müge anlı ve bozulan psikolojim

Malesef böyle durumlarda anne herşeye değmiyor.
Yazık kızcağıza , annem herşeye değer diyor da.
Ne olursa olsun resmi nikahları bile yokken , madem evlatlarını bu kadar düşünüyorsun, hayatın pahasına olsun, bu insanla aynı ev de yaşanmamalıydı.
Devamlı dayak yiyen bir anneyle yaşamak, dayak atan sevgi göstermeyen bir babaya maruz kalmak, tacize uğramak, daha ne olmalı ki insan evlatlarını bu insandan kurtarmasın.
Yazık çocuklara, ben anneye bile acımıyorum malesef, olan çocuklara oluyor.
Ben bu hayatın neredeyse %70 ini yaşamış bir insanım, izlerken kendimden çok şey buldum, ne kadar şanslıymışım ki o kızın yerinde olmadım. Aynı güçsüz anneyle seneler geçti ve elimizi kana bulamadan öldü gitti babam şükür.

Konuyu nereye açacağımı bilemedim. Belki izleyen olmuştur aranizda müge anlıda yaşanan olayı. Babasını öldüren bir kız çocuğu ve anlattıkları. İzlediğimden beri ağlama krizlerine giriyorum. Nefes alamıyorum. Neden böyle olduk ? Sebep ne olursa olsun bir cinayet meşrulastiramaz ama izlediğim andan beri kıza o kadar üzüldüm ki kelimelerine hayatına hiç mi bitmeyecek bu şiddet ? Hiç mi kadınlar çocuklar rahat nefes alamayacak nasıl bu hale geldik anlamıyorum
Izlemeyin izlettirmeyin.hele ki çocuklara kesinlikle

Yakma eylemi cok kötü kazara olmuş olabilir arbade de ama simdi sadece sözler var, hicbir sekilde ispatı yapilamaz ki.

Kaçırmadan izlerim, kaçırdığım bölümü de internetten izlerim. Ben de dün çok ağladım hepimiz için dersler çıkarılacak konular var ve bunlar hepimizin başına gelebilir. Ayyy psikolojim bozulur izleyemem diye hüzünlü prenses olmak yerine artık gözümüzü açıp uyanık olma vakti. Mağdur olanlar öldürülenlerin bir çoğu kadın oluyor. Yarın herkesin başına gelebilir Allah korusun. Torunu tarafından öldürülen, kiracısı tarafından öldürülen vs uyanık olacağız. Üstelik izlemezsek o katiller filan zor yakalanır kamuoyunun gücü etkin şekilde kullanılıyor ihbarlarla. Hayata realist yaklaşın arkadaşlar. Bir gün orada hepimizin fotoğrafı gösterilebilir

Ceseti yakmışlar silahı da yok etmişlerdir bence...eşim polis ona sorduğumda yakma işi canice hislerle adam öldürme olarak alınır ve cezası olur dedi birde elde barut izi ,vücuduna kursunun girdiği nokta ,bu şekilde kendi mi ateş etmiş yoksa karşıdan mi edilmiş kursunun girme acisi vs hepsi inceleniyor adli tıpta dedi .eee maalesef ceset yok keşke o an polisi arasalardi o zaman kurtulurdu belki çünkü anne de darp edilmiş olaydan hemen önce de bunlar hep tazeymis inşallah yine kurtulur kuzum
Ama dediğim gibi yaşı küçük çok ceza almaz vs diye annesinin bencilce yaklaşıp kızının öne çıkmasına izin verdiğini düşünüyorum ikincisi de Allah korusun kızım olacak ve bisandigim serefsizin sarhoş arkadaşı kizimi taciz edecek yemin ediyorum ikisini de orda gebertirim kızıma bırakmam ne kadar korkak ,çaresiz,sessiz de olsam kızıma dokunamaz kimse bilmiyorum

Ay bunlar itiraf etmese idi faili mechul olacakti desene
Allah kimseye boyle birseyi yasatmasin ve herkese aklina mukayyet olma gücü versin insallah o kadar zor ki . Muhtemelen yasindan dolayi az ceza alir ve bence gercekten kızı öldürmüş olabilir

İzleme kitap oku belgesel izle diyenler de zannediyorlardı ki bunları oturup çekirdek çitleyip esra erol izler gibi izliyoruz. Ortada kurgu yok gerçek yaşamlar var. Ayrıca müge anlı izleyen insan kitap okuyamaz mı belgesel izleyemez mi yani güya ezikliyorsunuz. Bir eğitimciyim kitap da okurum sırf belgesel izlemek için üyeliğim vardır ama müge anlı da izlerim.

Ben duzenli hergun bakiyorum fakat dakika basi basinda oturamiyorum malum oglumdan dolayi . Iki uc gun oncesinde bir bayan olduruldu iki tane de evladi kaldi. Hatta ablasi yikadi cenazesini ben cok uzuldum ablasinin anlattiklarina vucudunda baya darp izi varmis ki bir abla icin kardesini boyle gormek cok aci. Rahmetli 5 erkegin icine gitmis sanirim anladigim kadariyla . Ve bir komsum geldi o sabah. Dediki 5erkegin icine gidersen olursun!! Bi anda sinirlendim. Isterse genelevde calissin. Isterse 10 erkegin icine girsin. Bu kadin bu sekilde olmeyi haketmiyordu. Cani veren Allah . Alacak olanda Yanliz Allah'ir. Diyerek cevap verdim. Simdiki konuya donersek. Evet adam gercekten olmeyi hakedecek seyler yapmis. Ama kalkip kizini alkislayamiyorum neden derseniz. Bu kadinlarin egitimsizligi beni oldurecek inanki. O adama katlanmayabilirdi anneleri ve simdi bu durumda olmayabilirlerdi
Gerekirse cocuklarimla polisin kapisinda uyur o adama katlanmazdim. Ve o adam da boyle olmemeliydi
Ben kimsenin kimseyi ne sebep olursa olsun oldurmesinden yana degilim. ! Herkes birbirini oldurse kan davalari tekrar cikar ve memleket olarak iyice gerilere gideriz ki zaten pek de ilerleyemiyoruz. Hadi diyelim silah ates etti adam oldu. Eyvallah ! Ara polisi oldu de bitir. Yakmak nedir. Bu nasil bir psikolojidir. Yani ben insanlarin bu denli olmasina inanamiyorum. Nasil bir cinnet gecirme halidir . Olmus bir bedeni yakmak dogramak aklim hayalim almiyor

izleme çok mu lazım?
kitap oku onu izleyeceğine
aç bir film izle
dışarıya çık hayvanları besle
kahve keyfi yap
birşeyler öğren kendini geliştir

bu tarz programları kim izler neden izler aklım bir türlü almıyor
tv ler saçmasapan programlarla dolu
reyting vermeyin artık şunlara ......

Mahalle yanarken saçını taramak budur

Ben bu cinayetin anlatıldığı gibi olduğunu düşünmüyorum.
1- Olay anında bence silah kızın bildiği bir yerdeydi. Kız artık annesini darp edilirken görmeye ve yapılan zulme dayanamadığından silahla babasını vurdu.
2- Arbede esnasında bir şekilde silah kızın eline geçti diyelim. Kız kazara yaptığı bir ateşlemeden sonra birkaç el daha silahı ateşledi. Çünkü baba sağ kalırsa hepsini işkenceyle öldürür. Bir tane kaza kurşunuyla çoğunlukla yaralanma olur ölme ihtimali düşük, yani öyle bir tesadüf olacak ki kurşun kafasına ya da çok hayati bir bölgeye isabet edecek, ve kişi hemencecik ölecek ambulansı arama fırsatı bile bulunmadan, zor diyorum.
Cesedi yakmalarının sebebi de bu bence. Cesette birkaç tane kurşun var ve kazayla bir tane olur birden fazla değil. Bu anlaşılacağı için de polise haber vermek yerine cesedi yaktılar.
Yine de nefsi müdafaadır bu, kazara gelen kurşundan sonra ambulans aranıp baba kurtarılsa bile ilk fırsatta bütün aileyi yok etmek için geri dönecekti. Onun için insan öldürmek sinek öldürmekten farksızdır. Bu sebeple babayı sağ bırakamazlardı. Bizim hukuk sistemimiz daha önce de koruyamadığı gibi yine bu kadın ve çocukları da koruyamayacak ve tekrar ediyorum öldürmeselerdi öldürüleceklerdi maalesef. Keşke bilerek silahı ateşlemesine rağmen polisi arasalardı, açıklama yapılabilirdi. Yakma eyleminin bir açıklaması olsa bile bu hiç ceza almamayı gerektirir mi bilmiyorum. Dünden beri çok düşündüm. Gerçekten bu konuda bir sonuca varamadım. Mutlaka ceza almalılar ya da ceza verilmesin diyemiyorum. Allah bilir böyle bir durumda 'Hak olan nedir ve kimindir? ' . O yüzden bu konuda yorum yapmayı uygun görmüyorum.
Bence olayın suçlusu ve ceza alması gerekenler Gazi Akbıyık'a üç ayda bir dışarı çıkma iznini uygun gören kurum ya da kişiler. Üç kadının başını yaktılar. O kız ve küçüğü de iyi bir eğitim alıp mesleki yeterlilikleri olsa bile işlenmiş sabıkaları iyi bir iş bulma hayat yaşama şanslarını oldukça düşürüyor.

Programa saçma diyen bir üye gördüm sayfaları okurken. Kendisinin umarım bir kaybı ya da faili meçhul bir cinayete kurban giden sevdiği olmaz. Maazallah o saçma dediği programdan aman dilemek zorunda kalır.

Psikolojisi bozulan ya da saçma bulanlar izlemesin. Bir zorunluluğunuz yok neticede. Yaşınız küçükse zaten etkilenmeniz normal. Ben de sigara sevmiyorum mesela, dumanı yanlışlıkla geldiğinde bile beni faranjit edip yatak döşek yatırdığı için ( Astım da var bu arada), yani beni etkilediği için mümkün mertebe uzak duruyorum. İçip sonra da aa hasta oldum ben kızlar demiyorum.

Müge Anlı çoğunlukla işlenen olaylardan sonra toplumun cahil kesimine de güzel mesajlar veriyor, program olmasa hiç bulunamayacak kayıplar ortaya çıkıyor, canice suç işleyen birçok insanın aramızda olması önleniyor. Programı gerekli buluyorum. Eğer yaş ve yaşanmışlık itibariyle olgunsanız dizilerde filmlerde yıllardır onlarca cinayet, entrika izleyip bozulmayan psikolojinizin bu programı izleyince bozulmasını da garip buluyorum biraz açıkçası. En basiti Osmanlı'daki kardeş katli bir gerçek ve bunla ilgili dizi sahnelerinde de gösterildi bu ve dizileri çoğumuz izledik. Ufak tefek cinayetler dizisi de izlenen diziler arasında. Hadi hiç tv açmıyorsun internete girmiyorsun diyelim. Dışarı da mı çıkmıyorsun ?Sokaklarda ufacık çocukların yağmur kar demeden dilendirildiğini çalıştırıldığını görüyoruz. Onların da mükemmel hikayeleri yok biliyorsunuz.

Son düzenleme:
o kiz oldurebilmis.
Bunlari yasayan okadar kisi var ki, cocuk var ki.
Sadece öldurmedikleri icin tv'ler de degiller.
Yani hayatin gercekleri bence her 20 aileden 2sinde kesin yasanan sıkintilar (kavga,kufur, maddi gecimsizlik, bosanma, tehdit, siddet)

Izlenmmeyin diyenler.. ben hic izlemedim mugeyi.. seviyorum o kadini aslinda.. palu ailesinide bu kizide instada gordum.. 1 dklik videoda bile agladim. Bana iyi gelmiyor o yuzden izleyemiyorum ama izlemedigim halde cikiyo karsima

İzlemedim konu hakkında çok detay bilmiyorum. Anladığım kadarıyla şiddet gören genç kız babasını öldürmüş.
Olayın vahşet olduğunu kabul ediyorum.
Ama yeni nesil kesinlikle bizler gibi ezik,süklüm püklüm olmayacak onu da biliyorum.
Bizim gibi dayak,hakaret,küfür yiyip yiyip "babamızdır karşı koyamayız" demeyecek.
Şimdiki aklım olsa bütün kardeşlerimi örgütlerdim. 1.60'lık adamdan boş beleş şeyler için ailece aptal gibi dayak yemezdik.
Tutardık elini kolunu "hoop sen ne oluyosun" demeliydik.
Birileri bu topluma sürekli "anne-babanın evlatları üzerindeki haklarını" anlatıp duruyor.
Sürekli ama sürekli ne yaparlarsa yapsınlar ses çıkarmayın karşı koymayın durumu aşılanıyor.
Millet haklı olsa bile anne babasına itiraz ederse günah işleyip cehenneme gidecek sanıyor.

İzlemedim konu hakkında çok detay bilmiyorum. Anladığım kadarıyla şiddet gören genç kız babasını öldürmüş.
Ama yeni nesil kesinlikle bizler gibi ezik,süklüm püklüm olmayacak onu da biliyorum.
Bizim gibi dayak,hakaret,küfür yiyip yiyip "babamızdır karşı koyamayız" demeyecek.
Şimdiki aklım olsa bütün kardeşlerimi örgütlerdim. 1.60'lık adamdan boş beleş şeyler için ailece aptal gibi dayak yemezdik.
Birileri bu topluma sürekli "anne-babanın evlatları üzerindeki haklarını" anlatıp duruyor.
Sürekli ama sürekli ne yaparlarsa yapsınlar ses çıkarmayın karşı koymayın durumu aşılanıyor.
Millet haklı olsa bile anne babasına itiraz ederse günah işleyip cehenneme gidecek sanıyor.
Biz de babamıza yıllar sonra sen kimsin dedik ama hepimiz meslek sahibi olunca ancak diyebildik. Küçüksün, muhtaçsın. Annemizin arkasında kimse Yok. Mecburduk

Konuyu nereye açacağımı bilemedim. Belki izleyen olmuştur aranizda müge anlıda yaşanan olayı. Babasını öldüren bir kız çocuğu ve anlattıkları. İzlediğimden beri ağlama krizlerine giriyorum. Nefes alamıyorum. Neden böyle olduk ? Sebep ne olursa olsun bir cinayet meşrulastiramaz ama izlediğim andan beri kıza o kadar üzüldüm ki kelimelerine hayatına hiç mi bitmeyecek bu şiddet ? Hiç mi kadınlar çocuklar rahat nefes alamayacak nasıl bu hale geldik anlamıyorum
Yok ben izlemiyorum hic bi zaman ara ara izliyodum cidden psikoloji bozcak vaziyetteydi

Etkilenip hayatiniza yansiyorsa izlemeyin. Valla ben izlemiyorum bu tarz programlari yoksa paranouak olurum. Eglenceli seylere bakiyorum. Hayat yeterince zorlayici.

Aynen öylee tabiki saygı duyulmali ama toplumda ne derse desinler anne babaya cevap verilmez gibi algı asılanmis.bazı ailelerde çocuğu bir birey kişi olarak kabul etmek yerine sanki mal gibi her istediklerini yapmak zorunda gibi davranıyorlar. Ama şimdiki gençlik daha rahat ve kendini ezdirmiyo. Yine de o kadar şiddet gören çocuk var ki

o kiz oldurebilmis.
Bunlari yasayan okadar kisi var ki, cocuk var ki.
Sadece öldurmedikleri icin tv'ler de degiller.
Yani hayatin gercekleri bence her 20 aileden 2sinde kesin yasanan sıkintilar (kavga,kufur, maddi gecimsizlik, bosanma, tehdit, siddet)
Elbette var. Benim dayım yıllarca kumar alkol ve küfür tarzı eylemlerle yengemi mahvetti. Bütün aile arkasındaydi yengemin çocukları büyür büyümez kaçtı gitti yıllardır gelmiyo

Izlenmmeyin diyenler.. ben hic izlemedim mugeyi.. seviyorum o kadini aslinda.. palu ailesinide bu kizide instada gordum.. 1 dklik videoda bile agladim. Bana iyi gelmiyor o yuzden izleyemiyorum ama izlemedigim halde cikiyo karsima
Bayağıdir yoktunuz merak etmiştim hatta :) öyle valla bende hemen ağlıyorum üzülüyorum

X