• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Müge Anlı'yla Tatlı Sert - Atv

TAŞ PARÇASINDA PARMAK İZİ

Musa K.'yi öldüren kişilerin yakalanmasına yönelik soruşturma da dün son aşamaya gelindi. Polis, Musa'nın yanında yürürken görülen 17 yaşlarındaki gencin, cinayetin işlendiği yere 50 metre uzaklıktaki Devlet Demir Yolları'na ait 4 adet güvenlik kamerasına yansıdığını da belirledi. Bununla birlikte cinayeti bu kişinin işlemiş olma ihtimali iyice arttı. Ekipler, katil zanlısının yüzünün sol tarafından siyah bir ben, kulağından çene altına kadar 2 santimlik kesik izi bulunduğu ve hurdacılık yaptığını belirledi. Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde yapılan incelemelerde ise iki adet büyük taş parçasında parmak izi tespit etti. Bu arada Musa ve görüntülere yansıyan genci, Musa'nın kaybolduğu gün gördüğünü söyleyen 13-14 yaşlarında bir görgü tanığı ortaya çıktı. Görgü tanığının, "Çocuğu çeke çeke götürüyordu, tartaklıyordu. Beni görünce bana da küfür etti, gitmemi söyledi. Ben de kaçtım" diye ifade verdiği belirtildi.

mynet haberden alıntıdır..

Musa'nın 'katilleri' var!

'Hacker Musa' cinayetine birden fazla kişinin katıldığını, deliller kanıtladı. Emniyet ise vahşetin nedeni olarak 'aile içindeki bir sır' yorumunu yaptı
Erzurum'da kaybolduktan sonra cesedi bulunan Musa Kang'ın (12) cinayeti arapsaçına döndü! Katil zanlısı olarak gözaltına alınan Musa'nın kuzeni S.K.'nın (17) kefaletle serbest bırakılmasına savcılık itiraz etti. ıstanbul'daki Kriminal Laboratuarı'ndan gelen inceleme sonuçları ise akılları biraz daha karıştırdı. Çünkü sonuçları gören Erzurum Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, "Cinayeti bir kişinin işlemediğine dair elimizde ciddi deliller var. Cinayete S.K.'nin yanı sıra bir kişinin daha ortak olduğunu düşünüyoruz" dedi.

KAYIP ÇOCUK BULUNDU
Dedektifler de cinayete aileden birilerinin yardım ettiği ihtimalini değerlendiriyor. Musa'nın annesi Fadime Kang'ı tekrar sorgulayan yetkililer, olaya aile içindeki bir sırrın neden olabileceğini düşünüyor. Zanlı S.K.'yı sorgulayan savcılık da bu ihtimal üzerinde duruyor. Bu arada kentte kaybolduğu açıklanan M.A. (11), amcasının evinde bulundu.

Veliler panik halinde

Ömer Duygun ılköğretim Okulu öğrencisi talihsiz Musa'nın vahşice öldürülmesi, tüm kentte derin üzüntü yaratırken velileri de büyük endişeye sevk etti. Erzurum'daki tüm okulların kapılarında polisler nöbet tutmasına rağmen anne-babalar çocuklarını okula kendileri götürüp- getirmeye başladı. Bu arada Erzurum Valiliği, okulla ilgisi olmayan kişilerin okullara yaklaşmasını yasakladı. Görevli olmayan kişilerin okullara 100 metreden fazla yaklaşması durumunda 100 TL para cezası kesileceği açıklandı.

takvim gazetesi

Musa K.'yi öldüren kişilerin yakalanmasına yönelik soruşturma da dün son aşamaya gelindi. Polis, Musa'nın yanında yürürken görülen 17 yaşlarındaki gencin, cinayetin işlendiği yere 50 metre uzaklıktaki Devlet Demir Yolları'na ait 4 adet güvenlik kamerasına yansıdığını da belirledi. Bununla birlikte cinayeti bu kişinin işlemiş olma ihtimali iyice arttı. Ekipler, katil zanlısının yüzünün sol tarafından siyah bir ben, kulağından çene altına kadar 2 santimlik kesik izi bulunduğu ve hurdacılık yaptığını belirledi. Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde yapılan incelemelerde ise iki adet büyük taş parçasında parmak izi tespit etti. Bu arada Musa ve görüntülere yansıyan genci, Musa'nın kaybolduğu gün gördüğünü söyleyen 13-14 yaşlarında bir görgü tanığı ortaya çıktı. Görgü tanığının, "Çocuğu çeke çeke götürüyordu, tartaklıyordu. Beni görünce bana da küfür etti, gitmemi söyledi. Ben de kaçtım" diye ifade verdiği belirtildi.

kücük kiz bu izin burundan kulaga dogru yanak boyunca oldugunu demislerdi bununku burundan ceneye kadarmis ya düsünüyorum acaba gercekten bir karistirma mi var eger öyleyse bu kötü olur...
60 bin verirlerse birakacaklarmis cünkü henüz bir maddi kanit yokmus adli tiptan gelen seylerde bunu yada baskasini gösterirse tam suclu sayiliyormus..ya kafam karisti yapti mi yapmadi mi ? o kadar sorguda 16 yasinda cocuk neden cözülüp yapmadim diyor valla kafam cok karisik yazik olan musaya oldu

Musa cinayetinde ki sır perdesi hala aralanamamış ;( Erzurum da 14 yaşında bir erkek çocuğu daha kaybolmuş.. Cidden polis yanlış kişiyi mi aldı acaba..

ERZURUM -(ıHA) Erzurum'da ilköğretim okulu öğrencisi Musa Kang'ı (13) öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan amacısının oğlu 16 yaşındaki S.K. 'nın verdiği ifadede Musa'nın ağabeyisi Abdulkadir Kang ile yakın arkadaş olduğunu belirtti. Abdulkadir'le evlerinde değil, dışarıda buluşup gezdiklerini anlatan S.K. ifadesinde "Musa'yı o kadar iyi tanımam. Musa'yla en son iki yıl kadar önce görüşmüştüm. O tarihten bu yana Musa'yı hiç görmedim" dedi.
Erzurum Valisi: Ek gözaltı olabilir
11 Kasım günü saat 18.00 sıralarında yakalanan abisi Mürsel Kang'la birlikte Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube'ye götürülen S.K. psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısına ifade verdi. Arkadaşı olan amcasının oğlu Abdulkadir'e başsağlığı dileğinde bulunmak için 11 Kasım günü saat 12.00-12.30 sıralarında Cennet Çeşme Sokaktaki evlerine gittiğini kaydeden S.K., Abdulkadir Kang'ın ıstanbul'dan gelecek olan teyzesinin oğlunu karşılamak için otobüs terminaline gittiğini belirtti. Bir süre bekledikten sonra çıktığı için yemeğe gittiğini ve burada polisler tarafından gözaltına alındığını söyleyen S.K., abisi i Mürsel'e ait metal doğrama atölyesinde çalıştığını bildirdi.

Musa ile birlikte güvenlik kameralarında gözüken kişinin kendisi olmadığını savunan S.K., "3 Kasım günü kesinlikle Musa'yı görmedim. Zaten Musa'yı iyi tanımam. Musa'yı en son iki yıl kadar önce görüşmüştüm. O tarihten bu yana da Musa'yı hiç görmedim. Hiçbir şekilde kaçırmadım. 3 Kasım günü saat 07.00- 07.30 sıralarında Ayazpaşa Caddesinde Musa ile dolaşmadım. Benim kapşonlu krem renkli montum yoktur. Öyle bir pantolon ve ayakkabım da bulunmuyor. Her zaman kot pantolon ve siyah kapşonlu polar giyerim. Ben o gün Sanayi'deki işyerimizdeydim. 3 Kasım ve sonrasında aldığımız demir doğrama işlerini yaptım. Musa'nın anne ve babası çok ağladığı için dayanamadığım için cenazeye katılamadım. Bilgisayarı iyi kullanıp kullanmadığından haberim yok. Musa'yı kesinlikle öldürmedim. Benim bu olayla ilgim yok. Öldürmem için hiçbir neden göremiyorum. Ben Şükrüpaşa Mahallesinde oturuyorum, cesedin bulunduğu yere yakın. Ancak, ıstasyon yakınındaki bu araziyi hiç bilmem. Öyle bir metruk yapıdan haberim bile yok. Hiç oraları görmedim" diye konuştu

Öte yandan S.K.'nın abisi Mürsel Kang, kardeşinin ifadelerini doğrulamakla kalmadı ve birlikte 3 Kasım günü atölyede sabahtan akşama kadar çalıştıklarını söyledi. Öldürülen Musa'nın ailesiyle kendi aileleri arasında hiçbir husumet bulunmadığını kaydeden Mürsel Kang, iki ailenin birbirini çok sevdiğini söyledi. Güvenlik kamaralarındaki kişiyle kardeşinin hiçbir benzerliği bulunmadığına işaret eden Mürsel Kang, olaydan büyük üzüntü duyduklarını, kardeşinin suçsuz olduğunu belirtti.
Musa Kang'ın öldürülmesi üzerindeki esrar perdesini kaldıracak olan örnekler Trabzon Adli Tıp Kurumu Başkanlığına bugün ulaştı. Musa Kang'ın kan-idrar ve iç organlarından örneklerin bulunduğunu belirten uzmanlar, 3- 4 gün içerisinde gerekli raporların düzenlenerek Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceğini bildirdiler.
Öte yandan cinayetle ilgili soruşturmayı sürdüren Erzurum Emniyet Müdürlüğü, Musa'nın cesedinin bulunduğu 9 Kasım'dan bu yana 30'a yakın kişinin ifadesi alındığını, Musa'nın okulu önünde çekilen kuzen S.K.'ya ait fotoğraftaki diğer iki kişinin de sorgulananlar arasında bulunduğu bildirildi. Öğrencileri yanıltmak amacı ile aynalı camdan teşhis sırasında, 16 yaşındaki S.K.'nın yanında göz altına alınan toplam dört kişiyle birlikte üç de genç sivil polis yerleştirdiklerini anlattılar. Aynalı camdan izleyen tanık öğrencilerin her defasında değiştirilmesine rağmen S.K.'nın numarasını söyledikleri ifade edildi.

Evlerinden 3 Kasım sabahı Ömer Duygun ılköğretim Okuluna giderken yolda karşılaştığı iddiaya göre kuzeni S.K. ile birlikte kaybolan ve 9 Kasım günü gece yarısına doğru cesedi bulunan 7'nci sınıf öğrencisi Musa Kang'ın katil zanlısı olarak tutuklanan S.K.'nın serbest bırakıldığı iddiaları bir anda Türkiye'ye yayıldı. Bazı televizyonların alt yazı geçmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığının telefonları kilitlendi. Nöbetçi Mahkemenin tutuklama kararının altına S.K. için 60 bin lira kefalet ödenmesi halinde serbest bırakılacağı yolundaki hakimin görüş yapması yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.
Baro Başkanı Naci Turan, tutuklamayı yapan yargıcın kefaletle serbest bırakılmasına karar vermekle karara 'şerh' koyduğu belirtti.
Başkan Naci Turan, "Tutuklama kararı verildi ama bem CMUK nedeniyle görevli avukat arkadaşlarla bizzat görüştüm. Sadece bir teşhisle tutuklanmış. Görüntülerde samimi bir hava içinde gidiyor olmaları, polisin yakın akrabaya arkadaşa ve tanıdıklarına yönelmesini sağladı. Avukat arkadaşımla görüştüm çocuklar zanlıyı göstererek, 'buna çok benziyordu' demişler. Diğer bulguların mutlaka desteklemesi gerekiyor. Yani olay mahallindeki suç izlerinin kalıntılarının, sigara, parmak izi, tükürüklerin desteklemesi gerekir. Bağımsız mahkemeler kamuoyu ile ilgilenmez. Kefalet parasını yatırırsan serbest kalabilir diye şerh düşülmüş. Mahkemede delilleri çok kuvvetli bulmamış. Suçun ağırlığı ve mevcut teşhis tutanakları doğrultusunda tutuklama cihetine gitmiştir. Mahkeme doğru, isabetli bir karar vermiştir. Delillerle başka bir zanlı ortaya çıkabilir yada mevcut zanlı aleyhinde daha da kuvvetlenebilir. Hala polisin araştırması devam ediyor. Kefalet maddesi için 'şerh' de denilebilir. Polisin elde etmiş olduğu deliller ve teşhis tutanakları sebebiylede hakim tutuklamak zorunda kalmıştır. Erzurum Emniyeti bu konuda iyi çalışmaktadır" diye konuştu.

mynet haber

MUSAYA AĞIT

--------------------------------------------------------------------------------

Ahh musa! Kar yağar kirpiğine erzurum gözlü çocuk, gözlerinin ferinde kırık çizgiler.bir iz yığını şimdi arşivler, başına hoyratça çalınan taşlar, başıma düşmekteler bir menekşe tenhada can verirken kıstı ışığını yldızlar! Zaman meçhul işkenceden çıkmışken,Yürekler savunmasız,Alışık değil manalar,ışıkla ışıyordu bileğinde yaralar ,ve gözyaşından mezarlar Bir zamanlar Gülümseyen gamzelerden ınce,ince dökülen haykırışlar ah musa! erzurum yüzlü çocuk...KAYIP ŞAıR (alıntı)

Kaçtı sanıldı kafede çıktı

Musa Kang cinayetinin şokunu yaşayan Erzurum, yeni bir kayıp haberiyle sarsıldı. Aziziye ilçesinde önceki sabah Kur'an kursundan iğne vurulmak için sağlık ocağına giden 14 yaşındaki R.A., ortadan kayboldu. Küçük çocuğu arayan ekipler, tüm birimlere 1.50 boyunda ve 45 kilo olduğu belirtilen R.A.'nın eşkalini bildirdi. Kent halkı bir kez daha kayıp korkusu yaşarken sevindirici haber akşam saatlerinde geldi. ınternet kafede görülen R.A., polis tarafından alınarak ailesine teslim edildi. Küçük çocuk kaçırılmadığını, ailesine kızdığı için kendisinin kaçtığını söyledi.

Yeni neslin tiryakiliği: Metin 2

Küçük Musa'nın 'Metin-2!' adlı oyun yüzünden öldürüldüğü ileri sürülmüştü. Takvim, bu iddianın izini sürdü! ınternet cafelerde milyorlarca miniğin bu oyunu oynadığı görüldü
Çocuklarla görüştük
Gerçek dünyanın pek iyi olmadığı söylense bile "sanal alem" gerçeğini aratmaya başladı! Son günlerde Türkiye'yi sarsan bir cinayet, internette oynanan oyunların nasıl bir tehlike yarattığını kanıtladı! Erzurum'da bir anda kaybolup sonra feci şekilde öldürülmüş olarak cesedi bulunan Musa Kang'ın (13), her gün internet kafelere gittiği, burada da özellikle "Metin-2" adlı oyunu oynadığı ortaya çıkmıştı. Hatta karanlık cinayetteki en güçlü iddia, talihsiz çocuğun bu oyunda çok ilerleyerek elde ettiği şifreler yüzünden öldürüldüğüydü. ışte "eski neslin" pek anlam veremediği ancak yeni nesli peşinden sürükleyen "Metin-2" adlı oyunu Takvim araştırdı. Tiryakileriyle birebir görüştü!

'Bu yüzden öldürülmüştür'
Tüm dünyada hızla yayılan oyunda yaş sınırı yok! ınternet kafelere giden ve yaşları 5 ila 17 arasında değişen çocukların çoğunun tercihi de "Metin-2"... Oyuna başlamak için bir miktar para ile bazı silahlar almak gerekiyor. Oyunda ilerleyen kişiler, elde ettikleri silahlarını internet kafelere satıyor. Yeni başlayanlar da internet kafelerden bu silahları parayla satın alıyor. Böylece ortaya inanılması güç bir rant çıkıyor! Kimisi üzerindeki okul formasıyla, kimisi utangaç bakışlarıyla internet kafeye giden çocuklar, anne-babalarının çalıştığını, kendileriyle ilgilenecek kimse olmadığı için oyunlarla vakit geçirdiklerini söylüyor. Hepsinin ortak olduğu bir başka nokta ise Erzurumlu Musa Kang cinayetindeki yorumları: Musa bu oyun yüzünden öldürülmüş olabilir...

'Yeni tutuklamalar olabilir'

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Musa Kang cinayetiyle ilgili olarak yeni tutuklamalar olabileceğini açıkladı. Olayla ilgili tutuklanan S.K.'nin kefaletle serbest bırakılmasının doğru olmadığını da belirten Vali Öztürk, "Olayı çözmek için tüm ekipler yoğun olarak çalışıyor" dedi.

Bir kalkanın değeri 3 bin TL

Çocukların en çok tercih ettiği oyunların başında "Metin-2" ve "Knight Online" geliyor. ıki oyun da temelde aynı ilkeye dayanıyor. Birinci bölümden başlayıp oyun içindeki yaratıklar öldürülmeye çalışılıyor. Oyun, tek ya da birçok oyuncuyla aynı anda oynanabiliyor. Yaratıklar öldürüldükçe bölümler geçiliyor, puan kazanılıyor. Her bölümde ilerledikçe, sanal karaktere "giysi, takı ya da silah" alınabiliyor. Bu aksesuarlar karakterin güçlendirilmesini sağlıyor.

Savaş odaları var
ışte bu giysi, takı ya da silahlar, gerçek hayatta 2 ila 3 bin TL arasında başka oyunculara satılabiliyor. Ayrıca oyunun destekçisi olan "www.frmtr.com/ionia- p/" adlı sitenin pazarında da satış yapılabiliyor. Bazen de bunları internet kafe sahipleri alıp, yeni ve hevesli müşterilerine sunuyor! Oyunun bazı bölümlerinde ise savaş odaları bulunuyor. Savaş odasına giren bir oyuncu, başka oyuncu ile savaşıyor. Amaç tabii ki birbirini öldürmek...

takvim gazetesi

Küçük kızın tarifi Levent denen çocuğa daha çok uyuyordu.

aptal saptal insanlar...:kızgın:
ne anlattıkları belli değil...telefonlar ellerde oyuncak olmuş."alooo kimsin? hadi kaçalım!"yuh yaaa olaya bak:kızgın:

Back