Sebze Yemekleri mualle(hatay) narekşili mercimekli patlıcan

darkolive

eski obez, şimdi lopez :)
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2009
6.913
5
41
yeşilmercimek, patlıcan ve narekşisi süper bir üçlü oluyor ramazanda bol bol yaptım misafirlerime güveçte yaptım ama ben kısık ateşte... ben parça et de koyuyorum...

1 Kilo Patlıcan
1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
4-5 diş sarımsak,( dövülmüş)
2 orta boy domates, doğranmış,
1 adet kuru soğan, ( piyazlık doğranmış)
2 yeşil biber, doğranmış
2 yemek kaşığı kuru veya taze nane,
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
1/4 su bardağı nar ekşisi

patlıcanları alacalı soyup, uzunlamasına 4e bölüp, sonra zevkinize göre uzun veya kısa doğrayıp tuzlayın...acı suyu çıkması için biraz bekletin...

Mercimekleri üzerini geçecek miktarda su ekleyip haşlayın.Orta ateşte 15 dakika daha pişirin. Piştikten sonra suyunu süzün.

Tencerenizi 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Bir kabın içinde soğanı, sarımsağı, domatesi, biberi, naneyi, salçayı, pul biberi ve 2 tatlı kaşığı tuzu karıştırın.

Patlıcanları durulayıp kurulayın.

Sebzeli karışımın yarısını tencereye yayın. Üzerine patlıcanın yarısını serin. Patlıcanın üzerine mercimeğin yarısını koyun. Mercimeğin üzerine kalan sebzeli karışımın yarısını yayın. Kalan patlıcan, mercimek, sebzeli karışım sırasını takip ederek tencereyi doldurun.

Kalan zeytinyağını yemeğin üzerine ve kenarlarına dökün. En son nar ekşisini üzerine gezdirin. (isteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)

Tencerey(ben güveçte yapıyorum)i ocağa alıp yemeğin kaynamasını sağlayın. Kaynayınca altını kısıp kapağını kapatın ve yaklaşık 1,5 saat -patlıcanlar iyice yumuşayana kadar- pişirin. Sıcak, ılık veya oda sıcaklığında servis yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…