışmıyor.
*
Ne gerekçeyle bıçakladı sizi?
Doğum günümdü... İş yerimde oturuyordum. Zaten ayrı yaşıyorduk, mahkemeye bir iki gün vardı. Dikiş dikiyorum. Bir an deprem oldu sandım. Arkamdan gelmiş, bıçağı saplamış. Hala deprem oluyor sanıyordum. Tavana baktım hareket yok. Makinaya bastım, tekrar titredim. Kafamı kaldırdım onu gördüm. Bu arada çene kemiğime de sapladı bıçağı.
Estetik yaptırdım sonra bütün paramı harcadım. Sırtımda 9 tane bıçak darbesi vardı. Akciğerim zedelendi. Kan kalmamış vücudumda... Hiç sesim çıkmadı ama sürünerek çıktım. Komşular gelmiş hastaneye kaldırmışlar.
*
Kurtulmanız mucize o zaman?
Çocuklarım için yaşamak istedim.
*
Şeyma nasıl etkilendi bu olaydan?
Şeyma ilkokula gidiyordu. Oğullarımın biri üniversitede okuyordu, biri de liseye gidiyordu. Yargılandı... 16 yıl hapis cezası aldı. 3 yıl yattı, şartlı tahliye oldu. Babası cezaevindeyken Şeyma "Anne daha rahatız" diyordu.
*
Sevmiyor muydu babasını?
Babası çok küfür eder, içki içerdi. Beni döverdi. En son beni çocuklarla birlikte evden kovdu. Önce dükkanda yaşamaya başladık. Sonra da küçük bir ev tuttuk. Ben hep çalıştım, çocuklarıma baktım.
*
Niye tekrar barıştınız eşinizle?
5 yıl ayrı kaldık. Zorla geldi oturduğumuz eve. 'Ya barışırsın ya da kezzap dökerim yüzüne' dedi. Bizi tehdit etti.
*
Şeyma'nın babasına karşı davranışları nasıldı tekrar barıştığınızda?
Hep korkuyordu o da benim gibi
*
Maddi olarak nasıl geçti bu süreç? Ayrıldığımda rahatladım. Çünkü evliyken kazandığımı kocam alıyordu. Ayrı olduğu süre durumumu düzelttim. Ama sonra tekrar dönünce bankadan kredi aldık, 25 bin lira borçlandım.
*
Eski eşiniz, Şeyma'nın babası da sizin gibi kızının öldürüldüğünü mü düşünüyor?
Kocam katillerin içinde duruyor. Düşmanlarımızın yanında duruyor. Sırf benim moralim bozulsun diye... O hiçbir şey yapmasın. Ben hepsini ispatlayacağım.
MÜGE ANLI
TAKVİM