Bana gerek yok demişlerdi ama iki kaybım olduğu için psikolojik olarak rahat olmam için gebeliği öğrenir öğrenmez doktorum oksapar 0.4, ecopirin 100mg başlattı. 12. haftaya kadar Progestan kullandım bir de. İlk trimestr daha sık kontrole gittim herşey normal görülünce sonra aylık kontrole gittim.Her kontrolümde kan akımı ölçüldü hep güzel çıktı. 24. haftada artık ben de daha rahatladığım için perinatoluğun da önerisiyle iğneyi kestik. 34. haftada da ecopirini kestik. Doğum 39+4’te oldu, hiçbir sorun yaşamadım.Siz doğum yaptınız mı? Neden yatarak geçti hamileliğiniz? Pıhtılaşma riski olanlara bol bol hareket edin diyorlar daGebelikte kansukandirici aldinmimelinda-
Doğumda sıkıntı yasadinmi
Bu genlerle kansukandiricisiz hormon ilaçlarına yatarak gebelik geçirdim ve akcigerime pihti atti
Düşük riski kanama ikiz gebelik olduğu için . sonrası erken dogumk asılmaları ve erken dogumBana gerek yok demişlerdi ama iki kaybım olduğu için psikolojik olarak rahat olmam için gebeliği öğrenir öğrenmez doktorum oksapar 0.4, ecopirin 100mg başlattı. 12. haftaya kadar Progestan kullandım bir de. İlk trimestr daha sık kontrole gittim herşey normal görülünce sonra aylık kontrole gittim.Her kontrolümde kan akımı ölçüldü hep güzel çıktı. 24. haftada artık ben de daha rahatladığım için perinatoluğun da önerisiyle iğneyi kestik. 34. haftada da ecopirini kestik. Doğum 39+4’te oldu, hiçbir sorun yaşamadım.Siz doğum yaptınız mı? Neden yatarak geçti hamileliğiniz? Pıhtılaşma riski olanlara bol bol hareket edin diyorlar da
Merhaba, kayıplarımız birebir aynı nedenlerden olmuş. Ben şu an doktor arayışındayım sanırım İzmirdesiniz ben de Aydındayım. İzmirde kime gittiniz?Bana gerek yok demişlerdi ama iki kaybım olduğu için psikolojik olarak rahat olmam için gebeliği öğrenir öğrenmez doktorum oksapar 0.4, ecopirin 100mg başlattı. 12. haftaya kadar Progestan kullandım bir de. İlk trimestr daha sık kontrole gittim herşey normal görülünce sonra aylık kontrole gittim.Her kontrolümde kan akımı ölçüldü hep güzel çıktı. 24. haftada artık ben de daha rahatladığım için perinatoluğun da önerisiyle iğneyi kestik. 34. haftada da ecopirini kestik. Doğum 39+4’te oldu, hiçbir sorun yaşamadım.Siz doğum yaptınız mı? Neden yatarak geçti hamileliğiniz? Pıhtılaşma riski olanlara bol bol hareket edin diyorl
Merhaba bende de aynı şey çıktı nasıl yol izlediniz bebeğiniz oldu mu ben 25 haftalık bebeğimi kaybettimarkadaslar
Mthfr c677t heterozigot yaziyor
resim ekliyorum.
daha doktora gosteremedim içim içimi yiyor. bilenler cevap yazabilirmi
Merhaba benim mthfr c677t heterozigotMerhaba mthfr c677t ve Pai genimde heterozigot mutasyon vardı. Diğer bütün testler normaldi
Merhaba mthfr c677t ve Pai genimde heterozigot mutasyon vardı. Diğer bütün testler normaldi
Merhaba geçmiş olsun öncelikle bende 8 haftalık kaybettim aynı şekilde c677t ve 1289 olan heterozigot pai4g 5g çıkmıştı nasıl bir yol izlediniz insanlar folat kullan folik asit kan sulandırıcı b12 diyen var ne zamana kadar ne kadar doktorlarda çok bilmiyor bu konuyu hangi doktora gittiysem kan sulandırıcı yeterli dedi ama farkettiysem farklı şeyler kullananlarda var tekrar tekrar yaşamak istemiyorum teşekkür ederimMerhaba mthfr c677t ve Pai genimde heterozigot mutasyon vardı. Diğer bütün testler normaldi
Merhaba mthfr c677t ve Pai genimde heterozigot mutasyon vardı. Diğer bütün testler normaldi
Merhaba bizim gibiler için metilfolat formu öneriliyor sanırım.Gebelik düşünmeye başlayınca ecopirin 100mg ve b12li folik asitlerden önermişti doktorum adı osende 2m. Bunları kullanırken hamile kaldım öğrenir öğrenmez de iğne başladık.Osende yerine Efamom ile devam ettim.İkinci gebeliğim plansız oldu folik asit içmiyordum gebeliği öğrenince folidays-ecopirin-iğne başladık, şimdi Efamom-ecopirin-iğne ile devam ediyorum.Ecopirin 32-34. Haftalarda kesilmesi gerekiyor iğneye devam ediliyor genelde doğuma kadar.İnşallah tekrar yaşamazsınızMerhaba geçmiş olsun öncelikle bende 8 haftalık kaybettim aynı şekilde c677t ve 1289 olan heterozigot pai4g 5g çıkmıştı nasıl bir yol izlediniz insanlar folat kullan folik asit kan sulandırıcı b12 diyen var ne zamana kadar ne kadar doktorlarda çok bilmiyor bu konuyu hangi doktora gittiysem kan sulandırıcı yeterli dedi ama farkettiysem farklı şeyler kullananlarda var tekrar tekrar yaşamak istemiyorum teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim birisinden böyle bilgilendirici bi mesaj almak çünkü deneyimleyip süreci olumlu geçiren birini duyunca mutlu oluyorum içime su serptiniz inşallah çocuklarınız sağlıkla mutlulukla büyür son bir şey daha tanışayım osende2m ne zaman bıraktınız efamom a ne zaman geçtiniz osende sadece (diğerlerine göre yüksek b12 ve folik )içeren ürün ve efamom ne zamana kadar kullanıp bıraktınız teşekkür ederim tekrar vakit ayırıp cevapladığınız içinMerhaba bizim gibiler için metilfolat formu öneriliyor sanırım.Gebelik düşünmeye başlayınca ecopirin 100mg ve b12li folik asitlerden önermişti doktorum adı osende 2m. Bunları kullanırken hamile kaldım öğrenir öğrenmez de iğne başladık.Osende yerine Efamom ile devam ettim.İkinci gebeliğim plansız oldu folik asit içmiyordum gebeliği öğrenince folidays-ecopirin-iğne başladık, şimdi Efamom-ecopirin-iğne ile devam ediyorum.Ecopirin 32-34. Haftalarda kesilmesi gerekiyor iğneye devam ediliyor genelde doğuma kadar.İnşallah tekrar yaşamazsınız
Çok teşekkür ederim birisinden böyle bilgilendirici bi mesaj almak çünkü deneyimleyip süreci olumlu geçiren birini duyunca mutlu oluyorum içime su serptiniz inşallah çocuklarınız sağlıkla mutlulukla büyür son bir şey daha tanışayım osende2m ne zaman bıraktınız efamom a ne zaman geçtiniz osende sadece (diğerlerine göre yüksek b12 ve folik )içeren ürün ve efamom ne zamana kadar kullanıp bıraktınız teşekkür ederim tekrar vakit ayırıp cevapladığınız için
Birde anladığım kadarıyla bu ilk o sende2m ve efamom ile devam eden gebelik sağlıklı gerçekleşti şuan ikinciye gebesiniz bu gebelikte de folidays ile başladınız anladığım kadarıylaÇok teşekkür ederim birisinden böyle bilgilendirici bi mesaj almak çünkü deneyimleyip süreci olumlu geçiren birini duyunca mutlu oluyorum içime su serptiniz inşallah çocuklarınız sağlıkla mutlulukla büyür son bir şey daha tanışayım osende2m ne zaman bıraktınız efamom a ne zaman geçtiniz osende sadece (diğerlerine göre yüksek b12 ve folik )içeren ürün ve efamom ne zamana kadar kullanıp bıraktınız teşekkür ederim tekrar vakit ayırıp cevapladığınız için
Çok teşekkür ederim birisinden böyle bilgilendirici bi mesaj almak çünkü deneyimleyip süreci olumlu geçiren birini duyunca mutlu oluyorum içime su serptiniz inşallah çocuklarınız sağlıkla mutlulukla büyür son bir şey daha tanışayım osende2m ne zaman bıraktınız efamom a ne zaman geçtiniz osende sadece (diğerlerine göre yüksek b12 ve folik )içeren ürün ve efamom ne zamana kadar kullanıp bıraktınız teşekkür ederim tekrar vakit ayırıp cevapladığınız için
Tam hatırlamıyorum ama sanırım 3. ayda bırakıp efamoma geçtik doğuma kadar kullanılıyor doğumdan sonra da bir süre kullanmıştım emzirirken de kullanılabiliyor destek için.Birde anladığım kadarıyla bu ilk o sende2m ve efamom ile devam eden gebelik sağlıklı gerçekleşti şuan ikinciye gebesiniz bu gebelikte de folidays ile başladınız anladığım kadarıyla
Çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için sizin içinde dua edicem geri dönüş yapıp bilgilendirmeniz bile rahatlattı en azından ne kullanıp kullanmayacağım konusundaki kafa karışıklığım gitti bende yaşadım sizi çok iyi anlıyorum çok daha zor bir evladım olsun çok istiyorum sizide evladınıza da sağlık mutluluk diliyorumTam hatırlamıyorum ama sanırım 3. ayda bırakıp efamoma geçtik doğuma kadar kullanılıyor doğumdan sonra da bir süre kullanmıştım emzirirken de kullanılabiliyor destek için.
İlk gebelik derken sağlıklı olan ilk gebelik demek istedim ondan önce 2 kaybım oldu, ikinci kaybımda da ecopirin ve osende kullanıyordum hatta.Zaten doktorum kayıpların benimle ilgili olmadığını bebekle ilgili olduğunu söylemişti
Çok teşekkür ederim Allah size de en kısa sürede sağlıklı hamilelik nasip etsin evladınızı kucaklayın inşallahÇok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için sizin içinde dua edicem geri dönüş yapıp bilgilendirmeniz bile rahatlattı en azından ne kullanıp kullanmayacağım konusundaki kafa karışıklığım gitti bende yaşadım sizi çok iyi anlıyorum çok daha zor bir evladım olsun çok istiyorum sizide evladınıza da sağlık mutluluk diliyorum
Merhaba bizim gibiler için metilfolat formu öneriliyor sanırım.Gebelik düşünmeye başlayınca ecopirin 100mg ve b12li folik asitlerden önermişti doktorum adı osende 2m. Bunları kullanırken hamile kaldım öğrenir öğrenmez de iğne başladık.Osende yerine Efamom ile devam ettim.İkinci gebeliğim plansız oldu folik asit içmiyordum gebeliği öğrenince folidays-ecopirin-iğne başladık, şimdi Efamom-ecopirin-iğne ile devam ediyorum.Ecopirin 32-34. Haftalarda kesilmesi gerekiyor iğneye devam ediliyor genelde doğuma kadar.İnşallah tekrar yaşamazsınız
Arkadaşlar merhabalar, ben de henüz yeni hamileyim daha önce 2 kaybım oldu bende de mthfr gen mutasyonu var c677t ve a1298c heterozigot ben tüp bebekle hamile kaldım tekrardan neredeyse 2 yıldır folat kullanıyorum b12 hep yüksek benim o sebeple b12 kullanmıyorum. Tüp bebek doktorum önemsemedi hiç kan sulandırıcı vermedi solgarin folate formunu kullanıyorum başka ne yapmam gerek bilmiyorum size sormak istedim. Perinatolog araştırıyorum kalp atışına gideceğim zaman ona gideceğim ama o zamana kadar da geç kalmak istemiyorum. Bu folatlardaki 400 mcg bizim için yeterli mi acaba çok kafam karışık.Birde anladığım kadarıyla bu ilk o sende2m ve efamom ile devam eden gebelik sağlıklı gerçekleşti şuan ikinciye gebesiniz bu gebelikte de folidays ile başladınız anladığım kadarıyla
Hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah. 400yetiyor sanırım genelde öyle öneriyorlar.Bana sorduğum perinatologlar hiç gerek yok demişti kan sulandırıcıya, onlar ciddi genlerde sıkıntı olmadıkça hiç önemsemiyorlar.Sizin kayıplar erken mi oldu.Erken kayıplar %90bebekle ilgili oluyor diyorlar.Ama kayıpları olan gebelere kadın doğumcular kan sulandırıcı veriyor genelde.Ben genetik uzmanlarına da danıştım Hematoloji uzmanına da danıştım gitmediğim doktor kalmamıştı o süreçte.Mthfr c677t, Pai, gp3a heterozigot benim.Ama tüp bebekte hep kan sulandırıcı verdiklerini duydum size niye vermediler acaba o tuhaf geldiArkadaşlar merhabalar, ben de henüz yeni hamileyim daha önce 2 kaybım oldu bende de mthfr gen mutasyonu var c677t ve a1298c heterozigot ben tüp bebekle hamile kaldım tekrardan neredeyse 2 yıldır folat kullanıyorum b12 hep yüksek benim o sebeple b12 kullanmıyorum. Tüp bebek doktorum önemsemedi hiç kan sulandırıcı vermedi solgarin folate formunu kullanıyorum başka ne yapmam gerek bilmiyorum size sormak istedim. Perinatolog araştırıyorum kalp atışına gideceğim zaman ona gideceğim ama o zamana kadar da geç kalmak istemiyorum. Bu folatlardaki 400 mcg bizim için yeterli mi acaba çok kafam karışık.
Çok teşekkür ederim, biri trizomi diğeri 9. Haftada kap durması sebebiyle kaybettik doktorlar hiç gen mutasyonuna bağlamadılar açıkçası şanssızlık dediler. Tüp bebek doktorum da çok ünlü bir Prof. İşinde gayet iyi o da hiç gerek görmedi kan sulandiriciya, genetikten bir doktorla görüşmüştüm o da yani bebek aspirini içebilirsin falan dedi öyle hep bir muallakta kaldılar ben de şimdi hamile olunca korkuyorum açıkçası bu aldığım folat yeterli olacak mı kan sulandırıcı kullanacak mıyım vs. Ya gerçekten sorunsuz geçsin istiyorum artık her şeyHayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah. 400yetiyor sanırım genelde öyle öneriyorlar.Bana sorduğum perinatologlar hiç gerek yok demişti kan sulandırıcıya, onlar ciddi genlerde sıkıntı olmadıkça hiç önemsemiyorlar.Sizin kayıplar erken mi oldu.Erken kayıplar %90bebekle ilgili oluyor diyorlar.Ama kayıpları olan gebelere kadın doğumcular kan sulandırıcı veriyor genelde.Ben genetik uzmanlarına da danıştım Hematoloji uzmanına da danıştım gitmediğim doktor kalmamıştı o süreçte.Mthfr c677t, Pai, gp3a heterozigot benim.Ama tüp bebekte hep kan sulandırıcı verdiklerini duydum size niye vermediler acaba o tuhaf geldi
Çok teşekkür ederim, biri trizomi diğeri 9. Haftada kap durması sebebiyle kaybettik doktorlar hiç gen mutasyonuna bağlamadılar açıkçası şanssızlık dediler. Tüp bebek doktorum da çok ünlü bir Prof. İşinde gayet iyi o da hiç gerek görmedi kan sulandiriciya, genetikten bir doktorla görüşmüştüm o da yani bebek aspirini içebilirsin falan dedi öyle hep bir muallakta kaldılar ben de şimdi hamile olunca korkuyorum açıkçası bu aldığım folat yeterli olacak mı kan sulandırıcı kullanacak mıyım vs. Ya gerçekten sorunsuz geçsin istiyorum artık her şey
Merhaba canım yukarıda yazdım bendede de o genler ama bana hem aspirin hem de kan sulandırır iğne dedi hamile kalıncaÇok teşekkür ederim, biri trizomi diğeri 9. Haftada kap durması sebebiyle kaybettik doktorlar hiç gen mutasyonuna bağlamadılar açıkçası şanssızlık dediler. Tüp bebek doktorum da çok ünlü bir Prof. İşinde gayet iyi o da hiç gerek görmedi kan sulandiriciya, genetikten bir doktorla görüşmüştüm o da yani bebek aspirini içebilirsin falan dedi öyle hep bir muallakta kaldılar ben de şimdi hamile olunca korkuyorum açıkçası bu aldığım folat yeterli olacak mı kan sulandırıcı kullanacak mıyım vs. Ya gerçekten sorunsuz geçsin istiyorum artık her şey
Çok teşekkür ederim, biri trizomi diğeri 9. Haftada kap durması sebebiyle kaybettik doktorlar hiç gen mutasyonuna bağlamadılar açıkçası şanssızlık dediler. Tüp bebek doktorum da çok ünlü bir Prof. İşinde gayet iyi o da hiç gerek görmedi kan sulandiriciya, genetikten bir doktorla görüşmüştüm o da yani bebek aspirini içebilirsin falan dedi öyle hep bir muallakta kaldılar ben de şimdi hamile olunca korkuyorum açıkçası bu aldığım folat yeterli olacak mı kan sulandırıcı kullanacak mıyım vs. Ya gerçekten sorunsuz geçsin istiyorum artık her şey