- 3 Ekim 2009
- 3.308
- 5.526
-
- Konu Sahibi kuruyan fasulye
ben öyle düşünmüyorum, konu ne olursa olsun, herkes herşeye aynı pencereden bakmaz, bakamaz. benim çevremde inançsız okadar insan varki, şu hayatta herşeyden önce gelen inancımdır benim için, ama inançsız diye herkesi silmeye kalksam kimse kalmaz çevremde. bana zararı olmadığı sürece lafım olmaz. bu benim bakış açım. herkesin her konuda "özgür" olduğunu düşünüyorum. ama her konuda.
ama cryptic ben kendi düşüncemi söyledim, oruç tutmayanda arkadaşım, ateist olanda, deist olanda, cumhuriyetçide, atatürkçüde, atatürkü sevmeyende. herşeyde özgürüz ya, giyim kuşam, inanç falan. ben o açıdan bakıyorum. sen benim dinime inanmak zorunda değilsin dediğim birine Atatürke saygı duymak zorundasın nasıl denir? yani yada illa dinle kıyaslamayalım, şimdi senle fikir ayrılığına düştük nasıl derim sana benimle aynı görüşü savunmak zorundasın diye?özgürlük bir yalan bence,Atatürke minnet duymalıyız,sevmeyenlere öğretilenler onların kabahati değil,cumhur,yet düşmanları yaptı bunu,ben arkadaş olmam hiç bir ilişkim olamaz dileyen dilediğini yapsın beni ilg,ilendirmez sare sare
Çok istemsiz bişekilde ;
ALLAH BELANI VERSİN deyiverdim ya..
benden daha hümanistsin,şariat beni korkutuyor,bu işid dinimizi çok kraladı bunu gören bizden başka müslüman yokmu,tarih kitaplarına müslümanlar katliamcı olarak geçecekElbette. Zaten herkes benimle aynı düşünse; ben yanlış düşündüğümü anlarım.
Kim okurdu kim yazardı
Bu düğümü kim çözerdi?
Koyun kurt ile gezerdi
Fikir başka başka olmasa.
sen haklısın en iyisini yapıyorsun,ben seriattan korkuyorum o insanların kafasının karıştırıldığını düşünüyorum sadece, yanlış ben olabilirim bir şey diyememama cryptic ben kendi düşüncemi söyledim, oruç tutmayanda arkadaşım, ateist olanda, deist olanda, cumhuriyetçide, atatürkçüde, atatürkü sevmeyende. herşeyde özgürüz ya, giyim kuşam, inanç falan. ben o açıdan bakıyorum. sen benim dinime inanmak zorunda değilsin dediğim birine Atatürke saygı duymak zorundasın nasıl denir? yani yada illa dinle kıyaslamayalım, şimdi senle fikir ayrılığına düştük nasıl derim sana benimle aynı görüşü savunmak zorundasın diye?
az çıkmış benceben de çok istemsiz
"terbiyesiz!" dedim ağzımdan çıktı bir anda
Arkadaşım şeriat beni korkutuyor çünkü ışıd dinimizi karaladı demişsin de sen de o karalamalara inanmışsın korktuğuna görebenden daha hümanistsin,şariat beni korkutuyor,bu işid dinimizi çok kraladı bunu gören bizden başka müslüman yokmu,tarih kitaplarına müslümanlar katliamcı olarak geçecek
konumuz şeriat değilki, şeriatten bende korkuyorum, yanlışsın demedim senin düşüncen bu benimkide bu. önemli olan farklı düşüncelerde olup birarada kalabilmek.sen haklısın en iyisini yapıyorsun,ben seriattan korkuyorum o insanların kafasının karıştırıldığını düşünüyorum sadece yanlış ben olabilirim bir şey diyemem
benden daha hümanistsin,şariat beni korkutuyor,bu işid dinimizi çok kraladı bunu gören bizden başka müslüman yokmu,tarih kitaplarına müslümanlar katliamcı olarak geçecek
Eşek ölür semeri kalır, insan ölür eseri kalır. Şu açıklamayı yapan zavallının semeri bile kalmayacak.
Türk Milleti'ni İngiliz ve Amerikan mandasından kurtaran Mustafa Kemal Atatürk'e müteşekkiriz. Mesela kendilerini İngiliz mandasından kurtaramadığı için Filistin'de yaşayan Araplar, şu an İsrail ile kardeş kardeş yaşamaktalar.
O halde Peygamber Efendimizi de anmamıza gerek yok. Kutlu doğum haftaları da kutlanmamalı.
az çıkmış bence
peygamber efendimizin uyguladığı serat ile ışıdın uyguladığı seriat aynı değil,peygamber efendimiz artık yaşamadığına göre,bizi kötü şeriattan kim koruyacak,insanoğlu nefsine yenik düşmüşArkadaşım şeriat beni korkutuyor çünkü ışıd dinimizi karaladı demişsin de sen de o karalamalara inanmışsın korktuğuna göre
Bak burada haklısın da onlarınki şeriat değil sapıklık.peygamber efendimizin uyguladığı serat ile ışıdın uyguladığı seriat aynı değil,peygamber efendimiz artık yaşamadığına göre,bizi kötü şeriattan kim koruyacak,insanoğlu nefsine yenik düşmüş
bir arada olmak istemiyorum,Atatürk yanlış yapmıştı diyen beni arkadaşlıktan silsin,o zaman o şartlarda bu kadar yapılmıikadınlara seçme ve seçilme hakkı verdimi bu bile yeterkonumuz şeriat değilki, şeriatten bende korkuyorum, yanlışsın demedim senin düşüncen bu benimkide bu. önemli olan farklı düşüncelerde olup birarada kalabilmek.
atatrürkü sevmeyen olabilirden geldikBak burada haklısın da onlarınki şeriat değil sapıklık.
İyi de biz bu konuya nereden geldik
bence çok sığ bi düşünce bu ama sende özgürsün böyle düşünmekte, ozaman burda her konuda insanlar özgürdür dememek lazım. benim işime gelmeyen şeylerde özgür değilsin demek lazım. neyse bakış açıları farklı, ben geniş düşündüğümü sanıyorum ,her düşünceye saygı duyuyorumbir arada olmak istemiyorum,Atatürk yanlış yapmıştı diyen beni arkadaşlıktan silsin,o zaman o şartlarda bu kadar yapılmıikadınlara seçme ve seçilme hakkı verdimi bu bile yeter
canım biliyorum ama seriatı kadınlara yontanlar var kadın olmakmıydı günahımızigerçi adamlarada aynı eziyetleri yapıyorlar,peygamber efendimizin şeriatına evet ama onun gibi yönetecek sahsiyet nerede tarafsız ve vicdanlıŞeriattan korkma. Bizlerin ve dünya insanlarının yaşadığı sorunlar şeriatın dışına çıkılmasından kaynaklanıyor. Mesela katiller tecavüzcüler hırsızlar şeriatı tedavülden kaldırdıkları için insanlığa bu eziyeti çektiriyorlar.
:))ne özgürlüğü kim özgür ne zaman özgür oldukkibence çok sığ bi düşünce bu ama sende özgürsün böyle düşünmekte, ozaman burda hiç bi konuda insanlar özgürdür dememek lazım. benim işime gelmeyen şeylerde özgür değilsin demek lazım. neyse bakış açıları farklı, ben geniş düşündüğümü sanıyorum ,her düşünceye saygı duyuyorum
şahsım adına gayet özgürüm diyebilirim:))ne özgürlüğü kim özgür ne zaman özgür oldukki
peygamber efendimizin uyguladığı serat ile ışıdın uyguladığı seriat aynı değil,peygamber efendimiz artık yaşamadığına göre,bizi kötü şeriattan kim koruyacak,insanoğlu nefsine yenik düşmüş