• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Müge Anlı'yla Tatlı Sert - Atv

Bak canım bu da çok ağır oldu....benim 13 yaşında bir kızım var.Her an peşindeyim İstanbul Bakıköy de yaşıyoruz .2 senedir dershaneye gidiyor.Kışın saat 7 de çıkıyor ufaklığımı anneme, komşuya bırakıyorum,evimi ihmal ediyorum onu almaya gidiyorum.Belki 1 sene daha peşinde olabilirim.Lise de de takipteyim.Ama o da bir hayat yaşayacak. hayatı öğrenmeye başlayacak düşe kalka, üzülüp ağlayarak.Eşimde bende sık sık olabilecekleri hayatın ve bu hayatta karşılaşacağımız insanların acımasızda ,çok iyide olacağını anlatıyoruz,sahip çıkıyoruz.Ama karşısına çıkacak insanların ailesi de benim kadar sahip çıkmıyorsa insanlığı öğretmiyorsa,ne yapacağım.Rabbim hepimizi iyi ve kafası sağlıklı insanlarla karşılaştırsın...

canım seni tebrik ediyorumvereliniortak

Gecenin bir vakti dediğiniz saatei göüznüz görüyormu hanfendi 19.30 civarı zaten öldürülmüş kız.
Sz kim oluyorsunuz ki aileyi yargılıyorsunuz. Bir oh iyi olmuş evde otursaymışda öldürülmeseymiş demeniz kalmış. Nereden bilsin babası kız ben Ayşedeyim dese fatmadan çıksa babadan anadan biliniyor. Yalan söylüyorsa ve baba buna güveniyorsa kim suçlu!
Başa gelmeden insnlar bazı şeyleri anlamıyor.

Sizde bunlardan birisiniz. Büyük konuşmayın kimse istemezdi böle birşeyi.

Vay edendim nasıl babaymış
Bablığı sizemi soracaktı. Hiç röportaj dinlememişsiniz siz anlaşılan kız hep vaktinde
gelirmiş eve öyle gezip tozan başka yerlede kalan biri değil ki öyle bile olsa sonu bu
olmamalıydı.
Diyorum ya başınıza gelmemeiş hiç birşey dışardan ahkam kesiyorsunuz.

O yaştaki bir kız istese herşeyi yapar 18 yaşında. Sen döversin söversin ama gene
yapacaksa yapar. Babalığa analığa laf etmemek lazım. Sonuçta psikopat olan münevver
değil cem. Nereden bilebilirdi o içten pazarlıklı şerefsizin kendini öldüreceğini.

Firinizi özgürce söyleyin ama geçip burada süper anneymiş gibi ahkam kesmeyin bazen anne babanın elinden birşey gelediği durumlarda oluyor. Sizin başınıza gelmemeiş ne
güzel oyüzden endinizi mükemmel hissedebilisiniz ama başınıza gelirse birgün(tabi Allah
vermesin kimseye) ozaman siz suçlandığınızda içiniz çok acır haberiniz ola

vereliniortak​

Bak canım bu da çok ağır oldu....benim 13 yaşında bir kızım var.Her an peşindeyim İstanbul Bakıköy de yaşıyoruz .2 senedir dershaneye gidiyor.Kışın saat 7 de çıkıyor ufaklığımı anneme, komşuya bırakıyorum,evimi ihmal ediyorum onu almaya gidiyorum.Belki 1 sene daha peşinde olabilirim.Lise de de takipteyim.Ama o da bir hayat yaşayacak. hayatı öğrenmeye başlayacak düşe kalka, üzülüp ağlayarak.Eşimde bende sık sık olabilecekleri hayatın ve bu hayatta karşılaşacağımız insanların acımasızda ,çok iyide olacağını anlatıyoruz,sahip çıkıyoruz.Ama karşısına çıkacak insanların ailesi de benim kadar sahip çıkmıyorsa insanlığı öğretmiyorsa,ne yapacağım.Rabbim hepimizi iyi ve kafası sağlıklı insanlarla karşılaştırsın...

canım bak seni gerçekten tebrik ediorum beni eleştirmiş olsan bil ebana olan tavrın okadar sıcakki eleştirine bile kızmıorum...kaldıki bi anne baba olarak bunları yapmak bizim hakkımız ama sen durumu okadar güsel izajh etmişsinki valla üstüne söylicek söz bulamıorumm

valla sende istediğini söyleyebilirsin canım ama bunlar benim fikirlerimm..kimsede bunu yargılayamazz.....sende dahilsin buna....eğri oturup dooru kunuşş..madem düzgün bi iş yapıcaklardı neden kameralardan güvenlikten saklanıyorlar...

sanane ne iş yapacakları seni ne ilgilendirir kastin yatmak falansa bu da bizi ilgilendirmez o işi yapacak kızında öldürülmeyi hakettiğini düşünmüyorum.
Zaten senin üslubundan belli düşüncelerin:delphin:
Tartışmayacağım seninle bilmem ne haber kanalındaki yazışmlaara benziyor yazıların.
Orada da o saatte gezen ölsün zaten o kız yaşamıyordu yazmışlardı sinir olmuştum
yobaz yobaz konuşmak bu olsa gerek. Allahın verdiği canı Allah alır yapılan bir günah
varsa o Allahla kul arasındadır. Kul hakkı olmadığı sürece sana bana düşmaz kimin
öldürülüp kimin yaşatılacağı tamam mı

valla sende istediğini söyleyebilirsin canım ama bunlar benim fikirlerimm..kimsede bunu yargılayamazz.....sende dahilsin buna....eğri oturup dooru kunuşş..madem düzgün bi iş yapıcaklardı neden kameralardan güvenlikten saklanıyorlar...

Aile bu sözleri okusaydı evlat acılarını bir kere daha derinden ve taze yaşarlardı herhalde...Okuduklarıma çok üzüldüm...Ben o ailede yaşamadım,babanın ananın içinde değilim..o arkadaşlığı da ben yaşamadım...Olayda binlerce ayrıntı var bunları analiz edip toparlayıp budur diyebilecek durumda da değilim ...bu kadar kesin konuşmaları çok yanlış buluyorum.Etik tarafını,şunu bunu geçtim en başta günah bence ya...Allah kimsenin başına vermesin.

Son düzenleme:
Sağol canım.Ama gerçekten bu zamanda kız olsun erkek olsun çocuk yetiştirmek çok çok zor..hayat çok zor...tekrar diyorum rabbim bizi kötülerden korusun...

amiinn diorum canım yaa.....yani alında şu topicde herkes senin gibi eleştiri yapabilse daha güsel paylaşımlar olur ama hani damara damar basmak vardırya o olay oluo ve maalesef tahrik oluorumm..nese canımmm saol sen çok güsel yazmışsın...çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor..rabbim senin çocuklarını ve herkesin çocuklarını anne babalarına bagışlasın..

amiinn diorum canım yaa.....yani alında şu topicde herkes senin gibi eleştiri yapabilse daha güsel paylaşımlar olur ama hani damara damar basmak vardırya o olay oluo ve maalesef tahrik oluorumm..nese canımmm saol sen çok güsel yazmışsın...çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor..rabbim senin çocuklarını ve herkesin çocuklarını anne babalarına bagışlasın..

Amin.....

Aile bu sözleri okusaydı evlat acılarını bir kere daha derinden ve taze yaşarlardı herhalde...Okuduklarıma çok üzüldüm...Ben o ailede yaşamadım,babanın ananın içinde değilim..o arkadaşlığı da ben yaşamadım...bu kadar kesin konuşmaları çok yanlış buluyorum.Allah kimsenin başına vermesin.

valla canım benim yazdıklarımda bişi yookk..sen açta bi facebook gruplarına bakk daha çok üzülürsün ozman

sanane ne iş yapacakları seni ne ilgilendirir kastin yatmak falansa bu da bizi ilgilendirmez o işi yapacak kızında öldürülmeyi hakettiğini düşünmüyorum.
Zaten senin üslubundan belli düşüncelerin:delphin:
Tartışmayacağım seninle bilmem ne haber kanalındaki yazışmlaara benziyor yazıların.
Orada da o saatte gezen ölsün zaten o kız yaşamıyordu yazmışlardı sinir olmuştum
yobaz yobaz konuşmak bu olsa gerek. Allahın verdiği canı Allah alır yapılan bir günah
varsa o Allahla kul arasındadır. Kul hakkı olmadığı sürece sana bana düşmaz kimin
öldürülüp kimin yaşatılacağı tamam mı

tam ben yazıyodum ki senin yazını okudum
tebrik ediyorum arkadaşım vereliniortak
size ne yaa ister yemek yemek için gitmiş olsun ister başka şey için
bizi ne ilgilendirir her koyun kendi bacağından asılır

valla canım benim yazdıklarımda bişi yookk..sen açta bi facebook gruplarına bakk daha çok üzülürsün ozman

Sen direk hakketmişlere getirmişsin lafı ...daha ne yazacaktın bilmiyorum valla...Ben üzülüyorum zaten..her gazeteyi,televizyonu,interneti açtığımda...Üzülmeklede kalmıyorum önlemde alıyorum tabi ama..özeti hakketmişler tarzı yazılar çok kötü bence...

ya valla tuhafsınız yaa...ondan sanane bundan sanane ozaman size ne yaaaa o cinayettennn.....

Sanane bana ne olayı değil bu..Çok kötü birşey elbet ders alacağız,daha çok önlem vs..ama ortada çok büyük bir acı var...Biraz saygı bence...Biraz bana nasıl davranılsın istiyorsam karşıya da öyle davranmalıyım kuralı...Ortada bir hata varsa da hatalar insanlara mahsus birşey...

ben de 23 yaşındayım okuyorum ailem her zaman benimle ve abilerimle çok ilgili olmuşlardır babamdan çekinirim otoritesi vardır herkesin üstünde ve hukukçu olduğu için de bizim şimdi duyup da şok olduğumuz olaylar ona çok sıradan geliyo çünkü o mesleği gereği böyle aptal saptal insanlarla sürekli karşılaşmış o yüzden de çok korumacıdır izin vermez her şeye..arkadaşlarımda kalmama asla izin vermez her ne sebeple olursa olsun gece evinde uyumanı istiyorum der ama tabi akşam da dışarı çıkıoyrum annem erkek arkım olduğunu bilmesine rağmen dışarı çıkınca kız arklarımın ismini söylüyorum ikisine de yani demek istediğim siz ne kadar korumacı veya modern bi aile olursanız olun çocuklarınızın mutlaka sizden sakladıkları şeyler vardır ve münevver daha 17 yaşındaydı nasıl bi güven sağlamış ki cem onda evine gidiyo işte çocuk gitar çalıcam yemek yapıcam fln diyo o yaşta kız da bi sakınca görmüyo tabi inanıyo böyle romantik konuşmalara...dahası kızın erkek kardeşi enver bile güveniyo çocuğa..ve konuşmada cem ona söyleyebileceğin bi bahane yok diyo yani demekki daha önce de cem münevveri eve götürmek istemiş ama münevver hep bi bahane bulmuş,güvenlik var demesi de hani adam cemin annesine fln söyler kız geldi eve diye kadın da yanlış anlar münevver hakkında kötü düşünür diye münevver huzursuz olmuş demekki...ayrıca bi insan bırakın masum temiz birini hayat kadını bile olsa böyle bir muameleyi hiç ama hiç kimse haketmez....

tatlicik cnm keske dedigin gibi cocuklari ergenleri istedigimiz gibi kontrol altina alabilsek yahut oyle birsey olsaki heran ne yaptiklarini gorebilsek...
Malesef ki bu mumkun degil tabii ki cocugunun arkadaslarini, gorustugu insanlari taniman lazim, onu anlayabilmen konusabilmen lazim evlat sahibi oluyorsak bunun sorumluluklarini da yerine getirmeliyiz saldim cayira mevlam kayira, kim kime dum duma durumu olmamali zaten bu aile de cocuklariyla mumkun oldugu kadar ilgililermis arkadaslarini, servise binis saatlerini, okul cikis saatlerini bilirmis,
gun icinde kiz msj atarmis surdayim burdayim yanimda su su kisiler var diye...
Cem' i de taniyorlarmis nerden bilebilirler ki piskopat olacagini en yakin arkadaslari bile bu adam normaldi cok sakindi diyebiliyorken, arti yapacak adam kafasina koymus adam ruhu piskopat adam yapacagini gunduz gozune de yapar..
O yuzden baba olsaymis da kizina sahip ciksaymis laflarini hos karsilamiyorum face'deki yorumlari da okudum vay efenim servet avcisi munevver iyi oldu gibilerinden hic yakisik almiyor..

münevver ile cem iki arkadaştılar...sonra sevgili oldular...dışarda okula gidiyorum deyip orda burda dolaşan..yanak yanağa dudak dudağa o kadar çok genç var ki...bunların belki aileleri var belki yok..problemleri var...kısa kesicem ve hepinize aynı soruyu sorucam...şimdi bu genç kızlar hepsi öldürülmeyi mi hakediyorlar...muhakkak bi takım hatalar var...münevverin annesi herşeyi biliyodu ve kabulleniyodu...kabullenmemeliydi bence...kız o kadar rahat olamamalıydı...ama olmuş bi kez...hatanın cezası vahşice öldürülmek mi olmalı...

dünyada hiç kimse böyle vahşice öldürülmeyi haketmiyor...en büyük suçların cezası idam bile kanunlardan çıkarılmış bir ülkede...tabii ki bu da ayrıca tartışılmalı...bence idam cezası bu vahşilere uygulanmalı...dilber gibi cem gibi caniler yaşatılmamalı ...
empati denen bir olgu var ki bunu herkes uygulayabilmeli...düşünmeden kimseyi yargılamamalıyız...biliyosunuz on yıldır aramızda dolaşan hala yakalanamayan,üstelik zengin bi ailenin oğlu bile olmayan ne idüğü belirsiz ÇAĞLAnın katili hala aramızda...ve o kadar çok faili meçhul cinayet var ki Allah hepimizi korusun...:Saruboceq:

Sen direk hakketmişlere getirmişsin lafı ...daha ne yazacaktın bilmiyorum valla...Ben üzülüyorum zaten..her gazeteyi,televizyonu,interneti açtığımda...Üzülmeklede kalmıyorum önlemde alıyorum tabi ama..özeti hakketmişler tarzı yazılar çok kötü bence...

ya canım neden böle birşey söylim..demediğim lafları bana mal etme....sen özet olarak dediklerimden onu çıkarmışsın..bense bunları dioru ''genç kızınız varsa hele o kızda farkedilecek kadar güzel bir kızsa...kızına dikkat ediceksin di,orum..insanların ne oldugu demekki anlaşılamıomuş''..tabiki benimde dileğim o caninin biranönce bulunup cezasını çekmesidir..yanına kar kalmamasıdır..ama keşke demeden önce önlemlerimizi alalaım diorum..ya son günlerde olan olaylar okadar psikolojimi bozduki yemi ederim işyerime gelen sucu kargocu falan onları bile içeri almaz oldumm....

Back