Sana katılıyorum.Herşey dönüp dolaşıp cahillikte son buluyor.Eğitimsiziz ama eğitilmekte istemiyoruz.AÇEV in 6 yaş grubu çocukları olan annelere yönelik programına katılmıştım.Eğitim veren hanım okulllaragidip annelere rica ediyordu.Kadıncağız pazarlara çıkmış yanında o yaşlarda çocuğu olan kadınlara anlatmaya çalışmış ama çok gelen olmamıştı.Şarkılı laylaylomlu toplantıya çağırsaydı millet nasıl toplanır eşini dostunuda çağırırdı.Halbuki okadar yararlı bir programki.Zaman zaman burada da rastlıyorum bu programa katılanlara.Ama dediğim gibi cahiliz ama eğitilmek istemiyoruz.Evlenmeyi,çocuk yapmayı marifet sayıyoruz.Çocuk eğitmeye gelince sadece okulda eğitim verileceğini sanıyoruz.Bazen çok korkuyorum gelen nesilden.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..ayrica cok dusundum kizlar sizede sormak istiyorum muge de dahil bu tur programlarda olaylari ve magdurlari inceleyin ister Muhammet Musa bugunku kiz sayamadigim nice konu magdur ve maktulleri toplumun okur yazar egitim orani dusuk bolumunden baba bugun iki kelimeyi bir araya getiremiyor ki kizini egitsin ya Dilber kendi ne ki cocuklarini yetistirecek ve tabi digerleri toplumun seviyesi egitimi dustukce islenen cinayetler kacmalar ortadan yokolmalar artiyor ben daha katledilmis egitimli aile cocugu gormedim toplumca egitilmeliyiz ki bu olaylara dur densin hangi akli basinda insan akilli insan cocuguna bayramda seker toplamasi icin sokaga bu denli salar minicik cocugu bakkala yollar sonra o cocuk komsunun sobasindan cikar Sukran olayinda dilegin kocasi sukruye bakin zekada degilsede algida sorun var bu adamdan olan egitilen cocuktan ne olur sakin yanlis anlasilmasin bahsettigim zeka ozur degil cahillik egitimsizlik isimiz cok zor Avrupa birligi meraklisi degilim desteklemiyorum ama neden bu kadar puruz yasandigida ortada bence